maaliskuu 30, 2024, 00:08:43 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chili shot

Aloittaja jalapeno jake, lokakuu 07, 2008, 23:57:54 ip

« edellinen - seuraava »

biblo

Tein tuossa tuparien yhteyteen hieman shottia.Ammuin yli valmistuksen yhteydessä.

-4dl Marski-viinaa 40%
-8kpl peruvian chinense
-10kpl limon
-1,5kpl nagaa
-2kpl white bullet haba


Kaikkia hienonnettiin enemmän ja vähemmän ja pulloon.Maistui 4h jälkeen jo melkoisen yyberiltä myrkyltä.Jotenkin tuota kuitenkin jäi melkoisesti jemmaankin.
"Grow food, not lawns"

sporttiboy

Aikoinaan kaikenlaisia juomasekoituksia kokeilleena voisin melkein suositta uuttamista, eli tiputetaan ne chilit pieneen määrään (about 1 dl) mahdollisimman mautontta about 40 % alkomashoolia, vaikka vodkaa. Parin kolmen viikon tiiviissä rasiassa likoamisen jälkeen poistettan chilit jotka voi sit käyttää ruuanlaitossa sopivina mausteina ja lirautetaan "tiiviste" noin puoleen litraan vodkaa.

Makua pitäis löytyä sopivasti, ei liikaa. Toimii ainakin pippurin ja muiden mausteiden kanssa snapsipohjana.

Tomppa

Chiliä ja viunaa en ole koittanut ikinä( muistaakseni:D )

Mutta parhaan juoman saa jos laittaa kossuun  katajasilppua tuoreesta katajasta..

sama temppu toimii myös koivulla..   mutta kataja on parempi.

ja katajanmarjojakin voi liottaa viikon siellä   8) 


toimii...

Gali

Resepti

7 kpl nagaa
0,5l kossua
2kpl nuppuja (yrttejä)

Seoksen annetaan liota pari viikkoa. Oli tykkitavaraa. Isot miehet olivat tuskissaan yhdestä shotista.
Hyvä puoli pullo kesti pitkään.

Larski

Lainaus käyttäjältä: Gali - elokuu 15, 2010, 22:05:09 ip
Resepti

7 kpl nagaa
0,5l kossua
2kpl nuppuja (yrttejä)

Seoksen annetaan liota pari viikkoa. Oli tykkitavaraa. Isot miehet olivat tuskissaan yhdestä shotista.
Hyvä puoli pullo kesti pitkään.

Rajua kamaa. Talvella väsäilin ihan kaupan haboista ja omista kuivachileistä tuota chiliväkijuomaa. Muutama haba ja kourallinen kuivachiliä hoiti muutaman päivän liotuksella asiansa oikeenki sopivasti. Infernaalista tavaraa mutta tietysti siinä oma hohtonsa on ja eipä tarvi kaapista löytyä tuoretta tavaraa talvellakaa että saa kunnon poltteet päälle.

7 nagaa on kuitenki ehkä joka tapauksessa melko rajut överit.

Xbow

Oma nagavodka ( kolmisen nagaa + 0.5l 80% saaremmaa ), vähän vettä laitettu kans sekaan, oli kyllä tosiaan riittävän tujua. Vielä sitä on jäljellä :p  Mutta tämmönen litku on mitä erinomaisin teräste monemnoisiin shotteihin tai paukkuihin. Esimerkiksi rommikolaan sekoitettuna puol korkillista tuota yllämainittua litkua tekee drinkistä varsin loistavan :)
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Hegu

viellä lisäis tuohon chiliviinaan karpaloa mukaan niin vois olla tosi hyvää pitää kyllä kokeilla.

Larski

Lainaus käyttäjältä: Hegu - elokuu 20, 2010, 18:25:09 ip
viellä lisäis tuohon chilirähinäviinaan karpaloa mukaan niin vois olla tosi hyvää pitää kyllä kokeilla.

Hyvältä kuulostaa. Suunnitelmissa olis heittää syksyllä ylijäävät mintut chilien kanssa pulloon likoamaan ja koittaa miten pelittää.

Ryhis

Minttua ei kannata viinassa liottaa vuorokautta pidempään. Itse tein minttuviinaa pari viikkoa sitten, kourallinen mintunlehtiä hillopurkkiin ja 3 dl viunaa päälle. Yön yli seisottuaan maistui viunalle jossa pieni aavistus minttua. Seuraavana päivänä viina oli muuttunut ällöttävän vihreäksi ja makumaailma muistutti enempi vasta-ajettua ruohoa kuin mitään minttua.

Nyt en tiedä mihin tuon hävittäisi..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Hegu

tuoreenako vaan sinne pulloon niitä laitetaan?

