huhtikuu 19, 2024, 10:08:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tabascolla faktat päin hevosen pyllyä..

Aloittaja Caderusso, heinäkuu 04, 2010, 21:55:17 ip

« edellinen - seuraava »

Caderusso

Monta putelia habanero-tabascoa on tullut juot.. syötyä ja samoiten vihreetä jallutabascoa ja tietenkin kymmeniä litroja original-tabascoa.

Äsken tuossa keittiössä kun kaatelin grillimakkarani päälle haba-tabaa, lueskelin puolivahingossa tabasco-pullon etiketin ja reaktio oli  :o

Miten ihmeessä chilikastikkeita päätuotteenaan valmistava, kenties maailman tunnetuimman chili-kastikkeen tuottaja voi mennä noin metsään faktojensa kanssa?
Ovatko kuulleet esimerkiksi sellaisesta lajikkeesta kuin Bhut Jolokia (ameriikoissa Ghost pepper) ??

Lukekaas itse.. ;D


tonttu

Jep, itsekkin huomasin tuon... Ehkäpä markkinamiehet on todennut, että tarttee liioitella?

Mutta annettakoon se anteeksi, kun kyseessä on kuitenkin niin hjyvä tuote. Just nimittäin söin tossa perus tonnikalafeta salaatin, johon meni ehkä vajaa ruokalusikallinen tota sekaan. Järkyttävän hyvin lähtee meinaan habaneron aromia tosta ja miedosti annosteltuna sopii varmaan vähemmän tuliseen tottuneille haba-aromin esittelyyn.

Vielä kun löytäisin sitä chipotle versiota jostain...

Caderusso

chipotlea löytyy kaikista citymarketeista, on Keskon valikoimissa. Jos ei paikallisessa cittarissa ole chipotlea hyllyssä niin sano myymälävastaavalle että tilaa. Niin tein itsekin :)

biblo

Jos tabacci kehitettäessä ei vielä ollut noita ärjyimpiä löydetty/tunnettu esim?

Kun eikös tabasco ole aika vanha keksintö. Turussa tilasivat prismaan samantien kun laitoin sähköpostia myymälänvastaavalle.
"Grow food, not lawns"

Caderusso


tonttu

Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 04, 2010, 22:17:11 ip
chipotlea löytyy kaikista citymarketeista, on Keskon valikoimissa. Jos ei paikallisessa shittarissa ole chipotlea hyllyssä niin sano myymälävastaavalle että tilaa. Niin tein itsekin :)


Juu, nyt enää sit puuttus se paikallinen sittari :-) lähimpään matkaa semmoseet 85km.

Caderusso

Lainaus käyttäjältä: tonttu - heinäkuu 04, 2010, 23:33:10 ip
Juu, nyt enää sit puuttus se paikallinen shittari :-) lähimpään matkaa semmoseet 85km.

Jyväskylä vois lahjoittaa teille yhden citymarketin. Täällä on kaupungin kokoon nähden aivan liikaa marketteja. 2 citymarkettia ja kolmatta rakennetaan parhaillaan. 3 isoa prismaa löytyy myös. Kummasti nuo megamarketit ovat kuitenkin aina tungosta myöten täynnä. Mistähän riittää ihmisiä???

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 05, 2010, 00:38:52 ap
Lainaus käyttäjältä: tonttu - heinäkuu 04, 2010, 23:33:10 ip
Juu, nyt enää sit puuttus se paikallinen shittari :-) lähimpään matkaa semmoseet 85km.

Jyväskylä vois lahjoittaa teille yhden citymarketin. Täällä on kaupungin kokoon nähden aivan liikaa marketteja. 2 citymarkettia ja kolmatta rakennetaan parhaillaan. 3 isoa prismaa löytyy myös. Kummasti nuo megamarketit ovat kuitenkin aina tungosta myöten täynnä. Mistähän riittää ihmisiä???


