Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NPhoBiaz

Sivuja: [1] 2 3 ... 135
1
Perehdyn asiaan lisää kunhan ehdin! :thumbup:

2
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: NFT vs. EBB
« : Joulukuu 15, 2017, 09:02:14 ap »
Mitä tarkoitat soran pesemisellä? Pitääkö se pestä useinkin vai kerran ennen käyttöä?
Kauanko chilit säilyy ilman sähköä? Eikö astia tyhjene kumminkin melko nopeasti? Vai jätettiinkös sinne vesitilaa kuinka paljon tyhjennysputken "alle"?

Jos ei halua joka vuosi ostaa uusia sorasäkkejä ebbeihin (toimivat ihan hyvin monta vuotta), niin ne pitää aina ennen uutta taimea pestä. Rakeisiin kertyy vähän kaikkea, levää, juurenpätkiä, pintahometta... Ei niitä kesken kauden pestä, vaan kustannussyistä aina ennen seuraavaa asukkia.

Ebbissä chilit säilyy oman kokemuksen mukaan vähän olosuhteista riippuen n. 12h-72h ilman sähköä. Jujuna on se, että se sora kastellessa imaisee itseensä aina vettä, josta juuret sitten imevät sen pikkuhiljaa pois. Eli pohjalle ei jätetä seisomaan vettä, vaan se reservi on niissä hydrosorarakeissa. Koska NFT:ssä ei tällaista reserviä juuritilassa ole (paitsi ehkä patolevyn kuopat, jos joku on sen niin päin asentanut), niin kasvi on käytännössä täysin ilman vettä heti sähkön katkettua.

3
Multaan laittaminen muutenkin ennen sirkkalehtien puskemista vähentää huomattavasti "kypäräkuolemien" määrää. Lautta on muuten loistava tapa idättää, mutta huonona puolena tuo siemenen kuori ei aina tipu itsekseen pois, ja taimi "tukehtuu" siihen. Sitä ei myös kannata lähteä itse operoimaan irti, sillä sirkkataimi on niin hento että katkeaa herkästi. Normaalisti multa pitää siemenen kuorta paikallaan, kun lehdet luiskahtavat sieltä ulos.

4
Tein muutoksia, joiden pitäisi poistaa tuo smartbanner. En pääse itse kokeilemaan toimenpiteiden tuloksia, joten jos joku huomaa asian korjaantuneen (tai smartbannerin edelleen olevan toiminnassa), kertokaa toki.

5
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tere vuan!
« : Joulukuu 10, 2017, 13:45:26 ip »
Tervetuloa foorumille ja onnea kasvatuksiin! :)

6
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
« : Joulukuu 03, 2017, 23:38:50 ip »
Rooooosteri 8)

7
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Siemenketjukirje II
« : Marraskuu 29, 2017, 06:39:00 ap »
Tiistaisin ei posti kulje, koska jokatoinen päivähän riittää... Vielä ei kirjettä ole näkynyt. Lisäksi Hyvinkään alueelta tai lähistöltä ei vielä kukaan ole huudellut kirjemiitin perään niin saattaapi lähteä pysähdyksen jälkeen samointein liikenteeseen.

Perjantain postissa lähti sinnepäin. Tänään varmaan perillä.

8
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 26, 2017, 11:43:04 ap »
Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.

Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?

Minulle tulee mieleen useampi nimi ja nimeä olisi siis muuteltu.  Itsekin muutin alunperin keksimäni nimimerkin nykyiseksi, mutta kirjautumisen nimeen muutos ei vaikuta.  Näin yhteen käyttäjätunnukseen voi liittyä useampi nimi.

Selvennetään tämäkin. Jokaisella foorumiltunnuksella on olemassa kaksi nimeen liittyvää tietoa. Ensimmäinen tieto on käyttäjätunnus, ja toinen on nimimerkki. Kun foorumille rekisteröidytään, niin ensimmäisenä valitsemasi nimimerkki kirjataan käyttäjätunnukseksi. Nimimerkki on kaikille näkyvä tieto, mutta nimimerkki on piilotettu tieto, jonka näkevät vain ylläpitäjät. Nimimerkkiään voi jokainen vaihtaa, mutta se ei vaihda alkuperäistä käyttäjätunnusta. Käyttäjätunnus on se, mitä käytetään kirjautumiseen.

