Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vuorikaskas

Sivuja: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 64
1161
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Magnesiumin puute?
« : Kesäkuu 15, 2016, 05:11:58 ap »
Tuossa eräs englantilainen sivusto, jolla sen käyttöä neuvotaan:
http://www.harvesttotable.com/2012/08/epsom-salt-tomato-and-pepper-growing/


He näkevät tärkeäksi myös rikin lisäyksen ja rikkiähän tuossa on enemmän kuin magnesiumia. Annostus on lehdille ruiskutettaessa pari ruokalusikallista gallonaan eli n. viiteen litraan vettä. Sitä voi myös ripotella ruokalusikallisen kasvin juurelle tai istutuskuoppaan. En ole vielä ryhtynyt kokeiluihin, kun kalkin lisäyksen vaikutuksia vielä odotellaan. Kaksi erilaista parannuskonstia päällekkäin sekoittaisi ainakin lopputuloksen arvioinnin.


Tuota sulfaattia muuten suositellaan chilien ohella erityisesti tomaatille mm latvamädän ehkäisyyn.

Tuli hommattua myös tätä karvassuolaa (mikä oli myös hyvä nimi hakuun.  lappo.fi   8,20€ kilo) 

Eikö sivusto ole kuitenkin jenkki?   US gallonaan se annostus on kirjoittajan mukaan mikä on 3,8 litraa muistaakseni.  Tämä Steve Albert puhelee esimerkiksi: Every state has multiple soil profiles. Scientists at the University of California, Davis have identified more than 40 different soil profiles in California alone.

1162
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Mikä tämä on?
« : Kesäkuu 08, 2016, 14:42:59 ip »
Balsamia haavoille tai tukkaan, mutta kasvi on kyllä jättipalsami

Juu, suomeksi.     jättipalsami [fi], jättebalsamin [sv]

Lisäksi: Palsami eli balsami on lääkeainein höystettyä voidetta, jota hierotaan iholle parantamistarkoituksessa.

impatiens suvun kasveista kun en löytänyt tuota lehtityyppiä niin siksi pohdin että olisiko joku muu...

Joku muu lie hyvä veikkaus juuri tällä perusteella.

1163
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Mikä tämä on?
« : Kesäkuu 07, 2016, 16:55:44 ip »
Kuinka äkkiä tuo kasvoi siemenestä?  Oikein päätit kutsumattoman istuttaa edelleen ja kasvattaa?

1164
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Mikä tämä on?
« : Kesäkuu 07, 2016, 16:37:19 ip »
En tiedä yhtään. Jättipalsami kuitenkin kiinnosti niin että googlasin.  Pitääkö olla sahalaitaa - onko esimerkkikuvani edes oikea?

edit: http://www.suomenluonto.fi/sisalto/lukijan/jattibalsami-turvaa-polyttajien-ravinnon-syyskesalla/  (siinäkin sahalaitaa)

edit2.  b->p

1165
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Kesäkuu 07, 2016, 09:44:13 ap »
http://yle.fi/urheilu/3-8935401  Yleisurheilun Äänekoski Games -kilpailut siirtyvät hurjan sääennusteen vuoksi.

Kai kesä jatkuu taas ensi viikolla, ettei tarvitse elokuulle odottaa kuten viime vuonna?
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16486.msg330160#new

1166
Tuolla hallakartta sunnuntaiyöltä 5.6:  http://yle.fi/uutiset/jyvaskylassa_mitattiin_viisi_astetta_pakkasta__ensi_yosta_tulossa_viela_kylmempi/8932423 

Tässä 7.6 Salo Kiikala lentokenttä:Mulla ei ollut nyt mittari paikoillaan, mutta kylmempi tuskin kävi kuin edellisenä yönä, koska kesäkurpitsakin näyttää virkeältä.Viikon jatko näyttää siltä, että harsoilla voi olla käyttöä ihan päiväsaikaan lämmittämään jos tuulissa ja sateissa edes pysyvät paikoillaan.  Kaipa se parempi kesäsää jatkuu sitten taas ensi viikolla, eikä kahden viime vuoden villapaitajuhannus enää toistu.
1167
Edelleen mielestäni paras juurrutustapa on bubbler/rainforest miedoilla ravinteilla. Tähän asti juurtunut pistokkaat erittäin nopeasti vähällä vaivalla.

