toukokuu 13, 2024, 19:18:11 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paras chili pitsan päälle?

Aloittaja Sukkamies, maaliskuu 29, 2011, 13:04:52 ip

« edellinen - seuraava »

Sukkamies

Elikkäs mikä on teidän mielestä paras chili pitsaan ja miksi? ja miten käytettynä ja kuinka paljon?

Kysymys 2: itsellä on nyt kasvamassa Starfish, Naga, Black scorpion toungue, Belize, Habanero red ja joku random seed kasa. Mitä suosittelisitte noista ruokaan/pitsan päälle ja miten? Kun nuo kaupan suolavesipurkissa olevat jalopenot on niin perkuleen mauttomia.  :D
Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.

linker

Kasvatat nagat kypsiksi, otat 9 podia, ja leikkaat siivuiksi ja pitsan päälle.
Ei ole niin mauttomia kuin ne kaupan jalopeenot

Sukkamies

Lainaus käyttäjältä: linker - maaliskuu 29, 2011, 13:08:32 ip
Kasvatat nagat kypsiksi, otat 9 podia, ja leikkaat siivuiksi ja pitsan päälle.
Ei ole niin mauttomia kuin ne kaupan jalopeenot

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.
Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.

chilihardhead.fi

maaliskuu 29, 2011, 13:29:11 ip #3 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2011, 13:31:25 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Naga ja Aji Cristal yhdessä tai erikseen, savulla tai ilman. AC:lla voi vaikka päällystää koko pitsan, varsinkin vihreänä, Nagaa ehkä vähemmän ;) pellilliseen vaikka 1/4 Naga alkuun niin kelpaa vähemmän tottuneellekkin ja pääsee makuun silti, ennen sitä 9 Nagan pitsaa.
Moni muukin on kelpaa, mutta kyllä nuo ovat omia suosikkeja vielä.
Pitsan täytteetkin saattavat hieman vaikuttaa annostuksiin ja makujen yhteen sopivuuteen...
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

linker


Miten laittaa 1/4 nagan pellilliseen pizzaa? Sekoittaa kutterilla kastikkeeseen, jonka levittää täytteeseen?
(sory tuo 9 nagan heitto)



Sukkamies

mites noi muut soveltuu maultaan ruokaan? enemmänki sitä makua hakis siihen kuin hullua poltetta? kokemuksia noista edeltä mainituista chileistä?
EDIT: ja linker saa anteeksi :)
Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.

chilihardhead.fi

maaliskuu 29, 2011, 13:38:59 ip #6 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2011, 14:03:21 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Lainaus käyttäjältä: linker - maaliskuu 29, 2011, 13:32:59 ip

Miten laittaa 1/4 nagan pellilliseen pizzaa? Sekoittaa kutterilla kastikkeeseen, jonka levittää täytteeseen?
(sory tuo 9 nagan heitto)




Itse ole silpunnut ihan pieneksi ja keitellyt kastiketta mahdollisimman pitkään hissukseen. Tuosta silppuamisen tasosta riippuu paljolti aloittelevilla chilipäillä jatko, joten en koneelliseen sekoitteluun luottaisi pelkiltään.

Punainen Habakin on hyvä, BST menettelee, jos annuumit kelpaa muuten, muita en ole kokeillut itse.
Nagan maku on silti noista paras omasta mielestä, polte tulee kumminkin sen verran viiveellä leppoisasti, että se maku pääsee kumminkin esiin. Annostuksesta se kiinni on ja Annuumit hyökkää kumminkin kitkerästi ja nopeasti.
Nagan mausta/poltteesta sen verran vielä, että 84 vuotta lähes suolalla ja pippurilla maustetuilla sapuskoilla, normi paprikasta pitämätön aloitteleva chilinsyöjä, piti normi maustekakusta, jossa oli 1/4 Nagaa.
Ei poltellut liikaa, mutta maistui. Annuumeja koitin tarjoilla myös huonolla menestyksellä. Baccat kelpasivat myös.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

tonttu

Yksi parhaista on Veikkolan med-lifestä haettu chilipitsa johon erikseen tilataan spessumäärä fassenagajauhetta päälle. Tämä siis ehdottomasti parasta mitä kaupalliselta sektorilta löytyy.

Itte tehtynä taasen riippu aika paljon mitä siihen pitsaan laittaa... lemon droppi tonnikalapitsaan, red savina lihapitsaan, fatalii+jalapeno kanapitsaan ja jos tuoreita ei löydy niin bih jolokia pulveria vaan reippaasti minkä vaan pitsan päälle, niin kyllä maistuu paremmalle.

Ja sitten tietysti, koko viime kauden loppusato tyyppinen jauhe on ihan parhautta kun sen laittaa pitsan paiston jälkeen oregaanon kanssa siihen päälle ja ehkä vähän vielä parmeggiano reggianoa siihe sitouttamaan makuja hyvän oliiviöljyn kanssa.

Huh, tuli nälkä.

