Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tp.teppet

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Liiga 2018-19
« : Syyskuu 15, 2018, 13:36:05 ip »
Tuttu kaksikko taas finaaliin?

2
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Inkoon Chilipäivät 2018 (työnimi)
« : Heinäkuu 31, 2018, 18:15:44 ip »
Todennäköisesti voin tulla talkoilemaan, mutta ei vielä varmaksi voi sanoa.

3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Liiga 2017-18
« : Huhtikuu 26, 2018, 22:22:51 ip »
Kiitokset Tapparalle hyvästä vastuksesta, ei hopea oo häpeä varsinkaan jos niitä 4 kuuden vuoden ajalta parin kultaisen kanssa löytyy. Kärpät toivottavasti taas teitä vastassa ensikevään loppuhuipennuksessa. :)

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Teppet-2017 toinen kausi
« : Kesäkuu 18, 2017, 00:02:19 ap »
Vihdoin pääsin käymään kotona ja sain siirrettyä chilit vihdoinkin parvekkeelle. Kaikki vielä hengissä mistä pitää kiittää tuota kauniimpaa puoliskoa. Smooth white Podi putosi lattialle kun siirsin parvekkeelle. positiivinen yllätys vaikken kypsäksi usko kun hyvinkin tumman violetti valkoista raitaa lukuunottamatta. Venezuelan Tiger ja hot tomato yellow olivat kypsyttäneet podeja myös muutamia. Eipä tässä useamman sauna kaljan jälkeen jaksa enempiä kirjoitella tai kuvia laittaa mutta onhan se mukavaa kun pitkästä aikaa peräkkäin kaksi päivää vapaata ja pääsee kotona käymää

5
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Fatalii´s Finest
« : Kesäkuu 17, 2017, 23:52:15 ip »
Ei kokemuksia ja vaikka uskon laatuun on hinta silti liikaa että kokemuksia edes hankkisin

6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Helsingin veden ph
« : Kesäkuu 03, 2017, 13:45:12 ip »
Ettei olisi yli skaalan? 8,3 ph arvosta ero yli 8,4 olisi uskottavempi kuin alle 6,8 hanaveden ph:na

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2017
« : Kesäkuu 01, 2017, 12:09:02 ip »
Onnittelut :exclam: ja kiitokset kun luot toivoa siitä että valmistuminen on mahdollista :)

8
Miksiköhän chilini roikuttaa lehtiään auringonpaisteessa, vaikka multa ei ole kuivaa? Vaihdoin chilit 10l ruukkuihin 3 päivää sitten ja kastelin läpikotaisin, joten vielä ei pitäisi olla kuivanut. Chilit ovat olleet auringossa ennen siirtoakin ja pidin ne myös ensimmäiset kaksi päivää siirron jälkeen sisällä, poissa suorasta auringonvalosta. Myös edellisenä vuonna jotkut chilini tekivät samaa.
Haihduttavat todennäköisesti auringonpaisteessa hiukan enemmän kuin mihin ovat tottuneet ja juuret eivät vielä ime tarpeeseen nähden vettä. Varsinkin ruukunvaihdon jälkeen varsin yleistä tai kun tulee enemmän valoa kuin aiemmin, eli keväällä melko yleistä.

9
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Toukokuu 05, 2017, 17:20:13 ip »
Ei Kajaanissa kyllä tarvi miettiä chilien siirtoa parvekkeelle. Ensiviikon yöt n. -5 asteen luokkaa ja päivän huipuksikkin luvattu n. +3-5 astetta. Nyt pääsivät lasitetulle parvekkeelle hetkeksi ulkoilemaan. Aurinkoisena päivänä nousee jo 20-25 asteen tuntumaan lämpö. Sen kun vain saisi pysymään siellä.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: 0llin oppivuodet
« : Toukokuu 04, 2017, 22:33:53 ip »
Mukavasti satoa tulossa, oispa itelläkin tuon täköistä. Pitää varmaankin hankkia tuon hainanin siemeniä jahka ehtivät laajempaan levitykseen.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: 0llin oppivuodet
« : Toukokuu 03, 2017, 21:10:13 ip »
Sama homma täällä että tehokkaalla lampulla eivät edes yritä kasvaa siihen kiinni, vaan kasvu pysähtyy ennen lamppua suoraan alla olevista haaroista. Ja muut haarat kiertävät ohi.

