Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
« Uusin viesti kirjoittanut Trioniska tänään kello 17:47:04 »
Poika on saapunut pohjoiseen!

Ehdotelkaapa pikaista aikaa ja paikkaa??

Helkutti, viikonko tuo seilasi tuolla matkalla...
2
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Suuri Maalämpö-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut MakaZan tänään kello 17:41:30 »
Öö... jakokaivo vaihdettu kolme kertaa vai mikä siinä vikana oli? Siis meinaan eikö tuonne jakokaivon liitoksiin kuuluisi olla "vapaa pääsy" kannen kautta eli mitään pihaa ei tarvitsisi sen takia avata...
3
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Mobiquo smartbanner
« Uusin viesti kirjoittanut MakaZan tänään kello 17:33:07 »
Hyviä hommia! Eipä siinä etten minä asian kanssa pystyisi elään, vaikka tuo ärsyttääkin, mutta meneekö kuinka monella satunnaisella chilitietouden etsijällä hyvä foorumi kokonaan ohi? Mäkin jo luulin koko kesän ajan että foorumi on lopullisesti nurin...
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Funden juhlakausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Fundeeraaja tänään kello 16:05:50 »
Moikka!

Tämä ei oikeastaan kuulu tänne. Nyt on kuitenkin pakko jakaa teille suomalaisille chilipäille tämä. Juniori kun pyörittää erilaisia festareita Turussa ja tämä bisse- ja viskifestari on melkoisen kova juttu.
Tänään sinne ilmestyi seuraava ohjelma. Jos on kiinnostusta niin nyt on fiksua pitää kiirettä, liput menee tuonne tastingiin melkoisen vikkelään.
Tänään tuli myös uutuus tasting kauppaan myyntiin! Rocking Bear Brewers esittäytyy ja nyt on toistaiseksi kryptisin tasting tiedossa: Chiliä, juustoa, pullaa ja bissee. Liput linkistä!
https://www.seamchip.fi/turkucraftbeerfestival/rocking-bear-brewers---chilia--juustoa--pullaa-ja-bissee

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« Uusin viesti kirjoittanut Jomppe tänään kello 14:49:05 »
Almapaprika itänyt.

Pink haban kituuttaminen näyttää olleen nälän aiheuttamaa, otti väriä lehdenalkuihin ja alkoivat kasvaa kokoa. Muy bueno.
Nakkelin kanssa purkkiin itäneet Montufarit, Sugar rushit ja Almapaprikat.

Viime talven kesäkukkakasvattelut meni täysin ilman ötököitä ja soisin saman kaavan toistuvan myös tänä vuonna. On tuolla kuitenkin viimeiseen hätään Provadoa ellei mäntysuopa+öljy sekä pyretriini tehoa mikäli komppaniat päättää suorittaa valtauksen. Täytyy muistaessa tarkistaa päiväys kun taitaa olla parisen vuotta ainakin aikaa kun nämä ostin.

Tarttee varmaan kanssa jo kohta tilata toiset 65w ESLit varalle, Pro-Star lupailee kyllä 15000h käyttöikää mutta kolmatta vuotta noilla jo valaistaan.
Mitenkähän lienee olla ESLien Lumenien määrä suhteessa käyttötunteihin? Onko tietoa että heikkeneekö valoteho iän myötä?

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Youtube-kanava chilinkasvatukseen!
« Uusin viesti kirjoittanut unenkuva tänään kello 10:20:59 »
7
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Mobiquo smartbanner
« Uusin viesti kirjoittanut NPhoBiaz tänään kello 09:03:51 »
Perehdyn asiaan lisää kunhan ehdin! :thumbup:
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: NFT vs. EBB
« Uusin viesti kirjoittanut NPhoBiaz tänään kello 09:02:14 »
Mitä tarkoitat soran pesemisellä? Pitääkö se pestä useinkin vai kerran ennen käyttöä?
Kauanko chilit säilyy ilman sähköä? Eikö astia tyhjene kumminkin melko nopeasti? Vai jätettiinkös sinne vesitilaa kuinka paljon tyhjennysputken "alle"?

