huhtikuu 19, 2024, 21:32:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


InkRosen ensimmäiset idut

Aloittaja InkRose, joulukuu 13, 2010, 14:38:40 ip

« edellinen - seuraava »

InkRose

Nuo Poblanot tosiaan kypsyivät epätasaisesti, yleensä ensimmäiset värinvaihdon vivahteet (rusehtavaa sävyä joka erottuu lähinnä hyvässä valossa) näkyivät kannan vieressä ja varsinainen punastuminen alkoi hyvin paikallisesti kärjen lähettyviltä levittäytyen sitten hiljalleen koko hedelmään. Värinvaihto itsessään taisi kestää ensimmäisistä selkeistä punaisen laikuista melkeinpä kaksi viikkoa ainakin viileillä syyskeleillä - hidasta se oli kesähelteilläkin kyllä.

Yhden grillasin kesällä, ensimmäisen kypsyneen siis, ja oli kerrassaan makoisaa. Yllättävän reippaasti oli ytyäkin siinä, vaikka siistin kannakkeet melko huolellisesti pois. Jännästi kärjen puolella oli enemmän lämpöä. Grillaus toi esiin myös hienon makeuden muuten suht robustiin makuun. Elokuussa pari vioittunutta hedelmää poimin raakana, mutta niistä ei saanut hyvää niin millään: hirvittävän kitkerää oli, kuin vihreä vihannespaprika toiseen potenssiin. Nyt menivät tosiaan kuivatukseen nuo kaikki.

JaloPena

Huomasin saman kitkerän ominaismaun vihreissä Poblanoissa.
Punaiset ovat kerrassan herkullisia, etenkin täytettyinä ja grillattuina. Samalla lailla valmistettuina kyllä vihreätkin menettelevät vaikka suuri osa tulisuudesta puuttuu. Kypsytys ja kunnon täytteet (ja kääreet=pekoni) loiventavat vihreiden ikävää ominaismakua.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - lokakuu 09, 2011, 16:33:16 ip
Huomasin saman kitkerän ominaismaun vihreissä Poblanoissa.
Punaiset ovat kerrassan herkullisia, etenkin täytettyinä ja grillattuina. Samalla lailla valmistettuina kyllä vihreätkin menettelevät vaikka suuri osa tulisuudesta puuttuu. Kypsytys ja kunnon täytteet (ja kääreet=pekoni) loiventavat vihreiden ikävää ominaismakua.
Aivan samaa mieltä olen itsekin. Ei ole kasvatuslistalla mulla ehkä koskaan enää, sillä kitkeryys oli liian paha.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030