Onko tietoa, mikä on juurtumisvaiheen optimi happamuudelle? Mittasin juuri pH7, onko hyötyä alentaa?  EC näytti 0,9.

1168
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
« : Kesäkuu 06, 2016, 09:53:16 ap »
Mulle kävi tässä eilen niin, että opin kuinka kirsikkatomaatti voi olla runkotomaatti, vaikka olin luullut niitten olevan pensastomaatteja.  En edes muista milloin mulla on kirsikkatomaatteja kasvanut, joten kokemusta niistä ei ole päässyt tulemaan.

No, kuitenkin tuosta sivusta huomasin että kirsikkatomaatti joka on runkotomaatti on jopa yleinen lajiketyyppi:  http://tomaattisivut.blogspot.fi/p/lajikkeet.html

Kirsikka viittaa (luullakseni) pienikokoisiin hedelmiin, joten sellaisena on vähän vaikeaa isohedelmäistä kasvatella, ellei sitten juuri niin että yrittää saada mahtavan kukinnan ja runsaan pölytyksen ja antaa haarojakin tulla paljon, jotka kaikki kantavat hedelmää.

1169
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Hallaa taas
« : Kesäkuu 06, 2016, 09:41:24 ap »
Eilen sanottiin että varsinkin maan länsiosissa voi esiintyä hallaa.   Kuinka teille kävi?   Täällä etelässä Karjaalla mulla on selkeästi hallanarka tontti, se  tuli taas nähtyä.  Eri mittauspisteet Ilmatieteen laitoksella tässä ympäriinsä näyttävät alimmillaan 2,1 astetta (klo 4.20 Salo Kiikala lentokenttä), mutta tässä kävi nollassa.   Hilkulla siis mentiin ja suojaamattomia oli muun muassa kesäkurpitsat, tomaatit ja pavut, mutta eivät ne ole moksiskaan.

http://kuvapilvi.fi/k/ywAn.jpg  (Eilinen kuva.  Mittari oli maanrajassa tomaattien juurella.)

Se on jännä juttu tuo hallan paikallisuus. Karjaallekin Ilmatieteen laitos eilen näytti täsmäsäässä yöksi alimmillaan muistaakseni 5 astetta. Samaan aikaan yleissäätiedotuksessa varoiteltiin jopa "ankaran hallan" mahdollisuudesta maan länsiosiin.

1170
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
« : Kesäkuu 05, 2016, 20:25:19 ip »
yrittää tehdä tomaattitertun päästä uutta latvaa

Näyttää ihan hyvin onnistuvankin. (Mitenhän tuota kuvaa oikein ekassa vastauksessa tulkitsinkaan, kun nyt vasta tajusin että oikealta tulee alapäin terttua ja siitä alhaalta se kääntyy uudeksi latvaksi ylävasempaan. Oli niin harvakseltaan vaan hedelmiä tertussa etten heti hoksannut.)  Kyllä tuommoisia tertun päästä normaaliksi oksaksi muuttuvia näkee aina silloin tällöin.

Raakileita en ole koskaan karsinut...ei raaski millään.

Mulla oli muutama vuosi sitten 15 Outdoor Girlia avomaalla ja voi hitto kun sitä tomaattia tuli ämpärikaupalla, mutta ei tullut kypsäksi kuin pieni osa.  Ihan järjetön se kukinta ja pölytyksen onnistuminen myös ja kaiken kukkuraksi vanhemmatkin tertut kukkivat aina vaan lisää vaikka uusioa tuli ylemmäs.  Pariin otteeseen kepitin niitä mutta voimat loppuivat niiten hoidon kanssa kun paksutkin kepit vaan taipuivat.   ;D :o

Niin joo siis ne halkeilivat ja niitä tippui paljon maahan vihreinäkin.  Olisi taatusti saanut paremman tuloksen karsimalla eri tavoin.    Vaan tuossahan oli varmaan vikaa lannoituksessakin, kun normilantojen lisäksi kasteluvesi sattui olemaan tujua kamaa.  En olisi uskonut että luonnonlammikon näköiseksi muuttunut ison sikalan lieteallas oli vahvavetistä noin 15 vuoden jälkeen.

1171
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
« : Kesäkuu 05, 2016, 16:53:34 ip »

Black Cherrysihän on kirsikkatomaatti, joten siihen ei päde runkotomaattien kasvatusohjeet täysin. Siihen voit antaa tulla useammankin rungon.

No niin, sehän on erilainen hoito yleensä pensastomaateille.   Usein sanotaan ettei varkaitakaan poisteta, mutta toisaalta kasvupäitä voi hyvin niissäkin karsia ja kontrolloida.  Lisäksi lajikkeita on koko kirjo ja luokittelu pensas- ja runkotomaatteihin on häilyvä toisilla lajikkeilla.  Voi kasvattaa runkotomaattina pensastomaattia ja päinvastoin,  ja toisinaan kumpikin kasvatustapa voi olla jopa yhtä tuottelias jollekin lajikkeelle.   Runkotomaatti ei vaadi niin paljon tilaa ja kun terttu kasvaa aina peräkanaa siihen, se jaksaa kypsyttää sen tertullisen kerrallaan alhaalta ylöspäin.  Periaatteessa ja ideaalisesti.

1172
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
« : Kesäkuu 05, 2016, 16:39:35 ip »
Missähän vaiheessa kannattaa viheltää peli poikki ettei enempää terttuja tehdä? Nyt on kuitenkin vielä kolme kuukautta kasvukautta jäljellä joten kannattaako vielä antaa haarautua vai pitäisikö jo alkaa rajoittaa raakileiden tuloa jotta saa ajoissa kaikki kypsymään?

Loppukaudesta.   Joskus keskikesällä jos näyttää siltä että terttuihin tulee kymmeniä alkuja, niin terttuja voi typistää eli vähentää hedelmien lukumäärää. 

Edellä oli vain kysymys toisen haaran päättämisestä, joka on eri asia. Jos kaksi haaraa tekee viikon välein tertun (kuten hyvässä kasvussa keskikesällä usein tapahtuu), se on periaatteessa tuplasti siihen mitä yksi haara tekisi.  Kuitenkin kyse on lähinnä muotoilusta ja yksihaaraisena pidetty voi tehdä sitä runsaammin kukkia terttuihinsa.  Siis näin voi tapahtua.   Kokonaan toinen asia on taas se että joskus kukinta on niin hyvää että raakileitakin tulee tuhottomasti ja kaikki jäävät pienemmiksi kuin jos niitä karsittaisiin ja suurin osa voi jäädä kypsymättä.

Nämä on todella paljon olosuhteista kiinni, eikä ole mitää yhtä ja oikeaa.  Kannattaa kokeilla erilaisia tapoja eri yksilöille. Vuosien myötä tietää tehdä paremmin päätöksiä. Ulkona harvoin saa ämpärillistä kypsää joka kasvista tyypillisenä kesänä.

1173
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
« : Kesäkuu 05, 2016, 15:29:09 ip »
Sanoisin ettei kuulu toimia tietyllä tavalla vaan aina jokaisen tilanteen ja harkinnan mukaan.   On hyvin tuttua että runkotomaatti haarautuu toisinaan "väkisin" kahteen, joskus ihan tasavertaisina latvoina, joista ei voi mitenkään sanoa että toinen olisi kukkatertusta jatkunut, ja toisinaan siten että kukkaterttu/kukkahaara muuntuu jatkamaan kasvuaan omana haaranaan.   Lopputulos on sama:  kaksi latvaa sitten kukkii jatkossa kumpikin ja olosuhteista riippuen tämä voi olla turhan paljon raakileenmuodostusta  niitten myöhemmän kypsymisen kannalta jos yhtäaikaa kasvaa ja kypsyy turhan paljon hedelmää.    Jos taas on tilaa ja valoa ja ravinteita yllin kyllin, voi kaksilatvainen tuottaa paremminkin kuin yksilatvainen. Liikoja raakileita joutuu toisinaan karsimaan yksilatvaisistakin tomaateista, jotta niitä kasvi jaksaisi kypsytelläkin. Saman voi tehdä yhtälailla kaksilatvaisesta eikä voi sanoa että tomaatin kuuluu ja pitää kasvaa jossakin tietyssä muodossa. 

