toukokuu 14, 2024, 12:45:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Cremo

1
äh sekoilen päivissä ja kuukausissa. Voin sittenkin päästä.  :D Pitää katto kalenteria.
2
Näyttää vähän siltä, että en sittenkään pääsisi tulemaan paikalle.  :( Kun on töitä joita on edellisenä päivänä sekä heti sunnuntaina ja matkoihin menee aikaa. Niin jätän suosiolla toiseen kertaan. Kuin juoksisin pää kolmantena jalkana paikasta toiseen.  ???
3
Jos päivämäärä on 27.3 niin se käy, mutta vois olla jotain muutakin infoa esim. missä päin Tamperetta?, yöpyminen?, hinta?, ajo-ohjeet, jne..
4
Ravintolat ja ruokapaikat / Helsingin raflat
helmikuu 09, 2004, 02:55:12 ap
Lauttasaaressa sijaitseva Casa Mare on erittäin hyvä ja halpakin. Melkein aina täysi kun käyn. Mulle tuo ravintola on tainnut tulla kantaravintolaksi.

Toinen hyvä on Cantina West. Siitä ei tarvitse sanoa oikeastaan mitään.  :;):

Noitten molempien ravintoloiden kotisivut löytyvät täältä.
http://www.ravintolakolmio.fi/
5
Voisin tehä perunoita chilikastikkeessa ja tuoda niitä sitten mukanani.  :;):

Tein kesällä niitä kahteen otteeseen ja oli hyviä. Välillä lipsahti chiliä pikkasen liikaa, mutta sehän vaan parantaa ruoan makua.  :laugh:
6
VIRGIN MARY

3 dl tomaattimehua
2 kierrosta mustapippuria myllystä
2 tilkkaa Tabascoa (voi laittaa enempikin ;)
2 tilkkaa Worcestershire-kastiketta
2 tilkkaa vastapuristettua sitruunanmehua
1 baarilusikallinen piparjuurikastiketta
1 sellerinvarsi
jääpaloja

Valmistus:
Ravistele kaikki ainekset jäiden päällä ja siivilöi juoma pitkään highball-lasiin jäiden päälle.
Koristele sellerinvarrella. (Tämä oli Blood Maryn muunelma, joka ei sisällä votkaa.)


BLOOD MARY

5 cl votkaa
3 dl tomaattimehua
2 kierrosta mustapippuria myllystä
2 tilkkaa Tabascoa (voi laittaa enempikin ;)
2 tilkkaa Worcestershire-kastiketta
2 tilkkaa vastapuristettua sitruunanmehua
1 baarilusikallinen piparjuurikastiketta
1 sellerinvarsi
jääpaloja

Valmistus:
Ravistele kaikki ainekset jäiden päällä ja siivilöi juoma pitkään highball-lasiin jäiden päälle.
Koristele sellerinvarrella. (Eri ainesten määrät riippuvat jokaisen henkilökohtaisista makumieltymyksistä.)


PRAIRIE OYSTER

1 munankeltuainen
tilkka öljyä
tilkka Tabascoa (voi laittaa enempikin ;)
2 tilkkaa Worcestershire-kastiketta
2 tilkkaa viinietikkaa tai vastapuristettua sitruunanmehua

Valmistus:
Huuhtele cocktaillasi oliiviöljyllä ja lisää munankeltuainen varovasti lasiin. Lisää juomaan mausteet ja tarjoa.
Tämä cocktail kannattaa juoda yhdellä kulauksella (ilmiselvästä syystä).
7
Tampere sopii mullekkin. Voin tulla autolla niin ne jotka asuvat täällä pk-seudulla niin pääsevät mukaan samalla kyydillä. :;):
Onkos siitä ajankohdasta/päivästä/paikasta selvää tietoa jo?

Vinkkinä jos käyttä Mansella niin käykäähän syömässä Saludissa. On muuten yks parhaista ravintoloista sielläpäin.  
8
Frityyritaikina

Aineet:

100 g vehnäjauhoja

Ripaus suolaa

1 kananmuna

1 dl maitoa

Valmistus:

Sekoita jauhot ja suola kulhossa, tee jauhokeon keskelle kuoppa. Vatkaa muna  kevyesti ja kaada seos kuoppaan. Aloita jauhojen yhdistäminen munaan vähitellen reunoilta keskelle puulusikalla sekoittaen. Kun miltei kaikki jauhot on sekoitettu, lisää taikinaan maito. Siivilöi frityyritaikina, jos siinä on jauhopaakkuja.
9
Chilien esikäsittely

Oheinen menetelmä sopii parhaiten jalopeñoille ja poblanoille sekä punaisille Anaheim-chileille. Kun menettelet tämän ohjeen mukaan, chilit säilyttävät muotonsa ja ne voi täyttää kokonaisina. Toiset chilit, kuten keltainen Anaheim ja Scotch bonnetkäsitellään suraavasti: Liekkaa chilistä muutaman sentin pala pois kantaosasta. Poista siemenet ja valkoinen osa. Säästä hatut tarjoiluvaiheeseen.

