huhtikuu 17, 2021, 15:13:45 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - TepinKapsikuumi

41
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tepinkapsikuumi 2018
joulukuu 15, 2017, 22:11:31 ip
Akvaariossa on elämää...Hyl vetää keulilla...

42
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Tepinkapsikuumi 2018
joulukuu 11, 2017, 20:46:14 ip
Joo. Kyllä se chilikausi sieltä taas tulee. Kivivillassa/talouspaperilautalla itämässä:

Trinidad Scorpion(vanhoja siemeniä)
Naga Morich
Carolina Reaper
Harold St Barts
Goronong(vanhoja)
Peach Bhut Jolokia
Trapadeira Werner
Manzano Orange
Rocoto Riesen
Hainan Yellow Lantern

Harold St Bartsissa ja Hainan Yellow lanternissa näkyy jo itämisen merkkejä. Itsenäisyyspäivänä laitoin itämään.
43
Olipahan masentavan märkä syksy. Satoa tuli mutta paljon jäi raakileita. Homekin alkoi vaivata. Pakastimessa on kuitenki chiliä ja paholaisenhilloa ja mangohilloa kaapissa. Kuivattamiseen en saanut mistää lajikkeesta niin paljon satoa samlla kertaa että olisin siihen ryhtynyt.

Ekan kasvihuonekauden (myöhässä alkaneen)oppi oli se, että multakasvit on tympeitä siellä. Turhan paljon vaati kastelutarkkailua. Siksi teinkin tänään päätöksen, että ensi kausi mennää vesiviljelyllä. Vanhat EBB altaat ja ehkä aquafarm ja waterfarm kenties jopa aeroflo 14 kaivetaan varastosta. Sekä uutena tilasin NFT GT604:n.
EDIT: Ja eurooppa sanoikin, että postikulut on tähtitieteelliset(DHL 600€) niin peruin kun en halunnut karsia tilausta ja tilasin suomesta NFT GT901:n.
44
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesman 2017
elokuu 28, 2017, 20:20:31 ip
Komeeta!
45
Jos olen oikein tulkinnut omaa tilannettani  niin kannattaisi näiden istutusvuoden kasvien kanssa menetellä niin, että jättäisi kaksi pääversoa joita sitten lyhentäisi ja poistaisi muut sivuversot. Tuossa kasvatuspaikalla sellainen U-muoto voisi toimia. Eikös sitä runkoa olisi hyvä saada paksunemaan että kantaisi muutaman vuoden päästä sadon. Jos antaa vapaasti kasvaa niin kestääkö sadon painon? Ei tosiaan ole mitään aikaisempaa kokemusta näistä eikä kyllä kasvihuoneestakaan.
46
Satoa alkaa pikkuhiljaa kypsyä. Kukkia ja latvoja olen nyppinyt jo kiukulla pois. Aji Goldenin ensimmäisen hedelmän maistatin töissä ja maku sai kehuja, mutta niinkuin arvelinkin tässä ensimmäisessä ei ollut tulisuutta ollenkaan. Kohta pääsee taas maistelemaan, josko kapsaisiinikin oli vaivautunut paikalle.

Charapita yrittää vielä ehtiä. Tekee niin paljon kukkia etten ole nyt vaan jaksanut niitä nyppiä.

Nepalin kellot on kohta maistelukunnossa

Pientä ja pippurista Tepiniä tulee varmaan satoja.

Nää on kyllä kuin karkkeja.

Viiniköynnöstyypit hei! Leikkaanko näitä talveksi ja miten? vai tuohonko ne jätetään talviunille?

47
On kyllä mukavan avara ja valoisa tuo slnun kasvihuone ja kasvitkin näyttää tykkäävän. Nuo riippuvat melonit on kyllä komeat. Toivottavasti saat kestämään ne paikoillaan kypsiksi asti.
48
MASSIIVINEN KUVAPÄIVITYS! Kasvihuoneelle piti laittaa kulku kuntoon

Yleiskuva

Piti olla molemmat Hazaine Sladkiita. Vaan eipä taida olla. Toinen versoo punertavaa ja toinen vihreää versoa. Laitoin tukkuun emailia mutta eipä ole viitsineet vastata. Olisi ollut kiva saada paras  veikkaus että mitä nuo ovat.

California Wonder paprikaa


Trapadeira Werner


Tepin tekee hyvin hedelmää.

