huhtikuu 16, 2024, 07:36:43 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hessin chili-mössöt

Aloittaja hessi, elokuu 06, 2009, 15:07:32 ip

« edellinen - seuraava »

hessi

Ruuhonen ja joku muukin kyseli mun mössö ohjetta.
Rakastan mössöjen tekoa, se on mun intohimoni  :-*
jokaisesta tulee yksilö,
koska teen kaikki mössöt sen hetken mielentilan mukaan,
joskus kirjaan ylös ja joskus se unohtuu...

tässä nyt sitten tuon Harold st barts caribia mössön noin ohje:

1 tuore ananas paloiteltuna pieniin paloihin
2 tuoretta nektarinia samoin paloiksi (tähän vois sopia passio hedelmä hyvin, sitä vaan ei mulla sattunut oleen)
1/2 dl jotain hedelmämehua
1 lime, mehuineen ja kuoret raastettuna
pala tuoretta inkivääri pieneksi hakattuna
2,5 suht kookasta Harold st Bartsia pieneksi hakattuna
1 champion pieneksi hakattuna
2 kokonaista tähtianista
nämä kattilaan porisemaan
kun pehmennet, sauvasekoittimella rumps rumps(poista tähtianikset hetkeksi)
ja sitten
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
n 2 rkl rose balsamikoa(italialainen), tavallinen etikkakin käy
n 1 dl mulla sattu olemaan italialaista mansikkahunajaa :) mutta muukin toki käy
joku 3 -4 rkl hillosokeria koska tykkään makeasta mössöstä
keitän hetken vielä, poista tähtianikset
ja sitten purkitan uunissa väh.100 asteessa kuumennettuihin kuumiin purkkeihin ja kiehuvassa vedessä olevilla korkilla kiinni.
tämä on sit nannaa lihan kanssa tai aamulla paahtoleivän päällä ja juusto siivu kaveriksi ;)
ja punainen värihän tuli sit hunajasta ja rose balsamikosta


tästä muunnos
lisänä
tuoretta mangoa
chileinä rocoto, lemon drop, habaa
aina yks championi pieneksi hakattuna antamaan hivenen punaista väriä
ja vähän enemmän viinietikkaa kun hedelmääkin enemmän

nyt meinaan kokeilla karviaisista ja chileistä mössöä ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

ruuhonen

Kiitos Hessi resepteistä! Mulla alkaa loma tänään ja viikonloppu menee mökillä, mutta ensi viikolla kyllä kokeilen tuota ja muutamaa muuta mitä löysin intterwebbiläisestä. Katsotaan millaista tulee, että kannattaako edes laittaa reseptiä tänne.

hessi

ja laitan tänne tämän savutahnan reseptin
mössö kattilassa

ja kun hetken kiehunnut

ja sitten sauvasekoittimella rums rums :)

ja valmis purkitettuna

ohjeeni ovat aina n mittoja kun en tarkasti koskaa mittaile

HESSIN SAVUTAHNA
savustettuja chilejä n 1400 valmista tavaraa
Turbo Pube red, ja Turbo Pube keltainen, Guajillo, Cilaca
reilu kilo tuoreita tomaatteja, nyt en kaltannut, lohkoin vain
kolme oikein suurta punaista paprikaa
nämä kattilaan muhisemaan
ja sekaan pari silputtua sipulia
valkosipulia
kourallinen tuoretta oregano
ja puoli kourallista tuoretta salviaa
n rkl merisuolaa
kun mössö pehmeää soseutan sen sauvasekoittajalla

ja sitten lisäsin n 1 dl etikkaa
ja n 3 dl hillosokeria
ja ripauksen tummaa intiaanisokeria
keittelin hetken ja sitten purkitin
uunissa kuumennettuihin kuumiin purkkeihin ja keitetyt korkit kuumin päälle
näin kuumana maistettuna tuli juuri sopivan tulista tahnaa eikä liian makeaa :)
nyt vain odottelemaan kun tekeytyy...
olen tehnyt mössöä ilman sipulia, mutta myös tuoreella inkiväärillä maustettuna
jokainen maustaa makunsa mukaan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jeQQ

Ja meikä kiittää jälkimmäisestä reseptistä! ;)

jewe

Siinäpä se, ei puutu muuta kuin ne savustetut chilit (toistaiseksi) niin pääsisi itsekin keittelemään tuota huipputuotetta. :)

Dazzler

Kiitos hyvistä chilimössö ohjeista, tein molempien reseptien mukaan hieman soveltaen.


