huhtikuu 18, 2024, 19:11:48 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paholaisen hillo

Aloittaja Jarkko, marraskuu 17, 2005, 12:17:45 ip

« edellinen - seuraava »

Jarkko

Näin tuon hillon ohjeen jossain lehdessä (tais olla avotakka) ja kokeilin, toki ohjeessa mainittu chilimäärä 4-6 punaista chiliä kaipaa varmaan nollan perään. Ite heitin vajaan kourallisen boliwian rainbowia kattilaan ihan varmuuden vuoksi. Olis saanu ehkä vielä enemmänki laittaa chiliä.
Toimii hyvin ruuassa kuin ruuassa. Toki ehkä aavistuksen liika makeaa noilla määrillä mitä ohjeessa lukee.

Samppa

Laita ihmeessä meidänkin iloksi tänne se ohje.

Anonymous


bebe

Voisko joku viitseliäs googlaaja laittaa resptin tänne niin ei tarvi kaikkien sitä itse etsiä. Minä en sitä löytänyt. Tosin en juuri etsinytkään... :wink:

Visa

No se on varmaan joku puolukkahillo johon on lisätty
hillosokeria ja chiliä, ei sen kummempaa.
Perus puolukkahillo: 1litra puolukoita noin 1,5 desiä
hillosokeria. Keitä puolukoita ja hillosokeria pienellä
virralla välillä sekoittaen. Maista hillon makeus, lisää
tarvittaessa sokeria.
Paholaisenhillo: Lisää tohon puolukkahilloon sitten chiliä
silputtuna. Keitä vähän aikaa, että pöpöt kuolee.
Sulje puhtaisiin purkkeihin ja anna maustua vähintään
1 kuukausi. Normaalihillokin on parasta seisottuaan purkissa
vähintään kuukauden. Mielummin pitempään.  :)

bassino

Paholaisen hillo

2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

        
Kaada tomaatit liemineen kattilaan tai paistokasariin. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat veitsellä tai monitoimikoneessa. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja etikka kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Tarjoa liha-, makkara- ja pastaruokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

http://www.dansukker.com/comp/fi_jam13/jam13.asp?sprak=4
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Visa

No niin Bassino pisti vähän moni mutkaisemman ohjeen.
Ohje on varmaan Paholaisenhillun oikea ohje.
Kyllä se puolukkahillustakin ehkä onnistuu?  :)

Poppamies Tuliliemi

Puolukkasurvos terästettynä silputulla jalapenolla on loistavaa herkkua, minäkään en suuri puolukan ystävä ole mutta tuo sörsseli vei kielen mennessään, toimii hyvin vaikkapa sipsien dippinä.
"In sudore vultus tui vesceris pane"

svalli as guest

Mina tykkaan chilihyytelosta. Se on herkkua suolakeksien tai paahtoleivan paalla ja kavisi varmaan myos leipajuustonkin kanssa.
Hot Pepper Jelly

Reseptissa voi korvata paprikat pelkalla chililla ja osan etikasta voi korvata sitruuna- tai limettimehulla.

svalli as guest


Pajasuo

Ostin tänään Keskiseltä punaisia hollantilaisia chilejä 25 kpl ja tein muuten tuon ohjeen mukaisen hillon. Keittelin hiukan kauemmin kuin sanottiin ja sitten tehosekoittimella survoin ainekset ja sokerin. Keittelin vielä hetkisen ja purkitin. Hyväähän tuosta tuli ja jos ottaa vertailukohdaksi kaupan sweet chili-kastikkeet, niin tämä on ehkäpä kolme kertaa tulisempaa. Tulisuus ilmenee potkun omaisesti jälkimakuna ja se on kuitenkin tottumattomalle liikaa. Itse voisin kuitenkin syödä tuota vielä aamupuuron tapaan. Sopii mainiosti pitsapohjaan tomaattipyreen tilalle(kokeilin), ja ehkäpä dippailuun. Kannattaa tehdä. Oiva esimerkiksi joulahjana nättiin purkkiin pakattuna. Jouluiset värit ja silleen.

OBS! Mikäli halajat tulista lientä mihin nimi viittaisi, niin vaihda kunnon lajikkeisiin tai lisää chilien määrä 1:1 paprikan määrään ja vähennä sokerin määrää.


edit. Piti vielä sanoa että tuli aikamoiset kuumotukset, kun siinä kokkaillessani niistelin ja muutenkin lääpin naamaani ja sitten menin saunaan... Edelleen kasvot tulessa. :D
Suora ryhti suomen metsän, selkäranka talouden

Gekko

Myös minä olen tehnyt noita marmeladeja ja hyviä ovat, mutta mielestäni ohjeista puuttuu eräs oleellinen ainesosa: pikku tujaus tummaa rommia (lisätään keittelyn päätyttyä).
Solanaceae et vitae

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Gekko"mielestäni ohjeista puuttuu eräs oleellinen ainesosa: pikku tujaus tummaa rommia (lisätään keittelyn päätyttyä).


