Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vuorikaskas

Sivuja: 1 ... 57 58 [59] 60 61
1161
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tupakan kasvatus
« : Toukokuu 14, 2016, 09:13:31 ap »

 Olen perehtynyt asiaan lukemalla ketjun läpi.


 Lisään siementen päälle multaaToivottavasti saat kasveja alkuun.  Siemeniä ei peitetä Hyötykasviyhdistyksen Kessu -siemenpussin mukaan ja samaa bongasin sivulla 2.  (Selasin ketjua vain siihen asti.)Hommasin palturintupakan siemeniä Hyötykasviyhdistyksestä oikeastaan ihan vaan tuholaiskarkotuksen tarkoituksessa. Olen lopettanut savuttelun kolme kuukautta sitten vedettyäni kolmekymmentä vuotta. Aiemmin olen kessua joskus kasvatellutkin ja minulla on myös hallussani vanha suomalainen tupakankasvatusopas.  Voisin sitä tänne jossain vaiheessa vähän referoida tosissaan (poltettavaksi) kasvattavien tietoon.


No nyt sitten kun oli tarkoitus katsoa kirjaa, en taas sitä löytänytkään.    :P  Joskus myöhemmin...

Siinä on sellaista erikoistietoa, jota on vaikea nykyään muuten tavoittaa. Tietotaito on pitkälle kadonnut, kun tavoitteena on hyvälaatuisen tupakan menestyksekäs tuottaminen näillä kulmilla.  Muutenhan kasvina ei tuo ole vaikea, mutta että siitä hyvää poltettavaa saisi, alkaa jo maan ominaisuuksista ja erityisista lannoituksista.

1162
Pitäisikö noudattaa vaalirauhaa täällä äänestyspaikalla vai ruvetaanko kampanjoimaan omien mieltymysten puolesta?

Sana on vapaa, tuskin kukaan mielipidettään muuttaa toisten mielipiteiden mukaan. :D

Toisten äänestyskäyttäytyminen vaikuttaa uskomattoman paljon ja tästä on varsin laajaa tieteellistäkin näyttöä.  Pahinta olisi jos äänimäärät näkyisivät koko ajan ennen uurnien sulkeutumista.

1163
Pelipaita

Huomasithan, että äänestyslomake on sivun ylälaidassa? :)

Pitäisikö noudattaa vaalirauhaa täällä äänestyspaikalla vai ruvetaanko kampanjoimaan omien mieltymysten puolesta?  Poistataanko tällaiset kaikki: Itse löysin kaksi suosikkia helposti joukosta.  Rähinä-Reetan roomalainen 10 ja pelipaita. 

(Poistakaa vain kaikki vastaavat tai sallikaa sanalla sanoen, kiitos.)

1164
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 12, 2016, 10:22:25 ap »
Kyselin toisaalla, mutta siirsin tänne.

"Mikä on liian kylmä lämpötila juuristolle ja mikä toisaalta optimi  kasvulle ja ravinteiden saannille?
Mittasin juuri 12 astetta vesiviljelyssä. Mahtaako kasvit edes kasvaa ennen kuin juuristo lämpenee?"


Optimilämmöstä löysinkin googlaten varsin järkevän kuuloisia vastauksia. Tulkitsin että 18-24 astetta on parasta.  Kyse on ainakin siitä, että vaikka kylmässä kaikki hidastuu, viileässä happea on enemmän ja  lämpimässä happitilanne huononee.

1165
Oli ennustajat täysin oikeassa, kun hallaa oli paikoin etelää myöten.  Täällä ollaan Karjaalla.  Mulla oli rocotoja ulkona mutta laitoin pari kerrosta harsoa yöksi joten selvisivät ja kaikki muut kasvit oli muovihuoneen sisällä.  Muutenhan nuo rocotot ovat jo kokeneet 'nollahallaa' ja +1 monena yönä kun tässä on juuri sellainen hallanvaaramesta.

Kovin on paikoittaista tuo hallan esiintyminen.  Toisella puolen kasvihuonetta alin lämpö maan pinnalla kävi +1 kun toisella -2.  Siinä on vieressä jyrkkä rinne.  (Oikeesti mittariin oli jäänyt -3,  mutta se mittari näyttää asteen kylmempää.)


