huhtikuu 16, 2024, 07:22:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta

Aloittaja PP, joulukuu 17, 2018, 00:37:52 ap

« edellinen - seuraava »

PP

Nyt on vähän enemmän valikoimaa, mitä myydä. Tiistaina postitettuna ehtii jouluksi, ehkä keskiviikkonakin.

Savurocotosoosia/tahnaa on nyt vähän isommissa purkeissa 290 g ja 330 g. Hinnat 12 € ja 14 € (kilohinta 40 €/kg eikä purkit ole ilmaisia).
Mansikkahilloa rocotolla (mieto)  260 g 8 € (mansikat kaupasta)
Mustaherukkahilloa rocotolla (mieto) 320 g 10 € (herukat omaa satoa)

Hapatettua Aji Cristalia 220 g 10 € (pakastettu)
Hapatettua chinense-hybridiä (Pink Haba x Biquinho) 220 g 11 €
Hapatettua Boinda ma Jacquesia 220 g 10 € (mukana jonkun verran Suger Rushia laimenteena)
Kahden viimeisen laatu pitää vielä varmistaa pH-mittauksella. Maku on kunnossa.

Savurocotoa jauheena 5 €/10 g
Rocotoa jauheena 4 €/10 g

miiksuli


PP

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - joulukuu 17, 2018, 10:29:12 ap
Mitä rocotoa nuo jauheet on? Tulisuus?


Monta rocotoa sekaisin. Se on luokkaa 7/10, mutta pehmeän tyyppistä, koska pelkkää rocotoa. Ja tosiaan tuota luokkaa, riippuu niin paljon syöjästä.

Siika

Rocotosoosi on taivhaallisen hyvää....sopivasti potkua ja savua...erittäin hyvä vuosikerta tämä 2018 ;D ;D ;D ;D ;D
Myöskin savurocoto jauhe on onnistunut loistavasti, potkua/savua sopivasti ;D ;D ;D ;D,kiitosta taas vaan.....
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

PP

Lainaus käyttäjältä: Siika - joulukuu 17, 2018, 15:02:14 ip
Rocotosoosi on taivhaallisen hyvää....sopivasti potkua ja savua...erittäin hyvä vuosikerta tämä 2018 ;D ;D ;D ;D ;D
Myöskin savurocoto jauhe on onnistunut loistavasti, potkua/savua sopivasti ;D ;D ;D ;D,kiitosta taas vaan.....


Kiitän ja kumarran. Soosi on hyvää vuodesta toiseen, koska raaka-aine on hyvää ja savustan omenapuulla.

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: PP - joulukuu 17, 2018, 11:52:57 ap
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - joulukuu 17, 2018, 10:29:12 ap
Mitä rocotoa nuo jauheet on? Tulisuus?


Monta rocotoa sekaisin. Se on luokkaa 7/10, mutta pehmeän tyyppistä, koska pelkkää rocotoa. Ja tosiaan tuota luokkaa, riippuu niin paljon syöjästä.

Voishan tuossa laittaa kaksi savurocotoa- ja pari rocotojauhetta tulemaan. Laitoin yv:tä.

miiksuli

Kiitokset kaupoista. On muuten maukkaita. Suosittelen ottamaan molempia jauheita. Enemmän hifistelyä ruoalaitossa :)

MRgreen


miiksuli

Lainaus käyttäjältä: MRgreen - joulukuu 20, 2018, 21:59:11 ip
Vaimokin tykkäsi  :thumbup:

Sama mutta ei ole tottunut tuliseen niin koitti sinnitellä rocotojauheesta :) Sano kuitenkin että aikoo käyttää. Onhan se vähän eriasia maistaa suoraan kun laittaa ruokaan mutta mausteet pitää tuntea ensin.

MRgreen

Meidän mamma tykkäsi hapanchilistä, jauhetta en ostanutkaan.

miiksuli

joulukuu 23, 2018, 13:40:55 ip #10 Viimeisin muokkaus: joulukuu 23, 2018, 13:42:37 ip käyttäjältä miiksuli
Lainaus käyttäjältä: MRgreen - joulukuu 21, 2018, 08:38:19 ap
Meidän mamma tykkäsi hapanchilistä, jauhetta en ostanutkaan.

Oki.

Nyt on testattu savurocotojauhetta ruoanlaitossa. Tein sous videa naudan ulkofileestä. Oliko mulla 0,83% tuota jauhetta. Yksi 10g pussi 1,2 kg kohden. Hyvin tuli savuaromi esille sieltä eikä ollu liian tulista itelle mutta naiselle oli hieman liikaa. Erinomaista tuli. Tulee jatkossakin ostettua näitä jauheita ja miksei soosejakin jatkossa  :thumbup:

Tässä vielä koko ohje:
Atrian >1 kg takuumureata naudan ulkofilettä
10g savurocotojauhetta
5g mustapippurijauhetta
14g ruususuolaa

Laita mausteet sekaisin ja hiero kalvottoman ja siistityn lihan päälle. Kypsennä 57 asteessa kolmisen tuntia. Leikkaa sopivan kokoisia pihvejä ja nopeasti ota väriä pintaan uunissa grillivastuksella tai liekittimellä.

PP

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - joulukuu 23, 2018, 13:40:55 ip
Nyt on testattu savurocotojauhetta ruoanlaitossa. Tein sous videa naudan ulkofileestä. Oliko mulla 0,83% tuota jauhetta. Yksi 10g pussi 1,2 kg kohden. Hyvin tuli savuaromi esille sieltä eikä ollu liian tulista itelle mutta naiselle oli hieman liikaa. Erinomaista tuli. Tulee jatkossakin ostettua näitä jauheita ja miksei soosejakin jatkossa  :thumbup:


Onhan tuo aika reilu määrä, kun vastaa 100 g luokkaa tuoretta rocotoa.

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: PP - joulukuu 30, 2018, 14:45:06 ip
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - joulukuu 23, 2018, 13:40:55 ip
Nyt on testattu savurocotojauhetta ruoanlaitossa. Tein sous videa naudan ulkofileestä. Oliko mulla 0,83% tuota jauhetta. Yksi 10g pussi 1,2 kg kohden. Hyvin tuli savuaromi esille sieltä eikä ollu liian tulista itelle mutta naiselle oli hieman liikaa. Erinomaista tuli. Tulee jatkossakin ostettua näitä jauheita ja miksei soosejakin jatkossa  :thumbup:


Onhan tuo aika reilu määrä, kun vastaa 100 g luokkaa tuoretta rocotoa.

Noh, maistu mulle chilin ysätävälle :chili: Joku puolet siitä olis ollut ihan kelpo tottumattomalle. Sanoisin että toimii kuin cayanne sous videssä. Toimii oikein hyvin. Sopiva suhde pitää löytää. Muistaakseni sous vide everything teki kokeilun cayannella ja cayanne oli paras.