Ohje:

Tee chilin sivuun pitkittäinen viilto koko sivun mitalta. Käytä työskentelyyn terävää pikkuveistä. Avaa chili ja poista siemenet.
Vedä sormella siemenet pois, aloita työskentely chilin kannasta. Pese kädet heti chilin käsittelyn jälkeen, sillä chili ärsyttää voimakkaasti silmiä sinne joutuessaan.
10
Täytetyt chilit

Chilles rellenos on Meksikon suosituimpia ruokalajeja. Perinteisesti suurissa juhlissa Meksikossa tarjoillaan sormin syötäviä, frityyritaikinaan kastettuja täytettyjä chilejä. Oheisessa ohjeessa on myös hiukan helppotekoisempi valmistustapa ilman friteerausta.

6-8 annosta

Aineet:

26 erilaista chiliä (jalapeñoja, poblano-chilejä, punaisia ja keltaisia Anaheim-chilejä, Scotch bonnet - chilejä)

Kasvisöljyä paistamiseen

225 g cheddarjuustoa raastettuna

225 g vaaleaa ravun lihaa tuoreena, pakastettuna tai tölkistä

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

½ limetin mehu


Valmistus:

Esikäsittele chilit. Kuumenna paistinpannussa 3 rkl kasviöljyä ja paista chilejä siinä 3-5 minuuttia. Käännä chilejä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti joka puolelta. Paista chilit useassa erässä, jotta pannu ei täyty kerralla likaa. Valuta chilit talouspaperin päällä.
Painele juustoraastetta sormin juustolla täytettäviin jalapeñoihin ja pablano-chileihin. Poblanoihin juustoa tarvitaan 3 rkl ja pienempiin jalapeñoihin 1 rkl.
Ravun lihalla täytettäviin chileihin käytettävä pakaste-tai tölkkiravunliha on ensin valutettava kuivaksi. Poista kaikki kuoren jäänteet ja hienonna liha haarukalla. Mausta liha korianterilla ja limettimehulla. Painele raputäyte Anaheim- ja Scotch bonnet -chileihin.
Lado kaikki täytetyt chilit leivinpaperin päälle uuninpannuun. Grillaa chilejä kuuman grillivastuksen alla 2 minuuttia eli juuri se aika, jonka juusto tarvitsee sulaakseen.
Jos haluat uppopaistaa chilit niin valmista frityyritaikina. Kuumenna padassa noin 8 sentin korkeudelta öljyä hyvin kuumaksi, kasta chilit kannasta kiini pitäen frityyritaikinaan ja uppopaista 2-3 minuuttia. Valuta chilit talouspaperin päällä.
11
Miten valmistat pippurivodkaa:

Voit valmistaa pippurivodkan itse liottamalla meksikolaista tai
italialaista pippuria tavallisessa vodkassa muutaman viikon
ajan, jonka jälkeen sinulla on valmista pippurivodkaa.
12
FAST BLOODY MARY
Valmistus:
Täytä snapsilasi Absolut Pepparilla.
Kasta tomaatilohko suolaa. Syö ja juo.

PRÄRIEBRAND
Valmistus:
Täytä snapsilasi tequilalla. Lisää kaksi
tippaa Tabascoa. Pidä vesilasi käden ulottuvilla.

DRAMBUIE DRAGON
Valmistus:
Täytä snapsilasi Drambuiella. Lisää kaksi
tippaa Tabascoa. Pidä vesilasi käden ulottuvilla.

HOT, SWEET & SPICY
3 cl Absolut Pepparia
3-4 mansikkaa
4-5 tuoretta basilikanlehteä

Valmistus:
Kaada sekoittimeen jäiden kanssa ja
anna käydä kunnes jää on murskautunut.

COOCH BEHAR
jääpaloja
5 cl pippurivodkaa
10 cl tomaattimehua

Valmistus:
Täytä ravistin (shaker) puolilleen jääpaloilla.
Lisää vodka ja tomaattimehu ja ravistele voimakkaasti.
Siivilöi jäiden päälle on the rocks -lasiin.

FIRE AND ICE
jääpaloja
5 cl pippurivodkaa
4 cl kuivaa vermuuttia

Valmistus:
Täytä ravistin (shaker) puolilleen jääpaloilla. Lisää pippurivodka
ja kuiva vermuutti ja sekoita hyvin. Siivilöi lasiin.

PEPPER-EATER
jääpaloja
jäämurskaa
2,5 cl tequilaa
2,5 cl Triple Sec- tai Cointreau-likööriä
1 tl pippurivodkaa
2,5 cl appelsiinimehua
2,5 cl karpalomehua
1 punainen chilipalko

Valmistus:
Täytä ravistin (shaker) puolilleen jääpaloilla. Kaada
päälle tequila, Triple Sec tai Cointreau ja pippurivodka
sekä appelsiini- ja karpalomehu. Ravista hyvin ja siivilöi
on the rocks -lasiin, josta on täytetty kolme neljäsosaa
(3/4) jäämurskalla. Koristele chilipalolla.