toukokuu 14, 2024, 03:42:23 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paholaisenhillo

Aloittaja NaokiSoma, syyskuu 19, 2007, 10:52:46 ap

« edellinen - seuraava »

NaokiSoma

Tuli sitten eilen tehtyä ensimmäistä kertaa Paholaisenhilloa. Muokkasin Jyrki Sukulan ohjetta tällälailla:

1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 sipuli
3 Habaneroa
3 tosi isoa paprikaa (n.750g)
3 rkl omenaviinietikkaa
3 dl vettä
1 rkl hunajaa
0,5 tl valkopippuria

Halkaise paprikat ja chili, poista siemenet, leikkaa paprika peukalon kynnen kokoisiksi paloiksi, hienonna sipuli ja chili ihan hienoksi. Sulata sokeri kattilassa, lisää joukkoon paprika, chili ja sipuli. Lisää etikka, suola, hunaja, valkopippuri sekä vesi. Keitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä, jäähdytä ja tarkista maku. Voit myös sauvasekoittimella vähän soseuttaa jos et halua ns. sattumia.

Testi paljaaltaan:
Aivan liian makeaa omaan makuuni. Varmaankin desi sokeria olisi riittänyt. Tulisuus aika pliisua, joten enemmänkin chiliä olisi saanut olla. Sukulan reseptissä vain oli puolikas Jalapeno, joten en osannut arvioida määrää kuin hattuvakiolla. Vielä soseutuksenkin jälkeen oli aikamoista litkua, joten olisi varmaankin saanut antaa olla jopa reilun tunnin porisemassa, jotta nestettä olisi haihtunut enemmän.

Testi leivän kanssa:
En jaksanut enää illalla puoli kahdentoista maissa alkaa pihviä laittelemaan, joten dippasin siinä hillossa sitten ruisleipää. Maku muistutti suuresti thai-keittion keittoa; vain katkaravut (ja tulisuus) puuttuivat.

Kun päätät kokeilla tätä reseptiä, ota huomioon korjausehdotukseni :wink: .

EDIT:
Tuosta reseptistä tulee noin litran verran hilloa, joten muita määriä halutessasi skaalaa reseptiä sen mukaan.

Veikko

Laitetaan tähän myös tämä aikaisemminkin mainittu paholaisenhillo resepti (ohje on dansukkerin sivuilta).

Ainekset
800 g tuoreita tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
chiliä oman maun mukaan (alkuperäisessä ohjeessa oli 4-6 punaista chiliä)
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria  

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30-60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

Ja kuten on jo todettu tätkin reseptiä voi tunettaa oman maun mukaan...
If at first you don't succeed, remove all evidence you ever tried.
-David Brent-

AirMan

Emäntä keitteli tuota Dansukkerin hilloa ja käytti chileinä kypsiä apacheja. Ihan hyvin toimii, vaikka muuten kyseiset chilit ovatkin melko pahanmakuisia. Vinkkinä mainittakoon vielä, että osan paprikasta voi korvata miedoilla chileillä, kuten cheyenne. Tai sitten tulisemmilla, jos se sopii paremmin omille makunystyröille. :wink:
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Amd

ostettiin leivät missä oli välissä paholaisenhillo, kyllä oli kauheeta tahnaa, järkyttävän makeaa vaan, ei kyllä sovi suolaisen kanssa yhtään :(

Tinke-80

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/11436/Paholaisen%20hillo

Tällä reseptillä tein Paholaisen hilloa. Tuplasin kaikki ainekset joka taisi olla pieni virhe. Tuli ainakin omaan makuuni liian makeata. Chileinä käytin Penan jalapenoja (3kpl), yksi lemon drop sekä yksi habanero. Tuli kohtuu mietoa. Seuraavaan satsiin laitan vähemmän hillosokeria sekä chileinä käytän 4kpl Citymarketin habaneroja sekä pari - kolme kappaletta heinän jalluja. Jääkaapissa olisi vielä yksi naga jonka tod näk säästän chiliviinaan.

