huhtikuu 19, 2024, 07:59:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - velitys

1
tervehdys Extremefood lovers ;)

Taimeni ovat n. 10cm korkuisia (Burning Bush, White Hot, Bolivia Rainbow) ja kasvavat iloisesti loistarin alla (kyyditettynä magnesiumsulfaatilla ja tuulettimella).

Kysymys kuuluukin, että kannattaako taimet siirtää auringonvaloon, tuulettimen kera (luulisi että aurigonvalo on parasta mitä kasvi voi saada).
Korostan että taimet viihtyvät loistarin alla hyvin (ovat läskilehtisiä, paksuvartisia ja kasvavat hyvin ;)

Tarkoitus olisi tietenkin totuttaa kasvit auringonvaloon...no tää nyt oli päivänselvä asia...kiitos hyvän saitin ;)

Vastasinko jo itse kysymykseeni? Kiitos tiedoista :)   :)
2
Kävin syömässä tyttöystäväni ja kavereiden kanssa vappuaamiaisen kaivarissa. Olin tehnyt mukaan kasvispiirakkaa johon lisäsin MELKO runsalla kädellä cayannepippuria ja tabascoa (uskokaa piirakka oli tulinen)  :D Seuraamme lyöttäytyi teekkari jolle auliisti tarjosin piirakkaa...reaktio ei ollut liioiteltu  :laugh:  Kaveri haukkoi henkeään ja huuhteli palan alas puolella pullola kuohuviiniä...Arvatkaa naurattiko   :D Hatun nosto kaverille...ei sentään sylkäissyt loistavan makuista piirakkaa nurmikolle.  

kokeilkaa seuraava ohjetta....Tää on hyvää... uskokaa   :p  

TÄYTETYT PAPRIKAT

4 paprikaa
400g paistijauhelihaa
1 sipuli
1/2dl pinjansiemeniä
3 kynttä valkosipulia
pieni pala tuoretta inkivääriä (myös jauhe käy)
2tl tomaattipyrettä
tuoretta chiliä, cayannea, piripiriä,tabascoa yms. maun mukaan
suolaa, pippuria, grillimaustetta, paprika maustetta yms.
2dl pitkäjyvästä riisiä
juustoraastetta

1. Halkaise paprikat puoliksi pituussuunnassa ja poista siemenet. huuhtele.
2. ruskista jauheliha öljyssä. Lisää hienonnettu sipuli, pinjansiemenet, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu inkivääri, tomaattipyre ja mausteet. Paista vielä 5 min.
3. keitä riisi paketin ohjeen mukaan.
4. yhdistä kypsä riisi ja jauheliha seos.
5. täytä paprikat seoksella ja lisää päälle paljon juustoraastetta
6. Paista 200c keskitasolla n. 20min

Älä paista paprikoita uunissa täysin pehmeiksi.

Tarjoa kastikkeena bulgaarian jogurttia!!! Todella hyvää!!!  

Nyt kuohuviinin kimppuun ettei kankkunen pääse yllättämään   :D
3
Olen lukenut kyselyjä ohjeesta "chili-öljy kastikkeelle". Kyse on Chili-öljystä joka syntyy seuraavasti:

1. Laita chilelejä (maun mukaan) kapeaan purkkiin johon sauvasekoitin juuri ja juuri mahtuu (helpottaa soseuttamista ja soseesta tulee hienonpaa).
2. Lisää ölyä niin paljon että chilit peittyvät...LAITA SOSEEKSI!(habaneroja yms.)
3. Lisää pikkaisen etikkaa ja suolaa. SOSEUTA LISÄÄ sauvasekoittimella.
4. Sulje purkkiin tiiviisti. ÄLÄ LAITA MITÄÄN mUUTA SOOSIIN....MUUTEN PILAANTUU!!!
5. Öljy säilyy pitkää ja sopii mihin tahansa ruokaan lisättäväksi!

Saa heittää kysymyksiä...oon aika kaljoissa kun kirjotan tätä...vappu you know ;)
 :D
4
Chilisoosi

2-3 sipulia
5 kynttä valkosipulia
3 palkoa tuoretta chiliä siemenet mukaan vaan ;)
2 prk tomaatti murskaa (jotain hyvää esim. diva)
3rkl ketsuppia
1 prk ananaspaloja liemineen
2rkl öljyä
paprika maustetta
taco maustetta
piri piriä
(sokeria)
suolaa
pippuria
yms. mistä tykkäät



1. Pilko kaikki aineet mitkä pystyt pilkkomaan (koolla ei väliä, koska lopuksi soosi soseutetaan)
2. Freesaa sipulia, vs:lia ja cliliä hetki öljyssä
3. Lisää kaikki muut aineet ja anna hautua n. 45 minuuttia (maku paranee kun antaa hautua), jos näyttää siltä että soosi kuivuu liikaa kasaan niin lisää vettä.
4. soseuta sauvasekoittimella
5. tarkasta maku ja lisää mausteita jos ei maistu namille.
6. jäähdytä ja nauti esim. lihan, kanan, kasvisten kanssa.

