Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vuorikaskas

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 63
41
Ei tommonen 5kk vanha vielä mitään tee.

Myöhemmin laitetut chinenset satoaa kyllä täällä.  Tuo NPK suhde 2-2-4 taitaa olla päin honkia.


ed. Tässä nää mun myöhäiset chinenset, kun ajattelin uudistaa paria suosikkilajikettani.  Vaikka tältä siementoimittajalta tuli mitä tuli, on nuo ainakin chinensejä.   Itämään laitettu 3.4. ja litran purkkeihin istutettu 26.4.  Vielä ei ole kypsynyt, mutta ei ole kaukana.   Ruukut 8,5 ja yhdellä 11 litraa.


Purple Peach.  Vanhat mulla on tummempia lehdiltään.  Varsinkin oikeanpuoleisen podimuoto on hiukan erilainen kanssa.


Vanhat merkinnät ruukussa tällä syrjällä. Lajike myytiin Fatalii Brown/Chocolate Fatalii nimellä, muttei näytä siltä podeiltaan. Kaksi erilaista.  Toinen saattaisi ollakin vaikka pieniä podeja.

42
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Elokuu 09, 2018, 16:30:45 ip »
Kiitos!  Täytyy kokeilla jotain. Se mitä maistoin oli tuollaista : Ainesosat - Chipotle savustettu chilipippuri, vesi, adobo-kastike, sipuli, viinietikka, jodisuola, kasvisöljy, mausteet. https://www.google.com/search?q=la+costena+chipotle&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

https://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1400.0

43
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Elokuu 09, 2018, 12:13:20 ip »
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.

Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?

44
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moro🔥
« : Heinäkuu 28, 2018, 23:32:36 ip »
Tarkoitin sitä että heijastavat irtonaisemmat seinät voivat olla parempi kuin teltta.  Valaisimesta valo toki... teltta ei sitä tuo.  :)

45
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Aloittelijat esittäytyy !
« : Heinäkuu 28, 2018, 14:19:48 ip »
moro moro

46
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Heipsan!
« : Heinäkuu 28, 2018, 14:19:14 ip »
No tuleeko satoa ja mitä me oikein oli?  Kaveri ei tainnut olla harrastaja kun ei tiennyt lajeja.   

Hyötykasvien kasvatus on erinomainen harrastus.  Jotkut aloittaa sen chilistä. 

47
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moro🔥
« : Heinäkuu 28, 2018, 13:42:38 ip »
Kiitos pääsystä foorumiin. Minä olen aloitteleva chili kasvattaja siemeniä keräillyt pitkin kesää ja toiveena olisi saada vaimo suostumaan kasvatustelttaan niin saisi kasvun heti käyntiin. Siemen lajikkeita nyt n. 10.

Polttavia hetkiä toivottelen kaikille.

Moro moro! Mistä olet siemeniä kerännyt? Ota huomioon että tuotannossa on myös hybridejä joita lisätään pistokkain eikä niitten siemenistä tule emonsa kaltaisia.

Teltta ei ole edellytys yhtään mihinkään ja joskus se on myös kasvua huonontava tekijä. Teltta on lähinnä sitä varten että valo pysyy sen sisällä.  Avonaisemmin verhoin ja heijastimin tulee usein parempi vähemmin laittein oleellisen  tärkeän ilmankin kannalta.

48
Funtsinut jos keräisi pakkaseen että saisi isomman astian kerralla sitten tulemaan.  Pienin hapatusruukku mulla 5kg.  Oisko siitä haittaa?

51
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Spirulina mikrolevä Suomessa
« : Heinäkuu 06, 2018, 12:15:14 ip »
Luulisin että se pitää kuivata jotta se kuolee, jolloin se on kasvien hyödynnettävissä. Senhän on tarkoitus lannoittaa, eikä elää siellä mukana.

Tuskin se mullassa kasvaa vaan hajoaa.  Vai oliko tossa tutkimuksessa mullaton systeemi?

Toisaalta eiköhän se lakkaa kasvamasta ja kuolee kun valo vähenee minimiin. 

52
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Heinäkuu 05, 2018, 23:02:44 ip »
Voiks tässä kanssa vastata mitä vaan?

