maaliskuu 28, 2024, 10:55:35 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Käki kukkuu 2017

Aloittaja Käki, tammikuu 03, 2017, 01:31:48 ap

« edellinen - seuraava »

Käki

syyskuu 09, 2017, 19:26:48 ip #60 Viimeisin muokkaus: syyskuu 09, 2017, 19:38:47 ip käyttäjältä Käki
Antep oli pudottanut yhden. Meni maisteluun. Tässähän on kivasti potkua puoli kokoisenakin. 



Kashmir tehnyt muutaman oudon näköisen podin. Tässä vasemmalla 4-5 kertaa paksumpi muihin podeihin nähden. Auringonpuolella osa podeista ottanut mustaa väriä pintaan. Mitä lueskellut siitä ei pitäisi olla haittaa (?)



Saksanihme sitruunajallu auttamatta myöhässä. Yrittänyt poditella jo kuukauden päivät, mutta ei siitä näytä kummoista tulevan :) Todella myöhään ja pieninä sieltä tulivat tekemäni hupi tilaukset.



Cream Fantasyn pienet oksat eivät jaksa kannatella podien painoa. Maata myöden mennään.



Pimento Padron. Maistiaiset tullee kuitenkin.



Käki

syyskuu 26, 2017, 06:56:49 ap #61 Viimeisin muokkaus: syyskuu 26, 2017, 07:41:25 ap käyttäjältä Käki
Kausi lähenee loppuaan. Siirtoon sisälle on alettu valmistautumaan. Saapi nähdä mitä siittä tulee.

Kashmir ottaa väriä, vaan väärää väriä. Unohtui maistella näitä eilen, jotta olisikohan nämä jo syötäviä näin, vaikka kausi jatkuukin sisällä. Täytyy tänään korjata tilanne.



Nämä lähteekin tänään sitten ruokaan. Pimento Padronissa (hienossa kuvassa puoliksi syöty :)) oli jo makua ja potkua, vaikkei kypsä vielä olekkaan. Yllätyin kun kaupasta ostamissani ei ollut yhdessäkään mitään potkua, vaan maistuivat raaoille paprikoille. Omani maistuvat paaaaljon paremmille :)

Huomatkaa kurkuma "saalis". Jos sitä yhteen ruokaan..  (en kyllä kovin tarkkaan edes käynyt multapaakkua läpi, että olisiko ollut enempikin, kun tiesi että kesän pituus ei riitä mitenkään .. )



Tulipas eilen siivoiltua tuottamattomia kaatikselle ja samalla huomasin joissain sivuun jätetyissä chilejä, joista en tiennyt edes mitä chilejä ne on. Tulipahan maisteltua. Napostelupaprikat söin myös pois viimeistä piirtoa myöden.

Löytyi myös neljäs puska Cream Fantasya, mitä en tiennyt olevan olemassakaan. Söin siitäkin pari chiliä pois ja mielenkiintoista oli se, että niissä oli kyllä se trooppinen maku, muttei tulisuutta :)

Sopisivat siis hyvin esim. salaattiin pieninä ilman suurempaa potkua tai pienellä potkulla.

Sisälle meinasin siirtää pari chinenseä mm. Pimenta da neyden (ihan ulkonäön vuoksi), nekin puskee muutamaa podia. Kiva yllätys.

Sitten sisällä täytyy jatkaa kaikkein tuottavimpien kanssa myöskin. Saas nähdä mitä tulee. Niin ja Broomen olen hukannut, tai sitten se on "saastunut". Puskee aivan ihmeellisen näköisiä podeja.

Mua on vähän alkanut epäilyttämään, että voisikohan noi chilit ruveta tekemään risteytyksiä pölytyksen kautta kesken kauden. Tämä siis vain oma epäilys.



Vuorikaskas

syyskuu 26, 2017, 16:05:28 ip #62 Viimeisin muokkaus: syyskuu 26, 2017, 16:13:51 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Oli viileä kesä joo, ei kaikki ihan hyvin kasvaneet, jos ei ihan täydellistä katovuottakaan kaikkiin tullut.  Kaalit menestyi hyvin tänä vuonna.  Purjotkin rehottaa.

