huhtikuu 19, 2024, 07:56:31 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


huippu kebabliha resepti!

Aloittaja Pertsa, kesäkuu 27, 2006, 20:58:33 ip

« edellinen - seuraava »

arsoo

niin ja tietääkös joku jonkun toimivan soosin tohon kebabbii.

noi on ainakin toimivia. mutta löytyykö parempia?

Jugurtti Pohjainen:

-Maustamatonta joghurttia 2-3dl
-Valkosipulia puristettuna 1-3 kynttä, oman maun mukaan
-Suolaa ripaus (ei todellakaan tarvitse paljoa!)
-Basillikaa 1tl
-Musta- ja/tai valkopippuria ½-1½ tl, oman maun mukaan

Mausteisuutta voi lisätä myös laittamalla:
viher-, sitruuna- ja punapippuria
chiliä
cayannepippuria

____________________________________________--

Tomaattipohjainen kastike:

1 prk paseerattua tomaattia (lähes tomaattimurskan hintaista)
½-1 tl suolaa
½-1½ tl valko- ja mustapippuria
1tl basillikaa
ripaus oreganoa/pizzamaustetta
(1ketsuppia maun mukaan)
_______________________________________________________

Chilipohjainen tomaattikastike:

3/4 (2/3) osa paseerattua tomaattia
1/4 (1/3) osa HP:n chillikastiketta
+
½-1 tl suolaa
½-1½ tl valko- ja mustapippuria
1tl basillikaa''
_______________________________________________________

Zombie

Hitsi kun näyttää niin hyvältä, pitää varmaankin joskus oikeasti kokeilla jos vaikka onnistuisin tekemään ihan kotitekoista kebabia  :D. Onneksi täältä foorumilta löytyy hyvät ohjeet siihen :wink:

Espelt

Teinpä tuossa muutama päivä sitten uuden satsin naudan jauhelihasta. Liha oli tehtaan pakkaamaa. Köntissä oli kolme pakettia eli 1,2kg. Mausteeksi laitoin suolaa, mustapippuria ja yhden pussin Santa Maria tacomaustetta. Oliiviöljyllä tein mausteista tahnan ja vaivasin käsin lihan.
Lopputuloksesta voi sanoa, että suolaa tuli hieman liikaa ja tacomauste maistuu liiaksi läpi. Kolmas kerta toden sanoo...

Tällä kertaa keitin tulisen kastikkeen 500g tomaattimurskasta johon lisäsin neljä valkosipulin kynttä ja vajaa puoli purkkia Pirkka Chilpotlea.
Tunti liedellä ja vajaa desi tuoretta basilikasilppua. Suolaa hyvin varovasti ja nyt tuntuu siltä, että oikea koostumus on löytymässä.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Jassu

Nyt 5:n testierän jälkeen on löytynyt se "the kebabresepti", Kebabia a'la Jassu:

400g jauhelihaa
2 tl (10 ml) Fataliin Hot &Spicy rouhetta
3 tl (15 ml) aromat -aromisuolaa
2 tl (10 ml) mustapippuria myllystä
reilu rkl oliiviöljyä

1) Mausteet oliiviöljyn kanssa sekaisin
2) maustetahna lihan sekaan ja kunnon sekoitus
3) lihasta kaikki ilma pois
4) Kääriminen tiukasti folioon
5) 4 h 100C uunissa...

NAM !

P.s. jossei fassen maustetta löydy hyllystä niin : fatalii@sci.fi auttaa...
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

raoul

Tuli testattua, ja tuli ihan hyvää. Mut ei sen odottelun arvoista mun mielestä.

Mulla tulee syötyä kebabia hyvin harvoin selvinpäin, tai no, ei oikeestaan koskaan, joten varmaan joutuu sunnuntaikebet edelleen tilata.

Mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, ei todellakaan ollut vaikeaa ja kun kunnolla maustaa niin hyvä tulee.