Tuleeko rommi kokille vai pataan ?-)
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Jarkko

Kiitokset bassinolle ku laitoit ton ohjeen tänne näkyviin. Muutama päivä pois koneen äärestä.
Rommi varmaan tekee hyvän säväyksen hilloon ja kokille tietysti sisäisesti!  :lol:

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "Jassu"
Lainaus käyttäjältä: "Gekko"mielestäni ohjeista puuttuu eräs oleellinen ainesosa: pikku tujaus tummaa rommia (lisätään keittelyn päätyttyä).


Tuleeko rommi kokille vai pataan ?-)

Itse olen käyttänyt seuraava ohjeistusta: pikku tujaus hilloon, iso tujaus kokille.  :wink:
Rommiksi suosittelen esim. Havana Club 7 años.
Solanaceae et vitae

tellie

Lainaus käyttäjältä: "bassino"Paholaisen hillo

2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

        
Kaada tomaatit liemineen kattilaan tai paistokasariin. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat veitsellä tai monitoimikoneessa. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, mausteet ja etikka kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Tarjoa liha-, makkara- ja pastaruokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

http://www.dansukker.com/comp/fi_jam13/jam13.asp?sprak=4


Tällä ohjeella teimme, pienin muutoksin:
-paprikaa laitoimme vain 325g, tuntui siinä määrin hurjalta tuo 400g
-9 valkosipulinkynttä (olivat pieniä)
-22 Bolivian Rainbowta siemenet noin suunnilleen poistettuna

Lopputulos on "ihan syötävää", liian makeaa molempien maistaneiden mielestä. Chiliä olisi saanut olla enemmän, makeus tappaa aika suuren osan poltteesta. Paras käyttötarkoitus lienee maustekastike - ja kunnon kastikkeessa pitäisi minun mielestäni survoa nuo kökkäreet, nyt koostumus muistuttaa hieman enemmän chutneytä kuin maustekastiketta. Kyllä tuo varmasti syödyksi kuitenkin tulee, ei siinä mitään.

Mikäli tahtoo tehdä rakenteeltaan chutneymaisemman, niin sipuli kenties sopisi joukkoon hyvin.

Tässäpä muutama kuva kokkauksesta, suurella vaivalla otin, niin pitäähän niitä nyt päästä näyttelemäänkin  :wink: :


"Aah... Etikkaa"

Kuvahan on lavastettu - tomaattopurkit olivat jo auki ja tomskut kattilassa. Sitä se on kun kaksistaa kokkaa, dokumentointipuoli tapaa olla jäljessä ;)


Sekoitetaan kaikki ainekset paitsi hillo-marmeladisokeri rationaalisen kokoisina paloina.

Palat olisivat saaneet olla joko suurempia tai sitten olisi kannattanut vetää hillo kunnolla soseeksi, lopputulos oli hieman kompromisoitu.


Keitetään 20min välillä sekoittaen


Lisätää hillosokeri ja keitetään vielä noin 5min välillä sekoittaen.


Purkillinen lopputulosta.

Satsista tuli noin 2½ tämän kokoista purkkia.

Mapa

Lainaus käyttäjältä: "tellie"

Purkillinen lopputulosta.

Satsista tuli noin 2½ tämän kokoista purkkia.


Minkäs kokosia nuo purkit olivat kun kuvat aina valehtelee.... :roll:
Ratkaisua ilman ongelmaa ei ole, toisin kuin ongelma ilman ratkaisua on mahdollinen

tellie

Lainaus käyttäjältä: "Maba"
Minkäs kokosia nuo purkit olivat kun kuvat aina valehtelee.... :roll:


Niinjoo, hyvä pointti, kaikki ei välttämättä tunnista Pirkan hillosipulipurkkia ellei siinä ole etikettiä mukana  :lol:

3,5dl melko tarkalleen kiskoo yksi tuollainen purkki.

Mapa

Siis hilloa tuli n. 8,25dl.
Ratkaisua ilman ongelmaa ei ole, toisin kuin ongelma ilman ratkaisua on mahdollinen

tellie

Lainaus käyttäjältä: "Maba"Siis hilloa tuli n. 8,25dl.


Sitä luokkaa.