Niin no silläpä niitä tänne keuruun perukoille ei oo laitettu, ku Jyväskylän shittarit tarttee asiakkaita 100km säteellä.
Siellä on muuten aikas hieno se uus Mestarin herkku, työn puolesta tulee joskus käytyä jsklässä, niin vakiovierailu tarttee tehdä sinne. Lihatiskilläkin vähän harvinaisempia leikkauksia jne. Ihmettelen vaan, miks siellä ei oo kunnon chilivalikoimaa, kun muuten panostavat.

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: biblo - heinäkuu 04, 2010, 23:07:11 ip
Jos tabacci kehitettäessä ei vielä ollut noita ärjyimpiä löydetty/tunnettu esim?

Kun eikös tabasco ole aika vanha keksintö. Turussa tilasivat prismaan samantien kun laitoin sähköpostia myymälänvastaavalle.


Onhan tuo aika vanha keksintö, wikipedia kertoo että se on vuoden 1868 peruja. Voisikohan tuo etiketin teksti muuten olla peruja ajoilta jolloin habaneroa vielä pidettiin maailman tulisimpana chilinä? Olisi silti ehkä syytä päivittää etikettiä hieman...  ::)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Aji Inferno

Ei kiinnosta niiden kohdeyleisöä. Puhutaan jengistä jolle jo punapippuri on eksoottinen asia. :)

Caderusso

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 05, 2010, 02:37:16 ap
Ei kiinnosta niiden kohdeyleisöä. Puhutaan jengistä jolle jo punapippuri on eksoottinen asia. :)

Näinhän tuo taitaa olla. Tosin habanero-tabasco on muistaakseni ollut markkinoilla vasta 4-5 vuotta, eli etikettitekstikin sen ikäinen.

Huvittavaa muuten kun löytyy JuuTubesta pilvin pimein videoita joissa porukka maistaa original-tabascoa "kokonaisen" ruokalusikallisen ja sitten hikoilee ja huutaa naama punaisena. Itse periaatteessa juon original-tabaa ;)
Baarissa yks kerta joitain vuosia taaksepäin, baarimikko katsoi mua kuin hullua kun se kysyi laitetaanko mun bloody maryyn 2 vaiko 3 tippaa tabascoa ja vastasin sille että "laita ainakin 10 tippaa että maistuu edes vähän"  :D

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 05, 2010, 10:37:58 ap
Huvittavaa muuten kun löytyy JuuTubesta pilvin pimein videoita joissa porukka maistaa original-tabascoa "kokonaisen" ruokalusikallisen ja sitten hikoilee ja huutaa naama punaisena. Itse periaatteessa juon original-tabaa ;)
Baarissa yks kerta joitain vuosia taaksepäin, baarimikko katsoi mua kuin hullua kun se kysyi laitetaanko mun bloody maryyn 2 vaiko 3 tippaa tabascoa ja vastasin sille että "laita ainakin 10 tippaa että maistuu edes vähän"  :D


Iloisella 90-luvulla kun minun aikaani tuhlattiin "peruskoulu"-nimisessä vankilassa, saatiin opettajan erikoisluvalla tehdä "tulisempaa" ruokaa köksän tunnilla. Olin yhden indonesialaisen kaverin kanssa työparina ja viitaten "työryhmämme etnisiin taustoihin ynnä omaan harrastuneisuuteeni ruoanlaiton saralla", saimme hakea lukitun maustekaapin sisältä lukitun laatikon, joka opettajan valvonnassa avattiin ja sieltä löytyi korttelin väkevin mauste. Nimittäin Pirkka-paprikajauhe! Köksänmaikkamme - rauha hänen sielulleen - meinasi saada slaagin kun mätimme bologneseen rehvakkaasti yhden ruokalusikallisen. Opettaja arveli, että nyt meni ruoka piloille - liiallisen poltteen takia! Saatiin kuitenkin syödä kokkailut, vaikka maikka oli joka hetki valmiina tilaamaan ambulanssin, mikäli paprika sattuisi korventamaan tiensä läpi pikku pilteistä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

kyris

Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 05, 2010, 10:37:58 ap
Tosin habanero-tabasco on muistaakseni ollut markkinoilla vasta 4-5 vuotta, eli etikettitekstikin sen ikäinen.