Kannattaa olla tarkkana tulisuuden kanssa, ettei liian tulista tule. Suosittelen ensiksi laittamaan vähän chiliä ja kun sauvasekoittimella on survonut niin maistaa tuotosta, jonka jälkeen tarvittaessa lisää chilejä. Kun sitä tavaran tulisuutta on helppo nostaa mutta vaikeampi tehdä miedommaksi  ;)

hessi

nami... hyvältä näyttävät :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Huru-ukko

Minäkin kopioin täältä ohjeen ja alustavasti on tosi hyvää... Tosin laitoin Sugar Rusheja puolitoista kiloa siemenineen 10l kattilaan ja kaksi mangoa. Ja sitten kolme kiloa tomaatteja kuorineen. 2h porisi liedellä.Vedin tehosekoittemella juuri kaikki mössöksi. Kohtuullisen paljon näyttää olevan siemeniä, kun en chilejä perannut. Toisetkin on ilmeisesti tehnyt saman kun purkkeja katselee... Meinasin siivilöidä, mutta mitä sitä turhaa....
Ei ne siemenet tuotetta pilaa....

Jahvetti

Jatka Hessi samaan malliin! Sulla oli joskus jossain Lemon drop-soosinkin ohjeet, voisitko
niitä päivitellä tänne? Päästäis mekin apinoimaan, joilla hakutoiminto on hukassa ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

hiilimonoksi

Lainaus käyttäjältä: hessi - elokuu 06, 2009, 15:07:32 ip
Ruuhonen ja joku muukin kyseli mun mössö ohjetta.
Rakastan mössöjen tekoa, se on mun intohimoni  :-*
jokaisesta tulee yksilö,
koska teen kaikki mössöt sen hetken mielentilan mukaan,
joskus kirjaan ylös ja joskus se unohtuu...

tässä nyt sitten tuon Harold st barts caribia mössön noin ohje:

1 tuore ananas paloiteltuna pieniin paloihin
2 tuoretta nektarinia samoin paloiksi (tähän vois sopia passio hedelmä hyvin, sitä vaan ei mulla sattunut oleen)
1/2 dl jotain hedelmämehua
1 lime, mehuineen ja kuoret raastettuna
pala tuoretta inkivääri pieneksi hakattuna
2,5 suht kookasta Harold st Bartsia pieneksi hakattuna
1 champion pieneksi hakattuna
2 kokonaista tähtianista
nämä kattilaan porisemaan
kun pehmennet, sauvasekoittimella rumps rumps(poista tähtianikset hetkeksi)
ja sitten
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
n 2 rkl rose balsamikoa(italialainen), tavallinen etikkakin käy
n 1 dl mulla sattu olemaan italialaista mansikkahunajaa :) mutta muukin toki käy
joku 3 -4 rkl hillosokeria koska tykkään makeasta mössöstä
keitän hetken vielä, poista tähtianikset
ja sitten purkitan uunissa väh.100 asteessa kuumennettuihin kuumiin purkkeihin ja kiehuvassa vedessä olevilla korkilla kiinni.
tämä on sit nannaa lihan kanssa tai aamulla paahtoleivän päällä ja juusto siivu kaveriksi ;)
ja punainen värihän tuli sit hunajasta ja rose balsamikosta


tästä muunnos
lisänä
tuoretta mangoa
chileinä rocoto, lemon drop, habaa
aina yks championi pieneksi hakattuna antamaan hivenen punaista väriä
ja vähän enemmän viinietikkaa kun hedelmääkin enemmän

nyt meinaan kokeilla karviaisista ja chileistä mössöä ;)


Montako desiä tuosta tulee suunnilleen?

