Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Venti-pot vs air-pot.
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas tänään kello 00:05:23 »
Normaali Leca kait on yleensä sitä kapillaarikatkoa, mitä 50l säkeissä saa.

Päinvastoin.  Se kapillaarikatko on eri tuote.  Siinä on kirjaimet KAP nimessään. (Mulla oli suunnilleen yhtä likaista Leca kuin Hydrocorn.  Eikä kumpikaan kovin murskaista.  Ellei pussin pohjalta löydy ylläreitä.   Tuol mun vertailussa näkyy siivilä joka toimi hyvin ja nopeesti. Sinne kyllä sopisi kommentteja.)
2
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Venti-pot vs air-pot.
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii tänään kello 00:02:50 »
Eip ole tullut Lecaa käytettyä ollenkaan. Kasvatuskauppojen hydrosoraa aika montaa merkkiä ...

Normaali Leca kait on yleensä sitä kapillaarikatkoa, mitä 50l säkeissä saa. Kuution pusseissa kai laatuja ja raekokoja useampia. Kerran ostin rautakaupan Weber Lecaa ja päätin että se riitti: Se säkki oli niin täynnä murskaa, murua ja pölyä, että sen huuhtelu olisi tukkinut koko talon viemärin. Mä siis siivilöin sen marjasiivilällä ...  ??? ??? .. Laskin että hydrosoraan verrattuna säästin 15€ mutta työtä oli siitä 2t..
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Näkyykö kuvani??
« Uusin viesti kirjoittanut jussa Maaliskuu 19, 2018, 23:36:17 ip »
Kun täällä on ollut niin paljon ongelmia Googlen kuvien kanssa, päätin minäkin kokeilla, kauanko ne näkyvät.

Ensimmäinen kuva näkyy, toinen ei, tulee kielletty ajosuunta. Käytössä chrome ja olen kirjautunut googleen.

LainausTuo on Google-kuvista pariin kertaan uuteen ikkunaan (välilehteen) avattu, jotta tekstit ja kehykset häviävät. Puhtaasta kuvasta otin kuvan osoitteen ja sijoitin sen tänne.


Tuossa näyttäisi olevan myös mahdollisuus linkittää sivu, jolla on kuva ja sen tekniset tiedot, mutta siitä saattaisi aueta koko minun kuvavarastoni Googlella. Sitä ei tosin ole paljon, kun yleensä käytän omaa webbihotellia tai otan blogistani kuvia.


Google-driveä en ole kokeillut.


Lisäänpä tähän vielä iltamyöhällä:
On se säilynyt jo kolmatta tuntia ja välimuistitkin tyhjensin. Selain on Safari.

Kun monelle näyttää olevan vaikeaa tuo linkittäminenkin, kerronpa, etten ole koskaan mitään img-sulkuja kirjoitellut. Jos viestiin tekee jonkun merkin ja valitsee sen hiirellä, voi "Lisää kuva" nappulasta sijoittaa merkin paikalle kuvan pitkänkin osoitteen hyvin yksinkertaisesti. Sulut ja img:t tulevat siinä samalla automaattisesti.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 19, 2018, 23:33:07 ip »
PP(kin) sivuutti DiscoKain kysymyksen. Tai ehkä viimeinen on tulkittavissa että ohjeita voisi noudattaa.  Katsoitko nuo kaksi linkkiä joissa jonkinlaisia reunaehtoja on esitetty?
5
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Näkyykö kuvani??
« Uusin viesti kirjoittanut PP Maaliskuu 19, 2018, 23:31:34 ip »
Sen jälkeen, kun aloin ottamaan google kuvien linkit Firefoxilla enkä Chromella, ei ole valitettu ettei kuvat näkyisi. Se on joku formaattijuttu, jonka takia Chrome antaa erilaisen linkin kuin Firefox.
6
Syvälle istutuksessa on vaaransa jos toimenpide on kerralla raju ja lehtiä on vasta vähän ja jos olosuhteet eivät ole optimaaliset.   

