maaliskuu 29, 2024, 06:48:04 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


mistä saa kuivurin ja myllyn

Aloittaja Sibaleh, helmikuu 27, 2006, 21:23:18 ip

« edellinen - seuraava »

Bruce Willis

nuo ovat vain aika pieniä mutta varmasti laadukkaita..  jos joku kimppatilausta suunittelee niin voisin osallistua kyllä jotenkin  8)
ainahan tuommoisille on tarvetta,

Whili

Hong kongissa Wirta hyötykasvikuivuri 29,95€   voimassa 15-25.8
-lämpötilan säätö 35-70 astetta

http://www2.hongkong.fi/kuvastoselain?id=23954132  sivu 3

Kebabmaniac

Sama kävi silmään. Onx mistään kotoisin ? Itsehän tosin investoin juuri kiertoilmauuniin että voisi käyttää tähän tarkoitukseen...

Bruce Willis

Toki voit käyttää uunia kuivaamiseen mutta huomioi se että viekö kuivuri vähemmän sähköä ja on siihen hommaan tehty...

PP

Vanha ketju, mutten löytänyt parempaakaan. Tarvii hankkia toinen kuivuri syksyä varten.

Onko kokemuksia Motonetin kuivurista? Ei olisi pahan hintainen, mutta epäilyttää tietysti. Vähän enemmällä saa täälläkin hintaansa nähden kehutun Centurion-kuivurin. Kuivaustasot näyttää noissa samoila, muut osat ei.

turaukko

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 01, 2014, 23:53:03 ip
Vanha ketju, mutten löytänyt parempaakaan. Tarvii hankkia toinen kuivuri syksyä varten.

Onko kokemuksia Motonetin kuivurista? Ei olisi pahan hintainen, mutta epäilyttää tietysti. Vähän enemmällä saa täälläkin hintaansa nähden kehutun Centurion-kuivurin. Kuivaustasot näyttää noissa samoila, muut osat ei.

Viime syksynä kuivasin tuolla motonetin kuivurilla Chilit. Paremmastakaan ole tietoa niin ihan hyvin tuolla pärjää :)

Jame

Minä kuivasin (vähät) chilini keittiön pöydällä talouspaperin päällä tai uunin jälkilämmöllä. Nyt on uusi liesi ja voisi jopa kokeilla kiertoilmauunia, vanhassa lämpötilan säätö oli turhan suurpiirteinen. En ainakaan viimeksi kaivannut mitään kuivureita. Suppilovahveroitakin on joskus kuivattu muutama ämpärillinen saunan lauteille levitettyjen lehtien päällä.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

PP

Kävin katsomassa Motonetin kuivuria, mutta jätin ostamatta. Laatuvaikutelma oli heikompi kuin OBH:ssa, joka ei tosiaan ole kaksinen.

Seppo

elokuu 03, 2014, 22:22:13 ip #108 Viimeisin muokkaus: elokuu 03, 2014, 22:33:39 ip käyttäjältä Seppo
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 03, 2014, 01:00:58 ap
Kävin katsomassa Motonetin kuivuria, mutta jätin ostamatta. Laatuvaikutelma oli heikompi kuin OBH:ssa, joka ei tosiaan ole kaksinen.


Vaikutelma on surkea, mutta kyllä tuollainen värkki viime vuonna kesti kymmeniä käyttötunteja eikä edes kovat muoviritilät rikkoutuneet. Tänä vuonna on vielä saanut odottaa käyttöä nihkeästi sujuvan kauden takia, mutta myöhemmin kesällä pääsee vielä käyttöön.

Edit. Eiköhän tuo aiemmin linkittämäsi Centurion ole aivan sama vehje kuin Motonetin/Hong Kongin/Tarjoustalon/Tokmannin jne. laite, tosin vähän tuunatuilla kuorilla. Sama 35-70 -säätö, 32 cm kuivaustasot, virtanappula ja lämpötilan säätö liki identtiset ja samoissa paikoissa kuin Motonetin kuivurissa jne. Näitä samoja myydään eri puolilla maailmaa eri merkeillä, eivätköhän tule samalta tehtaalta kaikki pienin kosmeettisin muutoksin vaan.

perniö

Tokmannin alelaarissa oli Prego- merkkinen kuivuri parilla kympillä. Mukaan se sitten tarttui.