Huru-ukko

Pari litraa. Ananas on yksinään yli litran mehukasa.

hiilimonoksi

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 26, 2013, 20:44:28 ip
Pari litraa. Ananas on yksinään yli litran mehukasa.


pari litraa tulee ja chilejä ei tule ku 3,5kpl?  :o

Huru-ukko

Chilejähän saa laittaa jokainen makunsa mukaan.  Ja mieleistään lajia.
Tuo on hyvää vaikka paahtoleivän päällä aamukahvilla.

turaukko

Lainaus käyttäjältä: hessi - syyskuu 26, 2010, 15:48:05 ip
ja laitan tänne tämän savutahnan reseptin
mössö kattilassa

ja kun hetken kiehunnut

ja sitten sauvasekoittimella rums rums :)

ja valmis purkitettuna

ohjeeni ovat aina n mittoja kun en tarkasti koskaa mittaile

HESSIN SAVUTAHNA
savustettuja chilejä n 1400 valmista tavaraa
Turbo Pube red, ja Turbo Pube keltainen, Guajillo, Cilaca
reilu kilo tuoreita tomaatteja, nyt en kaltannut, lohkoin vain
kolme oikein suurta punaista paprikaa
nämä kattilaan muhisemaan
ja sekaan pari silputtua sipulia
valkosipulia
kourallinen tuoretta oregano
ja puoli kourallista tuoretta salviaa
n rkl merisuolaa
kun mössö pehmeää soseutan sen sauvasekoittajalla

ja sitten lisäsin n 1 dl etikkaa
ja n 3 dl hillosokeria
ja ripauksen tummaa intiaanisokeria
keittelin hetken ja sitten purkitin
uunissa kuumennettuihin kuumiin purkkeihin ja keitetyt korkit kuumin päälle
näin kuumana maistettuna tuli juuri sopivan tulista tahnaa eikä liian makeaa :)
nyt vain odottelemaan kun tekeytyy...
olen tehnyt mössöä ilman sipulia, mutta myös tuoreella inkiväärillä maustettuna
jokainen maustaa makunsa mukaan :)


Kiitos suuri tästä ohjeesta. Olen tätä tehnyt tänä syksynä pari satsia ja on kyllä sellaista herkkua, että ei pitkin vanhene purkissa.

SecondBestFlame

Onkos uusia mössöreseptejä kehitelty ?
Nyt kun satokausi on taas ajankohtainen kaikki uudet reseptit ovat tervetulleita  :)

narttu

Voiko noita savustetuista chileistä tehtyjä reseptejä hyödyntää käyttämällä ei savustettuja chilejä? Esimerkiksi savunagasalsa ja savurocototahna ohjeet olis hyvät, mutta kun olis tarkoitus käyttää omaa satoa eikä ole savustinta.
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili

Lainaus käyttäjältä: narttu - elokuu 20, 2014, 10:35:14 ap
Voiko noita savustetuista chileistä tehtyjä reseptejä hyödyntää käyttämällä ei savustettuja chilejä? Esimerkiksi savunagasalsa ja savurocototahna ohjeet olis hyvät, mutta kun olis tarkoitus käyttää omaa satoa eikä ole savustinta.
Ilman muuta voi. 
Ja onhan tuota savuaromia saatavana pulloissakin, tosin ei taida lopputulos olla yhtä hyvää, mutta kokeilemalla oppii  :D

Kyseleppä naapureilta onko kellään savustinta  8)

narttu

Olishan tossa grillikatoksessa savustuslaatikko, mutta kun on lukemani perusteella huono vekotin chilien savustukseen, pitäs olla kylmäsavustin.PRKL  >:(
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Kaltsu

elokuu 20, 2014, 20:45:55 ip #18 Viimeisin muokkaus: elokuu 20, 2014, 20:55:12 ip käyttäjältä Kaltsu
Lainaus käyttäjältä: narttu - elokuu 20, 2014, 11:05:36 ap
Olishan tossa grillikatoksessa savustuslaatikko, mutta kun on lukemani perusteella huono vekotin chilien savustukseen, pitäs olla kylmäsavustin.PRKL  >:(


Kyllä lämminsavullakin kohtuullista tulee. Tosin ei kannata kauaa savustaa. Noita nestesavuja kannattaa käyttää varovasti. Aika stydiä kamaa, menee helposti överiksi.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!