Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NPhoBiaz

Sivuja: [1] 2 3 ... 134
1
Melkein sanoisin että käytöstä riippuen ihan käypä ratkaisu on ostaa kerralla 5kg chiliä esim. Heinältä, pöräyttää niitä pyreeksi jääpalamuotteihin ja heittää pakkaseen. Jääpalan kokoinen pyrekuutio on loistavan kokoinen kerta-annos ruoanlaitossa, säästyy pilkkomisen vaivalta ja pakastettuna ne on aina kuin tuoreita. Säilyy helposti ensi vuoden satokauteen asti.

Ja mikä parasta, välttyy kasvattamisen vaivalta, mahdollisilta valaisininvestoinneilta sekä pettymykseltä, jos talvikasvatuksen tuloksena sattuisikin tulemaan vain muutama hassu podi. :)

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 14:49:07 ip »
Onko juurtuneita ??

Ei mutta saat vaikka 50 juurtumatonta.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 14:34:24 ip »
(Jos ensi vuonna istuttais tuolle paikalle jotain muuta keltaista  ;))

Halukko pistokkaan? Tällä viikolla sais.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 13:22:00 ip »
Irtokarkkilaatikollinen eli n.800g kypsää White Fataliita löytyi puskasta.
Herkullinen lajike. Osa pakkaseen ja osa kuivuriin  :D

Jauheena parasta! :)

5
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Lokakuu 18, 2017, 07:10:42 ap »
Odotettu hetki koittaa. Nimittäin Hainan Yellow Lanternin siemeniä lähtee myyntiin kuun vaihteen tienoilla! :) Ilmoitan erikseen vielä tarkan päivän, kun siemenet tulevat myyntiin. Siemeniä pitäisi olla tarpeeksi kaikille, mutta odotettavissa on suuri ostopiikki heti alkuun. Tästä syystä ensimmäisessä myyntierässä rajoitetaan määrä yhteen pussiin per ostaja, jotta kaikille halukkaille riittää. Pitäkää silmällä tätä ketjua seuraavat pari viikkoa! :thumbup:

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 07:03:56 ap »
Johan on ollut vuosi. Jäänyt kokonaan chilitouhut taka-alalle. :-\

Tänä vuonna on ollut niin paljon kaikkea, ettei vapaa-aikaa ole juuri jäänyt. Chilit ovat olleet isäukon hoivissa koko kesän, ja olen aina silloin tällöin käynyt lisäämässä/vaihtamassa vedet ebbiin. Sen suuremmin ei ole tullut chilejä touhuiltua, paitsi sadon jalostuksen osalta.

Mutta jos tämän kesän kiteyttäisi muutamaan riviin tekstiä. Ensinnäkin: Kesä on ollut perseestä. >:( Multakasvit ovat tuottaneet koko lailla vain pienen kipollisen chilejä kukin. Sen sijaan ebbissä viihtynyt Hainan Yellow Lantern on tehnyt kolmisen kiloa satoa. On se vaan kova poika satoamaan olosuhteista huolimatta. Valitettavasti toukokuun viestissä näkyvät narutetut podit jäivät ainoiksi siementuotannon osalta. Kasvia ei kylmien kelien vuoksi saatu siirrettyä ajoissa toisen kasvarin puolelle, joten projektin osalta vuosi oli todella huono. Tuli sieltä joitakin kymmeniä siemeniä edes.
Eipä tässä muuta oikein voi sanoa kuin että kylmää on ollut... Ja tulos on väkisinkin sen mukainen.

Chilifestit onneksi paikkasivat oman sadon vähyyttä. Sieltä tuli kassikaupalla taas roudattua chiliä mukaan, joista on sitten jalostettu jauhetta, etikkasäilykkeitä, kastiketta, hilloa... Joten eiköhän me talven yli pärjätä. :)

Ensi vuodelle meinaan himmata vapaa-ajan projekteja ja keskittyä vähän enemmän chileihin. Kasvarissa pyritään siirtymään kokonaan vesiviljelyyn, sillä se on tänä vuonna osoittanut mahtinsa. Lisäksi uuden kämpän parveke on tilava ja suuntaa etelään, joten sinne on jo hommattuna yksi NFT. Taitaa tulla myös ensimmäinen tomaattivuosi minulle. Eipä tässä muuta, rähinä päälle taas joulukuussa. ;)

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Youtube-kanava chilinkasvatukseen!
« : Lokakuu 08, 2017, 12:54:06 ip »
I Wanna Play a Game

Tässä on aivan huikea toteutus. :D Näitä lisää erilaisilla aiheilla.

8
Minä ainakin toivoisin näkeväni valokuvakisan jatkuvan, mutta en osaa yhtään sanoa, mistä aktiivisuuden puute johtuu. Ensimmäinen 1,5 vuotta mentiin komealla osanottajamäärällä, mutta etenkin tämän vuoden aikana ei ole juurikaan kisakuvia näkynyt. Ajattelin sen johtuvan osittain kiireisten ihmisten ideoiden puutteesta aiheen suhteen, joten järjestin villikorttikierroksen. Sinnekään ei tullut sen enempää kuvia. ???

