toukokuu 13, 2024, 02:08:16 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - SK

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / SK kausi 2014
tammikuu 09, 2014, 09:53:10 ap
Kausi käynnityi uusilla idätyksillä 8.1.2014. Jonkin sortin välivuosihan tästä tulee, koska edellinen kesä oli niin satoisa, ettei chilit lopu.
Myöhäinen on aloituskin jos vertaa edellisiin kausiin, mutta jos kaikki sujuu hyvin niin pitäis noilla maistiaisia ehtiä saamaan.

Itämään meni pluggboxiin:

C.annuum
    Leek
    Guajillo

C.baccatum
   Erotico

C.chinense
   Tobago sweet
   Giant
   Madame Jeanette
   Zavory

Ja villichileistä Tovarii ja Galapagoense. Iso kiitos Sikulle.

Rocotoja en idätä tällä kaudella ollenkaan, mutta talvehtiva Chile de seda on vielä hengissä.

Koriste chilit täytyy viellä laittaa. Oisko ehdotuksia ja siemeniä?
Vois koriste puolella kokeilla jotain muutakin, kuin chilly chiliä ja BR.ta.
Lista saataa täydentyä vielä...
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / SK.n kausi 2013
joulukuu 06, 2012, 12:58:29 ip
Pitihän se uusi päiväkirja avata kaudelle 2013, kun ei minun chilihöpötyksiä kukaan jaksa kotonakaan kunnella.
Niinpä tulen tänne raportoimaan omien kasvatusten editymisestä...

Ensimmäiset chilini kasvatin kuusi tai seitsemän vuotta sitten ja sen jälkeen onkin aina jossain ikkunan ääressä chilipuu kurottanut valoa kohti.
Tämän foorumin löysin kuitenkin vasta kolme vuotta sitten ja chilin kasvatus sai uudet mittasuhteet. Joten lasken, että nyt alkaa kolmas kausi.

Kasvatus tulee tapahtumaan edellisten kausien tapaan. Alkuun "kesähuoneessa" 250W natikan avulla ja kun kelit sallivat niin kasvihuoneessa, jos sieltä tila loppuu
niin siirrän chilejä sitten eteläseinustalle. Kasvualustana on tuttu ja turvallinen Kekkilän puutarhamulta.

Tavoitteena on vain saada maistaa mahdollisimman montaa uutta lajiketta. Joten uusin lajikkein lähden tähän kauteen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Jos tavoite toteuttuu, niin uskaltanen myös makuarviointeja kirjoitella nyt, kun kokemusta on yli 50 lajikkeen maistamisesta.

Lajikelistan teen vasta, kun lopulliset taimet on ruukuissa. Ei kaikki idä kuitenkaan...
Mutta kaudesta olisi tarkoitus tulla C.pubescens ja C.chinense voittoinen, koska olen mieltynyt näiden polttoprofiiliin jolloin niitä tulee käyttyä eniten mahdolliseen jatkojalostukseen.

Kaikki asialliset kommentit ja kysymykset on erittäin tervetulleita.

Hyvää kautta 2013 kaikille chileihin hurahtaneille!
3
Valmisruoat / Kaupan huijaus tuotteet!
lokakuu 16, 2012, 12:13:20 ip
Eli täällä voit ilmiantaa tuotteen, joka ei ole lähelläkään sitä mitä pitäisi olla.

Esim. Pirkka guacamoledippi, joka sisältää avokadoa huimat 0,7%. Kun avokadon pitäisi olla guacamolen pääraaka-aine.
http://www.pirkka.fi/tuotteet/62162-pirkka-guacamoledippi-300-g

Valmis lihapullat: "Kuluttaja-lehti on vertaillut 16 lihapullavalmistetta. Vertailluista pullista vähiten lihaa, vain 15 prosenttia, on Atrian lihapyöryköissä. Lihaisimmiksi osoittautuivat Lihajaloste Korpelan Pikkuherkku-lihapullat. Niissä on lihaa peräti 83 prosenttia."
Tämmösissä valmis lihatuotteissahan pakkauksessa lukee: Lihaa tai lihaan verrattavaa tuottetta x%. Lihaan verratavalla tuoteella tarkoitetaan yleensä kanannahkaa ja luujauhoa.

Myös ruisleivän osto kaupasta on helvetin hankalaa, jos kriteeriksi laittaa, ettei sisältäsi vehnäjauhoja.

Mutta tämä esimerkki sai minut tänään tämän ketjun avaamaan: Tonneittain värjättyä sianlihaa on myyty naudanfileenä ruotsalaisille tukkukauppiaille. Asiasta uutisoineen Svenska Dagbladetin mukaan on mahdollista, että lihaa on päätynyt myymälöihin ja ravintoloihin
http://www.hs.fi/ulkomaat/V%C3%A4rj%C3%A4tty%C3%A4+sianlihaa+myytiin+nautana+Ruotsissa/a1305607560143?ref=tf_iHSisboksi630
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / SK.n kasvatuksia 2011-2012
toukokuu 07, 2011, 16:10:41 ip
Hei.

Tälle kaudelle on panostettu hieman enemmän kuin aikaisemmin, niin yritän laittaa jotain tietoja ja kuvia omista chileistä.
Pääpaino tässä on kuitenkin tuo myco testi.

Rocoto Red on kypsytelly jo mukavasti makua ruokaan.

Kuva on huono, jokin vääristi/pilasi harmaaksi kaikki siirtämäni kuvat. Mutta jos jatkossa onnistuis paremmin...
Sainpa kuvan kuitenkin näkyviin...

C.Rhomboideum


Mikähän meni vikaan kuvissa?
Kamerassa ja tietokoneella kuvat ok.
Kun siirsin kuvat kuvat.fi palveluun, ne oli just tommosia tai vielä huonompia esim. puolet kuvasta pelkkää harmaata.
Millä tarkkuudella, pakkauksella kuvat kannatais ottaa, että ne näkyisi täällä hyvin?
Kamera on vanha canon ixus.
5
Äänestykset / Käytätkö hanskoja chiliä leikatessa?
huhtikuu 15, 2011, 11:24:54 ap
Tämmönen on askarruttanut.
Käyttääkö porukka kumihanskoja, kun pilkkoo chiliä?
Suojaudutteko jotenkin chilipölyltä jauhetta tehdessä?
Muita kömmähdyksiä?
6
Hei chilien ystävät!

Olen uusi foorumilainen, mutta olen muutaman vuoden chilejä kasvatellu.

Laitan yleensä chilit itämään tammi-maaliskuun aikana, nyt on ensimmäiset itämässä.
Chilit kasvaa sisällä hyvin olosuhteiden mukaan, mutta aina alkukesästä tulee ongelmia kun koitan siirtää chilit ulos.
Ongelma johtuu ilmeisesti siitä millaiseen valoon chilit on tottunu sisällä ja kun ne siirtää suoraan auringonvaloon ne saa jonkinlaisen shokin?
Lehdet haalistuu ja kuivuu, kasvi kituu aikansa, kunnes alkaa kasvattamaan uusia varsia ja lehtiä.
Millainen valaistus pitäisi olla sisällä että tätä shokkia ei tulisi? Tai kun siirto ulos alkaa lähestyä, miten olette totuttaneet chilit auringon valoon?