Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 234
1
Vasen voisi olla Hungarian Hot Wax. Ehkä. Maukas, mutta odotettava että on tosi kypsä, mieto. Oikea voisi sopia Hot Lemonin yleisnimenä  :o alle, joita on chinenseinä, annuumina ja taitaa bacooinakin löytä siemenkauppiailta. Sitrusmainen maku.

2
Kaksinkertaisen harson alla kun parit oikeat lehdet tulee, ja tervettä kasvua näkyvissä. Jos taimi on pussitettu lisäksi niin ei pelkoa palamisesta. Kaksinkertaisen harson alla viikko. Ja toinen viikko yksikertaisen alla.

Nyt kun on lämmintä ollut, niin idätykset olisi voinut tehdä suoraan auringon valossa, niin totuttelu rumba olisi jäänyt pois. Kovin paahteiseen paikkaan siirtoa kannattaa välttää pitkäksi aikaa.

Siinä vaiheessa sitten kun otat sen pussin pois, niin kosteus% laskee ja kasvi roikottaa lehtiään n. päivän verran ennenkuin piristyy.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Toukokuu 26, 2018, 08:47:18 ap »
 :thumbup: :right:

4
Noin isossa ruukussa ylikastelusta ei ole pelkoa, ellet litratolkulla läträä vettä. Kasteluun riittää kun multa on siitä kasvin ympäriltä kostea, siinä riittänee desilitra päivisin kun ottaa huomioon tuulettimen ja lämmön kautta tulevan haihtumisen. Jos kuivaa pinnasta aikaisemmin, lisää annosta. sitä mukaa kun kasvi kasvaa, sen juuristo leviää ja vaatii kastelun isommalle alueelle. 25-30 cm pitkänä sillä alkaa juuret yltämään alas.

 Älä anna lannoitetta niille 3-4 viikkoon, ennekuin kasvi on yli 30 cm.

5
Pintamulta? ainakin nyt näyttää kuivalta. Ja on liian kuivaa syvemmältäkin koska multa/kookos? on kutistunut irti ruukun reunoista.

Altakastelu ei toimivielä tuossa vaiheessa kun juuristoa ei ole kuin muutama sentti. Siksi kastelu ylhäältä aluksi parempi vaihtoehto.


Kasvua tulee hidastamaan myös taimien laitto (liian) isoon ruukkuun. Noin pienille olisi ollut luokkaa jugurttimuki sopiva, sitten nuo ruukut.

Valaistuksen uskon olevan oikein hyvin riittävä.

 

6
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 23, 2018, 11:33:20 ap »
Tippatestit ovat varmasti parhaita, mutta kuten sorriilla ja itsellänikin on sokeutta punaviher alueella niin mieluummin katselen elektronisia numeronäytöllä olevia mittareita.

Ja sen tarkistus on helppoa kun välillä kastaa vaikka kaivoveteeni. Kuten EC mittarinikin. Tosin on minulla sitäkin kalibrointi liuosta olemassa jos tarvitaan. Ja liuskojakin.

7
Saatoin sekoittaa ajatusta tomaattien varkaitten poistamiseen. Mutta kiitos infosta
Ps. En nyt oikee ymmärtän miten Facebook liitty mun kysymykseen Huru-ukko ?
Lol, olen lueskellut niitä kasvatusohjeita ajan kuluksi sieltä, joskus tulee mitä merkillisimpiä ohjeita. Kuten esim. ehdotetaan satoavasta kasvista repimään kolmannes juurista pois ja lisäksi lehvästön harvennus. Se oli vain ajatus joka tuli mieleen  :).

8
Onks asias mitää perää että noit alalehtii karsimalla vois vaikuttaa kasvin satomäärään ? Eli karsimalla alalehtii/ alaoksii kasvil ois enemmän voimaa tuottaa paprikoja ?
Ihan oikeasti, miltä sinusta itsestä tuntuu ?. Jos elävältä kasvilta leikellään oksia ja nypitään lehtiä, niin voisiko se tehdä enemmän satoa ?. Jospa alaoksien lisäksi leikattaisiin kaikki välioksatkin niin sadonhan pitäisi peräti tuplaantua  :o :o.

Oletan että tässä sotketan hedelmäpuiden (omena mm.) leikkaustarve kun puu on nuori ja se kasvattaa ohuita oksia joita leikataan jotta oksat vahvistuisi ja kantaisi paremmin satoa kun on sen aika.

Siellä Facen puolella on asiantuntijoita jokainen joka on nähnyt kuvan chilistä.

9
Tämän yhteisön mielestä näin, toisen mielestä toisin. Ken tietää..
Kasvi tietää.

10
Kasvi tiputtaa alalehdet kun ei tarvitse niitä.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sanin ensimmäinen kausi (2018)
« : Toukokuu 20, 2018, 19:27:18 ip »
Hieno projekti, onnea uuteen kasvariin. Tähti on syttynyt  :).

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Toukokuu 20, 2018, 14:23:32 ip »
Kaunista  :).