Käki: Olet foorumille kirjautuessasi valinnut nimimerkiksesi "eitoimi", jolloin siitä on tullut myös käyttäjätuinnuksesi. Tämän jälkeen olet muuttanut nimimerkkiäsi Käeksi, mutta "eitoimi" on edelleen käyttäjätunnuksesi. Siksi kirjaudut sisään sillä tunnuksella.

9
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 26, 2017, 11:34:56 ap »
Onko asia ajateltu loppuun?  Esimerkiksi 600kt olisi jo ruhtinaallinen raja jonka kanssa osaava voi laittaa varsin mittavan kuvan ihan OK laadulla.  Vähempikin riittäisi.  Liikenteen kasvukin on silloin vähäinen.

Mikä mahtaa olla gigatavun hinta ja mikä mahtaa olla foorumin nykyinen koko?    333kt kuvia mahtuu 1 gigatavuun 3000kpl.

Disk Usage
1.08 GB / 3.42 GB ( 31% )

Usko tai älä, asiaa on mietitty paljon takavuosina. Moni tässä keskustelussa mukana olevista ei taida olla ollut täällä tarpeeksi kauan muistaakseen, mutta foorumillahan on olleet liitetiedostot käytössä aiemmin. Asia on nimenomaan niin päin, että liitetiedostoista luovuttiin koko-ongelmien ja mahdollisten muiden epäkäytännöllisyyksien vuoksi. Niillekin taisi olla joku kokorajoitus (ainakin siitä päätellen mitä vanhoja liitetiedostoja joskus selasin), mutta veikkaan että se kokorajoitus on todella epäkäytännöllinen asia monelle, mikäli foorumisofta ei pienennystä tee itse. On paljon helpompaa ohjeistaa ihmisiä esimerkiksi Flickrin käyttöön (jonka kaikki tuntuvat unohtavan, kun puhutaan hyvistä ja luotettavista kuvapankeista, joista eivät kuvat katoa ja jonne mahtuu PALJON tavaraa... Eikä maksa mitään), kuin tehdä ohjeet siihen, että kuinka pienennetään kuvan kokoa. Sitä varten tarvitaan lähes poikkeuksetta ulkoisen ohjelman asennus koneelle (ellei aio ohjeistaa ihmisiä pienentämään kuviansa paintilla... eh), joka voi monelle olla kynnyskysymys. Lisäksi tämä syrjii mobiilikäyttäjiä, joiden on paljon helpompaa saada kuvalleen url, kuin pienentää kuvakokoa puhelimella. Tietysti on tämä argumentti, että kaikille jää silti se kaksi vaihtoehtoa. Moni kuitenkin mieltää asian niin, että jos foorumisofta tarjoaa mahdollisuuden nappia painamalla tallentaa kuvan foorumin serverille, on se silloin oletustapa tehdä kuvan lisääminen. Nyt puhutaan kuitenkin niistä ihmisistä, keille kuvien lisääminen on ongelma, ja jotka eivät välttämättä ole kovin perillä tietokoneen käytön teknisistä asioista, kuten esimerkiksi mitä tarkoittaa pikselit, kilotavut tai resoluutio.

