Paljonko taloudessanne menee chiliä/chilikastikkeita kuukaudessa?

Aloittaja .tomppa., helmikuu 28, 2011, 18:43:20 ip

« edellinen - seuraava »

.tomppa.

Mikä on siis tuoreen chilin kulutus ja montako litraa menee chilikastikkeita kk?

Aika hyvin on itselläni tuo kulutus keskimäärin 3-5 tuoretta chiliä/päivässä toki kesällä menee enempi.kastikkeita tulee päivittäin laitettua ruokiin noin 2-3 Ruokalusikallista,vähän tulisuudesta riippuen.



Aji Inferno

Habatabascoa menee päivittäin, eri jauheita niitäkin lähes päivittäin (erit. nagaa).

Tepi

Vähän riippuu fiiliksestä ja viikon ruokalistasta. Poika vetää kaupan etikkajalluja ehkä 2-3 purkkia kuussa, sweet chilisoosia ehkä 1-2 pikkupulloa. Itsellä menee kuivattua Anchoa, Guajilloa, Pasillaa sun muuta meksikaanityyppistä ehkä 5-10 podia viikossa. Jauheena chipotlea määrittelemätön määrä, kuitenkin liika koska Amerikan tuomiset alkaa kohta olla lopussa. Öövertuliset ei oikein tahdo enää kulua, satunnaisesti nagarouhetta ja jotain habasoosia...paitsi että nagaöljy kuuluu ruokaan kuin ruokaan jo valmistusvaiheessa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Jahvetti

Meillä ei juurikaan ole valmiita kastikkeita käytetty.Omaa paholaisen hilloa menee vaihtelevasti,mutta ei enään kauaa kun vajaa kolme purkkia jäljellä :'(. Jauhettuna onneks on seoksia, ja niitä tulee käytettyä päivittäin lähes ruokaan kuin ruokaan.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

InkRose

Pääasiassa jauheita menee, eli tällä hetkellä Heinän savujalapenoa ja Tammisillan savurocotomixiä, ajoittain Poppamiehen savuchilisoosia tai Chipotletabascoa. Määrät on yleesä pieniä, sen verran vain että tuo vähän potkua evääseen. Savuchiliä menee ehkä 1-2 tl tukevahkoon annokseen.

hessi

Kaupan kastikkeita ei mene, kun tuota omaa tuotantoa on niin paljon.

Tällä hetkellä viimeistä viedään tuosta tomaattipohjaisesta chilikastikkeesta,sitä kuluu ehkä sitten eniten.
Uutta tarvisi keitellä pikaisesti, vaan kun ei taida pakkasesta löytyä tarpeeksi omaa tomaattimurskaa :(
Onneksi Savuchilitahnaa on monta monta purkkia ja chilihillojakin löytyy.

Vähän vaihtelee tuo menekki, nyt on jostain syystä ollut taas hiukan niukempaa,
mutta pääsääntö on ettei ole ruokaa jossa ei ole chiliä.
Eli jauhetta menee ja pakastetuoreita chilejä ja tuo oma Aji Cristal säilyke on kanssa hupaa tavaraa,
laskipurkki tyhjenee nopeasti.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

LupeKani

Itsellä menee vielä noita kastikkeita kun omaa tuotantoa ei ole ollut, toivottavasti tänä vuonna saan sen tilanteen korjattua :)
Blairsin Jalapeno heattia ja heinän savujalapeno jauhetta menee ihan kohtuullisesti molempia yksi pussi tai purkki kuukaudessa, joka päivä käytettynä. Vahvempia kastikkeita en niinkään enää käytä kuin ketsupin tekemiseen, eli lätätään reiluannos chiliä ketsuppipurkkiin ja annetaan maustua muutama päivä. Tätä sitten tuleekin käytettyä joka ruokalajiin ja joka päivä.

TunturiTiger

Eipä tutota paljon kulu. Huomasin just, että mulla olis vielä muutama pönttö paholaisenhilloa jäljellä. Samasta paikasta löysin parikymmentä nagaa ja vajaan kilon verran jalapenoja. Mitähän noillekkin tekis? Jostain pitäs hommata 10l kattila ja siinä vois tehdä chili con carnen.

Kaltsu

Erilaisia chilikastikkeita menee kuussa kaikkiaan pullon verran. Tuoretta nagaa ja habajauhetta satunnaisesti. Eli en ole mikään suurkuluttaja.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Toni.A

Chiliä menee aika rutakasti. Tuollainen tölkki viikossa vauhdilla, omia salsoja. Pitää vähän rajoittaa, että riittää vielä vähäksi aikaa, ennen uutta satoa.  :P Kaupan sooseja en harrasta, kun ei ne maistu hyvälle. :-X

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

wille

Jaa'a. Tuoreita (pakastettuja) menee sapuskoista riippuen 5-10 podia viikossa. Useimmiten oranssia habista, fataliita, nagaa, bubbaa tai lemon dropia. Jauheita ehkä noin 1-2 tl/päivä. Valmiita kastikkeita ei pahemmin tule käytettyä. Sanotaanko kaksi pulloa Chippe-Tabascoa kuussa ja silloin tällöin roiskaus HotSpotsia tai PAIN100%.

Eli kuukausessahan toi sitten tekisi keskimäärin 20-40 podia, 30-60 tl jauhetta ja x-määrä kastikkeita. Etikkajalluja ja purkkipepperoneja tai vaikkapa Sweet Chili Saucea en tähän nyt laskenut. Viimeisimmäksi mainituista menee eniten noita pepperoneja. Ehkä 4-6 purkkia kuukaudessa. Tjsp.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Niabo

habatabascoa menee pullo-pari kuukaudessa, lisäks punnitse ja säästä putiikin bih jolokia hiutaleita + omia jauheita. Tuoreita sitte aina kesäsin/syksysin ku omasta takaa löytyy tai on Heinältä tullu lähetys :)

MasaT

Vaikea sanoa miten paljon kuukaudessa menee chiliä.
Yleensä olen laittanut chilijauhetta ruuan sekaan, välillä vähemmän ja välillä oikein reilusti, kun olen halunnut saada hien pintaan.
Omatekemiä ja toisten tekemiä kastikkeita menee aina välillä. Tällä hetkellä menee tosin kaupasta ostettua Huy fong foodsin sriracha-soossia melkein joka päivä.
Pakkasesta otetut "tuoreet" viime kesänä kasvatetut chilit tuntuu nyt keväällä maistuvan parhaimmalta.
Etikka-chilit ei jostain syystä nyt maistu niinkuin vielä vähän aikaa sitten.

Minbaari

Ihan liian vähän. Nyt on menossa melko seesteinen kausi chilinsyönnissä, kun ei viitsisi töissä/treeneissä ravata alvariinsa siellä missä kuninkaallisetkin käyvät yksin. Chiliä olisi pakkasessa, kaapissa jauheita ja omia salsoja jäljellä vaikka kuinka. Mutta kun ei.. Hävettää oikein kun ei tule syötyä chiliä tarpeeksi. Jospa tänään vaikka maksimit..?
#816

jeQQ