Elä sie huijaa mansikoita tai ne huijaa sua takasin!  Tai jos onnistut niin saat rastasmerkin ja kymmenen pistettä tietty.

53
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Heinäkuu 05, 2018, 22:55:07 ip »
(FB:ssä näyttää olevan myös käyttäjiä chiliaiheissakin yli ns. kriittisen massan, mikä on toimivan keskustelun edellytys ja jolloin on mahdollista herätä ryhmä-äly.)

Kokeilin tuossa viime kohdassa (viimeinen kuva) sytytystä sytkäribensalla koska kynttilä loppui ennen kuin syttyi ja suihkupullolla kastelin aidan toista puolta jottei sieltä syty.  Sytytystapa tuntui ihan toimivalta, mutta kun menin katsomaan miten se eteni oli taas sama juttu. Ei se kydön eteneminen tuollaista seinää seuraa.

Mietin miten folion asettaminen seinäksi sujuisi samalla kun täyttää purulla ja ajatus tuntuu hiukan  vaivalloiselta. Sen sijaan ajattelin saven levittämisen verkkoon olevan vaivatonta. Se tukkisi liian hengittävyyden aitaverkosta.  Sen sijaan pohjaverkko on varmasti syytä olla mahdollisimman ilmava jotta palo ylipäätään saisi tarpeeksi ilmaa.

Tästä sitten tulikin yllättävä pulma koska en tontilta enkä läheltäkään löydä savea.   Aiemmissa taloissa missä olen ollut ongelma on ollut suunnilleen päinvastainen.  :o


54
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Heinäkuu 05, 2018, 20:45:13 ip »
Se on kuulemma tuon tyyppivika. Jotku saa sen kai toimimaan laittamalla seiniin foliota.

Ois jäänyt ostamatta jos olisin tiennyt.   Kyllä nytkin jäin pahasti jumiin kaupassa että maksanko tästä 20€ vai kehittelenkö DIY hommia. No, tuli ostettua enkä jaksa valittaa törkeestä käyttöohjeesta ja markkinoinnista jotka ei vastaa todellisuutta. Teenpä siis DIY hommia tämän kanssa. Foliot kehiin.  :-*

55
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Heinäkuu 05, 2018, 19:51:47 ip »
Sinne se leviää.  Kynttiläkin vielä paloi.


Otin kynttilän pois.  Möyhin yli rajan palaneen kohdan ja laitoin siihen uutta purua ja hautasin myös siihen tuon tuoreen harvan kuusenkerkän.   Jokohan palaisi vain haluttuun suuntaan...


Ei auttanut.


Kippasin spiraalin tyhjäksi kattilaan ja sekoittelin.  Suihkutin hiukan vettä suihkupullosta. Luin käyttöohjeen ja siellä neuvottiin ettei saa täyttää yli spiraalin reunuksen koska silloin se voi levitä tuolleen.  No eihän mulla ollut yli. Kynttilästä mainittiin ettäö sen voi ottaa pois tai olla ottamatta.   Puru oli ehkä kuitenkin liian kuivaa tai  liian löysästi siinä.  Täytin jälleen ja painelin sitä hiukan tiiviimmin. Jätin  vajaaksi.  Mites nyt mahtaa käydä. Jos se edelleen leviää aitojen läpi, tuli ostettua varsin kallis terässiivilä. Savuntuotto toki on hyvää tolleen, mutta tarkoitus olisi että se palaisi tunteja...
56
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Heinäkuu 05, 2018, 18:26:58 ip »


Kokeilin tuollaista Mustang kylmäsavustus -savunkehitintä joka sytytetään kynttilällä. Laitoin purua vain sytytyskohdan lähelle, koska tarkoitus oli vaan kokeilla ja protoilla. Pahvilaatikko savustuspönttönä tuohon päälle. No kuitenkin täytin purulla aivan täyteen kaksi ulointa osaa spiraalista kuvassa vasemmalla puolella, jotta näkisin sen mikä minua tässä arvelutti: että miksei kyteminen leviäisi suoraan keskustaa kohden.  Ja höh, niinhän siinä kävikin. Oletteko saaneet tämän systeemin toimimaan ja kerrottua tulelle että kulkee kiltisti spiraalin kehää  oikaisematta keskustaan?

