maaliskuu 28, 2024, 10:40:34 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Poppamiehen kastikkeet

Aloittaja Aji Inferno, joulukuu 17, 2012, 18:52:30 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 12, 2015, 19:04:21 ip
Kävin kysymyksen luettuani ottamassa tömpsyt pullosta, mutten äkkiseltään keksinyt vertailukohdetta jolla tuota nyt sitten kuvailisi...  Perus kepabbilan jalapeno? Auta Whili. :D
En nyt tiedä noista peruskebabbiloitten jalluista, täälläpäin käyttävät lötköjä mikälienee-etikkachilejä  ???
Tuon soosin maku on ennen kaikkea raikas !!  Jallu, lime ja korianteri maistuvat sopuisassa liitossa lempeän poltteen kanssa.
Vertailukohdetta on vaikea löytää, kun ei näin hyvää limesoosia ole vähään aikaan tullut vastaan  8)

Voisi toimia fantastisesti hyytelöshoteissa  ;)

Miquel

eikäkun tuota tulisuutta meinasin verrata johonkin, mutten keksinyt mihin. :D Mausta en sano muuta kuin että kokeile, vaikkakin itsellä täydellinen herkku tuon kylkeen on vielä hakematta. Kaapin perälle hautaantunut ja unohtunut koko pullo.  ::)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Horna

tammikuu 22, 2015, 18:16:00 ip #22 Viimeisin muokkaus: tammikuu 22, 2015, 18:19:56 ip käyttäjältä Horna
Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2015, 07:36:40 ap
eikäkun tuota tulisuutta meinasin verrata johonkin, mutten keksinyt mihin. :D Mausta en sano muuta kuin että kokeile, vaikkakin itsellä täydellinen herkku tuon kylkeen on vielä hakematta. Kaapin perälle hautaantunut ja unohtunut koko pullo.  ::)


Sama vika, tuotteesta pidin kovasti, mutta en vaan ole keksinyt mihin ihmeeseen sitä käyttäisi.. Kaikki mitä siitä on meillä syöty, on lusikoitu suoraan putelista maistelumielessä. En muista nähneeni sitä putelia enää toviin jääkaapissa - mutta jos se siellä on niin todennäköisesti perällä.

Olisiko niin että suomalainen keittiö ei ole kovin tottunut noin 'erikoisiin' makuihin.

edit:: Nyt kun oikein kovasti yrittää venyttää mielikuvistusta, niin kenties johonkin thaimaalaiseen wokkiin sitä voisi yrittää ujuttaa, tai kenties itämaiseen keittoon. Maksalaatikon kanssa se ei kyllä taida olla ihan ok.
"sä vaikutat normaalilta, joten ilmeisesti et ole sukua"
-kauko röyhkä

Althalus

Omasta jääkaapista löytyy nyt ehkä poppiksen pari tunnetuinta kastiketta, jotka molemmat löytyy lähi K-marketin valikoimasta.

Ahjo - No joo. Tulinen, muttei kyllä kovin hyvän makuinen. Käyttäny pizzan päällä Tabascon ollessa loppu.

Barbados - Erittäin jees. Sinappisuus yllätti ensimaistelulla. En osannut yhdistää tätä hyvin suomalaisiin vetoavaa makua Rihannan kotisaaren makumaailmaan. Mielenkiintoinen makuyhdistelmä avaa ovia. Käytännössä toimii kaikessa missä sinappikin, mutta myös monessa ruoassa mistä Aura/koti/dijon pysyy kaukana. Ten points.

Tuohon Caribbean Lime with Jalapenoon en ole vielä törmänny, mutta talteen korjaan tilaisuuden koittaessa. Sitrukset kuuluu mun keittiöön. Jos en nyt maksalaatikkoon limeä puristele, niin pizzan päälle ja leivälle kuitenkin, silloin tällöin.
Kaikkea kiinnostavaa täytyy kokeilla, yleensä erittäin huonolla menestyksellä.

Kausi 2014
Kausi 2015

Chilijamppa

Poppamies savunaga meikäläisen ehdoton suosikki, nam nam. :D

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - maaliskuu 06, 2015, 22:24:10 ip
Poppamies savunaga meikäläisen ehdoton suosikki, nam nam. :D


Ärsyttää, kun sitä ei saa kuin noissa lastenpurkeissa. Semmonen menee parissa päivässä. Litran purkkiin, niin jo vain.