Loppujen lopuksi aika pientä osaa ihmisistä kiinnostaa se, että näkyykö 5 vuotta vanhan päiväkirjan kuvat vaiko eivät. Miksi Chilifoorumilla täytyisi säilyttää sellaisia kuvia, joiden ei edes tarvitse olla näkyvillä päivää pidempään, kunhan aloittelija saa vastauksensa että mikä sitä Nagaa oikein vaivaa. Jos kaikkia tulevia kuvia ei ole tarkoitus säilyttää ikuisesti, niin miten valitaan kuvat jotka poistetaan, ja kuvat jotka säilytetään? Käsin? Aika homma. Pointtini on siinä, että tämäkin voidaan ottaa huomioon ohjeistuksessa. Voidaan antaa käyttäjälle kaksi vaihtoehtoa. Joko lataa kuvansa sellaiseen palveluun jossa ei tarvita rekisteröitymistä, mutta kuvat poistuvat puolen vuoden jälkeen (sanotaan nyt vaikka esimerkkinä Aijaa.com tai TinyPic.com), joille kuvien lisääminen on yleensä kahden klikkauksen homma, ja sivu antaa urlin jo valmiiksi tyrkylle, ehkä jopa BBCoden kera. Nämä palvelut toiminevat aika hienosti myös mobiililla. Toinen vaihtoehto on kertoa vaikkapa Flickristä, josta eivät kuvat poistu tai urlit muutu, jonne mahtuu isot määrät kuvia ja joka vaatii rekisteröitymisen. Flickrissä onnistuu myös koon pienentäminen, värisävyjen ja efektien säätäminen ja perus kuvanmuokkaustoiminnot. Eikä varmasti ole vaikeaa aloittelijoille, kun ohjeistus on kunnollinen ja sisältää kuvia.

10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Siemenketjukirje II
« : Marraskuu 24, 2017, 05:54:46 ap »
Tulossa sulle päin. :)

11
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Marraskuu 24, 2017, 05:51:07 ap »
Maksettu 7.11.2017, punaisen T-paidan kanssa.  Eilen tuli.  Olen iloinen.

Chiliyhdistyksen paidalla en huomannut olevan mitään määräyksiä sen käytöstä. En ole jäsen mutta täytyy kai yrittää olla ihmisiksi se päällä.  :-)

Ei se mikään uniformu sentään ole. :D

12
Uskollinen Lumia tuli tiensä päähän, ja uusi puhelin oli hankittava. Tasapainoilin Nokia 8:n ja OnePlus 5T:n välillä, ja lopullinen valinta osui jälkimmäiseen. Ensimmäiset kokemukset 5T:n parissa ovat olleet todella positiiviset. Tehoa ja muistia riittää, valitsin 8GB/128GB mallin. Tällä mennään seuraavat pari vuotta. :)

13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Black Friday tarjoukset
« : Marraskuu 23, 2017, 13:24:13 ip »
Viime vuoden tapaan lista monista tarjouksista:

Tekniikka
https://www.gigantti.fi/cms/BlackFriday/blackfriday/
https://www.verkkokauppa.com/fi/blackfriday koko viikko, pe 0:01
https://www.power.fi/blackfriday/ koko viikko joka päivä tarjouksia, julkaisu klo 18:00, myynti klo 0:01
https://www.jimms.fi/fi/Pages/BlackFriday2016 julkaisu perjantaina 0:00?
https://www.veikonkone.fi/info/black-friday-2411/84/ facebook perjantaina 0:00?
https://www.proshop.fi/Black-Friday.htm
http://cdon.fi/black_friday/
https://www.dustinhome.fi/aktiviteetit/black-friday-newsletter-signup perjantaina 0:01
https://www.komplett.fi/campaign/black-friday
https://tietokonekauppa.fi/news/149/Black_Friday_24_26_marraskuuta
https://health.nokia.com/eu/en/event/black-friday-2017
http://promotion.geekbuying.com/promotion/Black_Friday_Sale
https://www.ifixit.com/black-friday
https://sale.aliexpress.com/__pc/BlackFriday_CyberMonday.htm
https://www.multitronic.fi/fi/blackfriday pe klo 0:01

Hintaseurannat
https://hinta.fi/black-friday (Dustin, Teknik Magasinet, Jimms, Elisa, Proshop, Multitronic, Komplett, Veikon Kone)
https://hintaopas.fi/teema/black-friday