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Teppet-2017 toinen kausi
« : Toukokuu 02, 2017, 20:41:17 ip »
Taas motivaatio hiukan hakusessa kun varmistui että kesän olen toisella paikkakunnalla töissä. Tänään Hajosi envirogro 2x55w lamppu joten sen alla olleet pääsivät ikkunalaudalle. Motivaation puute näkyy taas kasveissa. NFT:n ph:t heitelly enkä ole jaksanut hienosäätää, välillä tullut vain lisäiltyä ravinne litkua vaihtamisen sijaan. Mullassa olevien lannoitteita ei enää ole jaksanut miettiä, joten ovat saaneet milloin mitäkin.
Voivat kaikki sentään kohtalaisesti ja jospa niitä ehtisi kesän aikana sen verta usein käydä katsomassa että edes maistiaisia saisi kaikista.
Selviytyjä Smooth White elelee edelleen hyvin vermikuliitti purkissaan vaikka vermi onkin tiivistynyt runsaasti ja lannoitus on ollut aivan mitä sattuu. NFT:ssä olevat lajitoverit voivat varsin hyvin mutta ovat pudotelleet nuppuja "kilo tolkulla" viimeisen kuukauden ja maistiaisia ei ole jäänyt kiinni. Tuli tänään karsittua varsin runsaasti ja vihdoin sain aikaiseksi viritellä lampun erilailla kiinni jolloin saatiin väli edes hiukan korkeammaksi. Olivat jo kasvaneet kauempaa lampun ohi ja lähimmät lehdet eivät nauttineet olostaan. Talvehtinut Pimenta Diomar antanut jo pari kypsää tälle keväälle, mutta niiden jälkeen taas keskittynyt kasvuun ja lopettanut kukkimisen. Hot Tomato Yellow:it ovat erikoisesti porrastaneet kasvuaan hedelmien kypsyttämisen kanssa. Menee välillä aikaa ettei viherkasvua ole juuri lainkaan mutta hedelmät kasvavat sitten välillä kasvavat vihreää ja podeissa ei muutosta edes pienimmissä, sitten vaihtuu taas toisinpäin. Varsin mielenkiintoisesti varsinkin tuo isompi kaksikosta on selvästi hommaa hoitamassa pienillä voimillaa, 3 podia jäi kiinni suurin piirtein samoihin aikoihin ja niistä se on aina yhtä kerrallaan kasvattanut ja sitten taas keskittynyt viherkasvuun kunnes on seuraava podi lähtenyt kunnolla kasvamaan. Yksikään kolmesta ei ole vielä kypsynyt tosin. Olisi ollut ehkä järkevintä nyppiä pois mutta ehkä hauskempaa näin, varsinkin tällaisella kaudella kun ei oikein pysty huolehtimaan kunnolla kriittisintä vaihetta kaudesta.

Vieläkin olisi leikeltävää NFT:ssä, varsinkin kun ei ole lähiaikoina varmasti parvekkeelle vienti edessä näillä Kajaanin yölämmöillä.Yleiskuvaa nyt ahtaaksi käyneestä ikkunan edustasta.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Teppet-2017 toinen kausi
« : Huhtikuu 16, 2017, 19:10:48 ip »
On kyllä taas jäänyt päivyrin pitäminen vähiin. Hot Tom' Yellowit hidastivat kasvuaan reilusti kun annoin kasvattaa ensimmäisiä podeja. Molemmissa yksi kunnon podi kasvamassa ja toinen yritti kahta lisää mutta ei ole niitä jaksanut kasvattaa, vaikka ovat olleet pidemmän aikaa kiinni. Kasvit kasvaa ja ei erityisempiä ongelmia. Harsosääsket olivat jo hetken lähes kadonneet, mutta ennen reissuun lähtöä tehty runsas kastelu räjäytti ongelman taas. Pinta mullat pääsivät kostumaan useissa ruukuissa ja nyt täällä pörrää jo enemmänkin kuin muutama satunnainen pirulainen. Galapagoense piristyi siirrosta vähän varjoisampaan paikkaan ja nyt ongelmana enää sen liikakastelu. Ei pidä lainkaan samoista olosuhteista kuin muut. Viimevuotinen Pimenta Diomar kypsyttelee maistiaisia ja kasvaa hiljalleen taas isommaksi puskaksi.