- Tinke-80

Tepi

Työkaverini vaimo oli eilen tehnyt paholaisen hilloa kahdeksalla Penan nagalla...kaverini sanoi mausta vain, että oli se hyvää makkaran kanssa mutta pirun tulista!
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

tonttu

Mä tein suurinpiirtein ton dansukkerin ohjeiden mukaan. Vettä tosin lisäsin moneen kertaan, kun ois muuten palanut pohjaan. Omat tomaatit ei oo niin vetisiä. Ja tosiaan keittelyaika saa olla mielestäni rutkasti pidempi, niin kaikki pehmenee. Itte laitoin 8 lemon droppia, yhden sudden deathin 2 nagaa ja pari jallua punaista. Tulisuus juuri sopiva ja aivan mahtavaa hilloa on iso purkki jääkaapissa. Kannattaa olla sen verran potkua, että piisaa pitkäksi aikaa, muuten toi menis heti. Todella hyvää! silppuaa kanaa currymajoneesin sekaan ja täyttää sillä kolmioleivät, jonne lisäks tomaattia, vuohenjuustoa ja juuston päälle tota hilloo, Täydellistä.

hessi

Lainaus käyttäjältä: Tepi - syyskuu 04, 2009, 12:38:33 ip
Työkaverini vaimo oli eilen tehnyt paholaisen hilloa kahdeksalla Penan nagalla...kaverini sanoi mausta vain, että oli se hyvää makkaran kanssa mutta pirun tulista!


:o aikas tulista varmaan oli , tai riippuu tietenkin kuinka ison satsin oli tehnyt.
paholaisenhillosta voi tehdä muunnelmaa, jättää paprikat pois  lisää tomaattia ja vähentää sokerin osuutta reilusti, maustaa mieleisillä yrteillä, siivilöi tomaatin siemenet pois ja keittää kasaan, tulee sellaista tomaattikastiketta, joka sopii vaikka mihin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Tepi

syyskuu 06, 2009, 22:10:49 ip #8 Viimeisin muokkaus: syyskuu 06, 2009, 22:49:26 ip käyttäjältä Tepi
Tein tänään itsekin Paholaisen hilloa...hyväähän siitä tuli.
    *  1.5 dl kuivattuja, kokonaisia pieniä thai-chilejä
    * 2 kpl Naga Morich
    * 10 kpl Lemon Drop
    * 1 jalopeno (oli vahingossa eksynyt Lemonien sekaa)
    * 10 kynsilaukkan kynttä
    * 3 punasipulia
    * 1 punainen vihannespaprika
    * 1 vihreä vihannespaprika
    * 2 dl puolukoita
    * 1 tl mustapippuria
    * 1/2 tl suolaa
    * 1/2 rkl kuivattua basilikaa
    * 3 rkl balsamicoa
    * 1 tlk tomaattimurskaa
    * 1.5 dl hillosokeria pektiinillä
    * 2 dl vettä

Kaikki ainekset silpuksi ja kattilaan. Keitellään 1-2 tuntia välillä sekoittaen. Lopuksi lisätään hillosokeri ja annetaan kiehua vielä muutama minuuttia.

Paholaisen hillosta lisääkin tuolla allekirjoituksessa mainostamassani blogissa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

chilihardhead.fi

Paholaisenhillon yksi versio:

1kg   Hillosokeri
1dl    Etikka
1kpl   Valkosipuli
4kpl   Sipulia
1kg    Paprika
1kg    Tomaatti
2kpl   Ananasmurska
3rkl    Pitsamauste
1rkl    Mustapippurirouhe
2dl     Champpionsilppua
6tl     Nagajauhe

Pilko ja laita aineet kattilaan, kiehauta ja anna hautua 1-2h.

Kiehauta ja lisää sokeri ja etikka, anna kiehua n.15min.

Parannuksia:
Etikkaa olisi voinut olla ehkä enemmänkin tai sitruunamehua lisänä.
Nagaa enemmän ja tuoretta, oli todella mieto ja kelvannee aloittelevillekkin.
Osa sokerista hunajaksi.
Suolaa.
Pitsamausteen tilalle tuoreet yrtit.
Mangoa on myös kokeiltava tähänkin.

Määrät ei ole tarkkoja, tuloksena oli vajaa 4l kattilallinen.
Tomaatteja en kaltannut, vaan pilkoin ja otin kovan osan pois.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin