maaliskuu 29, 2024, 06:36:58 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2018

Aloittaja bluesman, tammikuu 13, 2018, 22:26:19 ip

« edellinen - seuraava »

jeQQ

Looking good! Täälläkin piha pikkuhiljaa edistyy. Chilejä ollaan päästy jo maistamaan, noita rocotoja dumpattiin grilliin ja siitä slaissiksi pihvin päälle - ei huono!

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - heinäkuu 03, 2018, 18:38:22 ip
Looking good! Täälläkin piha pikkuhiljaa edistyy. Chilejä ollaan päästy jo maistamaan, noita rocotoja dumpattiin grilliin ja siitä slaissiksi pihvin päälle - ei huono!


Hienoa! Hyvä että sait jo satoakin.

bluesman



Big Black Mama. Polte suoraan helvetin esikartanoista.



Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.



Piriz. Parannettu versio Trepadeira do Werneristä. Värit senkun vahvistuvat.



Grao de Bode. Ei oman maun mukainen mutta jalostamalla saattaa muuttua hyväksikin.



Tomaatti Shadow boxing. Hienonvärinen, kuin jotain jalopuuta. Maku ok vaan ei mitään ihmeellistä.

Siika

jo vain jo vain nuita kuvia passaa katsella.....on se vaan hyvä että jollain onnistuu kasvattelut naphiin..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

bluesman



Kasvarissa on tällä kaudella puolet vähemmän kasveja kuin edellisellä kaudella. Selkeä ero vai mitä?

Hubert

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 30, 2018, 22:50:21 ip
Kasvarissa on tällä kaudella puolet vähemmän kasveja kuin edellisellä kaudella. Selkeä ero vai mitä?


No on kyllä aivan tyhjää!  ;D
Eipä ole riskiä ristiinpölyttymisestä, kun on noin hurjat välit kasvien välillä...

Huru-ukko

Viime vuonna käytävää ei näkynyt  ;D.

bluesman

 Kerrankin on riittävästi lämpöä jotta saa melko varmasti suht paljon kypsiä podeja.
Chilien suhteen vain hydrossa oleva jättikokoinen Grao de Bode oirehtii. Kasvilla leveyttä ja korkeutta yli kolme metriä. Mutta kun juuristo mahtuu joulukortin kokoiselle alueelle ei paljoa tarvita jos juurimätä iskee. Melko mahdotonta saada terveeksi. Eikä tarvitsekaan. Kerään kypsät palot pois ja kasvi kompostiin. Tuleepahan hiukan valoisampaa.



Aji cristal kasvaa hyvin.



Trepadeira do Werner.





bluesman



Rocotosatoa tulee juuri sopivasti jotta ehtii muutakin tehdä kuin perata ja säilöä.
Eka triplapodi; Montufarissa. Edelleen ihmettelen podien pientä kokoa.

Huru-ukko

Pubet kasvarissa ittselläkin tekee pienehköjä podeja. Satoa ei ole tullut kuin suuhun saakka.   

Hmmm... Kuvasta ei saa kokoa kunnolla selville; jos kyseessä on sarkasmia  ;D.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 08, 2018, 16:30:00 ip
Pubet kasvarissa ittselläkin tekee pienehköjä podeja. Satoa ei ole tullut kuin suuhun saakka.   

Hmmm... Kuvasta ei saa kokoa kunnolla selville; jos kyseessä on sarkasmia  ;D.


No eipä ole sarkasmia vaan kun punnitsin suurimpia Giant Red Rocoto de Arequipan podeja niin vain muutama ylitti 80g painon. Viime kaudella punnitsin 160-grammaisia murkuloita.
Peru Cuzcon podipaino on kolmanneksen pienempi kuin aiempina kasvatuskausina. Oranssinkeltainen Rio Hualagan keskimääräinen podin paino on nyt n.40g. Aikaisemmin 60-70g.
No eihän tuo muuta tarkoita kuin perkaamiseen käytetyn ajan pidentymistä. Samalla vaivalla putsaa ison kuin pienenkin podin.

DiscoKai

Oiskohan kasvarissa ollut liian kuumaa. Toki näin Suomessa hassua sanoa, mutta itsellä ihan samat kokemukset. Podit jää pieneksi.

Yksi poikkeus on. Matkoilta tuomani Thai Chil (Bulkkia kasvistorilta). Tekee aivan uskomattoman hienoa satoa. Ja podit isoja. Jopa osittain isompia kuin mallikappale

bluesman

 Näin olen itsekin arvellut käyneen. Toisaalta myös kylmässä pölyttyneet chinenset tekevät puolukankokoisia marjoja.

Huru-ukko

Jotain siis siihen suuntaan että liian kuumassa kasvit tekee podeja joiden rakenne on tiiviimpää haihtumisen vähentämiseksi. Tai sitten podien valmistuessa niistä haihtuu enemmän nestettä. Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu uskottavalta.


Vuorikaskas

elokuu 09, 2018, 12:13:20 ip #74 Viimeisin muokkaus: elokuu 09, 2018, 12:15:57 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 17, 2018, 05:33:23 ap
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.


Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - elokuu 09, 2018, 12:13:20 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 17, 2018, 05:33:23 ap
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.


Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?


Kylmäsavustin Jalluja omenapuulla lyhyen aikaa, muistaakseni 4 tuntia. Sitten lisäsin sipulia, valkosipulia sekä limen mehua. Tilkka vettä ja suolaa. Tarkoitus on saada lopputuloksesta melko tönkköä joten en laita lisänesteytystä kuin sen verran ettei pala pohjaan.
Keitellään hiljaisella tulella (kirjaimellisesti, mulla on chilisoosien tekokielto sisätiloissa ja niinpä grilliosaston puuliesi on ahkerassa käytössä) jotta palot pehmenevät. Lisätään ruskeaa sokeria ja hunajaa. Kaupoissa myytävät chipotlesoosit ovat melko makeita ja niin on omakin versio.  Kaikki sauvasekoittimella vauvanruoaksi. Omenaviinietikkaa loraus jotta säilyy paremmin.
Purkitus kuumiin lasipurkkeihin umpioimalla. Kannattaa käyttää maksimissaan parin desin purkkeja, pilaantuu jos avattu purkki on jääkaapissa kuukauden. Jos hyvin onnistut niin eipä säily vaan tulee käytettyä vauhdilla.
Chipotlen voi mukaellusti tehdä muistakin chileistä. Viime vuonna tuli tehtyä rocotochipotlea joka oli varsin maukasta.

Vuorikaskas

Kiitos!  Täytyy kokeilla jotain. Se mitä maistoin oli tuollaista : Ainesosat - Chipotle savustettu chilipippuri, vesi, adobo-kastike, sipuli, viinietikka, jodisuola, kasvisöljy, mausteet. https://www.google.com/search?q=la+costena+chipotle&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

https://chilifoorumi.fi/index.php?topic=1400.0

Kk85

Looking goood.

Omissa ei tällä kaudella oo paljoo kehumista...
istä muuten ton jalapeño srirachan siemeniä saa?
Uteliaisuus heräs heti..

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Kk85 - elokuu 10, 2018, 21:46:03 ip
Looking goood.

Omissa ei tällä kaudella oo paljoo kehumista...
istä muuten ton jalapeño srirachan siemeniä saa?.
Uteliaisuus heräs heti..


Sain vaihtarina USAsta enkä tiedä mistä tämä kaveri oli ne hankkinut.
Näihin kolmeen kasviin mitkä ovat kasvatuksessa on ilmestynyt podeihin kärkivaurioita. Kyseessä saattaisi olla kalsiumin puute. Tomaateilla esiintyy samanlaista. Tällöin vain 2/3 podista on käyttökelpoista.
Ehkä alkukaudesta hehkutin vähän liikaa tätä lajiketta. Olihan mulla parina edellisenä kautena kasvatuksessa Jalapeño Brown joka on varsin mainio lajike jota myös olisi voinut hehkuttaa. Brownin siemeniä löytyy minulta.

Hubert

Tänä kesänä on mullakin ollut annuumeissa ja rocotoissa vaurioita. Liittynee jotenkin älyttömään kuumuuteen.