Moneen kertaan "tapettu" Smooth White Survivor pöntössä. Hyvin on kasvanut, vaikka tosiaan kyseinen yksilö katkaistu 3-4 kertaa juurien yläpuolelta pienenä. Selviytymistesti jatkunut purkissa jossa vermikuliittia ja hiukan perliittiä. Lannoitteita laitoin silloin aluksi vahingossa 10x määrän jota koitin hiukan virauttaa pois. Sen jälkeen saanut täysin satunnaisesti vettä, mullassa olevien mukaan suhteutettua puutarhan kesää ja välillä NFT:n poisto litkuja. Eli kuten kuvasta näkyy on kyseessä melkoinen selviytyjä ja tarina kertoo että aina keskiyön aikaan kun kasvia käy katsomassa voi kuulla Survivorin Eye Of the Tigerin vaimean äänen kuuluvan purkista.Vähän yleiskuvaa ikkunalle päässeistä taimista. Ruukut loppuivat tänäkin vuonna kesken joten toinen Hot Tom Y on jäätelöpurkissa ja toinen vanhassa pauliinaruukussa joka oli tarkoitus jo antaa pois. Muista ei oikein kerrottavaa.
Varastohylly "teltassa" kasvu on ollut varsin maltillista. Tuolla siis normaalisti myös purkki Smooth White, joka nyt sattui lähemmän tutkailun takia olemaan ulkona.
Ahdasta on NFT:ssä olevilla Smootheilla vaateteline teltassa. Ledi auttamatta liian lähellä mutta ei ole aikaa ollut keksiä miten sitä saisi vielä vähintään puolimetriä ylemmäs.
 :arrows_right: Huomio itselle  NFT liian aikaisessa tänäkin vuonna. Vielä yli 10 astetta pakkasta yöllä joten menee tovi ennen kuin tuon saa ulos.

14
Mitä pikaiseen Fassen kuvia selasin niin sielläkin AC pukkas useampaa hedelmää haaroista.

15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: SM-liiga 2016 - 2017
« : Huhtikuu 02, 2017, 00:24:01 ap »
Nyt päästään oikeasti tärkeään asiaan, eli futiksen Veikkausliigaan! :)
Ei kai se nyt ole tärkeä kuin siinä pelaaville, tai no ei näytä aina olevan niillekkään ;)

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Waltherin chilit 2017
« : Huhtikuu 01, 2017, 02:00:35 ap »
Töki vähän pieniä reikiä kelmuihin ja pari kertaa päivässä kurkistelet niin ilma vaihtuu tarpeeksi, mutta ei vedet karkaa. Ja sopiva lämpötila aika olennaista homeen estossa sekä tietenkin desinfiointi ennen kuin laittaa siemenet sinne.

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Waltherin chilit 2017
« : Maaliskuu 29, 2017, 23:26:14 ip »
Marblesin siemeniä löytyy, pistä vaikka yv nii mietitään vaihtoa.