Ota huomioon että ne venyvät pituutta heikossa valossa.  Loisteputken esim saat laittaa lähes kiinni latvaan, niin voi olla parempi. Saako ne aurinkoa?
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut PP Maaliskuu 19, 2018, 23:27:04 ip »
Yleiskommenttina: paljon asioita kasveihin ja kasvatukseen liittyen esitetään tutkittuina faktoina vaikkei ne ole sitä. Usein näissä "tutkimuksssa" saa helposti toivotut ja vakuuttavalta näyttävät tulokset mutta ilman tieteellistä kontrollointia, tuloksiin ei ole luottamista. Kontrolloinnilla tartkoitan sekä kokeiden hyvää suunnittelua ja toteutusta, että niiden avointa raportointia. Yksinkertaisetkin kokeet voi antaa suuntaviivoja, mutta tilastollisesti merkitseviin tuloksiin tarvitaan laajoja koesarjoja ja tarkkaan kontrolloituja olosuhteita ja juuri siksi sellaisia kokeita tehdään vähän.

Oman kokemuksen mukaan NFT toimii tosi hyvin. Veikkaan sen liittyvän ennenkaikkea juurten hyvään hapensaatiin ja jatkuvaan tasaiseen kosteuteen.
8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Aloittelijoiden chilikysymykset. Kysy täällä ensin!
« Uusin viesti kirjoittanut Obi Maaliskuu 19, 2018, 23:22:15 ip »
Idätin muutaman eri lajikkeen Jiffyn turvekiekoissa, ensimmäisten varsinaisten lehtien jälkeen siirsin turveruukkujen pohjalle ja peitin osan varresta. Nyt Poblano näyttää puskevan juurta turveruukun läpi enevimissä määrin, voiko sen edelleen haudata isompaan ruukkuun syvemmälle? Voiko pari alinta lehteä leikata ja laittaa vielä syvemmälle vai tykkääkö moisesta kyttyrää?
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 19, 2018, 22:20:51 ip »
Mielipiteenä kysyn. voisiko nft:n virtaamat hoitaa kuten EBB. Muutama kerta päivässä tunnin verran. Juuret saisivat ilmaa kuivina kausina ja josko kasvu piristyisi?

Ilmasta tulee mieleen että sitähän piisaa jos NFT on viritetty "alkuperäisten" ja tutkittujen speksien mukaan.  Se on tosi pieni virtaus joka siihen kuuluu. Myös kaltevuus on määrätty tiettyihin rajoihin. (Jaa mutta sanot ettei todistettua faktaa olisi.  Minulle jäi viimeksi toisenlainen käsitys. Vähintään keksinnön kehittäjät aikoinaan teorisoivat parhaat speksit, mutta jättivätkö tosiaan tutkimatta?) 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nutrient_film_technique
https://www.hydroponics.com.au/what-are-the-fundamentals-of-setting-up-an-nft-system/
https://www.google.fi/search?q=NFT+slope+and+pump&client=firefox-b&dcr=0&ei=nBywWsXqBaOC6QTDsKzwDQ&start=10&sa=N&biw=2560&bih=1326

Miltähän sun juuristot näyttää suhteessa kivivilloihin tms?

Mitä NFT-konkarit on mieltä?  Mullahan on toistaiseksi enemmän huonoja kuin hyviä kokemuksia siitä.
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Hydrocorn vs Leca -kevytsoravertailu
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 19, 2018, 21:40:54 ip »
FB:n puolella laitoin tänään: "Vertailu on käytännössä valmis. Vertailu ebbissä sitten myöhemmin, mutta pH, kelluvuus ja veden imeytyvyys oli näin helppoja tarkastella. Tehkääpä omilla sorillanne vastaavaa, niin saadaan lisää selkoa tähän ikuisuusaiheeseen. Vaihtelua lie eri merkeillä, laaduilla ja valmistuserillä."

Kuinka sorakerroksen kapillaarista nostetta tutkisi vielä?

--------------------

Muuten, epätietoisuutta tästä näkyy olevan liikkeellä. Kapillaarikatkosora on eri tuote kuin tavallinen Leca.   https://www.google.fi/search?q=leca+kap&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=gDSwWp6qJKqB3APahqSYBg   Kapillaarisen nousukorkeuden tehokkaasti katkaiseva ...

http://www.e-weber.fi/lecar-sora/tuotteet/lecar-sora-saekitettynae.html  Onhan tuo Hydrocorn kivempaa raekooltaan. Taisin maksaa siitä 20 euroa. Vähän liikaa minusta ominaisuuksiin nähden kuitenkin. Ja saatavuus on heikompi täälläpäin, mutta sehän riippuu...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10