Turpo Pubessa elämää

Aji Golden taimilahjoituksena saatu

Nepalese Bell..lahjoitus myös

Sugar Rush...lahjoitus

Joe's Long..lahjoitus

Aji Fantasy..lahjoitus

Habanero Naranja Picante

Charapita josta meni kuljetuksessa latva poikki pienenä taimena.


Eiköhän tässä jotain ehdi saada kypsymään.
49
Siellä ne pienikokoiset kasvit nyt saa olla, mutta sadon suhteen en luovuta.Tilaa ois varmaan useammallekin mutta se on jo sitten ensi vuoden hommia.
50
Vielä ei ole valmista muutamat laatat puuttuu, mutta tänään sain ratkaistua köynnöksille tuennan. Tuollainen tuli tilattua: Betoniteräsverkko B600KX 5-150 mm
Verkon koko 5 x 2,35 m. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä.
Kasvit näyttävät voivan paremmin, mutta ruukunvaihtojen hidastus vielä vaivaa. Jälkijunassa tullaan, mutta ehkä vielä ehtii satoakin saamaan. Kuvia sitten kun on jotain mielekästä kuvattavaa.
51
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: W2017
kesäkuu 20, 2017, 22:41:49 ip
Kaipiaisistakin kyllä kerran kuussa pystyy päivittämään? ;)
52
Jos mä saan jotain satoa aikaiseks niin pidetääks joku miitti syksyllä?
53
Näissä tunnelmissa täällä. Taustalla näkyy toinen istutetuista Hazaine Sladkii köynnöksistä
54
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - kesäkuu 14, 2017, 07:01:14 ap
Tuosta kasvarista tulee vielä komea. :) :thumbup:

Musta väri, räystäskorkeus ja pariovet oli valintaperusteina. Tuohan on vain paketti minkä mä kasaan, että sillä tavalla innovatiivisuus puuttuu. Itse ei oikeastaan voi tehdä kuin haluamansa lattian.
55
Tämä on toistaiseksi ollut kasvihuoneenrakennuspäiväkirja, mutta eiköhän tilanne piakkoin parane kasvien suhteen. Katto on valmis mutta laseista puuttuu n. 60%. Heti kun työt ei rajoita ja saan kaverin hommaan, niin vajaassa päivässä seinätkin on valmiit. Siinä vaiheessa voisi ajatella siirtävänsä kasvit sisään ja alkaa odottelemaan laattoja. Onko multaseos-suosituksia Hazaine Sladkii köynnökselle?
56
Eli kun tämä kausi tuli vähän kiireessä nykäistyä käyntiin niin ostotaimilla mennään ja tuossa on "lähes lopullinen" Kasvihuoneeseen päätyvä arsenaali mukaanlukien Tepin. Eli tavallista bell pepperia california wonder, 4 tomaattia,  pari viiniköynnöstä, 'joe's long', 'Aji Charapita', 'Trepadeira Werner', 'Habanero St. Martin', 'Rocoto Turbo Pube', 'Habanero Naranja Picante'
Cumari selvagemin siemenet eivät itäneet. Seuraavaksi pitäisi kasvihuoneeseen saada lasit seiniin ja 10mm polykarbonaatti kattoon. Millä työkalulla ois paras työstää tuota kennolevyä?

57
No nyt on homma edenny taas kivasti.
58
Joo. Ei tule kuvapäivitystä tähän kohtaan. Tatti otsassa reklamoitu kun oli toimitettu rinnakkaismallin kasvihuoneen osia. Sellaisia missä on yksi ovi ja olin tilannu pariovellisen. Yllättävän moni osa ei sitten enää käykään. Perustuksissa on vähän vielä hienosäätöä, mutta kasvihuoneen voisi kyllä rakentaa jo. Chilejä on nyt 7kpl odottamassa pääsyä joskus tulevaisuudessa valmistuvaan rakennukseen.
59
Tän päivän hikoilut.

Työt tekee taas projektiin taukoa, mutta kyllä tää tästä vielä valmistuu...
60
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2017
toukokuu 19, 2017, 21:26:50 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - toukokuu 19, 2017, 21:16:12 ip
Lainaus käyttäjältä: TepinKapsikuumi - toukokuu 19, 2017, 21:12:29 ip
Testaa samantien. Jos ei futaa niin ei tarvi hämmästellä sitten joulu-helmikuussa.


Kokeilin jo sienen imukyvyn, hyvin toimii. :) Eipä tuossa teoriassa muu voisi mennä pieleen.

Eikä purista liikaa? Kokeilemisen arvoiselta näyttää.