Kotona sitten lämpömittari sisään ja säätö pienimmälle mahdolliselle, olisiko ollut se 35 astetta. Puolessa tunnissa lämpö oli vakiintunut 65 asteeseen.

Säädintä kiertämällä sain kuulumaan muutaman naksahduksen ja lämpötila putosi hetkeksi mutta automaattiseksi värkkiä ei voinut nimittää.

Laitteen sisältä paljastui halpa bimetallikytkin, eli päälle ja pois.

Projektilaarista kaivoin normaalin hehkulampuille tarkoitetun himmentimen, jonka sitten kytkin lämmitysvastuksiin. Pieni säätö, ja nyt lämpötila pysyy nakutettuna 35 kohdalla.

Ja tottakai, nyt ollaan saatu aikaan laite, jota ei jätetä yksin vaan värkkiä käytetään vikavirtasuojan takana paloturvallisessa ympäristössä.


sorrii

Honkkarin Wirta-kuivuri on ainakin nyt toiminut jo kohta pari vuotta ja kuivausaikaa ~10vrk ..
Aikaisemman halpiskuivurin samoilla ominaisuuksilla [lämmönsäätö!] palautin kolmen päivän jälkeen kun lakkasi lämmittämästä ... En muista merkkiä  :-[

Mä ostin kätevänoloisen peltisen kahvimyllyn yhdeltä kirpparilta 10€ .. Siinä aika pieni täyttöaukko ilman mitään suppiloa - hankala!
Näin sitten varmaan seuraavana päivänä paremman Anttilassa ~20€ .. Tässä taas täyttöaukon reunoilla kehys joka auttaa täytössä ..
Noissakin molemmissa täytyy ainakin isompia chilejä silputa, paloitella että mahtuu aukosta ja vielä pääsee teriinkin.

Olen palannut kuitenkin käyttämään blenderiä: Sopivan silppuamisen jälkeen siivilöin hienon jauheen erilleen. Isoimmat palaset lisään uuteen satsiin.
Hiutaletta laitan pippurimyllyyn pöytämausteeksi. Hieno jauhe tahtoo jäädä koristeeksi maustehyllyyn  ::)

Meksikolaisissa ja jenkkien ruokaohjeissa kuivattua chiliä käytetään kokonaisena: Ne yleensä paahdetaan kuivalla pannulla, niin että alkavat vähän ruskistua ja tulee sellainen pähkinäinen tuoksu: Sitten liotetaan kuumassa vedessä [minä laitan pannulle vähän vettä ja kannen!]
Tuosta mössöstä sitten tehdään blenderillä tai morttelilla maustetahna; ylimääräisen nesteen voi säästää ruoan liemeen jos on hyvää - jos kitkerää, niin juotetaan anopille.
Nesteen määrällä voi vähän säätääkin vahvuutta ...

Chilitahnaa sitten käytetään lihan yms. marinointiin tai suoraan pataan mausteeksi maun mukaan: Sitä ei tarvitse enää kysytellä ...

Kuivatut chilit kokonaisina vievät toki tilaa enemmän, mutta aromit säilyvät paremmin. Rouhe on hyvä kompromissi.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

JuKoS

Lielahden Citymarketin kodinkoneiden poistolaarista löytyi Butler merkkinen kahvimylly 150W, on testattu ja erinomaiseksi chilimyllyksi havaittu. Tekee tasaista purua tai jos useamman kerran surauttaa niin hienoa jauhetta.
Helppo käyttää, kuivat chilit sisään ja kansi päälle, tiiviissä kannessa on lasi josta voi tarkistaa tuloksen.
Kannattaa muuten odottaa jonkin aikaa pölyn laskeutumista ennenkuin kaataa jauheen käyttösirottimeen ja muutenkin toimia vaikka liesituulettimen alla, on nimittäin tuo chilipöly keuhkossa aika tujakkaa tavaraa  :o
Niitä jäi sinne vielä kymmenkunta kappaletta, eikä maksanut kuin 15 € että hakekaa ihmeessä pois jos tarvetta on.

