huhtikuu 19, 2024, 06:02:17 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hiiligrillit

Aloittaja Kaltsu, heinäkuu 01, 2010, 21:50:59 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

Doddih! Satanen meni mutta ostoskoriin kertyi sitäkin maukkaamman näköiset flank steakit, limousine härän brisketti ja nippu poppamiehen uusia rubeja.  8) Vappuna grillataan!
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Miquel - huhtikuu 29, 2015, 11:49:23 ap
Doddih! Satanen meni mutta ostoskoriin kertyi sitäkin maukkaamman näköiset flank steakit, limousine härän brisketti ja nippu poppamiehen uusia rubeja.  8) Vappuna grillataan!

Saman verran  meni System Bolagettiin ....eli Vappuna ...:D

Miquel

Kokin marinointi on hyvä muistaa kans! :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

longi

Hähää nostetaan ylemmäs

Rubbasin puoltoistakiloa kasleria. Meinasin sunnuntaina tehdä vähän beebeequuta.

-longi-

Raimo Rintalihas

Tuli ostettua Weberin 57cm pallogrilli. Vähän karvalakkimallia tosin, ei ole kannessa lämpömittaria jne., mutta laatu on kohdillaan. Autossa kuljettelu ympäri kyliä hieman haastavaa, mutta menee se autoon kun survoo.  ;D (Kerrostaloasujan riemuja, pitää käydä syrjäkylillä grillailemassa...)

Hintaa oli pytyllä 129€, toivottavasti on hintansa väärti. Grillikausi alkakoon!

Wolfman

Pientä iltapalaa grillistä.... Poppiksen Savuluumulla maustettuna...



Pitäsköhän ettiä isompia lautasia kun ei noi 23 cm lautaset oikein toimi  ::)  8)

Chiljonka

Lainaus käyttäjältä: Wolfman - toukokuu 07, 2016, 18:46:09 ip
Pientä iltapalaa grillistä.... Poppiksen Savuluumulla maustettuna...



Pitäsköhän ettiä isompia lautasia kun ei noi 23 cm lautaset oikein toimi  ::)  8)

Jostain kumman syystä alkoi sylkeä erittymään niin paljon että hyvä kun kerkee nieleskellä, äkkiä pois. :thumbup:

Whili

Kävin paikallisessa rautakaupassa kuolaamassa komeita rillejä.
Olis ollut jonkin verran komeampaa hiilirilliä tyrkyllä kuin naapurilla  8)  ..ja olihan siellä toki noita kaasuversioitakin.
Komeita, mutta hieman hintavia. Ei tosin tarvitsisi uusia kalustoa joka vuosi  ???

Vaikka äitienpäivälahjaksi  ;D ;D
http://www.kaasuvalo.fi/verkkokauppa/ruoanlaitto/grillit.html

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Whili - toukokuu 08, 2016, 06:00:28 ap
Kävin paikallisessa rautakaupassa kuolaamassa komeita rillejä.
Olis ollut jonkin verran komeampaa hiilirilliä tyrkyllä kuin naapurilla  8)  ..ja olihan siellä toki noita kaasuversioitakin.
Komeita, mutta hieman hintavia. Ei tosin tarvitsisi uusia kalustoa joka vuosi  ???


Vähän tiiliä, sementtiä, teräsputkea, raudoitusrautaa, kunnon lankkuja ja pari iltaa töitä.... Ei tarvi uusia joka vuosikymmenkään ;) Toi mun rilli on tehty joskus -70 luvulla ja vieläkin ihan iskussa, arinat tosin pitäs melkeen vaihtaa mutta ne ei montaa kymppiä maksa ::)

ihis81

Lainaus käyttäjältä: Woodenleg - heinäkuu 06, 2010, 14:11:48 ip
Lainaus käyttäjältä: ihis81 - heinäkuu 04, 2010, 01:10:54 ap

Mitä sitä ylihintaisia  wembuloita..eiku webereitä ostaa, kun halvemmat ajaa saman asian.


Tulepa vaikka parin vuoden päästä kommentoimaan uudestaan. Katsotaan missä kunnossa Jyskin hirmu on tuolloin. :)

Onpas aika vierähtäny. Sama grilli mulla on vieläkin käytössä ja hyvin pelittää.😀 Mutta nyt on kelkka kääntynyt ja ajattelin että jos sijottais siihen weberiin itsekkin. Master touch 57cm olis kiikarissa...Niin ajat ja ajatukset muuttuu
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

longi

Moi

Ostin tommosen Kobe Kamado Granden loman alkajaisiksi ja lomalla opetellut sen käyttöä. Uusi ja outo rilli tarttee aina vähän opettelua, mutta aika hyvä peli on, lämmönsäätö helppoa luukkujen avulla ja ihan perus puuhiilillä. Pystyy pitämään alle 150° C helposti ja piitkä bbq onnistuu, kunnnon isoilla hiilillä saa lämmöt 350-400° C ja nopea rillaus onnaa. Pari vuotta olen miettinyt tommosen hankkimista ja nyt sen tein. Vaikka itellä on noita hiilillä/puilla toimivia muutamia, on tommonen keraaminen aika ässä.