Jos ei halua joka vuosi ostaa uusia sorasäkkejä ebbeihin (toimivat ihan hyvin monta vuotta), niin ne pitää aina ennen uutta taimea pestä. Rakeisiin kertyy vähän kaikkea, levää, juurenpätkiä, pintahometta... Ei niitä kesken kauden pestä, vaan kustannussyistä aina ennen seuraavaa asukkia.

Ebbissä chilit säilyy oman kokemuksen mukaan vähän olosuhteista riippuen n. 12h-72h ilman sähköä. Jujuna on se, että se sora kastellessa imaisee itseensä aina vettä, josta juuret sitten imevät sen pikkuhiljaa pois. Eli pohjalle ei jätetä seisomaan vettä, vaan se reservi on niissä hydrosorarakeissa. Koska NFT:ssä ei tällaista reserviä juuritilassa ole (paitsi ehkä patolevyn kuopat, jos joku on sen niin päin asentanut), niin kasvi on käytännössä täysin ilman vettä heti sähkön katkettua.
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Suuri Maalämpö-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Whili tänään kello 08:46:58 »
Neljä vuotta pyörinyt. Kolme kertaa piha avattu uudestaan =>  jakokaivo vaihdettu.
Eilen sitten oli "viinahöyryt" lämmönjakohuoneessa ja löytyi vuoto sekä haljennut mutteri. Onneksi tulee vähintään kerran viikossa katseltua noita vehkeitä niin ei ehtinyt paljoakaan maapiiri tyhjenemään. Nyt on putket tiiviitä ja viinat tankattu niimpä lämpöä tulee taas  :D

Että hienosti on toiminut  ;)   ...ja rakennuttaja mennyt konkurssiin  8)
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Venti-Pot -ruuukuista
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Joulukuu 14, 2017, 23:10:35 ip »
Pyystyy ..  :)

Mulla kävi toissakesänä, niin että upotin "väliaikaisesti" neljä sellaista 5 litraista 30x110cm ebbiin parvekkeella. Tarkoitus oli siirtää ne aika pian muualle, mutta jäivät koko kesäksi siihen. Mä olen aina laittanut Ventipotteihin 3-4cm hydrosoraa pohjalle, kun istutan kasvin muuten kookokseen: Silloin voi jättää aluslautaselle reilustikin vettä varastoon, kun kasvit ovat jo isoja eivätkä pärjäisi ilman kastelua pariakaan päivää muuten.
Upotin silläkertaa ne ~20cm korkeat ruukut puoliksi soraan. Kyllähän sinne sitten juuret kasvoivat ihan niinkuin ebbissä yleensäkin. Olivat vaan korkeammalla ja tukevampia myös.

Samaan tapaanhan käytän niitä Ventipotteja ulkona: Esikasvattelen aika isoiksi kotona ventipoteissa ja upotan ulkona maahan puoliksi. Alussa täytyy pari viikkoa ehkä kastella päältä reilusti. Lopun kesän pärjäävät peltomaassa omillaan! Ebbissä olen säätänyt sen tulvan, niin että vesi nousee lähes pintaan muutamaksi minuutiksi. Siinä ehtii kookos imeä jo ihan likomäräksi [mikä ei kookoksella haittaa!]
Mä olen normaalissakin ebbissä pitänyt alusta asti sen tulvajakson vain 2 kertaa vuorokaudessa. Myöhemmin kokeillut esim 4 kertaa/vrk. Hyvin se 2 kertaakin on riittänyt ja varsikin noilla kookos-ventipoteilla varmaan parempi niin, että vähän ehtivät kuivuakin välissä ...

Edit: 5 ruukkua metrin matkalla oli tokikin ihan liikaa: Muistaakseni siihen ebbiin jäi koko kesäksi 3kpl jotka nekin liian ahtaasti ...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10