Amd

tänään lähtee jassun reseptillä patukka uuniin.ilmoitellaan mitä tuli...

tknummelin

Haha, tein nyt pertsan reseptin mukaan lihatankoa. Lihaa vaivatessa vanha sauvasekoitin tuli tiensä päähän ja lähti tästä maailmasta komeasti savuten  :lol:

Pistän tähän muutaman tunnin perästä makuhavainnot  8)

EDIT: Taisi mureketta tulla enemmänkin. Kuolleen sauvasekoittimen karma pilasi lihan  :lol: Ja minä kun luulin niin tehneeni huolella...Well, Heval vie siis jatkossakin rahani  :wink:

Mike

Pari vuotta on tuota Kebsua jo tullut väännettyä mamman kanssa. Naudan paistilihaa laitamme kylläkin uuniin aina 2 kilon pötkön. Pelkkä aromisuola ja mustapippuri mausteeksi. Neljä tuntia foliossa ja tunti perään ilman, väriksi.
Loput mitä masu ei vedä niin annosrasioihin ja pakkaseen. Sieltä sitten arki iltoina mikron kautta riisin syrjälle. Ai että kun toimii.
Olen kerinnyt kerran jo kyllästymäänkin, mutta nyt on jo toinen tuleminen menossa.

thp

Lainaus käyttäjältä: "Amd"tänään lähtee jassun reseptillä patukka uuniin.ilmoitellaan mitä tuli...


Uskaltaakohan tuota kokeilla, kun koekaniinista ei ole sen jälkeen kuulunut mitään?  :lol:

Kebsua on pitänyt nettireseptillä tehdä jo ainakin vuoden päivät, aina se vaan jää. Nyt jos ottais itseään niskasta kiinni ja viikonloppuna vääntäisi pötkön uuniin.
#005
Capsicum misinformation on message boards since 2006

Tepi

Viikonloppuna tuli eka kertaa tuota kebabbia testattua. Muuton alta tarvi pakastinta alkaa tyhjentään joten korvasin naudanjauhenlihan tavallisella sikanaudalla. Jauhiksen rakenteen jyräsin rikki tehosekoittimen teräosalla viitisen minuuttia...800g/4h/120C ja hyvää tuli. Paiston jälkeen pidin pötkylää puolisen tuntia jääkaapissa eikä lihasta irronnut enää yhtään nestettä- fileerausveitsellä lihasta sai tosiaan alle millin siivuja *röyh* :P .

Pitakebabit leivotutin kakruilla eikä niissäkään ollut moitteen sijaa- teen takuulla toistekkin ko. safkaa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Annika

Lainaus käyttäjältä: "tknummelin"Lihaa vaivatessa vanha sauvasekoitin tuli tiensä päähän ja lähti tästä maailmasta komeasti savuten  :lol:


No katos, sama ilmiö tuli täällä just :D
Mut nyt kedappia uunissa, ja odotellaan...  :P

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Annika"
Lainaus käyttäjältä: "tknummelin"Lihaa vaivatessa vanha sauvasekoitin tuli tiensä päähän ja lähti tästä maailmasta komeasti savuten  :lol:


No katos, sama ilmiö tuli täällä just :D
Mut nyt kedappia uunissa, ja odotellaan...  :P

Juu, sauvasekoitin ei ole voitto. Ihan käsin sekoittamalla saa tarpeeks hyvää. Joku keittiön yleiskone vois olla tohon sekoittamiseen jees.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Ona P

jep munkin sauvasekotin pääs tiensä päähän, joten vatkasin (taikina vatkaus jutskal) mut lopun tein käsin. hieman ilma kuplia.

Miten toi sikanauta onnistu? sika tuo kuitenkin sellasta rasvanmakua jota ite ehkä kaipaisin.
pera la cosa que me gusta mas es panochita....

-?-

Sikanauta, ei sitä pysty sanoin kuvaileen. Ei muista koska olis syönyt niin hyvää kun home made kebab!