Hombre



2 dl Santa Marian tummaa rommia
1 Habanero neljään osaan
Peukalon pään kokoinen pala inkivääriä silputtuna
peukalon pituinen pala lakritsijuurta kokonaisena.
Pistä ainekset pulloon ja kaada rommi päälle.
2 viikkoa, välillä pulloa käännellen ja tulee sairaan hyvää ;)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

biblo

Lainaus käyttäjältä: Hegu - syyskuu 22, 2010, 16:59:10 ip
tuoreenako vaan sinne pulloon niitä laitetaan?


Voihan ne kuivattaakin mutta mitä turhaa. Itse ainenkin olen tuoreena laittanut.
"Grow food, not lawns"

wille

Ja savustettuna toimii hienosti. 0,5l Suomi-pulloon vapaavalintainen määrä savuchiliä. Parin viikon tekeytyminen ja se on siinä. Laitoin lisäksi myös pari katajanmarjaa. Toimi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Hegu

nyt tuli laitettua bacardi 0.35l pulloon 10 kpl halkaistuja chilejä. Siemenet poistin, joulun korvilla sit korkkaillaan ensimmäiset maistiaiset. ;)

Minbaari

Itse tein vähän miedompaa lientä tällä kertaa, kun edellisestä chilivodkasta "paloi" pullon suuaukon muotoinen rengas huuleen..  ;D

Nyt oli pohjana Magic Ice vodka johon laitoin lemon droppia, aji benitoa ja oranssi habaneroa.
#816

Hegu

Lainaus käyttäjältä: Hegu - syyskuu 23, 2010, 15:37:31 ip
nyt tuli laitettua bacardi 0.35l pulloon 10 kpl halkaistuja chilejä. Siemenet poistin, joulun korvilla sit korkkaillaan ensimmäiset maistiaiset. ;)


nyt tuli maisteltua ja oli kyllä myrkkyä :) tais muutama tanko olla liikaa. Laitoin karpaloa puolilleen makua piristämään. 

Aji Inferno

Infernon tunnetun ja pelätyn "Reaktori(tm)" sarjan uusimpana uutuutena: Chili Shit. Hanki halvinta mahdollista viskiä. Värjää lääkehiilellä kunnes mustaa. Sekaan pieni liraus maitoa jotta muuttuu epämääräisen harmaaksi. Jauha sekaan 2-4 kokonaista habaneroa tai mieluiten tietysti nagaa. Anna muhia pari viikkoa jääkaapissa. Kaada vessanpöntöstä alas - tai vaihtoehtoisesti: juota jo valmiiksi pohjia ottaneille kavereillesi. Ota vessan ovella parin euron pääsymaksu. Tämä chili shit ei petä. Tehoa tietysti lisää ruokalusikallinen risiiniöljyä.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 08, 2010, 22:44:17 ip
Infernon tunnetun ja pelätyn "Reaktori(tm)" sarjan uusimpana uutuutena: Chili Shit. Hanki halvinta mahdollista viskiä. Värjää lääkehiilellä kunnes mustaa. Sekaan pieni liraus maitoa jotta muuttuu epämääräisen harmaaksi. Jauha sekaan 2-4 kokonaista habaneroa tai mieluiten tietysti nagaa. Anna muhia pari viikkoa jääkaapissa. Kaada vessanpöntöstä alas - tai vaihtoehtoisesti: juota jo valmiiksi pohjia ottaneille kavereillesi. Ota vessan ovella parin euron pääsymaksu. Tämä chili shit ei petä. Tehoa tietysti lisää ruokalusikallinen risiiniöljyä.


Nam! Parempi kuin sata jänistä. ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Azukki

Itse laitoin noin 1/3 nagaa puoleen litraan viunaa ja sopivan tulista kyllä tuli.
Aivan mainiota kuuman kaakaon kanssa.

Tautologi

Itse värkkäsin juuri äsken tällaisen:

Kaamoksen Tappaja

2 dl 60% Koskenkorva vodkaa
1 dl möyhennettyä chilikaupan nagakiukkua

Valmistaminen on helppoa. Kaadetaan vodka astiaan, sekoitetaan kiukku sekaan, poistetaan etiketit epäilyttävyyden lisäämiseksi ja kaadetaan kiukkuinen vodka takaisin. Liukeneminen oli aika hidasta, joten kiukku kannattaa möyhiä tosi hienoksi jauhoksi. Kuumentamalla liukenisi nopeammin, mut itse en lähtisi 60% viinaa keittelemään, menee kuitenkin pilalle. Mun mielestäni on aika hyvä sekoitussuhde, toi on salmiakkisen ja ihan vähän vodkaisen makuista ja potkua on kunnolla, mut silti pysyy ihan naukkailtavana.