13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Oluen paneminen
« : Toukokuu 19, 2018, 14:19:01 ip »
Viimeksi tein Stouttia vuonna -91. Coopersin purkeista. Paras stout tuli laittamalla yhden purkin sijaan kaksi ja kypsyttämällä maakellarissa vähintään 4kk. Jostain kumman syystä tuota neljää kuukautta hyvin harvoin saavutettiin.

Vielä on jäljellä 4kpl 0,5l pulloa. Kumma miten äkkiä ne menee  :o. Viikonloppuisin pari pulloa saunan/ruuan kera. Jos molempina päivinä niin 4 pulloa. Kuukaudessa 16, ja neljässä kuukaudessa 64........ Olen juonut niitä aika säästeliäästi koska pullotin jtn 50 0,5 litran pulloihin  ::). Patenttikorkilla kaikki nyt, pitää paineet kiitettävän hyvin.

14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Oluen paneminen
« : Toukokuu 19, 2018, 09:51:16 ap »
Kuukauden päästä ihan sen enempää tietämättä ostin Cooperin Draught'in. Tynnyriolutta. Pullossa hyvin heikosti vaahtoavaa, nyt parin kk jälkeen kuten kaikissa oluissa kypsyminen on parantanut makua jonkin verran. Menettelee ruuan kanssa, en ostaisi uudelleen.

Mitä tällä tynnyrillä tarkoitat ja miten se vaahtoamiseen liittyy?  Onko sulla jokin tynnyri, jossa pullojen sijaan laitat loppusokereineen hiilihapot kehittymään ja kypsymään? Millainen hana semmoisessa on?

Oikeampi sana olisi ollut hanaolutta. Ainakin oletan tämän olut-tyypin olevan sitä mitä baareissakin  tarjotaan, riippuen tietysti valmistajasta. Mutta sinnepäin. Voisihan sitä itsekkin ne paineastiat ostaa ja niihin sitten hiilihappopatruunoita.

Ajattelin että oluttyypissä on hillitty jollain (minulle tuntemattomalla tavalla) vaahtoamista, koska hiilihappopatruunan avulla sitä saa ainakin jossain määrin. Toki sitä olisi saanut kun olisi kasvattanut jälkikäymis-sokerin määrää.

Tämä Cooperin stoutti oli runsasvaahtoinen aivan samalla määrällä jälkikäymis-sokeria kun taas Draught tuotti vaahtoa muutamia kuplia, vaikka laskin sitä tuoppiin reilusti kaataen.

http://www.kotiviini.fi/fi/Viini-olut-sailytys.php

Kiivaan etsinnän jälkeen keväämmällä onnistuin löytämään humulus lupulus emitaimia pari kappaletta. Ja jääkapissa pussi siemeniä jos oikein innostuu panemaan  :o :o ::).


 

15
Muut harrastukset ja elämä / Oluen paneminen
« : Toukokuu 18, 2018, 22:17:21 ip »
 Alkusanat:

Foorumilta löytyy "Paras olut jne" ketju, mutta ei yhtään DIY oluen valmistajille, joita tiedä foorumilla olevan muutaman.

Joskus 25-20 vuotta sitten tein olutta valmispakkauksista, Old Thumper'ista Coopperin laageriin, jälkimmäistä meni niihin aikoihin runsaastikin. 3x3 koria, yhtä satsia juotiin, yksi kävi ja yksi oli kypsymässä. Kesäisin joka vkl saareen, muuta se onkin eri juttu  ::).

Kerran tein stouttia (en muista mitä) alusta loppuun paahdetuista maltaista, siinä tuli tehtyä kaikki mitä ei pitäisi LOL.

Nyttemmin olen vuodenvaihteen jälkeen nelosoluen tulon kauppoihin aiheuttaman hintapiikin (olutlitra yli 4€  :o :o) jälkeen päättänyt etten enää anna rahojani ihan vastalauseena ahneille kauppiaille jotka yrittävät hyötyä törkeästi olutkulttuuriin ja olueen liittyvästä harrastuksesta pitävistä ihmisistä.

Mieltymyksen stouttiin ja niukkaan valinnan vapauteen paikallisessa kaupassa käteen jäi valmispakkauksena Coopperin stoutti. 1063 ominaispainolla hiivat pönttöön, ja parin viikon jölkeen pullotus. Ensimmäinen maistiainen kertoi kyseessä olevan pohjaan poltettujen maltaitten katkera liemi.

3 viikon maku oli tasoittunut aavistuksen verran, ja viikon välein siitä eteenpäin kypsytti stoutin varsin maistuvaksi. Tällä hetkellä 4 kk jälkeen varsin maistuvaa. Runsas vaahto.

Kuukauden päästä ihan sen enempää tietämättä ostin Cooperin Draught'in. Tynnyriolutta. Pullossa hyvin heikosti vaahtoavaa, nyt parin kk jälkeen kuten kaikissa oluissa kypsyminen on parantanut makua jonkin verran. Menettelee ruuan kanssa, en ostaisi uudelleen.