Miquel

Laita ihmeessä toive isommista pakkauksista, voihan se olla että moisia "bulkkikokoja" on jo olemassa vaikkapa johonkin ravintoloille.


Ilmeisesti viikolla saamme poppamiehen verkkokaupan valikoimiin kaivatut RUB mausteseokset tuleviin bbq sessioihin! Tykkään. :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Chiljonka

Savunaga on aivan mahtavaa tavaraa omaan makuun ja hiukan riitoisampi kuin Savuchili joka kuluu loppuun tyyliin neljässä päivässä. Miedompia on tullut joitakin testailtua, kaikkihan ne tosiaan maultaan on hyviä, kuluvat vain niin nopeasti loppuun :).

Trioniska

LainausBarbados - Erittäin jees.


Tuo barbados on kyllä mainiota kun hakee leivälle kinkun kyytipojaksi makua :)
Itse käytännössä tuota vain käyttänyt leivälle, kun ei viitsi hukata ruuan maustamiseen ja väkevöittämiseen.

Habanero soosi on sitten jos käyttää leivällä vähän maun lisäksi poltettakin. Myös silloin tulee käytettyä kun haluaa loivempaa polttoa sapuskassa.

Sekalainen seurakunta väkevämpää Poppista menee sitten kun mieli tekee polttoa... ;)

Caribbean Lime with Jalapeno on pitänyt messuillessa käydä maistamassa mutta aina unohtanut :/
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

tp.teppet

Ahjo on oma suosikki maun ja tulisuuden puolesta. reippaasti kestää nykyään jo heitellä moneen ruokaan ja hyvin maistuu.
savuchili hyvän makuinen mutta menee todella nopeaa. mietona hyvin passaa muijalle ja vieraillekkin.
savunaga hyvää mutta savunmakua voisi olla enemmän.
barbados tulee käytettyä paljon riisi ja kanaruokien kanssa erityisesti risottoihin sun muihin sopii hyvin.
vampyree käy dippinä ja moneen muuhunkin tulee sotkettua kun valkosipulilta haluaa haista :)
nagamurska myös ihan ok, maku vähän kärsinyt säilytyksessä.

Poppamies Yellow Fatalii 50 ml onko kukaan löytä'nyt mistään kaupasta? kiinnostaisi kokeilla mutta 5e pulloon yli 5e postikulut suoraan tilattuna tekee hinnan turhan korkeaksi. varsinkin kun muita sooseja kaappissa sen verran ettei muuta tarvisi tilata.

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: tp.newbie - elokuu 01, 2015, 19:18:52 ip
Poppamies Yellow Fatalii 50 ml onko kukaan löytä'nyt mistään kaupasta? kiinnostaisi kokeilla mutta 5e pulloon yli 5e postikulut suoraan tilattuna tekee hinnan turhan korkeaksi. varsinkin kun muita sooseja kaappissa sen verran ettei muuta tarvisi tilata.


Kannattaa kokeilla josko onnistuisi heidän kauttaan tai Citymarketin valikoimavastaavalle tiedustelua...

http://www.punnitse.fi/tuotteet/pakatut-tuotteet

http://www.punnitse.fi/myymalat

LainausEtsitkö jotain tiettyä tuotetta? Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi!


    Kastikkeet, esimerkiksi Poppamiehen extratuliset sekoitukset sekä itämaiset tahnat ja kastikeainekset
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Whili

Perskules kun oli puolullahillo lopussa ja edessä kilo mustaa makkaraa...   :( :( :(
Jääkaapista kurkisti Poppamiehen Tropical Fruit BBQ -soosi  ???   ..ja olipas oiva kastike Tapolan kylkeen !!!
  SUOSITTELEN !!!!

Tulipuu

Poppamiehen Ahjo oli kyllä pettymys. Tosi pieni pullo, makua ei etikan lisäksi juurikaan ole ja poltekin jäi tortillan välissä omien tuoreiden suippoannuumien alle.

papali

Poppamiehen kastikkeista suosikkini on Ahjo. Valitettavasti se loppui Pihtiputaan k-kaupasta parissa kuukaudessa. Täytyy pyytää kauppiasta tilaamaan lisää.

Ahjolla on helppo säädellä ruuan tulisuutta. Pari tippaa antaa peruspoltteen ja isommalla satsilla saa kielen puutumaan ja vatsan kuralle. Isompinakaan annoksina Ahjo ei turmele ruuan makua toisin kuin kuin Blair's Mega Death.  Yleensä käytän Ahjoa yhdessä Texas Peten kanssa. Texas Pete tuo ruokaan etikkaisuutta, josta pidän. 7 euron hinnalla saa hyvän vastineen rahalle, koska pullo kestää pitkään.


