Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 238
1
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Lokakuu 22, 2018, 19:29:56 ip »
Perunasi ovat piilossa höhö.

2
Mikä on oikeasti HELPPO ja ILMAINEN kuvastydeemi jolla voi pöljempikin dude esitellä kuviansa ??
Torilla ?.

3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilin käyttö sieniin
« : Lokakuu 10, 2018, 18:26:48 ip »
Herkkutattiin ei ikinä Chiliä.

Itse laitan ihan pienen ripauksen mustapippuria.

Edellisen kirjoituksen jälkeisen testauksen kanssa alan olla Bluesmanin kanssa samaa mieltä. Sienten kanssa Chili, varsinkaan väkevät, eivät ole hyviä. Suola, kerma ja ihan ripsaus mustapippuria. Se on siinä
Samat mausteet myös. Pekonia kun haluaa hiukan tuhdimpaa evästä sienistä, tai keittoon ja sitten jo tarvoitaan juuriselleriäkin siihen.

4
Nuo valkoiset on kirvojen nahkoja, kun kirva kasvaa, vanha nahka putoaa ja uusi kasvaa tilalle. Munasta neljä muutosta aikuiseksi.

5
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Aji Perkele
« : Lokakuu 08, 2018, 08:57:35 ap »
Ehkäpä pitää kiirettä projektien kanssa ;D.

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Lokakuu 06, 2018, 11:51:30 ap »
 Kiitos  :).

Uusi kausi on välivuosi jälleen, muutamalla puskalla tomaatteja ja chilejä mahdollisimman vähällä vaivalla. NFT.

Jos sitten riittäisi aika muuhunkin, kun ei ole kasvarin vanki  ;).

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Sadonkorjuu osa 2
« : Lokakuu 05, 2018, 23:43:09 ip »
Tänään keräsin Nagat ja Reaperit, ja laitoin kuivuriin; jauheeksi. Myös loput Hurupenot mein etikkasäilykkeeksi. Osa sipulisäilykkeiden sekaan mausteeksi. Puskat sai vielä jäädä, mm. Reaper-, Naga-, HYL- ja Hurupenopuskissa  oransseja ja vihreitä raakileita jotka saa kypsyä jos kelien puolesta kypsyvät. Lämmittämään en enää rupea, chilejä tuli tarpeeksi minun käyttöön pitkäsi aikaa.

Myös pubet on käsitelty, noin puolet meni kuivatuksen ja jauheeksi, loput soseeksi valko- ja keltasipulin kera autonromuun.

Suurin sato tuli Hurupenoista, hiukan alle 15 kiloa jotka kaikki meni etikkasäilykkeeksi, poislukien kesäisen napostelun.

Kausi oli tässä :P ^-^............................................................

8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä nautitte juuri nyt?
« : Lokakuu 05, 2018, 20:30:30 ip »
Triple Tykes Export

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Lokakuu 02, 2018, 12:43:43 ip »
Grt  ;D.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Muikkusen chilit
« : Lokakuu 01, 2018, 16:37:01 ip »
Ne voisi toimia niin että kuva näkyy, kun linkkiä klikkaa. Ja täältä joku tietäjä voisi kertoa ehkä mistä kiikastaa. Minä olen käsi tämmöisisssä :o.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Muikkusen chilit
« : Syyskuu 30, 2018, 21:59:06 ip »
Ei sitten niin millään toimi. Onkohan vika  tässä mobiililaitteessa... Vai mikä nyt mättää.
Kuvat pitää olla jossain kuvapalvelussa, josta siirretään linkki tänne. Noissa sinun postauksissa ei sitä linkkiä ole, joten ei ole kuvaakaan. Suoraan kännykästä se kuvan siirto ei onnistu.

12
Lajike nimeltä 7Pot on saanut kuulemma nimensä siitä että se riittää maustamaan (keitto?)ruuan seitsemälle hengelle. Eli voi  :thumbup:
Minun kuulemani versio oli että se riittää 7 pataan.

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sadonkorjuu osa 1
« : Syyskuu 29, 2018, 17:12:14 ip »
Se on sadonkorjuun aika. Kasvihuoneen tyhjensin kypsistä pubeista, ja loput raakileet ja oksat potkin marjapensaiden juureen kasvuesteeksi ja lannoitteeksi ensi vuodelle. Pubet oli kaikki 10 litran ruukuissa turpeessa.

Hurupenot ja HYL:it sekä Reaperit ja Nagat jätin vielä NFT systeemeihin.

Pubeista samalla pienimuotoinen oma arvio. Kaikista pubeista voi sanoa että podit on pienempiä kuin otaksuin niiden olevan. Myös tulisuus tuntuu kaikkien osalta olevan nurinkurinen, muutamista podeista on löytynyt pientä poltetta. Lisäksi on sanottava, että totuttu tuotto jäi tänä vuonna pienemmäksi, tuli yhtensä vain kottikärryllinen.
 
