maaliskuu 29, 2024, 10:28:01 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Viikonloppuna helteen tuntua ja hallanvaara

Aloittaja x46900, marraskuu 17, 2013, 11:52:46 ap

« edellinen - seuraava »

x46900

Onhan pubescensitkin ihan hyviä, mutta kyllä mä taidan olla chinensemies.

Ahdistaa käydä foorumilla kun päiväkirjat on täynnä toistaa komeampia kasvihuoneita ja kasveja. Oma kasvihuonetyömaa ei ole edennyt yhtään: kaikki aika menee töissä ja perheen muissa harrastuksissa....

No, on puutarhaharrastuksenkin parissa jotain tapahtunut: sain minä pubet ja joitain annuumeja+baccatumeja sekä Tomaatintaimet viikko sitten siirrettyä pihalle harsotelttaan, olen perustanut omenatarhan (4 puuta), hommannut ja istuttanut katottomaan ja seinättömään kasvihuoneeseen pari viiniköynnöstä, tehnyt vähän hommia kasvimaalla ja ja... Äsken vaihdoin yhteen NFT:hen uudet vedet.

Mutta ei chileille tai kasvihuoneelle ole parin viikkoon oikein aikaa ollut, ehkä joskus on... Jos nyt vaikka juhannuksen ottaisi tavoitteeksi. Chinenset on vaan sisällä niin pienissä astioissa, että mitään mahtisatoa niistä lienee turha odottaa jos ei kohta saa siirrettyä isompiin astioihin ja isompiin niitä ei voi laittaa ennenkuin ne saa siirrettyä samalla kasvihuoneeseen.

Sitten niihin hyviin asioihin: Craig's double hot habanerossa roikkuu jo jokunen kypsä hedelmä... Nyt tosin yksi vähemmän sillä tein äsken pikasalsan ja on se vaan tuoreen chinensen aromi niin nannaa!

Willelle kiitos maistiaisista syksyllä ja siemenistä, joista tämä puska kasvaa.

x46900

Tänään ruokalistalla oli Goronong.

Aivan uusi tuttavuus, siemenet lähtöisin SKK2:ta. Maultaan läheistä sukua eiliselle CDHH:lle, mutta raikkaampi, "ohuempi" ja poltetta selvästi vähemmän - mautevoihin jalostettuna kelpasi koko perheelle.

Ei missään nimessä huono... Kunnon kesäauringon kypsyttämänä varmasti vielä parempi.

x46900

toukokuu 28, 2014, 08:54:42 ap #42 Viimeisin muokkaus: toukokuu 28, 2014, 09:00:22 ap käyttäjältä x46900


Viimeisen kahden vuorokauden lämpötila... Komeat 21°C eroa lämpimimmän ja kylmimmän hetken välillä.

Ylläolevasta johtuen raahasin kaikki taimet eilen töiden jälkeen takaisin sisälle taloon pl. kurkut, jotka ehdin viikonloppuna istuttaa jo lopullisille paikoilleen...

Huru-ukko

Kurkut "paleltuu" jo + 4 asteen lämpötilassa, joten liki on käynyt. Toki sulla harsot on päällä ollut ?. Niillä saa muutaman asteen "edun" kylmää vastaan.

Onneksi omat kurkuntaimet ovat vasta sirkkalehtisiä ja lokerikossa. Kuten kurpatkin....





x46900

^On mulla harso ollut päällä... Mutta joo, en tiedä milloin uskaltaa katsoa niiden alle. Olivat hyviä ryhdikkäitä taimia, ensimmäiset kukatkin jo auki.. mutta se ei pelaa, joka pelkää.

x46900



Ensimmäinen Rocoto Santa Natalian hedelmä aloitti värinvaihdon.

x46900

toukokuu 30, 2014, 16:44:12 ip #46 Viimeisin muokkaus: toukokuu 30, 2014, 16:50:50 ip käyttäjältä x46900
Viikonlopuksi vähän kuvia tulevista herkuista, olkaa hyvä:
Turbo Pube.

'Punainen Puikula' eli PI585273.

Rocoto Santa Natalia.

x46900

TURSKATTI!!! Numex Big Jim:in vesipumppu (Resun SP880) on hyytynyt! Ja nyt solmitaan kravattia yo-juhlia varten eli ei mitään mahdollisuuksia lähteä metsästämään pumppua mistään... Ja maanantaina työmatkalle.

Ei kellään Kotka-Kouvola alueen harrastajista olisi myydä  tai vuokrata vesipumppua NFT -käyttöön?

Tai tietoa, onko mikään alueen eläinkaupoista vast. paikoista, joista tuollaisia Resun SP880 kokoluokan pumpun voisi ostaa auki huomenna??