Espelt

Minähän tapoin meillä kotona sellaisen ison monitoimikoneen jauhelihaa tehdessä :D  Tää on ihan hauska tarina vaikka ei se silloin kyllä naurattanut:

Meillä on vajaa kolme vuotias lapsi joka oli silloin kai jotain päälle vuoden. Emäntä oli töissä ja minä lapsenlikkana. Kävin paikallisessa siwassa ostamassa Pilttipurkkeja ja kuinka ollakaan, huomasin, että Karjalan mäyräkoira on tarjouksessa.
Kotiin päästyäni tajusin, että ne hemmetin lapsenruoat jäi siihen kassalle :evil:  Oli jo toinen kerta samassa kaupassa. Ekalla kerralla kassa juoksi perään ja antoi purkit.

No käytännöllisenä miehenä päätin, että purkit olkoon kaupassa ja pakastimesta löytyy safkaa. Sieltä bongasin sitten naudanlihasuikalerasian. Mikroon ja sulatus päälle. Jäivät vähän kohmeisiksi ja kaapista monitoimikonetta kehiin.

Lihamyllyä ei löytynyt mistään joten päätin sitten tehosekoittimella soseuttaa lihan. Kokoamisvaiheessa kävi mielessä, että jotain puuttuu, mutta kai se siitä...
lihat kannuun ja volumet kaakkoon. Hetken toimi hienosti ja sitten alkoi savu leijailemaan moottorista. Äkkiä johto irti ja sitten löi jo liekit.

Painoin miljoonaa kone sylissä pihalle ja hain eteisen maton jolla tukahdutin liekit. Oli pakko avata kaikki ikkunat ja ovet, jotta käry lähtisi veke. Sitten oli pakko lähteä kauppaan hakemaan niitä ruokapurkkeja. Kaupassa ollessa alkoi satamaan ja kun tultiin kotiin niin kone oli suoraan rännin alla ja lainehti vedestä.

Emäntä tuli illalla kotiin ja katseli konetta pihalla ja tuumasi, että teillä on tainnut mennä kaikki hyvin :)

Jäi sitten kulhon ja koneen välistä se tiiviste pois ja kaikki liemet valui moottoriin aiheuttaen oikosulun ja liekit :oops:
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Tepi

Lainaus käyttäjältä: "Pano"Miten toi sikanauta onnistu? sika tuo kuitenkin sellasta rasvanmakua jota ite ehkä kaipaisin.

Hyvin se onnistu...pötkylän käärin kylläkin ainakin viisinkertaiseen folioon ja rullasin päät kiinni "yli tiukasti". Lihan sisältämä- ja uunissa sulanut rasva imeytyi lihaan takaisin pötkylän ollessa sen puolituntia jääkaapissa...valmiista tuotoksesta ei nestettä enää irronnut.

Ajattelin ens viikonloppuna testata tuota kebabbi reseptiä hirvenjauhelihalla- sekaan aattelin pistää myös silavaa pehmeyttä antamaan.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

luppis

Viikonlopun jäljiltä löytyi vihdoin "the kastike". Eli purkillinen valkosipuli tomaattimurskaa, pari valkosipulin kynttä ja pirkan chippeä noin viisi lusikallista. Tehosekottimella tasaseksi ja jääkaappiin vetäytymään 8)

JyriT

Tuli kans veivattua kepaasia eilen. Tosin osa liemistä pääsi karkaamaan nelinkertaisen folikäärön läpi.
Lihaa naamariin riisin kera mättäessä tuli mieleen että onko kukaan kokeillut ton tekemistä paistopussissa, siinä pysyis ainakin liemet sisällä. Joutuu varmaan testaamaan jokupäivä ;)
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Annika

Oon nyt myös muutamaan kertaan kokeillut, ihan jees kebabbia on tullut, mut... Mulla ne nesteet ei kylä ole imeytyneet :?  Mikähän siinä mahtaa mättää? Eli vaikka antais kuin vetäytyä, pöydällä tai jääkaapissa, tulee litkut aina ulos kun käärön avaa :shock:  Siis jopa useamman tunninkin odotellut :evil:

Onko kukaan muuten kokeillut lampaanjauhelihaa? Miltä maistui?