Joten ihmiset, jotka ennen osallistuitte aktiivisesti kuvakisaan: Miksi mielenkiinto on loppunut?
Ihmiset, jotka ette ole vielä osallistuneet kuvakisaan mutta käytte kuukausittain tai useammin foorumilla: Miksi valokuvakisaan osallistuminen ei kiinnosta?


Jos näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, niin kisaa voidaan varmasti muuttaa niin, että mielenkiintoa ja osallistujia löytyy enemmän.

9
Hei, minulla on chilin kasvatusta takana nyt 2 vuotta, mutta olen silti melko aloittelija. Viime keväänä aloin viljellä chiliä NFT:ssä ja syksyn tullen siirsin chilit saunaan ja hankin muutaman tehokkaan ESL-valaisimen. Nyt ongelmana on se että chilit ovat kasvaneet niin korkeiksi että osuvat valoihin ja latvat estävät valon jakautumisen muualle kasveihin.
Voinko leikata huoletta ylimääräisiä oksia kesken sadontuoton?
Kukkia on tällä hetkellä tosi paljon.

Lähetetty minun SM-A700F laitteesta Tapatalkilla

Ihan vapaasti! Monesti kasvattajat latvovat chilejä ihan tuuheamman kasvun vuoksi. Chili on sitkeä kasvi, eikä ole moksiskaan vähän rajummastakaan latvomisesta. :)

10
Bonchi / Vs: Blog for Biggest Bonchi Project to Date
« : Syyskuu 15, 2017, 18:33:57 ip »
That's amazing! ;D

11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Liiga 2017-18
« : Syyskuu 09, 2017, 20:39:08 ip »
Kyllä taas on niin Tappara vs. "Tuomari" Levonen  meininkiä   :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Ihan vaikkei katsoiskaan peliä sinioranssien lasien läpi, niin menee aika pahasti maku moisesta tuomaroinnista. >:(

12
Näemmä livahti mielestä pariksi päiväksi, mutta nyt on uusi kisa-aihe julkaistu. Mahtaisko NPhoBiaz päivittää aloitusviestin taas?

Kesäkuu 2017, Villikortti, PP
Heinäkuu 2017, Kuuma, jussa
Elokuu 2017, Elonkerjuu, ottulo

Päivitetty. Hyvä aihe! :)

13
Muut harrastukset ja elämä / Liiga 2017-18
« : Syyskuu 08, 2017, 17:55:26 ip »
Ja taas mentiin! 8)
Kekä vie tänä vuonna??

Tässä liitetty sarjataulukko aloitusviestiin, päivittyy sitä mukaa kun pelejä pelataan:


14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kirjoista
« : Syyskuu 05, 2017, 22:15:18 ip »
Lukemiselle ei ole aikaa, mutta kirjoille kyllä nimittäin äänikirjoille. Työmatka 1,5h suuntaansa päivässä ja äänikirjoa tulee kuunneltua nyt on mennyt useampi Seppo Jokinen ja komisaario Koskinen. :)

Äänikirjat on käytössä täälläkin, Witcher-sarjan kolmannessa mennään...

15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Yleinen valokuvakisa, elokuu 2017
« : Elokuu 28, 2017, 21:27:20 ip »


Kiinan herkkua.

16
Chilifesteillä nousi pieni keskustelu siitä, että voiko kapsaisiini mennä virtsaan ja polttaa sukukalleudet maan tasalle chilinsyönnin jälkeisenä aamuna. Itsehän olen kerran kokenut tämän, ja voin kertoa sen olleen yksi kivuliaimmista kokemuksista chilin kanssa. ::) Festeillä minua ei uskottu, mutta tästä näyttäisi löytyvän kyllä keskustelua. Löysin jopa tutkimuksen, jossa tutkittiin kapsaisiinin vaikutusta virtsarakossa rotilla.

Kysymys kuuluukin: Pääseekö kapsaisiini todella virtsarakkoon? Ja jos pääsee, niin miten? Kapsaisiinia täytynee olla kehossa raju määrä, itselläni tämä tuli Tampereen aluejaoston pikkujoulujen jälkeen, joissa syötiin hevosenlihaa höystettynä "sopivalla määrällä" nagapyrettä... ;D

Samanlaisia kokemuksia: http://thehotpepper.com/topic/32364-urine-burn/

17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Sarjakuvia..
« : Elokuu 26, 2017, 12:15:22 ip »

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Elokuu 24, 2017, 10:45:41 ap »
Ens kesänä on lämmintä, aivan varmasti ;)

19
"All pictures are for illustration purpose only and Colours may vary slightly." ;)

20
Jos kuvittelee voivansa pitää kasvin aisoissa leikkaamalla, niin mikä olisi makein baccatum mitä on tarjolla?

Annan ääneni Aji Fantasylle.

Sivuja: [1] 2 3 ... 134