huhtikuu 19, 2024, 11:34:32 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Cayenne reseptejä

Aloittaja Red Hot Chili Peppers, elokuu 28, 2006, 09:50:29 ap

« edellinen - seuraava »

Red Hot Chili Peppers

Tuoreena chilipäänä kasvihuoneesta pukkaa vähän suunniteltua enemmän Cayenne Long Slim Red lajiketta. En haluaisi aivan kaikkea kuivata perinteiseen Cayenne tapaan, vaan ajattelin siirtyä syksyksi Cajun/Creoli tyyppisiin ruokiin. New Orleansin alueella kun käsittääkseni em. lajiketta käytetään runsaasti.
Cajun/Creoli keittiö on vain toistaiseksi hieman vieras, vaikka kaikki on maistunut mitä olen siitä suuhuni pistänyt. Onko jollakin hyviä vinkkejä, perinteisiä cajun/creoli ruokia tai tutustumisen arvoisia lähdevinkkejä?
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

Red Hot Chili Peppers

Löysin itse yhden Creoli reseptin perinteiseen Jambalayaan eli 'Lahtisen höllyvään kinkkuun', jota sovelsin seuraavasti ihan siedettävin tuloksin:
Ainekset:
600 g pieniä kanankoipia, leikataan kinuskiveitsellä kappaleiksi
n. 300 g chorizo-makkaraa tai maustemakkaroita
4 varsisellerin vartta
1 punainen paprika, siemenet poistettuina
1 vihreä paprika, siemenet poistettuina
1 punainen paprika, siemenet poistettuina
1 keltainen paprika, siemenet poistettuina
3 kpl sipuleita, paloiteltuina
5 valkosipulin kynttä, murskattuna
2 chilipalkoa (cayenne tms)
terhakka verso tuoretta inkivääriä
4,5 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
2 sitruunaa
1 l kanalientä (mielummin tuoretta kuin valmiskuutioista)
200 g katkarapuja
suolaa, pippuria, kurkumaa ja meiramia
12 keitettyä katkarapua kuorineen koristeeksi
1 sitruuna lohkoina koristeeksi
Valmistus
Leikkaa kanan koivat puoliksi ja makkara pieniksi paloiksi. Leikkaa selleri ,paprikat ja chili ohuiksi  suikaleiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa ja ruskista kana kullanruskeaksi. Siirrä kana reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan. Paista makkaraa 2 minuuttia ja siirrä sekin kuivumaan.

Pane selleri ja paprikat paistinpannuun ja paista niitä kunnes ne alkavat pehmetä ja muuttua kullankeltaisiksi. Siirrä kuivumaan talouspaperille. Lisää paistinpannuun vähän öljyä, jos on tarpeen, ja paista sipuleita ja valkosipulia 3 minuuttia. Sekoita joukkoon chili- ja tuore inkivääri ja kuumenna vielä 1 minuutti.

Lisää joukkoon riisi ja paista seosta 1 minuutti, kunnes riisi näyttää läpikuultavalta. Kaada joukkoon kanaliemi, kurkuma, meirami ja yksi puristettu sitruuna. Siirrä kana takaisin pannuun ja anna seoksen kiehahtaa. Peitä pannu kannella ja anna seoksen kiehua hiljalleen 12-15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen, kunnes riisi on kypsää ja liemi on imeytynyt siihen.

Sekoita chorizo-makkara, paprikat, selleri ja kuoritut katkaravut varovasti riisin joukkoon. Lisää vettä tarpeen mukaan. Keitä seosta alhaisella lämmöllä käännellen sitä isolla kauhalla, kunnes se on sihisevän kuumaa. Mausta maun mukaan ja tarjoile kuorimattomilla katkaravuilla sekä sitruunalla koristeltuna.
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?