Kävin livenä kattelemassa BGE:tä ja Kamado Joeta, mutta valitsin Koben koska tuntui saavan rahalle vastinetta (IMO) joo varusteita on valmiiksi noissa muissa ns vakiona. Tai ei ole Big Greenissä mitään Joessa on, mutta aittelin sitten hommailla lisää jos tartten pizzakivi on jo entuudestaan eli se olis tullut turhaan tossa Joessa.

Suosittelen kaikille tommosta keraamista grilliä, siis semmosille jotka oikeasti grillaa kesät talvet minä itse grillaan/savustan ympäri vuoden enemmän ku kerran viikossa keskimäärin.

Niitä löytyy erivalmistajilta ja erikokoisia, mutta periaate on sama kaikissa. Osta isompi mitä ekaks ajattelet. Nää on ikuisia.

-longi-

MiM

Katos perkele, tuon hintahan lähenee jo mahdollista. Erityisesti kun näyttäisi löytyvän sopivasti alennettuna. BGE:tä olen pitkään kuolannut, mutta hyvän kokoinen sellainen on ollut auttamattomasti liian kallis.

Tiedän että nuo ei ole suunniteltu makkaran grillaamiseen, mutta onnistuuko kuitenkin myös pikainen makkaroiden kärvistys ym pikahommat, vai onko pakko olla toinen grilli vieressä? Miten iso homma puhtaanapito on?
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Miquel

Sopii makkaranpaistoon ja nopeiden pihvien grillaukseen kuten muutkin hiiligrillit, pieni sytyttämisen vaiva siinä on. Kuumailmapuhaltimella suht nopea juttu ja heti se kuumenee, kunhan hiilloksen saat syttymään. Puhtaanapitoon tuolle riittää ihan vaan kun harjalla raappailee isoimmat röikäleet ritilältä alas. Kuumuus hoitaa puhtaanapidon.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Miquel

Ystäväni Chris Paton, yhteistyössä mm. Poppamiehen sekää big green eggin kanssa järjestävät viikonlopun mittaisen bbq kurssin jälleen syksyllä. Mukaan vaan tutustumaan aiheeseen! :) Vajaa 200€ hintakaan ei päätä huimaa, se sisältää kaikki käytetyt lihat, välineet, mausteet, upeat puitteet, paljun, saunat, savusaunan... kaikki. Paitsi kokin omat marinadit. :)
Kurkkikaa facebookista tai www.pitmaster-school.com
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

MiM

Lainaus käyttäjältä: Miquel - elokuu 09, 2016, 19:29:11 ip
Sopii makkaranpaistoon ja nopeiden pihvien grillaukseen kuten muutkin hiiligrillit, pieni sytyttämisen vaiva siinä on. Kuumailmapuhaltimella suht nopea juttu ja heti se kuumenee, kunhan hiilloksen saat syttymään. Puhtaanapitoon tuolle riittää ihan vaan kun harjalla raappailee isoimmat röikäleet ritilältä alas. Kuumuus hoitaa puhtaanapidon.


Kiitos vastauksesta. Hiukan olen miettinyt tuota sytyttämistäkin, etä onko rypsiölypohjaisetkin sytytysnesteet tuollaisessa ongelmallisia. ne kun ei ainakaan minun nenään haise yhtään.

Englanniksi kun googlaa niin saa mielikuvan, että bio/rypsiöljynesteitä ei maailmalla juuri tunneta (tyypillistä Suomi-meininkiä, jos vain meillä on tuollainen huipputuote, eikä sitä osata viedä mihinkään). Petrokemian tuotteita taas ei voi viedä minkäänlaisen grillin lähelle, joten sen ymmärrän että niitä on näissä tyystin kielletty.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

longi


[/quote]

Kiitos vastauksesta. Hiukan olen miettinyt tuota sytyttämistäkin, etä onko rypsiölypohjaisetkin sytytysnesteet tuollaisessa ongelmallisia. ne kun ei ainakaan minun nenään haise yhtään.