Kun tuota kuvaa katsoo, niin vasemmanpuoleisen jos haluat katkoa ja jättää kuitenkin kukat tuottamaan hedelmää, niin typistelisin sen siten että jokainen kasvupää poistuu, mutta lehtiä jää jokunen tertun yläpuolellekin.   Näin siis mikäli oikealle jatkui päälatva... vai oliko se toisinpäin?   Keskellä taitaa nostaa varas päätään, mistä tuli mieleeni että kyllä varkaan eli sivuhaarankin voi ottaa uudeksi päälatvaksi ja typistää muut. 

Onko sille jotain oikeita perusteita että hedelmän yläpuolella pitäisi olla lehtiä?  Kaipa se kypsymisen ravinteet voi kuljettaa alhaalta ylöspäin?  Mikä sen yläpuolisen lehden tärkeys olisi muuta kuin ylipäätään lehden tärkeys kasville eli eihän lehtiä nyt ainakaan mitenkään lähtökohtaisesti ole  hyvä katkoa pois, ainakaan juuri jo isoksi kasvaneita.

1174
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kaskas, kasvihuoneen kevään koi
« : Kesäkuu 05, 2016, 13:44:55 ip »
Minulla on vanerit tiivisti siellä NFT-kourun päällä. Systeemi ei tarvitse missään erillisiä ilmarakoja, siellä riittää happi varmasti.
Aina sieltä löytyy pikku rakoja, ja verkkoruukkujenkin läpi pääsee, sekä kun vesi lorisee sinne resoon. Vesi hapettuu resoon mennessään, sekä myös uskoakseni ihan kourussa virratessaan. Koska vesi liikkuu.

Oleellista kuitenkin on että rakoja on eikä tila ole suljettu, mutta toki uskon kun sanot pientenkin rakojen riittävän, ainakin yleensä. Totuus erilaisten rakojen vaikutuksesta happipitoisuuteen saataisiin vasta miittaamalla happipitoisuutta siellä sisällä ilmatilassa ja myös vedessä. Toki ilman muuta selvää on  että jo kourussa virratessaan vesi hapettuu hyvin... mikäli vaan siinä ilmatilassa on auttavasti happea.

Tänään kun on viileämpää, eikä aurinkokaan paista täydeltä terältä, tuo kourussa edelleen oleva Aji Norteno ei roikota lehtiään.   Sehän on ainoa joka myös hyvin kasvatti juurensa kourussa ja ainoa joka ei pudottanut vanhoja lehtiään ja kasvukin on suhteellisen hyvää (Yhtälaista kuin samoilla turpeessa.)  Voiko olla noin ruskeat terveet juuret?   Se kukkiikin.  :o

Yritän keksiä kivaa ja helppoa ripustusta bubleriin.  Pitääkö noitten tynkäjuurten yltää veteen?  Taitaisi parasta olla vain kuplien roiskeet?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nyt on sairaala perustettu ja 3 potilasta letkuissa. Katson myöhemmin vesiarvot, mutta laitoin Nutriforten Kastelulannoitetta mitallisen tähtäimessä laimea korkeintaan EC 1.   Vettä noin 20l.  Tyngät ovat osittain vedessä, ainakin siihen tähtäsin, mutta ripustus oli vähän nopea eikä tarkka. Ovat siinä välissä vaan ja vadin ja pänikän välissä solumuovia täytteenä.Piti lisätä vielä lämmitinkin näillä säillä.  Sain nuo juuret ehkä jo sopivalle tasolle, hiukan vedessä ja hyvän kuplinnan keskellä.

6.6
EC 0,9 pH7  lämpötila 20
Onkohan juurtumiselle hyvä tuollainen neutraali pH vai pitäisikö alentaa?
Laskettu hiukan, ~pH 6,75

NFT:ssä on kylmän yön jälkeen vain 13 astetta.  Yksi kasvi siinä edelleen.  Tuolla arveltiin huononväriseksi sitä juuristoa, mahtaako olla kuolemassa sekin juuristo.   Nyt säädetty EC 1,4  Kekkilä+Nutriforte, pH 6,5. Lämmitin paikoilleen.