1166
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kaskas, kasvihuoneen kevään koi
« : Toukokuu 11, 2016, 15:40:19 ip »
Se on jotakuinkin kunnossa!
 
Vesi liikkuu   :D


Tuo isompi purkki on muinaista Kemiran Puutarhan kesää 16-9-22,5


Tuetkin keksin aikani pähkäiltyäni


Mattosuodatinmateriaalia


Tuohon juurelle lisäsin vielä kahvinsuodatinpaperia


Vanhoja kattotiiliä


Lemon Drop


Eheim Compact 300l/h pumppu näyttäisi riittävän.  Rikkihappoa pH:n laskuun.  Akvaariotarvikkeistani otin mattosuodatinmateriaalia keräämään roskia.  Lannoitteeksi tuli nyt Nutriforten kastelulannoitetta seitsemän mitallista ja mittari näytti EC 1,6.  Olkoon siinä nyt tovin. 

Täyttäessäni sammiota hanavedellä lisäsin joka ämpärilliseen rikkihappoa niin että pH oli 6,5.  Sitten kun lisäsin lannoitteen pH näyttikin yllättäin 5. Muutaman tunnin kuluttua  5- 5,5.

Samoja taimia on mullissa myös joten saapas nähdä kummassa kasvaa paremmin ja kummasta tulee paremman makuisia.  Aji Norteno, Lemon Drop,  Peruvian Giallo Arancio ja Bubba. 

Kukkia ja podinalkuja olen nyppinyt ja täytyy näistäkin varmaan. Eipä kai se pahaa tee, jos ei todistetusti hyötyäkään ole?  No, kyllä jokunen täytyy jättää että saa maistiaisia aiemmin.  Tai siis tarkemmin ottaen tulee nypittyä myös ikäänkuin latvoen ja vähentäen kasvupäitä.  Nuo kun ovat paikoin niin täynnä kukannuppua tunkemassa ettei sieltä vain kukkia ja nuppuja pois ottaen meinaa lähteä uutta kasvua. 


----------------------------------------


Oli hallayö. Rocotot pärjäsivät harson alla ulkona. Lämpömittari näytti niiden luona laskeneen -3 asteeseen, mutta tuo analoginen näyttänee yhden asteen liian vähän joten -2 siis.  Muut kasvit olivat kasvihuoneessa ja muutamiin hieman kylmän oireita tuli.

NFT:n lämpö oli aamupäivällä 12 astetta.  Lämmitin puuttui vielä.   pH 5 - 5,5.    Päätin korjata tilannetta ja otin kolme ämpärillistä vettä pois ja laitoin kuumaa hanavettä tilalle.  Sitten Kemiran Puutarhan kesää kaksi mitallista, joten siellä on nyt sekoitus kahta lannoitetta. pH näytti sitten 6,5 - 7 ja se pitää kai säätää jonnekin 6 - 6,5, jos oikein muistan.

Uudet arvot EC 1,8  pH 6-6,5    (hiukan alle 6,5... tippatestin värikartassa on 6 ja 6,5 ruudut)

Noitten lannoitteitten välillä saattaa olla ero pH:n suhteen. Pitää erikseen vielä testata asia, mutta tällainen epäilys on tullut. Nutriforten kanssa ei ilmeisesti tarvitse pH:n alennusta ihan samoin kuin Kemira vaatii.


1167
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kaskas, kasvihuoneen kevään koi
« : Toukokuu 10, 2016, 21:28:04 ip »
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1668.msg329123#msg329123Mitat 30x250cm. Kaato 1:20.  Säiliö 90l.

1168
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 10, 2016, 13:29:59 ip »
Virittelen ensimmäistä kertaa vesiviljelyä ja neljä Baccatumia turpeista irrotettuna odottelee ensimmäisessä pikavirityksessä.   60 litran astia, kivilaatta, solumuovia ja lasitussilikonia. 


Aurinkoiseen kasvihuoneeseen laitan yhden rännin 2-3 metriä pitkän.  90l laastipuljun kaivan maahan. 

No nyt on EC-mittari kotona.  Näyttää EC 2,0.  Lannoitteena on  Kemiran Puutarhan kesää jota ostin poistomyynnistä ja tuo muinainen tuote on vahvempi kuin nykyinen.      16-9-22,5 vs 13-7-20

Vanhoista akvaariotarvikkeistani löysin myös avaamattoman pH-tippatestin sekä rikkihappoa.  Tippatesti tuntuu toimivan hyvin huolimatta monien vuosien iästä.  pH näytti 7,5-8 kuten on hanavedessäkin mutta laitoin sitten rikkihappoa ja nyt näyttää 6,5.   Nuo arvot varmaan riittää siihen asti että pääsen rakentamaan lopullisen systeemin kuntoon.

Toivottavasti kahdesta valkoisesta tiilestä, jotka vedessä myös ovat, ei liukene liikaa kalkkia.  Tai muita aineita.  Kalkkihan on sellaista että se liukenee vain kun on hapanta ja siten sen vaikutus estää happamoitumista.

Akvaariotarvikkeista löytyi myös pikkuruinen  Eheim Compact pumppu, 300l/h.  Tuon se suunnilleen pumppaakin kunhan nostokorkeuttta ei ole juuri nimeksikään eikä letkulla pituutta ja röörit ja pumpun pesä on puhtaana limasta ja levästä.  Toisin sanoen se näyttää toimivan OK tässä kuvien virityksessä.  Siinähän toimisi myös ilmapumpulla toimiva vesipumppu, kunhan nostokorkeus on korkeintaan sentti pari. 

Siellä on nyt akvaariolämmitinkin ollut, termostaatti säädettynä 18-20 asteeseen.  Tuollahan on nyt käynyt yölämmöt lähellä nollaa.  Toki liikalämpö tuossa pian ongelmaksi tulee, mutta toivottavasti säiliön upotus maahan riittää.  En yhtään tiedä mikä on optimilämpötila juuristolle ja mitkä ovat erilaiset raja-arvot lämpötilalle eli missä alkaa vaikeutua ravinteiden saanti  ja missä estyä yms.  Onko joku teistä perehtynyt aiheeseen?

Tästä systeemistä puuttuu vielä kansi. Jatkossa tuo voisi toimia taimikasvattamona.  Ja nyt sen pitkän rännin rakentamiseen, johon kuvien taimet tulevat.  Päiväkirjassa jatkot myöhemmin.  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17060.0

Edit.  Vielä jatkona että ehdin jo kokeilla mainittua pikku pumppua noin kuuden metrin letkulla. (Sen pituinen pätkä puutarhaletkua nyt vain sattui olemaan valmiina.)  Nostelin eri korkeuksille ja vasta puolessa metrissä (vedenpinnasta) alkaa olla mitätöntä lirua vedentulo, joten sama pumppu tulee kyllä riittämään 2,5 metriä pitkään ränniini myös, jossa nostokorkeus on 15-20cm ja siitä sitten alempi jos vedenpinta laskee.  Itse asiassa mulla on toinenkin samanlainen, niin saan vaikka tuplat asennettua, mikä varmistaisi toimintaa.

Akvaarioitten kokemuksella laitan läpinäkymätöntä letkua, jottei ainakaan viherlevät kasva sisään.  Piilevät on toinen juttu.   Pitkät letkut voi olla hyvä pätkiä ja yhdistää liitoksin,  jotta niitten puhdistaminen onnistuu helpommin. Ohutta kettinkiä läpi ja päähän sidotaan rättiä tai pulloharjaa ja vedetään läpi.


1169
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 10, 2016, 10:01:54 ap »
Muistinkin lukeneeni täällä chinensen vahvemmista litkuista, mutta sitten tulin lukeneeksi "Osaltaan tämä johtuu chinensen muista paprikoista poikkeavasta ravinteiden tarpeesta; kasvi tarvitsee vain noin puolet tyypillisen annuum- tai baccatum-paprikan lannoituksesta"   http://infernochili.net/?page=c-chinense

Voisin laittaa toisen rännin rinnalle samaan, jolloin erilaiset kasvukorkeudet eivät samoin haittaisi.   Tai jopa ihan toiseen suuntaan toinen ränni.  Annuum, frutescens , chinense, pubescens  ja baccatum lajeja olisi kaikkia valittavissa, mutta enpä viitsi jos jokin yhdistelmä on yksiselitteisesti huono. 

Miten on sen laita että jos ei voi laimentaa vettä ennen sadonkorjuuta niin kuinka tämä vaikuttaa?  Eihän sitä oikein voi laimentaa yhdelläkään lajilla, paitsi sitten pääsadonkorjuuseen tai viimeiseen sadonkorjuuseen?

1170
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 09, 2016, 21:26:27 ip »
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1668.msg329087#msg329087  (edellisen sivun postini)

Onko chinensellä erilaiset vaatimukset litkuihin kuin baccatumilla?  Ja miten kaikki muut,  mitkä chilit menevät samaan hyvin? 

Tuossa oli havainnolliset NFT- piirustukset: https://www.youtube.com/watch?v=p4mOFtiotj8  Kaatoa yllättävän paljon, 1:20 - 1:40, jota lie hyvä noudattaa. Eikö tuo tarkoitkin että 1:30 viettää 1cm 30cm matkalla?ed.  isot kirjaimet väärässä paikassa

1171
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 09, 2016, 16:45:28 ip »
Mulla oli toissakesänä Aji Cristal sekä Outdoor Girl -tomaatti samassa paljussa keskellä peltoa. 60-litrainen b-palju resona ja päällä matalaksi sahattu 90-litrainen päällä. Pumppuna pieni 2W aurinkokennosetti kiinankaupasta. Lannoitin kuten oon tottunut chilejä lannoittelemaan: Nutriforten T&M -setti ja EC 1.6-2.x ...

AC teki kivasti pienen suippopaprikan kokoisia mehukkaita hedelmiä: Tomaatti kasvoi sairaasti snanmukaisesti: Lehdet muistutti kuvunutta nahkaa. Raakileita tuli kohtuulliusesti, mutta jostain syystä kypsyminen oli vaikeeta, vaikka piti olla ulko-lajike. Luulen ja mutuilen, että oli liian kova lannoitus. Tuossa paikassa kyllä riitti valoa ja silloin toissakesänä myös lämpöä. Tuulta ja auringon paahdetta .... AC'lle se näytti olevan ihanteellista, mutta ei tomaatille.

Tuolla perusteella vaikuttaa enemmän turhalta kokeilulta.   Toisaalta sitten Outdoor Girl teki minullakin juuri samana kesänä ihan älyttömästi hedelmiä, joista pieni osa ehti kypsyä.  Niitä oli muistaakseni 14 rivissä kasvimaalla, johon paistoi noin 10 tuntia suoraan.  Tomaatteja oli tyyliin ämpärillinen per metrin korkuinen kasvi, vaikka nuppuja vähensin runsaasti jotta jaksoi tehdä isoksi.

Aikoinaan Hyötykasviyhdistykseltä sai täysin ylivertoa ulkoilmatomaattia nimeltään Sibiria.  Ei kai se maailmasta hävinnyt ole, pitäisikin yrittää hakea.   Tuo Outdoor Girl ei taida italialaisista paljoa poiketa säänsiedoltaan eikä sen maku ja koostumuskaan ole häikäissyt.  edit.  Maku paljon riippuu muista tekijöistä kuin vain lajikkeesta.  Ja taisin liioitella turhaan, varmasti OG on kestävämpi viileää vastaan kuin moni muu.  Googlasin vähän ja Siberia nimellä ainakin tunnetaan sitä vanhaa tuttuani muistuttava lajike.  "Tuottaa hedelmää jopa 5 asteen lämpötilassa.

1172
Jos vettä mahtuu esim 40 litraa, lannoitetta laitetaan luonnollisesti nelinkertainen määrä kuin mitä 10 litraan kuuluu.

1173
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Toukokuu 09, 2016, 12:55:51 ip »
Virittelen ensimmäistä kertaa vesiviljelyä ja neljä Baccatumia turpeista irrotettuna odottelee ensimmäisessä pikavirityksessä.   60 litran astia, kivilaatta, solumuovia ja lasitussilikonia. 


Aurinkoiseen kasvihuoneeseen laitan yhden rännin 2-3 metriä pitkän.  90l laastipuljun kaivan maahan. 


Sellainen nyt tuli vaan mieleen että onko turha ajatus kokeilla laittaa myös yksi tomaatti samaan?  Tomaatteja tulee multiin pitkä rivi kyllä muuten, mutta mahtaako Baccatumien ja tomaattien tarvitsema ravinneliuos erota paljon toisistaan?

Lajit ovat  Peruvian Giallo Arancio,  Lemon Drop, Bubba ja Aji Norteno.  Tomaatiksi joku näistä:  Roma, Lucas, San Marzano, Cuor Di Bue, Costoluto Fiorentino

1174
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Sarjakuvia..
« : Toukokuu 05, 2016, 10:43:45 ap »

1175
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
« : Toukokuu 05, 2016, 00:23:45 ap »
Tuhohyönteisverkko 1,4x5m.  Piti ihan mankua tilaamaan niitä Karjaan K-maatalous Rautiaan, että siellä nyt ainakin löytyy laatikollinen.  Eivät vaan ole muistaneet nettisivulle sitä varastosaldoa päivittää: https://www.rautia.fi/verkkokauppa/tuhohy%C3%B6nteisverkko

Itse hankin kaaleja varten 2 kpl.  Sehän on laitettava välittömästi kun taimet ulos vie tai muuten hukka perii.  Tai siis ne kaalikärpäset sun muut.

Käy harsokin, mutta harso nostaa lämpötilaa lämpimällä säällä liikaa.

1176
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rassen kausi 2016
« : Toukokuu 04, 2016, 14:11:19 ip »
Mulle kävi nyt sitten näin myös että roikkuu.  ???

Ja edelleenhän puhutaan chileistä?!?.........................  :D

Hyvin roikkuu niin kuin ennenkin.  Myös erinäiset osat minusta.   :-*   

Mutta ihmeen paljon nuo kestää.  Täysin jäätynyt olisi toki laakista vainaa kun solukko rikkoontuu ja silloin vasta roikkuu täysin.  Niin että melkein tipahtaa kuin spitaaliselta tai ainakin on kuin märkä rätti.  Muistelisin että sellainen kasvi muuttaa väriäänkin hieman tummempaan vihreään.

1177
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Hyväksi havaitut ph- ja ec-mittarit
« : Toukokuu 04, 2016, 11:39:52 ap »
Taidan tilata Bluelab Truncheon -tyyppisen kiinalaisen.  Onko huono idea?


CF ECOstick
http://www.ebay.co.uk/itm/Hydroponics-Nutrient-Truncheon-EC-PPM-CF-Meter-New-/260912762113
http://www.ebay.co.uk/itm/NUTRIENT-STRENGTH-TEST-WAND-TRUNCHEON-METER-HYDROPONIC-EC-PPM-CF-HYDROPONICS-PEN-/370286149083

Maksoin enemmän kuin Hongkongista tilattuna olisi maksanut.  Ja oishan tuossa 22€ ALV rajakin kai ylitetty, riippuen punnan kurssista.  UK:sta tilaten saan sen nopeasti ja ehkäpä takuutakin on käytännössä paremmin jos on häikkää siinä.   Tuosta: http://www.ebay.co.uk/itm/NUTRIENT-STRENGTH-TEST-WAND-TRUNCHEON-METER-HYDROPONIC-EC-PPM-CF-HYDROPONICS-PEN-/370286149083?

Noin sataan euroon saisi Bluelabin. Tuo kiinalainen tuli nyt maksamaan posteineen 44,80€.
From amount   €44.80 EUR
To amount   £33.97 GBP
Exchange rate: 1 Euro = 0.758400 British Pounds


Ninä en enää rahojani kalliimpiin mittareihin tuhlaa!

Kattotaan  muutaman vuoden aikavälillä kellä on mennyt mittariin rahoja mitenkin paljon.  Omalta osaltani voisin raportoida saldon vaikkapa 2020.  Toki tämä on lottopeliä ehkä nykyään myös merkkituotteiden kanssa.  Lisäksi vielä sekin, että onko saanut edes aidon vai onko kyseessä tuoteväärennös.  Siinä suhteessa "reilusti piraatti" on varmuudella erittäin vähän merkkituote.    ::)

1178
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä!
« : Toukokuu 04, 2016, 10:19:26 ap »
Chilit majoittuvat 10l muoviämpäreihin ja n.35cm korkeille pöydille eli ainakaan laatoista ei pitäisi tulla suoraan kylmää kohtelua. Kai sitä vielä voi viikon venttailla ja tarkastella ennusteita.

Kylmien öitten suhteen irtopurkissa juuristo viilenee enemmän kuin maahan istutetussa tai purkissa upotetussa kasvissa ja pienessä purkissa nopeammin kuin isommassa.  Tällä on merkitystä kasvuun, sillä juuristolla on oltava tarpeeksi lämpöä.  Jos pelkästään ilma kylmenee yöllä, kasvi iisimmin jatkaa kasvuaan sen lämmettyä, mutta kylmä purkki kestää lämmetä kauemmin.   Mutta teoriasta käytäntöön, mulla sai kasvit osittain 1,5 asteen pakkasen: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17060.msg328837#msg328837

1179
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rassen kausi 2016
« : Toukokuu 04, 2016, 09:40:36 ap »
Osa lehdistä ja osa varsistakin kyllä roikkui löysänä, mutta iltaan mennessä piristyivät siitä. Että aika rajoilla on varmaan menty....

Kyllä mennään!  Mulle kävi nyt sitten näin myös että roikkuu.  ???  1,5 astetta miinusta mitattu kasvin juurelta.  Mutta toisessa päädyssä huonetta oli noin 2 astetta plussalla.  Laitoin kuvat, linkki edellä.

1180
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kaskas, kasvihuoneen kevään koi
« : Toukokuu 03, 2016, 21:39:11 ip »
Tuo digimittari näytti jotain logiikkaa vaihteeksi.  Ulkona oli 0,0 ja sisällä 1,3 viime yönä.  (Oli kyllä taas patteri päällä.)  Vaan ehkäpä en viimeksi huomannut miinusmerkkiä kun ulkona oli muka lämpimämpää kuin sisällä.  Nyt on patteri taas pois päältä ja kai pysyykin.

Kasveja istutettu 26kpl!  Mahtoiko tulla liian tiheään.


Congo Yellow 3kpl
Chocolate Fatalii
Habanero Red Mayan 2kpl
CGN 21500
Naga Morish
7pot Yellow
Harold Barts
Harold Barts Green 2 kpl
Tabasco Greenleaf
Red Serenade
Minipaprika Orange 3 kpl
Minipaprika Red 3 kpl
Ramiro Orange 2 kpl
Ramiro 4 kpl

Yhteensä 26 kpl maassa. ----------------------------------------------------------


Aamulla näyttää hyvältä.  Kuvassa näkyy alimmat lukemat, Out-anturi on tosiaan huoneen ulkopuolella.Mutta toisessa päässä huonetta, alamäen puolella, on käynyt halla!   :o  Siellä oli mun Baccatumit.  Saas nähdä tokeneeko ne kokonaan tuosta.  Pikku sivuhaara alhaalla näyttää pahimmalta.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laitoin nyt digimittarin anturin pakastimeen kokeeksi ja onhan siinä ihan selkeä miinusmerkki.  edit.  Oli nyt lisänä analoginenkin pakastimessa.  Analoginen näytti -25,5 ja digitaalinen langan päässä -24,9.  Ja vielä huoneenlämmössä.  Vielä puuttuu tärkeä +-0 alue.

DIGI IN    OUT     ANA
21,5        21         20
              -24,9    -25,5


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

On tämä metka tontti kun niin kylmä on.  Talon toisella puolen on kyllä lämpimämpää, mutta siellä ei ole niin aurinkoista paikkaa kasvihuoneelle.  Nyt huomasin että Ilmatieteen laitoksen mittausasemista Salo Kärkkä näyttää nyt melkein samaa: 


Sen sijaan esimerkiksi Lohja Porla alin kävi vain 5,1 asteessa.


http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/raasepori/karjaa?forecast=long&station=100955Sivuja: 1 ... 57 58 [59] 60 61