Lainaus käyttäjältä: Käki - syyskuu 26, 2017, 06:56:49 ap
Niin ja Broomen olen hukannut, tai sitten se on "saastunut". Puskee aivan ihmeellisen näköisiä podeja.
Mua on vähän alkanut epäilyttämään, että voisikohan noi chilit ruveta tekemään risteytyksiä pölytyksen kautta kesken kauden. Tämä siis vain oma epäilys.


Kukista ja mehiläisistä kerrotaan opettavaisia tarinoita. On tainnut jäädä jatkokertomus kuulematta että mitä sitten tapahtuu?   ^-^  Epäilyksesi vaikuttaa eräänlaiselta kreationismilta.    :o

Käki

Joo, no eipä pölytyksessä mitään epäselvää ole. Mutta mitä täältäkin olen lueskellut, niin on sanottu sen vaikuttavan vasta seuraavaan sukupolveen. Tiedä sitten. Pääasia, että chilejä tulee :)

Sekä toi risteyttäminen voisi olla ihan hauskaa puuhaa, mutta ei tässä taida olla tiloja suurempiin kokeiluihin.

Vuorikaskas

syyskuu 27, 2017, 11:27:00 ap #64 Viimeisin muokkaus: syyskuu 27, 2017, 11:33:26 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Käki - syyskuu 27, 2017, 10:45:48 ap
Joo, no eipä pölytyksessä mitään epäselvää ole. Mutta mitä täältäkin olen lueskellut, niin on sanottu sen vaikuttavan vasta seuraavaan sukupolveen. Tiedä sitten.


Tiedä vaan:  Siemenet siellä hedelmässä sisällä kasvaa ja se on seuraava sukupolvi ja tulevat vauvat.  Emokasvin hedelmä on kohtu.

Siemenestäkö kurkuma lähti? Mistä niitä saisi?  Oletko jo maistanut, tuliko siihen yhtään samanlaista voimakkuutta kuin tuoreessa kaukoidästä tuodussa kurkumassa on?

Käki

syyskuu 27, 2017, 13:42:58 ip #65 Viimeisin muokkaus: syyskuu 27, 2017, 13:48:33 ip käyttäjältä Käki
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - syyskuu 27, 2017, 11:27:00 ap
Lainaus käyttäjältä: Käki - syyskuu 27, 2017, 10:45:48 ap
Joo, no eipä pölytyksessä mitään epäselvää ole. Mutta mitä täältäkin olen lueskellut, niin on sanottu sen vaikuttavan vasta seuraavaan sukupolveen. Tiedä sitten.


Tiedä vaan:  Siemenet siellä hedelmässä sisällä kasvaa ja se on seuraava sukupolvi ja tulevat vauvat.  Emokasvin hedelmä on kohtu.

Siemenestäkö kurkuma lähti? Mistä niitä saisi?  Oletko jo maistanut, tuliko siihen yhtään samanlaista voimakkuutta kuin tuoreessa kaukoidästä tuodussa kurkumassa on?


Sitä juuri tarkoitan, että sen pitäisi vaikuttaa seuraavaan sukupolveen, mutta kun mitään sukupolven vaihdosta ei ole tapahtunut, vaan tuo on sama broome, joka keväällä teki "broomen näköisiä" podeja. Tai siis. Eihän se tehnyt kuin podin, mutta kuitenkin. Odottelin pääsatoa, mutta nyt tulee jotain kummallisen näköisiä.

Mä en vielä kerennyt sitä kurkumaa maistelemaan, vaikka piti. Ja paskat, maistetaan. Vähän vetinen, mutta jälkipotku tiukka, vähän katkera, kitkerä. En ehkä samaksi mauksi sanoisi tismalleen, mutta omanlaisensa.
Varmaan sopii ruokaan missä on tasapainoa.