On ollut kauemmin http://www.flickr.com/photos/kyrohonka/4378417767/in/set-72157606233505244/ Kuva otettu jokus 2002, kaveri toi ameriikoista pullon, eikä ollut mikään uutuustuote silloin.

Chipotlea löytyy muuten ainakin Stadista valintaladoista

biblo

Turussakin valtsut myy tsipotlea. Joka kauppa niitä varmasti ottaa valikoimiin pyynnöstä. Varsinkin jos ennestään jotain tuosta tuoteperheestä myyvät.
"Grow food, not lawns"

Caderusso

Yks juttu mikä harmittaa niin maan perkeleesti on se, ettei Suomen kaupoissa ole tai tule olemaan A1-kastiketta  >:(
A1 on niin hemmetin hyvää että sitä oikeasti hörppii suoraan pullosta.

Onhan hesassa se amerikkalais-kauppa Behnfords tai joku sinnepäin, mutta 10e pikkupullosta + postikulut on aivan hirveää riistoa.

En kai ole ainoa jolle tuo A1-kastike on tuttu?

http://www.a1sauce.com/intro.htm

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 04, 2010, 23:21:59 ip
kastikkeista tuli mieleen tuo yksi loistava pätkä :D

http://www.youtube.com/watch?v=dzIlzIwcpWs


Vielä hauskempaa on se, että tuossa sivussa on taas linkki Suomalaisten tekemiin videoihin, jotka saataa nuo pari isoa jenkkiä lähinnä naurunalaiseksi :-) Koskakohan saatas semmosen MM-kilpailut pystyyn :-P

Pankkipoju

heinäkuu 05, 2010, 13:54:09 ip #16 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 05, 2010, 14:05:14 ip käyttäjältä Pankkipoju
Piti ihan miettiä.... Chilinkäyttöni alkoi orginaali Tabascolla nuin kolkytvuotta takaperin...
1980 -luvulla olin kakru ja maustehyllystä tuota löytyi. Isukki latasi uutta putelia tilalle ondemandina...

Melko tuntematon mauste Suomessa siihen aikaan, ainoastaan yksi kaverini tunsi entuudestaan.
Muita sit rääkkäsin yllätysmomentilla  ;D

Muoks: Jos joku muistaa nuihin aikoihin saaneensa kakruna teelusikallisen Tabascoa, niin laitahan privaviestiä. Muistellaan menneitä ja saat kostoksi juottaa litratolkulla väkeviä viinaksia  :)

koshui

Lainaus käyttäjältä: kyris - heinäkuu 05, 2010, 11:31:56 ap
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 05, 2010, 10:37:58 ap
Tosin habanero-tabasco on muistaakseni ollut markkinoilla vasta 4-5 vuotta, eli etikettitekstikin sen ikäinen.


On ollut kauemmin http://www.flickr.com/photos/kyrohonka/4378417767/in/set-72157606233505244/ Kuva otettu jokus 2002, kaveri toi ameriikoista pullon, eikä ollut mikään uutuustuote silloin.


"June 2, 1994: The company introduces an ultra-hot habanero sauce. Vice President Paul McIlhenny tells the Los Angeles Times that the sauce is separate from Tabasco sauce and that the company does "not plan a hotter version of Tabasco. We consider that sacrosanct."" - http://www.twoop.com/food_drink/archives/2005/10/tabasco_sauce.html

Neutroni

Lainaus käyttäjältä: Caderusso - heinäkuu 05, 2010, 10:37:58 ap
Huvittavaa muuten kun löytyy JuuTubesta pilvin pimein videoita joissa porukka maistaa original-tabascoa "kokonaisen" ruokalusikallisen ja sitten hikoilee ja huutaa naama punaisena.


Ymmärrän kyllä. Tuskat johtuvat Tabascon tolkuttomasta etikkahappopitoisuudesta.

Aji Inferno

Mutta missä, oi missä viipyy suomeen SONTAVA habanerokastike!!??? Janne, muut - JOKU please tilatkaa tuota loistavasti nimettyä ilolientä suomeen!! (tyhjä pullo muistona amerikasta hyllyssä) :)