Olen kokeillut myös  Poppamiehen Petri Nygård  örkeen hot -kastiketta. Se on mielestäni polttavampi kuin Ahjo. Polte on harvinaisen sietämätön, eikä maku hedelmäinen. Huonoon kokemukseen voi vaikuttaa se, ettei pullossa ole tippa-annostelijaa, joten sitä lurahtaa kebabin väliin enemmän kuin on tarkoitus laittaa.  Saattaisin kokeilla tätä vielä toisen pullollisen, jos Ahjoa ei ole saatavilla.



perniö

http://www.poppamies.fi/gringo-bandito-chilikastike/green-hot-sauce/

Elikkäs tuo Green Gringo Bandito on ehdoton suosikki, tasapainoinen eikä mikään nyrkillä-otsaan- kastike.

Lämpö on loivasti nouseva ja arominen, sopii tottumattomallekin. Ei tarvitse laskea tippoja että kuinka monta uskaltaa laittaa kun vaimokin syö tätä.

Tällä saa maukkaan peruslämmön, jota sitten tottuneemmat chilipäät voivat tukea tujummilla soosseilla.






Hopeapaa

[quote author=papali link=topic=12789.msg322123#msg322123 date=1450081892

Olen kokeillut myös  Poppamiehen Petri Nygård  örkeen hot -kastiketta. Se on mielestäni polttavampi kuin Ahjo. Polte on harvinaisen sietämätön, eikä maku hedelmäinen. Huonoon kokemukseen voi vaikuttaa se, ettei pullossa ole tippa-annostelijaa, joten sitä lurahtaa kebabin väliin enemmän kuin on tarkoitus laittaa.  Saattaisin kokeilla tätä vielä toisen pullollisen, jos Ahjoa ei ole saatavilla.
[/quote]

Kannattaa laittaa tuohon Törkeen Hot -soosiin tippa-annostelija. Passaa blairsin tai poppamiehen pulloista yli jäävät suoraan. Se tuossa on juuri hyvä puoli, ettei ominaismaku tule liikaa esille ja tulisuus on sen verran mieto ettei yliannostelua pääse syntymään.

Jomppe

maaliskuu 12, 2016, 16:20:34 ip #36 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 12, 2016, 20:18:55 ip käyttäjältä Jomppe
Cittarista tarttui mukaan Tuli ja leimaus sekä Chipotle-tahna.
Ensimmäisessä sopiva polte esim. salaattiin, mutta ruoan sekaan sotkettuna ei oikein potku riitä, vaikken mikään "ammattilainen" chilin kuluttamisessa ole.
Seuraavaksi Ahjo kokeiluun.
Jälkimmäinen hyvää dippinä, oikein hyvää oli ruissipsien ja kasviksien kanssa. Sopii mielestäni moneen tarkoitukseen.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Jomppe - maaliskuu 12, 2016, 16:20:34 ip
... mutta ruoan sekaan sotkettuna ei oikein potku riitä...
Poppamiehen "maku ja potku" -osaston ehdoton tuote on Nagamurska.



http://www.poppamies.fi/poppamies-salsat-ja-dipit/naga-jolokia-murska/

Tulipuu

Lainaus käyttäjältä: Whili - maaliskuu 16, 2016, 11:30:34 ap
Poppamiehen "maku ja potku" -osaston ehdoton tuote on Nagamurska.


Otin tuota ruokalusikallisen flunssaan tammikuussa ja hyvin aukes röörit. Omaan suuhun tuossa on joku kitkerä sivumaku, joka pitää lantrata aina hunajalla ym. pois, mutta sen jälkeen maistuu kyllä!

Jomppe

Lainaus käyttäjältä: Whili - maaliskuu 16, 2016, 11:30:34 ap
Lainaus käyttäjältä: Jomppe - maaliskuu 12, 2016, 16:20:34 ip
... mutta ruoan sekaan sotkettuna ei oikein potku riitä...
Poppamiehen "maku ja potku" -osaston ehdoton tuote on Nagamurska.


Tuota katselinkin, oli vaan sellainen fiilinki että ei uskalla ;)
Mutta eiköhän se seuraavaksi tule hankittua. Paljon on Poppamiehellä intressantteja tuotteita :)