Olikohan vikana vain se että jätin kynttilän palamaan?ed.  klo 19.  Oli jo purut palaneet loppuun. Täytin uudestaan ja tällä kertaa ihan kokonaan.   Kerrankos sitä menee puoli pussia purua ihan vaan harjoitteluun.19.15  Pitäisikö lämpökynttilä sammuttaa tässä vaiheessa?


Taitaa kyllä jo kohta itsestäänkin sammua koska se oli alunperin vain puolikas.

57
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Hyvää juhannusta arvon chilipäät!
« : Kesäkuu 21, 2018, 21:21:46 ip »
Viimein sadetta ja vuoden lämpöennätyksiä öisin. Taidan pitää annuumitkin vaan taivasalla. Oikea jussisää eikä mikään lähes rantäsade kuin parina edellisenä vuotena.


58
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Bioponinen vesiviljely / chiliwiki.fi
« : Kesäkuu 16, 2018, 16:32:38 ip »
Suodatin ei oikein voi suodattaa jos siinä ei kierrä vesi.  Muutenhan kyllä NFT:n biologinen suodatus kasvaa kaikille pinnoille ja laaja-alaisemmin huokoisille pinnoille. Jo juurialtaan kangas lisää otollista pinta-alaa ja samaa tarkoitusta varten laitetaan pyttyyn toisinaan esim. laavakiveä.   Siksi akvaarion sisäsuodatin voi olla aika tarpeeton lisä systeemissä. Sillähän toki voisi korvata NFT:n pumpun.

59
Johniemi. Katsoin tuota aloitusviestiä ja eiköhän se ole aika selvästi siinä sanottu että ohjeen "teelusikka" on 2,5ml.   Eli virhe siinä ohjeessa olisi ainoastaan väärä nimitys käytettyyn Savonian lusikkaan, joka onkin ilmeisesti kahvilusikka.

ed.  Vastaus #35:n mukaan se on 2ml.   :D


Katsoin vielä yhdistyksenkin ohjesivun.  Siinä ei puhuta Savoniasta mutta sanotaan teelusikan olevan 5ml.  EC arvot ovat kuin EC-käyrä taulukossa jossa on millilitrat käytössä. Selkeä virhe on aloitusviestin ohjeen tekstissä missä teelusikalliset aikaansaavat väärät EC-arvot. Johtuen ihan siitä että teelusikka ei ole teelusikka vaan kahvilusikka. Tämä virhe on korjattu yhdistyksen sivulla.   Esim ensimainitun mukaan 2tl/10l -> 0,6EC ja toisen mukaan 1tl antaa saman.  Taulukko EC-käyrineen sen sijaan on sama ja ilmeisen oikein molemmissa.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/chilinkasvatus-lannoitusohje-puutarhan-kesa-lannoitteella/

60
Savonia. Teelusikan pituus 16,6 cm.  Kahvilusikan pituus 13,2 cm.  https://www.iittala.com/fi/fi/brandit/hackman/savonia/c/savonia/intro

Tarkat mitat ovat joskus tarpeen ja sen vuoksi kannattaa hankkia mittasarja. https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/ruoanvalmistus/ruoka-aineiden-mitat-ja-painot/

Vedä mitan pinta tasaiseksi, äläkä annostele kukkuramittoja. https://www.meillakotona.fi/artikkelit/mitat-ja-muunnokset

Minä ihmettelen mittayksikkö tilkkaa.   :D  https://martat.valudata.fi/keskusteluarkisto/marttailu/marttailunurkka/teelusikka-ja-ruokalusikka-kokkaillessa/index.html

Kertokaa nyt joku se konkreettinen ml-määrä ilman Savonioita, kukkupäitä ja muita virveleitä ....

Toive on kohtuullinen ja vaatimaton.  Yrittäisin kertoa jos käyttäisin tuota lannoitetta.   Minusta lannoituksen kuuluisi seurata myös kasvualustan ravinnepitoisuuden kehitystä.  Joskus voi toki käydä niinkin, että ohje sattuu ihan ideaaliin. 

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 63