Rocoto de la selva Oxapampa oli ehdottamasti kaikkein satoisin, siitä oli kolme kasvia, ja kaikista tuli yhtä paljon. Tämä mainittiin keskitasoa tulisemmaksi, maistoin joka puskasta podeja kolmea ja vain yhdessä oli miedon jalapenon verran poltetta, loput oli melkein tulettomia. Kaikki maistet oli hiukan pehmenneitä. Hyvän makuinen, jos aikoisin ensi vuonna pubeja kasvattaa, tämä olisi vahvoilla yhdeksi.


Rocoto Picante San Camilo, herkullinen liki tuleton pubensens, paksu mehevä hedelmäliha. Tätäkin oli kolme puskaa, ulkoinen muodonvaihtelu esiintyi kaulan osata jokaiseesa kasvissa. Yksi puska tuotti esikuvansa mukaisia podeja, toisessa oli kaulaa muutama milli, ja kolmannessa sitä ei ollut lainkaan. Maku oli kaikissa yhtä hyvä.


Rocoto de la selva Amarillo Limalla on erittäin kauniit syvän keltaiset hedelmät ja se on erittäin mehukas. Se on lähes poltteeton rocoto aina lähelle kantaa, jolloin mieto polte tulee esille. Satoa tuli kahdesta pensaasta tyydyttävästi. Suurimmat podit tänä kesänä.


Rocoto Pico Mucho'ot jäi myös polteeltaan miedoiksi, tämä oli myös erittäin hyvän makuinen lajike. Satoisa.


Rocoto Quantash on myös mieto polteeltaan, hyvänmakuinen pube.


Rocoto Cuzco Manzano Amarillo, isot hyvänmakuiset podit, ylempiin verattuna tässä on poltetta miedon jalapenon verran, ja hedelmäinen maku jota voisi laadultaan verrata Nagaan, vaikka ei maistukaan samalta.


Rocoto de la selva Lima on varsin mieto poltteeltaan ja makukin on tuoreeltaan varsin mieto. Tykkään.


Rocoto Amarillo Arequipa pienehkö aromikas lajike, jossa polte tulee pitkällä viivellä. Tulisin tähän mennessä arvioiduista. Miedompi kuin Aji Cristal.


Rocoto Peru Rojo hyvänmakuinen paksulihainen pube, jossa on mieto polte.

Nämä kasvattamani pubet on kaikki yhdeksän lajiketta upeita lajikkeita, joista voittajaa ei kannata etsiä.

Ihmetten itse hiukan kun muutamista lajikkeista joita kesällä maistoin, ja pidin poltetta vähintääkin riittävänä, mutta nyt sitä ei ole enää jäljellä kuin hiukan.

Kasvihuoneessa on ollut öisin lämmöt reilusti alle kymmenen asteen. Voisiko viileät yöt ja päivätkin vaikuttaa siihen ?. Tarkoitus oli tehdä hapanpube sosetta, mutta käymisen jälkeen siinä ei olisi tulisuutta lainkaan. 

14
Nämä on vaikeita vastata, koska esim. minä teen keittoa aina 10 litran kattilalla, ja pakastan siitä 6-7 litraa pienemppin pakastusrasioihin. Minun toleransilla joka on pieni, sinne voi laittaa yhden. Sekin ratkaisee, kuinka rasvaista ruoka on. Ja kaikkein eniten se oma toleranssi. Sekin ratkaisee, halkaisetko sen vai teetkö siitä millin siivuja. Voithan myös pakastaa ne kokonaisina.

15
Kuivaa ja jauha mausteeksi.

16
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Syyskuu 27, 2018, 14:07:24 ip »
Sama huomio. tosin täälläpäin sanotaan, että syyssiikaa saa kun lepän juuret on kolme kertaa kastuneet.

17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kalastus
« : Syyskuu 25, 2018, 20:30:14 ip »
Kuinka paljon tai vähän pakkanen huonontaa siikojen makua mielestäsi ?

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Syyskuu 23, 2018, 18:54:58 ip »
Tähän viestien tulvan väliin sopii huomauttaa, +Suomen kaunein lause: Alavilla mailla hallanvaara !.

19
Se on hiivaa. Aika yleinen tieto hapattajien keskuudessa  ::) On siitä mainintoja muuallaakin, mutta tälläinen löyty ekaks.

20
Nekin "luotettavat" siemenkaupat etenkin jos ei ole omaa tuotantoa, tilaavat tukkureilta siemenensä. Ja niitä sinne myyvät kasvattajat.

Sivuja: [1] 2 3 ... 238