Poistin mullasta kesäkurpitsan, leikkasin vanhat juuret lähes täysin pois ja vähensin lehtiä.  Asetin ränniin.  :blank:

------------------------------------------------------------------------------

Laitoin avomaalle 27.5 kuusi tomaattia, vaikka ovatkin italialaisia lajikkeita.  Äsken laitoin niille vaatetta päälle viileässä säässä.  Mutta ei ollut tuota muovia jäljellä kuin kolmelle.  Hankin rullan noin 10 vuotta sitten alennuskorista.


1175
Miksi vesilasi?  Miksei bubleri eli deep water culture? Tuolla neuvottiin "sairaalabubleria".   Potilaat kuvassa, suurin korkeus noin 70 cm.  Mitä eroa pistokkaisiin oikeastaan...1176
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä!
« : Kesäkuu 05, 2016, 11:40:34 ap »
Tässä topicissa voi kysyä minulta mitä vain kasvatukseen liittyvä. Vastaan jos osaan.


Voiko olla terveet juuret noin ruskeat NFT:ssä?http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17060.msg330058#msg330058
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12771.msg329854#msg329854

1177
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kaskas, kasvihuoneen kevään koi
« : Kesäkuu 05, 2016, 10:28:09 ap »
Ensimmäinen vesiviljelykokeiluni muuttui vain oppimiseksi.  Oletukseni järkeväksi johtopäätökseksi on, ettei kannata pelleillä vanhojen kasvien kanssa ja puhdistaa niitä mullasta, vaan kasvattaa alusta loppuun mullattomasti.   Olin vain niin paljon törmnännyt mainintoihin juurien pesuun mullasta että erehdyin luulemaan siinä olevan jotain järkeä.

Muuta johtopäätöstä en pysty tekemään, sillä olosuhteet ovat olleet tietääkseni ihan hyvät.   Sammakoitakaan en löytänyt hukkuneena sieltä.

Jopa ainoa kasvi neljästä, joka lähti hyvään kasvuun, alkoi vetyperoksidilisäysten aikana ruskistaa juuriaan ja helteellä roikottaa lehtiään.  Aji Norteno.

30.5


3.6


5.6

On pilvinen päivä eikä lehdet roiku.


Sekin pitänee ottaa pois rännistä kuten muut kolme, joista eilen leikkasin vanhat kuolleet juuret ja vasta nyt sain pois kaiken turpeen.  Juuria ei ole käytännössä lainkaan eli nuo ovat kuin isoja pistikkaita.  Pitää viritellä varmaan bubleri kuten mulle vinkattiin.  Samaan aikaan otin pistikkaita juurtumaan ja saa nähdä kummat ovat aiemmin valmiita uusintayritykseen. Kesä vaan ehti jo alkaa ja tämä kausi menee nyt sitten tältä osin ihan vaan kokeiluksi, sillä ei ainakaan pysty olettamaan että hyviä satoja enää ehtisi saada.

Sairaalabubleriin jonottamassa.


Eheim 1250 oli aivan liian tehokas pumppu.  Nyt on uusi  Aquaking hx-2500 samassa rei'itetyssä letkussa ja sen kanssa ränniin nousee siistin näköinen virta, samanlainen kuin Eheim Compact 300 pumpulla.

Helteitä oli usean päivän ja veden lämpö nousi jopa 25 asteeseen. 

Muistiinpanoja
29.5
pH 6,3
EC 1,8 vettä vähentynyt, lisätty kek+nut
vain ylin juuristo hyvä, leikkasin jonkin verran
onko kyse hapen puutteesta, laittaisinki ilmapumpun tai toisen kiertopumpun

30.5
parannusyritys vetyperoksidia ja vettä noin 20l, iso pumppu
lämpö nousee päivällä 23
2.6
pH 6,5 EC2
liquid oxygen
3.6
lämpö edelleen 23 päivällä
nousi jo 25 asteeseen
uusia kuvia, ei kovin hyvältä näytä...
4.6
viileämmät säät alkoivat
20 astetta
leikkasin vanhoja juuria ja totesin että systeemi on purettava
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laskin sekunteja ja valutin ämpäriin veden. Tällä hetkellä virtaus on noin 3l/min.   Sekin on liian suuri tämän mukaan: As a general guide, flow rates for each gully should be 1 liter per minute.  At planting, rates may be half this and the upper limit of 2 L/min appears about the maximum  https://en.wikipedia.org/wiki/Hydroponics

