Lainaus käyttäjältä: Jame - joulukuu 09, 2018, 19:09:11 ip
Ensimmäinen satsi hapanchili tehty ja koemaistettu. Hapanta on ja tuoksuukin happamalta. Myös aika tulista kun käytti chileinä Peru Cuscoa ja Pino Oiva Orangea vaikka tuli laitettua kaupan keltaistaja oranssia vihannespaprikaa makua laimentamaan. Neste purkissa oli kirkasta mutta "venyvää" / limaista. Ilmeisesti näin käy jossain olosuhteissa. Googlettamalla slimy brine löytyi jotain juttua aiheesta
https://fermentersclub.com/funky-fungi/
Huomasin viime viikolla, että tulossa oleva rocotosatsi on mennyt tuollaiseksi. En ole maistellut enkä mitannut vielä. Toivottavasti ei ole pilalla.
Juttu väittää, että se limaisuus häviää ennenpitkää kun bakteerikanta muuttu. Minulla se ilmestyi muutaman viikon viileässä vaiheessa, kun purkki oli 15-17 asteessa.