Englanniksi kun googlaa niin saa mielikuvan, että bio/rypsiöljynesteitä ei maailmalla juuri tunneta (tyypillistä Suomi-meininkiä, jos vain meillä on tuollainen huipputuote, eikä sitä osata viedä mihinkään). Petrokemian tuotteita taas ei voi viedä minkäänlaisen grillin lähelle, joten sen ymmärrän että niitä on näissä tyystin kielletty.
[/quote]

Moro Käytän itse piippusytytytintä noissa, laitan pienen hiilenpalan esms pullonkorkkiin ja tilkka sytytysnestettä korkkiin ja tulta, se sitten piippusytyttimen alle ja 10-15 min, niin kunnolla palaa koko putki. Sitten vaan kaataa grilliin vanhan sammutetun hiilloksen päälle hetke päästä on kunnon hiillos ja maggarat ineen.

Kun on grillaus lopetettu, niin luukut kiii ja se tukahtuu, seuraavalla kerralla taas samahomma. Ei noi vie edes älyttömästi hiiliä, kun voi sammuttaa.

-longi-

MiM

Käyhän se noinkin, mutta laiskalle miehelle tuossa on kuitenkin jokunen työvaihe lisää. Hyvä pallogrilli sammuttaa myös hiilloksen, kun laittaa venttiilit kiinni, eli on samalla lailla hiilipihi. Hiilikustannukset tosin ovat melko mitättömiä, kun keskustellaan tuhat euroa maksavista grilleistä.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

MiM

Lainaus käyttäjältä: longi - elokuu 08, 2016, 22:53:52 ip
Moi

Ostin tommosen Kobe Kamado Granden loman alkajaisiksi ja lomalla opetellut sen käyttöä...


Miltä tuo Kobe tuntuu kesän jälkeen. Oletko havainnut laadullisia eroja kalliimpiin? Istuuko/liikkuuko venttiilit hyvin, lohkeileeko väri, näkyykö teräsosissa ruostepilkkuja, jne...?
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Vetsku

elokuu 10, 2016, 21:26:25 ip #158 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2016, 21:29:13 ip käyttäjältä Vetsku
Lainaus käyttäjältä: Miquel - elokuu 09, 2016, 19:36:27 ip
Ystäväni Chris Paton, yhteistyössä mm. Poppamiehen sekää big green eggin kanssa järjestävät viikonlopun mittaisen bbq kurssin jälleen syksyllä. Mukaan vaan tutustumaan aiheeseen! :) Vajaa 200€ hintakaan ei päätä huimaa, se sisältää kaikki käytetyt lihat, välineet, mausteet, upeat puitteet, paljun, saunat, savusaunan... kaikki. Paitsi kokin omat marinadit. :)
Kurkkikaa facebookista tai www.pitmaster-school.com



Ja majoitus tietty vielä päälle ;)

Maksullinen majoitus (sis. lakanat ja pyyhkeet yms.) hoituu mukavissa hirsimökeissä (sis. mm. minikeittiö, suihku ja wc), joissa voi käydä pikku tirsoilla jos silmäluomet liikaa luppaa  ;D

Ja hinta pitää sisällään myös ihan mahtavan seuran!


-V.
  kamado-grillauksen sm-kolmonen 2016  8)






longi

Lainaus käyttäjältä: MiM - elokuu 10, 2016, 14:25:27 ip
Lainaus käyttäjältä: longi - elokuu 08, 2016, 22:53:52 ip
Moi

Ostin tommosen Kobe Kamado Granden loman alkajaisiksi ja lomalla opetellut sen käyttöä...


Miltä tuo Kobe tuntuu kesän jälkeen. Oletko havainnut laadullisia eroja kalliimpiin? Istuuko/liikkuuko venttiilit hyvin, lohkeileeko väri, näkyykö teräsosissa ruostepilkkuja, jne...?


Kaikki rosteriosat kiiltää kun kuuluukin ja venttiilit pelittää, ei siis moitteen sanaa ainakaan viiden viikon jälkeen. Kovalla käytollä on ollut, tänään viimeksi possun luutonta kylkeä 4h grillasin, oli vain puolen kilon pala ja neljä tuntia riitti hyvin 125° C.

Kylmävertailua tein noihin silloin ennen ostopäätöstä ja kovasti oli smanlainen lasitus uutena kaikissa ulkokuorissa, erivärisiä tosin vihree, punanen ja tässä musta. Ihan samalta näyttää tuo mun ostos vieläkin eli ei ole lohkeillut mistään. Mitenkään dissaamatta mitään valmistajaa, totean vaan tässä olevan kaikki ulkopuoliset raudat rosteria, kun vihreessä on jauhomaalattua terästä.

Mulla ei ole suojahuppua eli sään armoilla ollut ja puutasot ovat saaneet väriä. En ole niitä laskenut edes alas vaan ovat olleet työasennossa koko kesän, mun patio on ison kuusen alla ja kuusesta tippuu kokoajan jotain ja veikkaan sen värjänneen yhdessä sateiden kanssa noita puu osia. Valkoinen vahakangas pöytäliinakin on melko tummunut.