Kamerat
https://www.rajalacamera.fi/blackfriday
https://www.fotomonza.com/tuote-osasto/blackfriday2017/
http://www.kuva-jarvinen.com/verkkokauppa/kampanjat-ja-erikoiserat/black-friday
https://www.digitarvike.fi

Hifi
https://mareks.fi/valmistajat/black-friday-40
https://www.hifikulma.fi/Black-Friday
https://mrhifi.fi/mr-hifi-black-friday/
https://hifistore.fi/autohifin_erikoisliike/ pe klo 0:00
https://www.ljudia.fi/tuotteet/black-friday pe klo 0:00
https://www.hifitalo.fi/ pe klo 0:01
https://www.hifihuone.fi/black-friday-cyber-monday-24-27-11/ pe klo 0:00

Operaattorit
https://www.dna.fi/blackfriday
https://www.telia.fi/black-friday
https://elisa.fi/kauppa/#!/blackfriday

Amazon
tarjouksia koko viikon, päivittäin vaihtuvat
https://www.amazon.de/ päivän tarjoukset klo 1:00, ilmaiset postit yli 39e ostoista
https://www.amazon.co.uk/ päivän tarjoukset klo 2:00
https://www.amazon.fr/ päivän tarjoukset klo 1:00
https://www.amazon.es/ päivän tarjoukset klo 1:00
https://www.amazon.it/ päivän tarjoukset klo 1:00

Vaatteet
https://www.xxl.fi/black-friday
https://www.intersport.fi/fi/kampanjat/black-friday/
https://www.zalando.fi/ koko viikko?
https://varuste.net/blackfriday2017
https://www.budgetsport.fi/blackfriday/ pe klo 7:00
http://www.reebok.fi -30%
https://www.jollyroom.fi/blackweek

Huonekalut
https://www.vepsalainen.com/fi julki torstaina
https://www.masku.com/tarjoukset/ perjantaihin asti -40%, lumilapio 5e
https://www.sotka.fi/ pe klo 0:05
http://fi.tempur.com/black-friday-teaser.html
https://www.asko.fi/ kaikki -40%
https://jysk.fi/black-weekend
http://www.ikea.com/fi/fi/kampanjat/blackfriday.html

Tavaratalot / Kauppakeskukset
https://www.tokmanni.fi koko viikko
http://www.k-citymarket.fi/black-friday julkaisu keskiviikkona
https://www.lidl.fi/fi/Kaeyttoetavaratarjoukset.htm?id=468
https://www.clasohlson.com/fi/
http://www.ainoatapiola.fi/offers

Matkat
https://www.tui.fi/matkatarjoukset/black-friday/
https://www.aurinkomatkat.fi/black-friday
http://www.himoslomat.fi/blackfriday/ klo 8:00
https://www.eckeroline.fi/ euron risteilyjä
https://www.norwegian.com/fi/tarjoukset-black-friday/
https://www.naantalispa.fi/tarjous/black-friday-ennakko/
https://www.matkavekka.fi/kampanjat/black-friday/

Pelit / Softa
https://campaigns.f-secure.com/black-friday/fi_FI/?ecid=10331&smcid=10331 maksu CAD halvin?

Muuta
https://kodit.skanska.fi/black-friday 2 asuntoa Lahdesta, 1 Kauniaisista
http://koruverkko.fi/black-friday
https://www.lehtikuningas.fi/black-friday
https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/Hyvinvointi/Black-Friday
https://www.specsavers.fi/hinnoittelu/black-week black week -50%
https://www.kauppahalli24.fi/tarjoukset tuotteita 0 euroa
http://www.keittiomaailma.fi/tuotteet/kampanja1/ induktiotaso + yleiskone
https://www.makujakauppa.fi -20%
https://www.kultajousi.fi/fi/ -25%
https://blackfriday.veho.fi julkaisu to klo 20
https://www.baiks.fi
http://www.esport.fi/blackfriday
https://www.kaalimato.com/catalog/BlackFriday_c_1133.html

Tarjouksia muualla
https://www.reddit.com/r/blackfriday/
https://www.facebook.com/BlackFridaySuomi/
http://blackfridaytarjoukset.fi


Lähde: MuroBBS

14
Foorumin säännöt ja ohjeet / Chilifoorumi siirtynyt Chiliyhdistykselle
« : Marraskuu 22, 2017, 10:19:50 ap »
Hei foorumilaiset!