Kastikkeen voi tarjota loistavasti myös kylmänä esim. perunalastujen dippisoosina.  
:p
Ohjetta on helppo muunnella makunsa mukaan.
En ole ikinä "punninnut" raaka-aineita mitä olen soosiin käyttänyt, mutta ohjeessa ne ovat melko lähellä oikeita.

Jos kastiketta jää yli, niin pakasta se pieniin rasioihin ja sulata käytettäessä    :angry:
5
Seuraava ohje on varsin helppo ja jokaisen kokeiltavissa.

1/2 litraa kermajäätelöä (vanilja, suklaa yms.)
Tuoretta hienonnettua chiliä

1. Paloittele jäätelö pieniksi paloiksi ja notkista se esim. monitoimikoneessa tai puuhaarukalla. ÄLÄ kuitenkaan sulata jäätelöä, vaan ainostaan notkista se -> näin jäätelöstä ei tule kiteistä, vaan se säilyttää rakenteensa uudestaan pakastettaessa.
2. Lisää chili notkeeseen jäätelömassaan.
3. Laita massa haluamaasi muoviseen vuokaan (pieni ämpäri yms.) ja pakasta se nopeasti.
4. Nauti esim. chili-marjahillon kanssa :)
6
HABANERO-MARJAHILLON OHJE:

1kg PUNAHERUKOITA tai muita marjoja esim. mustikoita, mansikoita, vadelmia yms.
600g SOKERIA
PALJON HABANEROJA  :D

1. Perkaa ja huuhdo marjat. Punnitse.
2. Kuumenna marjat ja hienonnetut habanerot hitaasti ja anna niiden kiehua 5 min.
3. Lisää sokeri (vesi) ja kiehauta vielä 15 min. Sekoita silloin tällöin.
4. Kuori vaahto tarkoin pois, kun hillo on valmista.
5. Jaa purkkeihin ja jäähdytä. Voit kuumentaa purkit uunissa jotta bakteerit kuolevat.
6. Sulje purkit ja säilö kellariin tai jääkaappiin.

TÄRKEÄÄ HILLON TEOSSA:

-Paras habanerohillo tulee happamista marjoista
-Pektiinipitoiset marjat, kuten puolukat, karviaismarjat ja mustaheruka, keitetään veden kanssa, ettei hillosta tulisi liian kiinteää. (lisää keittovaiheessa 4dl vettä)
-Vaahdon kuoriminen suoritetaan vasta kun hillo on valmiiksi keitettyä, jotta kuorimisessa ei mene säilykettä liikaa hukkaan
-Valmis hillo säilyy kylmässä hyvin pitkään kunhan sokeri on yli 50% marjojen määrästä
-HABANERJA laitetaan tarpeeks,i jotta saadaan nähdä anopin ilme kun hän syö lettuja hillon kanssa ;)

Tämä ohje on loistava piristys kylmän, pimeän talven iltoihin.
7
Ruokien maustaminen chilillä on kaksipiippuinen "makukysysymys". Olen lukenut kirjoittamianne ohjeita ja huomannut asian jota ei ehkä ole huomioitu tarpeeksi.
Kyse on tavallisesta gastronomisesta aiheesta, pitääkö ruoan perusraaka-aineen maistua ruoassa vai pitääkö se maustaa ns. YLI.
Itse rakastan tulista ruokaa, mutta työssäni teen pääsääntöisesti klassista ranskalaista keittiötä, jossa raaka-aineen perusmakua korostetaan.
Ehkä ohjeissamme tulisi kertoa milloin chili hallitsee ruokaa (nam,nam) ja milloin se vaan korostaa ruoan pääraaka-aineen makua. Tällöin saisimme ohjeista enemmän irti ja tämä suomalainen chilikulttuuri mitä ME täällä harrastamme olisi ehkä enemmän arvostettua myös muissa ruokakulttuurin piireissä.
Vai pitäisikö chili ottaa vain chilinä ja tulinen ruoka ainoastaan tulisena...vai saataisiinko tästä vielä enemmän irti?
EXTREME FOOD ROCKS!