Sihijuoma666

Hong Kong, Halpa Halli -tyyppiset kaupat myi ainakin pieniäkin suihkulähdepumppuja jotka voisi toimia ainakin väliaikaisena..?

x46900


Kotiinpaluu, NFT:hen risan tilalle uusi pumppu - kasvihengissä, koska juuret yltää säiliöön - palkinnoksi itselle iltapalaksi kuvassa näkyvä Rocoto Santa Natalia.

Caide

Lainaus käyttäjältä: x46900 - kesäkuu 05, 2014, 21:01:14 ip

Kotiinpaluu, NFT:hen risan tilalle uusi pumppu - kasvihengissä, koska juuret yltää säiliöön - palkinnoksi itselle iltapalaksi kuvassa näkyvä Rocoto Santa Natalia.

Makuarvioita olisi kiva kuulla :)

x46900

^Tuosta pyynnöstä ei ole kieltäytymistä, vielä kerran, suuret kiitokset siemenistä.

Tässä kohtaa on syytä muistaa, että nyt syödään puskan ensi marjaa. Uskon, että myöhemmin kesällä, hyvässä auringon valossa kehittyneissä marjoissa makua on monella tapaa enemmän, kuin näissä kauden avausyksilöissä.

Nyt arvioon.

Arvioitavana Rocoto Santa Natalia:
Hedelmäliha pehmeää, täyteläistä ja erittäin mehukasta. Mehu itsessään mieto, selvästi "paprikainen" , maultaan hyvää.

Hedelmälihan maku tuo jotenkin todella omituisesti mieleen avocadon ilman avocadon rasvaisuutta, vaikka sellaista en ole ikinä syönyt... Mutta jotain sellaista maistan hedelmälihassa, enkä keksi miten sen muuten kuvailisin.

Marjan kärki oli lähes poltteeton, kun taas kantapalasta lämpöä löytyi ihan hyvin - sanotaan nyt vaikka turbo puben luokkaa.
Polte tuli suuhun hyvin hitaasti hiipien, ensin kielenkärjelle ja siitä pikkuhiljaa leviten. Hetken jälkeen poltteesta löytyi hyvin pieni teräkin, mutta ei mitään viiltoa. Erittäin smooth-pitkä-mieto-miellyttävä polte, ei tarvinnut yrittää poistaa suusta millään tapaa. Vaimokin voisi maistaa, ehkä.

Arvioidaan makua, näkyä ja muita ominaisuuksia syksymmällä lisää ja tarkemmin. Ensivaikutelma kuitenkin positiivinen, herättää halua saada lisää.

x46900

kesäkuu 08, 2014, 10:18:39 ap #52 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 08, 2014, 11:17:58 ap käyttäjältä x46900
Päivän makupari.


PI585273 'Punainen Puikula':
Hedelmäliha pehmeää ja makean mehukasta. Mehu hedelmäistä, mietoa. Maku täyteläinen ja miellyttävä.
Polte tasaisen voimakas, kielellä ja aavistuksen kitalaella ja poskissa, nousee melkein nenään, aivastin. Polteessa häivähdys kirpeyttä. Aivan riittävän vahva.

Turbo Pube:
Hedelmäliha kiinteää kuin paprikassa. Purtaessa mehukas. Mehu maukasta, aavistuksen karvasta ja metallista.
Polte tasaisen voimakas: nousee nenään ja menee poskiin. Lämmön tuntu suussa erittäin pitkä. Laittoi allekirjoittaneen puhaltamaan.

Viime päivinä nautitusta pubescenseistä voimakkain on ollut Turbo Pube ja miedoin Santa Natalia. Kaikki ovat olleet kypsiä, mutta Santa Natalia ja 'Punainen Puikula' olivat molemmat ehtineet myös jälkikypsyä, eli roikkua pensaassa kypsinä hyvä tovin (irtosivat kannoistaan pelkällä katseen voimalla).

Pubescensit on hyviä. Mutta niistä puuttuu tuoksu. Tuoksuuhan ne jollekin jos sitä tuoksua oikein alkaa metsästämään, mutta kun chinensien aromia ei tarvi metsästää: se löytää sinut.


cornell

Lainaus käyttäjältä: x46900 - toukokuu 24, 2014, 18:55:55 ip


Ahdistaa käydä foorumilla kun päiväkirjat on täynnä toistaa komeampia kasvihuoneita ja kasveja. Oma kasvihuonetyömaa ei ole edennyt yhtään: kaikki aika menee töissä ja perheen muissa ...