Sukkamies

Lainaus käyttäjältä: tonttu - maaliskuu 29, 2011, 13:59:16 ip
Yksi parhaista on Veikkolan med-lifestä haettu chilipitsa johon erikseen tilataan spessumäärä fassenagajauhetta päälle. Tämä siis ehdottomasti parasta mitä kaupalliselta sektorilta löytyy.

Itte tehtynä taasen riippu aika paljon mitä siihen pitsaan laittaa... lemon droppi tonnikalapitsaan, red savina lihapitsaan, fatalii+jalapeno kanapitsaan ja jos tuoreita ei löydy niin bih jolokia pulveria vaan reippaasti minkä vaan pitsan päälle, niin kyllä maistuu paremmalle.

Ja sitten tietysti, koko viime kauden loppusato tyyppinen jauhe on ihan parhautta kun sen laittaa pitsan paiston jälkeen oregaanon kanssa siihen päälle ja ehkä vähän vielä parmeggiano reggianoa siihe sitouttamaan makuja hyvän oliiviöljyn kanssa.

Huh, tuli nälkä.

pitääpäs laittaa korvan taakse ohjeet, kiitos !  ;)
Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.

kalat69

meillä tykätään tuosta jalapenosta pizzan päällä, mutta jos kaupan jallut tuntuu miedoilta, niin laitappa purkkiin vaikka yksi naga viipailena ja anna maustua tovi. Me ollaan omia jalluja säillöttäessä tehty noita nagajalluja ja ne kyllä kelpaa. Toiset herkut pizzan päällä on rocotot, meillä on niitä samalla tavalla säilöttynä etikkaliemessä kuin jallutkin ja ne kyllä maistuu. Niin ja pitsan tomaattikastikehan on itse tehty ja siinä on riittävästi chiliä ja samoin jauhelihassa jota ilman pitsa ei kuulemma ole pitsaa... ;D kaikki chili käy, maistelemalla vaan kokeilemaan mikä on omasta mielestä parasta ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

hessi

Itse en Jalluista kauheasti tykkää, mutta säilötyty rocotot sopii mun makuun :)
ja pizzan jauheliha maustetaan tietenkin nagalla eihän se muuten ole chilipizzaa eikä
sitä ainakaan Äijä pizzasi sanota ilman Nagaa  ::)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

masaiman



Ihan parasta. Varsinkin Grandiosa Hawajin päälle kun tuota vetelee sillai "sopivasti" niin maistuu savu ja polttaa mukavasti muttei liikaa.

BST kanssa tuoreena melko hyvä. Omista tuli ainakin viime kesänä melko makeita ja tosi mehukkaista ja tultakin oli tarpeeks.

linker

Mitä tuollainen 13ml putkilo AC-chipotlejauetta maksaa?

masaiman

maaliskuu 29, 2011, 20:19:59 ip #13 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2011, 20:24:51 ip käyttäjältä mattson
Jannella 5,90.

Siinä 5,50-5,90 olen nähnyt. Ja joka pennin väärti. Kuuluu vakioarsenaaliin.

Sukkamies

Hyvin tulee tietoa, kiitos siitä!
BTW tein äsken chili kastikkeen kanansiiville, ja aikas mahtavaa oli.
Sisälsi: tomaattisosetta pohjana, BBQ kastiketta, tippa Blairin ultra deathiä ja vähän mausteita ja kuivattua chilijauhoo. Ja kaverit tykkäs! suosittelen kokeilemaan.
Hyvinhän tämä alkava ''chili ura'' aukenee, vielä kun noi siemenet itäisi. (malttamaton :-\)
Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip
Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.


SIGUMATSKUA!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

hessi

ja hei "hullu polte" tulee siitä ettet annostele chiliä oikein vaan aivan liikaa!
Malttia maisteluunkin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Sukkamies

Lainaus käyttäjältä: Sukkamies - maaliskuu 29, 2011, 13:09:32 ip

Tälläistä vastausta juuri pelkäsinkin. haluan kuiten säilyttää makuaistini, ja rektumin.

LupeKani

Tuota Aji Cristal jauhetta itse laittanut ja nyt myös jotain "Sweet banana chili" säilykepaloja kun tuli prismasta ostettua. Ihan jees maku, muttei poltetta juurikaan.

jortikka71

Lainaus käyttäjältä: mattson - maaliskuu 29, 2011, 20:12:06 ip

Ihan parasta. Varsinkin Grandiosa Hawajin päälle kun tuota vetelee sillai "sopivasti" niin maistuu savu ja polttaa mukavasti muttei liikaa.

BST kanssa tuoreena melko hyvä. Omista tuli ainakin viime kesänä melko makeita ja tosi mehukkaista ja tultakin oli tarpeeks.



WTF?! Onks toi Gran can..diosa vai mikä lie pizzaa! Perkeles, selvishän tuokin miks jalkoja aina palelee!! Oon käyttäny kengän pohjallisina.. ;)