Kolmas ostos oli 1.5 kk sitten Bulldog Brews Triple Tykes Export Ale 4kg, nyt kuukauden kypsymisen kellarissa jälkeen paras tähän astisista yrityksistä.

Tumma, vaahtoava olut jota on vaikea kuvailla, se pitää itse nauttia.

16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kalastus
« : Toukokuu 18, 2018, 21:15:27 ip »
Eteläisellä Selkämerellä silakka parveutunut rannoille/saaristoon kudun lähestyessä ja osin käynnissäkin, 3h verkko pyynnistä ~35 kiloa silakkaa, ja muutama siika ongella kun verkot kalottui. Anjovis-silakka kiintiö täyttyi heti, nyt pitäisi keksiä joku muukin tapa säilöä silakkaa kuin pakastin.

Stressi, elämä on täynnä päätöksiä :o :o   ;)

17
Mikä sitten on milloinkin edullinen  ;).
Minä käytän  Kekkilän Puutarhaturvetta 320 l, hintaa on 18.50€. Sillä kasvattanut kaikki lukuunottamatta taimia, jo Martatkin sen tiesi 50 vuotta sitten että taimet kannattaa idättää taimimullassa, joko ostettuna tai itsetehtynä.

Toki sitten liemienkin kanssa tulee läträttyä.


18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hornetin 2018
« : Toukokuu 15, 2018, 08:36:12 ap »
"Keksin" itse saman aurinkoon totutus tavan jo viitisen vuotta sitten  ;D.

Kyllä se hyvin toimii, mulla pohjoisseinustalla rakennuksen takana. Aamulla ja illalla tulee siivilöityä aurinkoa puiden oksien välistä hetki.

2-3 päivän välein olen siirtänyt ruukkuja hiukan taaksepäin kasvattaakseni auringossa oloaikaa. 2 viikossa tulevat imuuneiksi UV-säteilylle.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Toukokuu 13, 2018, 22:17:22 ip »
Sisäkasvari meni purkuun ja siirsin osat ulos ja kasasin taas. Sinne meni muutama pube alkuun. Samalla viritin yhden Huru-lootantm johon siirsin kaikki 4 jallua ja Reaperin sekä yhden HYL:lin.

Kasvit ovat vain puolen metrin välein, mutta uskon tilan riittävän aiempien kasvatusten perusteella. Pitänee huomenna pistää toinen NFT tulille jonne menee pari tomaattia, Naga ja Hainaan Yellow Lantern. Siinäpä ne NFT:ee  kasvit sitten onkin tältä kesältä.

Muutamassa pubessa on 2-3 raakiletta ja lehtimassaa on tullut lisää. Ne oli kasvarissa liian tiukasti toisissaan kiinni, koska muutamaan on kasvanut pystyyn pari-kolme liki puolimetristä "rankaa". Ei aiheuta nyt muuta toimenpiteitä, kuin pistää niihin pienet painot ja taivuttaa ne kasvamaan enempi pubejen tyylliin sivulle. Satovaiheessa katkenneet oksat vähenee jonkin verran.

Myös kurkut on itäneet ja kaikki yli 100 taimea on pienissä puolen desin ruukkupattereissa. Iso määrä siksi, koska idätin kurkut kostetun keittiöpaperiarkin päällä dynossa, ja merkkasin tussilla mitä on missäkin. Alhaalla oli noin kymmenen kasvihuonekurkun itua (Kiinalainen Käärme) ja ylhäällä oli sitten vanhoiksi menneitä siemeniä Boston- ja Parisian pickling  molempia yli 50 kpl. Dyno oli peitetty Elmukelmulla jotta kosteutta riittäisi.

Kasvarissa pistin paketin 1,5 metrin korkeudella olevalla ritilätasolle, ja aloin järjestämään ruukkuja n. 30-40 taimea ja alustaa kurkuille. Saman tien kun kumarruin tunsin pienen tuulenvireen ja kuulin kopsahduksen. En edes viitsinyt katsoa koska tiesin mitä tapahtui  :o :o.....

Tavallaan onni että Elmukelmu oli vielä dynon päällä eikä siemenet lennelleet kasvarin lattialle, vaan päätyivät kaikki vasempaan ylänurkkaan  ;D.

Boston- ja Parisian picklingiä ajatellen niillä ei nyt suurta väliä ole kumpaa sinne mauste- ja hapankurkku astiaan latoo, mutta kasvihuonekurkkuja ajatellen niitä olisi kiva löytää pari kasvia, se riittää kyllä. Keittiöpaperi arkissa oli pari kolme hiukan kiinni alhaalla, joten todennäköisesti ne löytyi.
Saa nähdä sitten. Ainakin ituja on tarpeeksi, huomenna pitänee hakea turvetta taas yksi 320 litran paali.......

20
Voit kokeilla nostaa kitukasvuisen ylös, jos juuristo on kuollutta ja liki pelkkä pääjuuri paljaan, kyseessä voi olla mansikan punamätä. Terveen mansikan juurethan istuu penkissä tiukasti.

Farmit sivustolta voit katsella jos sieltä vaiva löytyisi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 234