18
Ja muutamassa paikassa tullut itse oltua töissä joissa epäsäännöllistä vuorotöitä öisin. Meni kahdesti vuodessa aina sekavaksi kun jonkun/joidenkin vuoron aloitus ajat joko silloin kun siirretään kelloja tai lähellä sitä hetkeä. Toki helposti olisi työjohdolla selväksi tehtävä asia mutta varsinkin yhdessä paikassa siitä oli aina harmia. Yksi esimies sanoi yhdellä tavalla toinen toisella. Joku vuosi taisi jätkät tehdä ennätyksen ja saivat kolmen tunnin hajonnan saapumisaikoihin :) Ja muutenkin vuorotöitä sekoittavaa kellojen siirtely. Ja mitään hyötyä kyseisestä hommastahan ei ole oikeasti kellekkään.  Itseä ei kyllä varsinkaan tällä hetkellä ongelmat koske kun en enää noissa hommissa ole ja unirytmit aina sekaisin kelloista ja vuodenajoista huolimatta. Turhaa hommaa ja joillekkin aiheuttaa oikeasti ongelmia.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2017
« : Maaliskuu 27, 2017, 18:54:36 ip »
mullakin viimevuonna naranga otti herkästi nokkiinsa kaikesta. Juurikin rullailua esiintyi eniten. Ei tykännyt kumpikaan naranga samasta kohtelusta kuin muut baccat.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Teppet-2017 toinen kausi
« : Maaliskuu 26, 2017, 01:52:37 ap »
Nyt kun on jaksanut/ehtinyt pitää parempaa huolta chileistä niin on (niidenkin) vointi parantunut. Ei ole ollut lannoitus övereitä tai vajareita ja kasvukin on vauhdissa. Talvehtineessa Pimenta Diomarissa pari raakiletta jo kiinni. Smooth whitet kurkkivat jo teltta virityksestä ulos kevät aurinkoa katsomaan. En ole jaksanut estää vaikka viimevuonna auringon puolelta meinasi tehdä tiukkaa saada parvekkeelle siirrettyä sitten kun kelit sallivat. Vähän silloin tällöin jäänyt auringon puolelta luukku auki ja sehän riittää kasvun suuntaamiseen. Nekin kukkivat jo mukavasti ja vaikka alle metrisiä niin en ala estämäänkään jos haluavat satoa tehdä. Lediä pitäisi saada nostettua mutta tällä viritelmällä sitä ei enää kauemmas nft:stä saa.
 Numerosarja chinense jatkaa vain pikkuruisten lehtien kasvattelua, eikä kasvata enää isompia lehtiä tai kuki kuten aiemmin. Rocato lähtenyt reippaaseen kasvuun ja pääsikin tänään vihdoin uuteen ruukkun. Hot Tomato Yellowit kukkivat myös ja ovat kasvaneet parisenkymmentä senttisiksi. Niistä varmaan nypin kukat tai podin alut pois jottei häiritse kasvua :question: Galapa siirretty varjoisampaan paikkaan, koska tuntui lampun ja aurinkoisen ikkunan puolelta tiputtelevan lehtiä. Outo otus kun varjoisammassa oleva osa kasvia voi hyvin. Muista ei edes tämän vertaa sanottavaa :)

Niin ja kokeilu purkki on toistaiseksi ollut menestys ja siinäkin oleva Smooth White kasvaa hyvin. Huvittavaa kun lähinnä kokeilin selviääkö hengissä mutta tuntuu tykkäävän kaikesta hölömöilystä huolimatta. Eipä ole ravinteita tullut lisättyä vaan vedellä menty kun silloin alkuun tuonne purkkiin hulahti aivan liikaakin lannoitetta.

Niin ja noista pirun harsosääskistä ei vieläkään päästy eroon. Joko pesivät ruukkujen pohjaan, tai sitten nuo pienet purkit joissa enää hot tomit imevät kosteutta vieläkin tarpeeksi lähelle pintaa. Elleivät pirulaiset nft:ssä elä mutta siellä niitä ei ole juuri näkynyt. Määrä onneksi pysynyt vain muutamassa pörrääjässä, mutta olisihan noista kiva päästä lopullisesti eroon. Mäntysuopa, sprutzit ja baygon parin viikon välein kun alkanut eniten ärsyttää. Pintamullat kuivia tai kuivahkoja mitä nyt joskus pikkuruukut imeneet kosteuden ylös asti. Pitäisi jostakin kehittää vielä pari litran tai kahden ruukkua niin saisi viimeisetkin sellaisiin ruukkuihin ettei ainakaan altakastelussa heti ime pintaan asti vettä. Ja mahdollisesti tutkia munivatko kuinka tuonne ruukkujen alle rakoihin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14