Chilifoorumi on siirtynyt Jannelta Chiliyhdistykselle. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että Chiliyhdistyksen väki pyörittää jatkossa foorumia niin teknisesti kuin finansiaalisestikin. Tästä johtuen foorumi saattaa kokea pieniä ulkoasullisia muutoksia, mutta ne eivät vaikuta foorumin käyttöön millään tavalla. Muitakin viihtyvyyteen liittyviä pieniä uudistuksia saatetaan tehdä, jotka kaikki vievät varmasti foorumia vain parempaan ja nykyaikaisempaan suuntaan. Lisäksi käyttäjien toiveita ja ehdotuksia kuunnellaan joka asiassa. :) Voit jättää omat kehitysideasi tänne.

Kuten joku on saattanut jo huomata, on ylläpitorakenteeseen tehty jo muutoksia. Foorumin moderaattoreita on vaihdettu siten, että rivistössä on aktiiviset ja motivoituneet valvojat. Näin varmistetaan keskustelualueen viihtyvyys, käyttäjien ja valvojien välisen kommunikaation sujuvuus, sekä toivottavasti raikas henkäys yleiseen ilmapiiriin. :) Foorumin ylläpidollisissa asioissa yhteyttä voi ottaa minuun, ja häiriötilanteisiin tai yleisiin kysymyksiin liittyvissä asioissa kehen tahansa valvojaan minut mukaan lukien. Valvojan tunnistaa vihreistä "tähdistä" postauksen yhteydessä: , vihreästä nimestä paikallaolijoiden listassa, sekä "Moderator"-tekstistä.

Suurkiitos Jannelle yli vuosikymmenen työstä Chilifoorumin ja chiliharrastajien eteen! Chiliyhdistys jatkaa tästä. :) :thumbup:

15
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 22, 2017, 09:54:11 ap »
Minä sekoilin yllä painamalla väärää nappia kun kirjoitin. Tämä systeemi kun ei varoita mitään, jos ylläpitäjä muokkaa toisen viestiä. Sitä ei ilmeisesti saa takaisin.

Ei saa. Muokattavat viestit eivät ole quote-tagien välissä, lainattavat ovat.

16
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 21, 2017, 21:34:24 ip »
Mielestäni selkeä ohjeistus ratkaisee asian. Ei synny kustannuksia, ei teknistä säätöä, vapaus (ja samalla vastuu) kuvien suhteen pysyy käyttäjillä, ja kukin saa lisätä kuvansa ihan millä resoluutiolla hyvänsä. Loppujen lopuksi kuvien lisääminen foorumille on sen verran helppoa, ettei foorumin laajentaminen kuvapalveluksi tuo juurikaan hyötyä kuvien lisäämiseen. Jonnekin ne täytyy joka tapauksessa ladata.

17
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 20, 2017, 18:59:27 ip »
Kuinkahan mahottomaksi paisuisi sivusto jos olisi omalla palvelimella kuvakirjasto niin, että voisi kuvankin lähettää suoraan foorumiin??? Ei sen tallennustilan pitäisi hirveesti maksaa jos Google esim. antaa rajattoman tilan Photos -palvelussa. ((siinä ehtona että G saa pakata kuvia ja kait ne oikeudetkin  ???))