sorrii

Onko se Butler oikea mylly vaiko sellainen silppuri jossa pyörivät terät kuten blenderissä.
Mylly = kivet jotka jauhaa ... Ei välttämättä tiet tarvitse keraminen olla. Metalliahan kahvimyllyjen koneisto on kai yleensä
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

JuKoS

Kyllä se butler on silppuri mallia. Jos katsot Butler kahvimylly kuvahaulla niin se on metallin värinen ja hieman luodin mallinen, näkyy olevan myyty myös nimellä tristar olikohan net-anttilan sivuillakin, mainittu myös että malli on ollut 50 vuotta tuotannossa.
Yllättävän hyvin tuo tekee tasaista jauhoa, olen noita mylly mallisia kokeillut mutta tahtovat tukkeutua, tosin en mitään oikeaa Peugeot tai  AdHoc:in Pepe chilimyllyä ole kokeillutkaan.
Tuota Pepe:ä pyysinkin Poppamiestä harkitsemaan valikoimiinsa, siinä on kai terät jotka pienentää podeja niin että ne mahtuu myllyosaan asti.

sorrii

Juuri sen pölyn takia oon vähän etsinyt jotain myllyä. Sellaista siis jolla saisi tehtyä rouhetta ilman isoa määrää pölyä. Pippurimyllythän toimii pöytäkäytössä kunhan on chili ensin sopivaa rouhetta...

Reissussa katselin jossain basaarissa sellaista kiekkomallista myllyä, joka käsittääkseni on tarkoitettu cannabiksen murentamiseen. Se idea vaikutti sopivalta kuivalle chilille, vaan jäi ostamatta ja siten kokeilemattakin. Nuuskarasian kokoinen peli. Kaipa sellaisen "koristehampun" 'koristemyllyn' saisi tuolta alan kaupoista ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

perniö

syyskuu 30, 2015, 20:11:56 ip #115 Viimeisin muokkaus: lokakuu 04, 2015, 09:23:25 ap käyttäjältä perniö
Posti toi tänään Bamixin sauvasekoittimeen sopivan "prosessorin". Kiva nimi keksitty,  IMO.

Katsotaan, kuinka toimii. Joka tapauksessa pitäisi olla aika yleiskäyttöinen värkki, ainakin mitä valmistaja lupailee.
Sydeemi on aika hyvin purettavissa ja tiskattavissa joten chilin aromeista päässee suht helpolla eroon.

Laitan edittinä kokemuksia, kunhan saan tuon kuivurissa olevan satsin siihen jamaan, että uskallan niitä alkaa jauhamaan.

Edit 1. Kirotusvihre.

Edit 2. Eilen myllytettiin kuivurillinen sekalaisia chilejä. Laite toimii vallan oivallisesti, joukossa oli paloja, jotka eivät olleet aivan ritirati-kuivia mutta sinne joukkoon upposivat vallan hienosti.  Systeemi oli helppo tyhjentää ja puhdistaa. Ehkä paras ominaisuus on se, että sen mukana ei tullut jälleen uutta johtoa vaan laite on kompakti ja mukavasti säilytettävissä.

Chiliharri

lokakuu 09, 2016, 20:07:36 ip #116 Viimeisin muokkaus: helmikuu 18, 2017, 12:42:20 ip käyttäjältä Chiliharri
Lainaus käyttäjältä: JuKoS - huhtikuu 26, 2015, 15:58:38 ip
...Yllättävän hyvin tuo tekee tasaista jauhoa, olen noita mylly mallisia kokeillut mutta tahtovat tukkeutua, tosin en mitään oikeaa Peugeot tai  AdHoc:in Pepe chilimyllyä ole kokeillutkaan.