Alan ymmärtää miksi kaavioihin on usein piirretty myös hohkakivi ilmapumpulla. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tässä kolme muuta, siis nuo jotka näkyy edellisessäkin kuvassa.  Peruvian Giallo Arancio, Hot Lemon ja Bubba.  60-70cm pituutta suurimmalla,  kuten toukokuun alussakin.  Lehtiä on vaan vähemmän. Ehkä tää vesiviljely on ihan hyvä vielä joskus täälläkin.   ;DPistokkaitakin otin.  Kummat mahtaa ehtiä aiemmin kasvukuntoon? http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17137.0

1178
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Mullasta hydroon
« : Kesäkuu 05, 2016, 10:25:10 ap »
Ensimmäinen vesiviljelykokeiluni muuttui vain oppimiseksi.  Oletukseni järkeväksi johtopäätökseksi on ettei kannata pelleillä vanhojen kasvien kanssa ja puhdistaa niitä mullasta, vaan kasvattaa alusta loppuun mullattomasti.   Olin vain niin paljon törmännyt mainintoihin juurien pesuun mullasta että erehdyin luulemaan siinä olevan jotain järkeä.

Muuta johtopäätöstä en pysty tekemään, sillä olosuhteet ovat olleet tietääkseni ihan hyvät.   Sammakoitakaan en löytänyt hukkuneena sieltä.

Jopa ainoa kasvi neljästä, joka lähti hyvään kasvuun, alkoi vetyperoksidilisäysten aikana ruskistaa juuriaan ja helteellä roikottaa lehtiään.

Vai miten tuo nyt oikein on, kun väri on noin ruskea mutta kasvua on selvästi 31.5 - 5.6 : http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17060.msg330058#msg330058  Voiko olla terve noin ruskea juuristo?

1179
Se on ihan perusteita pistokkaissa (opetettu vuosikymmeniä puutarha-alan oppilaitoksissa), että leikatessa laitetaan välittömästi veteen.  Jos pistokas ehtii olla ilmassa ja on kuiva ja lämmin ilma, hyvin nopeastikin voi lehtien kautta haihtua niin paljon että leikkuukohta vetää "tyhjää" itseensä.  Tärkeintä on oikeat olosuhteet juurrutuksessa ja vaikeissa tapauksissa voi saada onnistumissuhdetta nostettua pajuveden tai muitten hormonien avulla.   Juurtumisherkkyys vaihtelee monista tekijöistä riippuen, laji, lajike, jopa yksilö,  ravinnetila kasvissa yms.

Clonex rooting hormone pakkauksessa  (jota huomasin myös  geeliksi kutsuttavan netissä) on ohjeena kastaa leikkauksessa välittömästi tähän aineeseen. Itse laitan veteen, jolloin tuskin idea tai markkinointi-idea (rootit) geelin muodostamasta pysyvästyä kerroksesta siinä toteutuu, vaan vain juurtumista edistävät aineet siinä tullevat käyttöön.  Tää Clonex tuntuu olevan myös hyvin veteen liukenevaa ja kun sitä oli hiukan mulla pullosta kaadettuna ja siihen märkiä päitä kastelin, se muuttui äkkiä hyytelömäisestä ihan juoksevaksi.  Pakkauksessa lukee että contains 4-indol-3-ylbutyric acid 3g/l.  Olisiko tää sitten samaa kuin pajuvedessä tai samankaltaista? https://fi.wikipedia.org/wiki/Auksiini

1180
Nopeesti googlasin geelin ja ilmeisesti laitoit kuution reiän täyteen sitä.   http://puutarhatonttu.verkkokauppaan.fi/tuote/138316/Roott-juurrutusgeeli-150ml/  Oletan että se on erilaista ainetta kuin Clonex rooting hormone, jota ei kuulemma kannatakaan laittaa paljoa. 

Sivuja: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 64