Todella suureksi. Jos kuvia aletaan lisäämään, niin tarvitaan PALJON enemmän palvelintilaa, joka maksaa. Lisäksi täytyy päivittää koko webhotellipaketti, sillä tietoliikenteen määrä kasvaa huomattavasti. Kun kuvat on linkattuna foorumille ulkoiselta sivulta, niin foorumin palvelimelle tallentuu vain kuvan osoite, ja käyttäjän selain lataa itse kuvan ulkoiselta palvelimelta. Tällöin kuvan lataamisen datasiirto tapahtuu käyttäjän ja ulkoisen palvelimen välillä. Jos kuvia aletaan tallentamaan foorumin palvelimelle, niin jokainen kuva ladataan palvelimelta, ja tämä kasvattaa tietoliikennettä valtavasti (ottaen huomioon, että ilman kuvia tietoliikennettä kertyy lähinnä vain tekstin lataamisesta, joka on vain murto-osa valokuvan koosta). Kuvien pakkaaminen tietysti pienentää ongelmaa, mutta ei poista sitä.

Tässä on toinenkin näkökulma. Kun kuvia tulisi foorumin palvelimelle kokoajan vain enemmän ja enemmän, jää tilan täyttyessä kaksi vaihtoehtoa. Joko ostetaan taas lisää palvelintilaa, tai poistetaan vanhimpia kuvia. Sanomattakin on selvää että lisää tilaa tarkoittaa lisää kustannuksia, ja jos aletaan poistamaan vanhimpia kuvia, niin ihmiset suuttuvat. Täällä on valitettu aiemminkin, kun 5 vuotta vanhoista päiväkirjoista ovat kuvat kadonneet. Kun kuvat linkataan ulkopuolelta, niin tästä vastuu siirtyy käyttäjälle. Käyttäjä saa itse valita sellaisen palvelun halutessaan josta kuvat eivät poistu ajan saatossa (joskus siitä joutuu jopa maksamaan jos haluaa olla satavarma), tai sitten ottaa itse riskin ja toivoo, ettei se oma kuvapalvelu poista kuvia.

Kuvien lisäämisen ohjeistuksen voisi kirjoittaa uusiksi, niin homma selkiytyisi aloittelijoille.

18
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Marraskuu 14, 2017, 10:52:20 ap »
Maksettu 5. pv. Ei ole siemenet tulleet. Vaikka ei niillä vielä kiirettä ole ensi kesän sadoksi..

Pyydämme kärsivällisyyttä siemenien odottelussa. Tilauksia on tullut tajuton määrä, ja kaikki prosessoidaan käsipelillä. Näin ollen homma vie aikaa, mutta sitä tehdään kokoajan eteenpäin. Osa siemenistä (ellei jopa kaikki) lähtee tämän viikon aikana matkaan!

19
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Marraskuu 10, 2017, 22:22:56 ip »
En korvausta tarvitse, eihän se lähettäjän vika ole että posti runtelee paketteja. Aaltopahvisoiro ei paljoa painoa lisää, mutta etenkin kannen ympärillä voisi pelastaa seuraavan purkin. :) Muuten posti toimitti paketin nopeasti perille ja homma toimi.

20
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Marraskuu 10, 2017, 21:12:29 ip »
Unohdin kommentoida tuotetta.

Hunajana aivan ensiluokkaista, äärettömän positiivinen yllätys. Chilihunajana vielä parempaa, sillä chilin maku on hyvin tasapainossa makeuden kanssa. Ja tämä oikeasti polttelee! :) Paljaaltaan potkii aikas kovaa, ja esim teen seassa lämpö tulee selkeästi läpi. Kaikki tämä vielä siten, ettei chili peitä hunajan makua. Aika nappisuoritus. ;D

Ainoana miinuksena on pakko mainita se, että kusti oli polkiessaan aiheuttanut kannen reunaan kaksi kovaa kolausta, joiden vuoksi purkki oli alkanut vuotaa. Hunajasta n. 10% oli purkin ulkopuolella, ja pakettia oli vähintäänkin mielenkiintoista avata... :-\ Pakkaamiseen olisi hyvä käyttää esimerkiksi pieni soiro aaltopahvia purkin ympärillä, jotta tältä vältyttäisiin jatkossa. Pelkkä kuplamuovikuori ei näemmä riitä.  :thumbdown:

Sivuja: [1] 2 3 ... 135