Päälle 40 euron hankintahinta vähän mietitytti, mutta Peugeot chilimylly tuli hommattua viime helmikuussa. Piti käyttää Stockmann lahjakortti pois helmikuussa Eteläsuomen reissulla, niin osa saldosta meni tuohon. Yli puolen vuoden kokemuksella en voi kuin kehua. Jauhetta tulee tosi hienona ja sotkematta enempää paikkoja. Optimaalinen laite esimerkiksi tuollaisen supertulisen kontrolloituun annosteluun vaikka omalle lautaselle. Oonkin pitänyt kuivatun Trinidad Scorpion Butch T:n tuolla myllyssä. Huomaa että PSP Peugeotilla on yli sadan vuoden kokemus erilaisten kahvi- ja maustemyllyjen valmistuksesta.

Nyt purkasin ja pesaisin osat, kun kiinnosti nähdä tarkemmin mistä vekotin koostuu. Erilaisuus verrattuna ainakin tuohon meillä olevaan pippurimyllyyn on nuo pari osaa, eli akselin mukana pyörivä "potkuri" ja muovinen (ilmeisesti PMMA) staattinen vastakappale. Kun katsoo tarkemmin esimerkiksi noita jauhinosia, niin ainakin minä ymmärrän mikä niissä maksaa.
Kuvasin muillekin nähtäväksi, jos chilimyllyn hankinta kiinnostaa (kuvat suurenee klikkaamalla):




EDIT: kuvan URL

Chilivaari

Tuo vaikuttaa laatumyllyltä.
Muutamia erilaisia olen itsekin kokeillut. Viimeksi kiinalaista neljän euron myllyä:
http://chilivaari.blogspot.fi/2016/10/chilista-poytamausteeksi.html


Kaikilla kokeilemillani pöytämyllyillä on saanut hyvää jauhetta tai rouhetta, mutta suuri ero on siinä, minkä kokoiset palat menevät "teriin". Pienillä ja halvoilla joutuu chilit murskaamaan pienemmiksi vaikka morttelilla ennen myllyyn laittoa, muuten ne eivät jauhaudu. Isommassa koneistossa menevät isommatkin palat.


Chiliharri

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 10, 2016, 10:53:03 ap
Tuo vaikuttaa laatumyllyltä.
Muutamia erilaisia olen itsekin kokeillut. Viimeksi kiinalaista neljän euron myllyä:
http://chilivaari.blogspot.fi/2016/10/chilista-poytamausteeksi.html

Kyllä se kiinalainen tekee halvalla noita vekottimia, kun materiaalikin maksaa kotihoodeilla jonkinverran. Taitaa olla ihan metallikuoret noissa kuvissasi olevissa  :o

Lainaus
Kaikilla kokeilemillani pöytämyllyillä on saanut hyvää jauhetta tai rouhetta, mutta suuri ero on siinä, minkä kokoiset palat menevät "teriin"...

Idea taitaa PSP:n myllyssä olevan juuri tuo esipilkkominen, eli palko aina katkeaa "potkurilla" tuota muovia vasten. Kyllä tuonne myllyyn näyttäisi mahtuvan pystysuunnassa jonkin pituinen palko. Taitaa paksuus rajoittaa chilin kokoa. Näköjään niillä on pari patenttiakin tuota laitetta koskien, eli ilmeisesti nimenomaan chilimyllyyn liittyvä ja sitten yleinen patentti kaikkien myllyjen terämateriaalille tvs..
http://www.peugeot-saveurs.com/en/peugeot-mechanisms/
Mahtaakohan tuossa Chilivaarin englantilaisessa myllyssä olla minkäänlaista esipilkontaa, vai onko kuinka samanlainen mekanismi normimyllyn kanssa?

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - lokakuu 10, 2016, 16:30:01 ipMahtaakohan tuossa Chilivaarin englantilaisessa myllyssä olla minkäänlaista esipilkontaa, vai onko kuinka samanlainen mekanismi normimyllyn kanssa?

Eipä siinä ole, on vain isompi koneisto, jonne mahtuu paremmin rattaisiin. Eikä niitä enää saa.
Kiinalaisessa on todella metallikuori ja se on harvinaisen käteen sopiva. Ei ehkä hyvin chileille sopiva, koska ne pitää rusentaa ensin, mutta suola ja juustokumina menevät nätisti jauheeksi.