Mutta ei chileille tai kasvihuoneelle ole parin viikkoon oikein aikaa ollut, ehkä joskus on... Jos nyt vaikka juhannuksen ottaisi tavoitteeksi. Chinenset on vaan sisällä niin pienissä astioissa, että mitään mahtisatoa niistä lienee turha odottaa jos ei kohta saa siirrettyä isompiin astioihin ja isompiin niitä ei voi laittaa ennenkuin ne saa siirrettyä samalla kasvihuoneeseen.



Niin tuttu tunne... Välillä on hermot todella kireenä kun ei ehdi elää tätä vuoden parasta aikaa lainkaan! Eikun kestämisiä!
¨käynks mä usein täällä?¨

x46900

Pubencensit kasvaa amppeleissa, NFT-kasvitkin jotenkin (sisällä talossa, luonnonvalolla), kaikki muut ulkona maitopurkki purkeissa ja voi hyvin, mutta lienee saavuttaneet juuristolleen maksimi koon (no, ei ehkä ihan noinkaan, mutta olisi olleet jo kuukausi sitten valmiit isompaan astiaan).

Eli kasvihuone ei ole edelleenkään valmis... Otetaanko uudeksi tavoitteeksi vaikka öööö... No, tänä kesänä.

Numex Big Jim sai uudet liemet - nyt suhteella 15 ml + 7,5 ml / 10 litraa (hydro+calcinit).

Toisaalta viikonlopun aikana olen syönyt  Goronong:ia, CDHH:ta, Turbo Pubea ja 'Punaista Puikulaa', joten ei asiat ihan huonostikaan ole.

x46900

lokakuu 19, 2014, 20:04:56 ip #55 Viimeisin muokkaus: lokakuu 19, 2014, 20:07:24 ip käyttäjältä x46900
Edellinen teksti tässä päiväkirjassa on kesäkuulta... Eli kiinnostus päiväkirjan pitoon on ollut melko vähissä. Chileihin ei.

Satoa kausi 2014 tuotti jonnekin 4 - 5 kilon väliin josta ehkä reilu 3 kiloa pubeista. Tabascoa lukuunottamatta (oli siinäkin kymmeniä raakileita kun sen viikko sitten raahasin kompostiin) kaikista lajikkeista sain jotain, toisista enemmän, toisista vähemmän.

Satoisimmat chinenset olivat Goronong ja Craig's double hot habanero - mikä osoittautui todella hyväksi habaneroksi.

NFT:t osoittautuivat ihan järjettömän tehokkaiksi kasvatuskoneiksi - mutta sain niillä aikaan lähinnä viherkasvua, montaa kypsää hedelmää ei tullut NFT-kasveista.

Kasvihuone ei ole vieläkään valmis, josko ensi kesänä. Tumbler oli järjettömän hyvä kirsikkatomaatti. Mitä vielä? Paljon tuli uitua, telttailtua ja grillattua - Pro Q frontier on osoittautunut minun tarpeisiin varsin sopivaksi bbq smokeriksi. Rutikuivaksi kuivattua tupakkaa on takan päällä paperi pussissa odottamassa jalostamista nuuskaksi - hyvät ohjeet kelpaa?

Ensi kausi tulee - lajike pohdinnatkin jo aloitettu. Taimi kasvatusta täytyy vähän miettiä - joko vähentää taimimäärää tai sitten...

Eilen pieni muotoinen miitti SKK2 ympärillä parin mukavan herrasmiehen kanssa, oli ilo tavata. Keväälle voisi suunnitella jotain taimiin liittyvää tempausta?

Mutta joo, pari kymmentä black nagan hedelmää kuivurin ja sitten totean kauden 2014 päättyneeksi.

Kiitos ja anteeksi.

Zen

Lainaus käyttäjältä: x46900 - lokakuu 19, 2014, 20:04:56 ipEnsi kausi tulee - lajike pohdinnatkin jo aloitettu. Taimi kasvatusta täytyy vähän miettiä - joko vähentää taimimäärää tai sitten...


... Tai sitten lisätään kasvatustilaa  ;)

Melkoinen pubesato kuuluu tulleen, varsinkin verrattuna muihin lajikkeisiin.

x46900

^Omaan käyttöön aivan riittävä sato. En mä oikeastaan halua lisätä taimienkasvatukseen käytettävää tilaa, ei se muutenkaan ole ollut iso ongelma. Lähinnä haluaisin tehdä asian laadukkaammin ja vähemmällä työllä, eli automaatio, taimi-NFT... tuon suuntaiset innovaatiot kiinnostaa - ei määrä vaan laatu.

Zen

Hmm, totta. Laatu tosiaan korvaa määrän. En ole omakohtaista kokemusta, mutta ilmeisesti NFT:llä pitäisi tulla ihan kunnon sadot, varmasti kokeilemisen arvoinen.