Haluaisin kasvattaa lapsille makeita herkku-baccatumeja (teen ehkä myös pari risteytystä), mutta ongelma on se, että suurin osa makeista ja tulettomista baccatumeista kasvaa liian kookkaiksi. Kasvatus tilaa on hyvin vähän ja valaisus on mitä on eli huonohko.
Olisiko ehdotuksia lajikkeista mitkä pysyisivät pienenä (1m maksimi) ja tuottaisi hyvin satoa?
Ei tule mieleen tuollaista baccatumia. Kaikki kohtuukokoiset baccat on tulisuudeltaan 3-5/10 luokkaa. Leikkaamalla ja voimakkaalla valaistuksella saa pidettyä ehkä esim. Sugar Rushin kompaktina, mutta silti sadotettua kohtuullisesti. Sekään ei ole tuleton, mutta menee ainakin ruuan seassa.
Siitä on aika monta vuotta aikaa, kun kasvatin, mutta jos muistan oikein, niin Kaleidoskope saattaisi olla kokeilemisen arvoinen lajike. Tuleton, hyvänmakuinen ja muistaakseni baccaksi varsin maltillisen kokoinen.
PI 260560 on tuleton ja makukin on ihan ok.
(https://lh3.googleusercontent.com/52-BWF7mn68OOWuACE3saK6jzM8z8awNPkWbmAfnPD7qxCuWfXKvxjJ-WC5DmEWrAKs_h226iE7qjVzkP7CYj8Tcx0zrkyYEsFqq8BCm9QLbZdVfEzwy7pDTt0kFimUZXH8oHG1xGEhvteROYnZoDAgPH6wQUPeo2DfdZkc79A1YqdTJirg3MFwsmUrSaEIIVfyRu9LgVSuH10vrsa9ZW6w2n4iuq1fRXbfc7AgVPqIP0_dDbJX5mmKYTgnuNP__F7KY-xHRJBj8-e98MIgfYby9frFekoHBGRFKiBRNpCNRGK_969ig6w9pHd8_sE-vcMZ_--3dvct7nmdPxA14a2A69EAIxR7HUgZctzms_S5613xe6N5YYWOAPqrshAG9hw9UiC46nRELAKqd8usZJTvToWJU5a37IpEdqtod0n-hX3_-Qk_nDXHafPnaUkhn9f0eFAcqNGOytHrRljzqmE1VZbDZuv6JD4f4jyNzp3SRuaC6VxqO42fM-QJ6fd6nCRGN1LmkNqmV9t5nzuvnkPgG0Y-1Myc8e3FjvNc2iJB5XC9VlWRPGWGSZu8JeFFqUQz2cW2WO3D8j8v6C5LL6z8CECK0qlnxWIgVdFDCgqbKHl_g0-ic=w752-h500-no)
Kiitos vastauksista!
Kaleidoskope ja PI 260560 ovat molemmat käyneet mielessä. Kumpikohan mahtaisi olla makeampi? Sisäkasvatuksessa maku ei yleensä ole läheskään niin hyvä kun mitä ulkona/kasvihuoneessa, joten yritän etsiä makeinta mahdollista, josko genetiikka auttaisi olosuhteitten ollessa huono.
Bishop's Hat, tulisuudeen maistaa juuri ja juuri, osa marjoista täysin tulettomia.
https://chilinkasvattajat.com/product_info.php/cPath/22_38/products_id/107 (https://chilinkasvattajat.com/product_info.php/cPath/22_38/products_id/107)
Eikö bishops hat ole aika isokokoinen kasvi?
Kasvaa kyllä hyvissä olosuhteissa helposti useampaan metriin...
Jos kuvittelee voivansa pitää kasvin aisoissa leikkaamalla, niin mikä olisi makein baccatum mitä on tarjolla?
Lainaus käyttäjältä: Mandrake - elokuu 19, 2017, 14:13:56 ip
Jos kuvittelee voivansa pitää kasvin aisoissa leikkaamalla, niin mikä olisi makein baccatum mitä on tarjolla?
Annan ääneni Aji Fantasylle.
Lainaus käyttäjältä: Mandrake - elokuu 19, 2017, 14:13:56 ip
Jos kuvittelee voivansa pitää kasvin aisoissa leikkaamalla, niin mikä olisi makein baccatum mitä on tarjolla?
En muista oliko se Aji Verde vai joku muu, mutta olen maistanut tosi mietoa bacca-jauhetta, joka oli oikeasti kuin sokerilla makeutettua. Se oli Heinän viime vuoden chilejä, mutta ainakaan nettisivuilla ei ole nyt sellaista.
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 20, 2017, 00:54:19 ap
En muista oliko se Aji Verde vai joku muu, mutta olen maistanut tosi mietoa bacca-jauhetta, joka oli oikeasti kuin sokerilla makeutettua. Se oli Heinän viime vuoden chilejä, mutta ainakaan nettisivuilla ei ole nyt sellaista.
Aji Verdeä on sitten monenlaista liikenteessä, osa mietoa ja osa tulisempaa.
Nyt löytyi purkin loppu Aji Delightia. Se on ihan mietoa ja makeaa, mutta se joku oli vielä makeampaa.
Jotain tuollaista sokerisen makeaa olisi hieno saada kasvamaan lapsille!
Muutaman kerran olen lapsille sopivia lajikkeita kokeillut(Rocotillo, Sugar Rush), mutta voi olla että siemenet olivat ristiin pölyyntyneitä kun tulisuutta oli ihan reilusti, eivätä lapset pystyneet syömään niitä.
Sugar Rushin ei pitäisikään olla tuletonta vaan 2-3 luokkaa.
aji fantasy on lähes tuleton
ja muutenkin tosi hyvän makuinen ;)
Ääni Fatalii gourmetin Aji Fantasylle ja sparkly white versiolle. Rapsakkaan maistuva.
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 18, 2017, 05:02:06 ap
PI 260560 on tuleton ja makukin on ihan ok.
Komppaan tätä.
Oli yhtenä vuotena amppelissa ja jäi ihan kompaktin kokoiseksi. Maku tuleton ja maukas kunhan antaa kypsyä reilusti.