Tämän kasvatin ihan samalla tekniikalla kuin sipulit ja valkosipulitkin. Törkkään vaan itämään lähteneet multiin. Ei sen kummempaa.. Tilat on pienet, joten isompiin kasvatteluihin, kuin maistiaisiin ei ole mahdollisuuksia..

Nyt jälkimaku kurkumassa tuntuu suussa pehmeältä ja leudolta. Sopii varmasti tiettyihin itämaisiin ruokiin.

Ja kokkailut on vähän viivästyneet, kun olen tehnyt idätystestejä ja pitäisi vähän viritellä vesiviljelyä ja valoja.





Käki

Annuumit ovat ottaneet damagea. Nostin pari suunniteltua enemmän sisään, kun osa tekee heti kuolemaa.

Vesiviljelyn kokeilu ei myöskään alkanut oikein toivotunlaisesti. Ensin en meinannut saada ph:ta mitenkään laskemaan, sitten pamahti 4 kieppeille. Sitten tulikin hätä lisätä pyttyyn kaikkea ph:ta nostavaa. Herran haltuun.

Kashmirissa nyt sentään muutamia kypsymässä, vaikka riiputtaa lehtiä, kuten korallekin.



Tommotteen nostin tänään sisään. Saas nähdä mitä se tykkää ilmastonmuutoksesta.


Käki

Tuhlaajapojat ovat palanneet samalle paikalle mistä kaikki alkoi. Led kasvatuslampun alle.




Näyttäisi pelittävän tämä passiivivesiviljely/altakastelu mikä lie onkaan. Laitoin muutaman chilin siemenen kokeiluun perään.



Käki

Taitaa olla Thaikanaa tänään ja näitä:



Sekä on alkanut puskat jo punoittamaan, vaikka lehtiä tulee alas 10-20 kpl päivässsä. Ja näitä.



Vähän yli kuukauden päästä tulee vuosi aloittamisesta :) Hieno kesä.

Käki

Vesiviljelyt lensivät kaikki kaaressa pihalle. Yrtteihin kivivillassa tuli hometta ja chileistä ainoastaan Pimenta da Neyde teki vesijuuria. Viskasin sitten ärsytyksessä kaikki mäkeen, all or nothing. En jaksa yhtä ruveta hyysäämään.

Positiivista sitten (toistaiseksi), että kivivillaan törkätty Aji Cristal (pistokas) tekee uutta lehteä hyvää vauhtia. Antepin (4)pistokkaasta muut kuolivat, mutta yksi lähti (salpietari vedessä) tekemään vähän lehteä ja vielä kituuttaa hengissä. Saa nähdä mitä käy.

Tarttis nääkin varmaan grillailla joku päivä pois. Mikähän juusto sopisi Antep rellenoille pohtii hän.






Käki

Voihan Kirwa sentään. Tuli kirwoja ja täytyy laittaa chilit lihoiksi.

Siivosin yhden puskan Cream Fantasysta, osa turhan pieninä. Nämä lähti savustukseen ja osa pakkaseen. Viskasin perään muutaman Korallen ja Kashmirin. Saas nähdä miten käy.



Kashmirit työn alla kans. Leikkasin alas ja vähän jäi uusia tuloillaan olevia kiinni. Törkkäsin mäntysuopaan alas leikatun pusikon. Jos ei kirwat häivy, niin pitää leikata se kokonaan alas, kuten Cream Fantasykin.

Kaikki täytyy uittaa tuolla mäntysuovassa, tyhjentää ja leikellä. Siinäpä puuhaa.



Kuivumaan näistä suurin osa ja vähän pakkaseen.

Mutta säästänpähän siinä, kun ei tarvi ostaa kottikärryjä!

Käki

Hehheh... tuli hemmetin hyviä savukala chilejä :) Pesin ritilät, mutta tässä hässäkässä ei kerennyt uuden pöntön ostoon. Savustin pöntössä, jossa olin tehnyt yhden (1) kalan.

Näissä on hienostunut Michelin ravintolan tason savukala aromi :) Sopii kalalle loistavasti :)

Heh .. (No, onneksi noita on pakkasessa ja pusikoissakin vielä .. all around käyttöön)