yksinkertainen ohje:
1dl kermaa
1dl sokeria
ruokalusikallinen voita
habaa oman maun mukaan
mittaa kerma pannulle, heitä pilkotut habanerot sekaan anna "maustua" välillä sekoitellen 15min - 1 tunti, pistä levy päälle ja kiehauta kerma, tämän jälkeen ongi habanerot pois seasta lisää sokeri ja kiehuta paksuksi, kippaa leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna jäähtyä hetki, pilko toffeelevy pienemmäksi ja pistä jääkaappiin jäähtymään loppuun.
vinkkejä:
-itse laitan vaniljatangon pätkän habaneron kanssa kermaan muhimaan =p
-vaalealla sokerilla saa vaaleaa toffeeta ja fariinisokerilla tummaa (itse käytän muscovado sokeria) voi oman maun mukaan laittaa mistä tykkää vaikka 1/2 ja 1/2
-kun kaadat toffeen leivinpaperille (joka on uunipellillä) vältä ylimääräistä massan liikuttelemista menee helposti rakeiseksi
-keittoaika vaihtelee riippuen siitä kuinka ison satsin teet kerralla ja millaisessa kattilassa/paistinpannulla teet toffeeta, kylmää vettä lasiin ja pudottaa sinne tipan toffeeta voi kokeilla minkälaista mössö on valmiina (millälailla jähmettyy)
-ja välineitä EI nuolla, maistella, haistella kesken kokkaamisen toffee ei jähmety jos siinä on sylkeä! pisarakin kuulemma riittää
-ei vettä sekaan missään vaiheessa
1dl kermaa
1dl sokeria
ruokalusikallinen voita
habaa oman maun mukaan
mittaa kerma pannulle, heitä pilkotut habanerot sekaan anna "maustua" välillä sekoitellen 15min - 1 tunti, pistä levy päälle ja kiehauta kerma, tämän jälkeen ongi habanerot pois seasta lisää sokeri ja kiehuta paksuksi, kippaa leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna jäähtyä hetki, pilko toffeelevy pienemmäksi ja pistä jääkaappiin jäähtymään loppuun.
vinkkejä:
-itse laitan vaniljatangon pätkän habaneron kanssa kermaan muhimaan =p
-vaalealla sokerilla saa vaaleaa toffeeta ja fariinisokerilla tummaa (itse käytän muscovado sokeria) voi oman maun mukaan laittaa mistä tykkää vaikka 1/2 ja 1/2
-kun kaadat toffeen leivinpaperille (joka on uunipellillä) vältä ylimääräistä massan liikuttelemista menee helposti rakeiseksi
-keittoaika vaihtelee riippuen siitä kuinka ison satsin teet kerralla ja millaisessa kattilassa/paistinpannulla teet toffeeta, kylmää vettä lasiin ja pudottaa sinne tipan toffeeta voi kokeilla minkälaista mössö on valmiina (millälailla jähmettyy)
-ja välineitä EI nuolla, maistella, haistella kesken kokkaamisen toffee ei jähmety jos siinä on sylkeä! pisarakin kuulemma riittää
-ei vettä sekaan missään vaiheessa