Nightfrostin kausi 2013 (Ensimmäiset C. Pubescensit)

Aloittaja Nightfrost89, joulukuu 25, 2012, 18:14:17 ip

« edellinen - seuraava »

Nightfrost89

Kasvihuoneeseen siirtyi nyt noin 15 chilintainta, josta suurin osa pubeja. Alimmat lämpötilat ovat nyt sielä 10°C. Kasvit tuntuivat voineet ihan hyvin, pari baccaa ei ottanut itseensä ollenkaan siirrosta, Pubet hieman lotkahtivat liiasta valosta, mutta saivat harsoa ympärilleen ja tila koheni heti, Praetermissum koki shokkina siirron ja lehdet lotkahtivat, johtuen kylmästä, mutta kahden yön jälkeen sekin oli piristynyt. Lisäksi suurin osa pubeista siirtyi amppeleihin.

Amppeleihin siirron yhteydessä totesin kuitenkin ongelman??? Pubeilla ei koostaan huolimatta ollut juuria paljon mitään, 12cm ruukut eivät olleet lähellekkään juuripaakkuja, vaan sielä oli tilaa ihan hyvin. Kasvualustana on ollut turve. Onko tämä tyypilistä pubeille?

Vai johtuuko juurien vähäisyys kenties liiallisesta lannoittamisesta? Paranisiko tilanne jos kasvit saisivat hetken verran puhdasta vettä?

Nightfrost89

Iloisena yllätyksenä ensimmäinen numex sunglow (samalla myös koko kauden ensimmäinen podi) on tänään alkanut muuttua keltaiseksi! Päivän aikana podista on värjäytynyt kolmasosa.

Hedelmä on ollut kiinni vain kuukauden, joten lajike tuntuu olevan hätäsimmästä päästä ainakin omista kasvateistani.

Nightfrost89

Numex sunglown värinvaihdos oli aluksi erittäin nopeaa, mutta hyytyi täysin kun enään tuo tyvi oli väriltään vihreä. Nyt sekin alkaa pikkuhiljaa muuttua keltaiseksi, lopultakin.

Kuvassa vasemmanpuoleinen on nyt siinä kohdassa, jossa värinvaihdos pysähtyi hetkeksi tuon oikean olevan vaihtaessa väriä.

Nightfrost89

huhtikuu 29, 2013, 09:41:27 ap #63 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 29, 2013, 09:44:18 ap käyttäjältä Nightfrost89
Tuo Numex Sunglowin podi tuli maisteltua tuossa kun nappasin sen pois, jotta kasvi voi jatkaa kasvuaan

Sunglown hedelmäliha oli todella ohutta ja makukin mitään sanomaton. Jotenkin tuli vähän sellainen olo kuin koivunlehtiä pureskelis. Eli syömistarkoitukseen en kyseistä kasvia näkis ollenkaan, mutta keltaiset rawitin kokoiset podit voisivat jossain amppelissa toimia kyllä koristeena. Poltetta yksilössä en huomannut ollenkaan (ja jos miun mitättömällä toleranssilla ei huomaa niin poltetta siis ei vain ollut). Liekkö että poltteettomuus johtunee kasvuoloista, pitänee kesällä maistaa josko silloin on kehittynyt vähän poltettakin. Hyvää tuo ei varmasti ole, oli poltetta tai ei, mutta ulos koristeeksi ajattelin laittaakin.

Edit: Siemeniä en kerää talteen, koska ensivuonna on tarkoitus vähentää kasvien määrää ainakin puoleen tästä vuodesta(80->40). Vähennys luonnollisesti alotetaan koristeellisten annuumien kohdalta, jotta syötävää riittäisi kuitenkin :D

Nightfrost89

Nyt vaihteeksi taas kuvia niistä pubeistakin

Kaikki pubet on kasvanut, mutta podin alkuja on vain mini rocotossa ja lisäksi turbo on yhen tehnyt.
Tarkoittaako tämä sitä, että noiden kanssa alkaa tulla jo kiire? Ainakin kun katselee täälä muiden pubeja niin ovathan ne nyt paljon isompia.


Sitten kuviin!

Turbo Pube


Mini rocoto ja Eguadorian Red


Mini rocoto (lähempää) Kasvissa on noin 30-40 podin alkua


Takana Peron Rojo ja edessä tuntematon



Nightfrost89

Tänään alkoi ensimmäinen Mini Rocoto kypsyä ;D
Kauankohan sitä on tarpeellista pitää värin vaihdon jälkeen puskassa, jotta siemenet kerkiävät valmistua? Keräisin mieluusti siitä siemeniä talteen

Nightfrost89

Noniin ensimmäinen mini rocoto kypsyi tänään.

Maultaan se oli oikein hyvä ja poltettakin oli muttei liialti. Rakenne poikkesi huomattavasti baccoista ja muista, mutta hyvällä tavalla.

Kaikenkaikkiaan ensimmäisestä omasta rocotosta jäi siis hyvä maku suuhun. Näitä on tulevina vuosina taatusti lisää!

Odotan innolla seuraavien rocotojen kypsymistä!

Nightfrost89

Kiirettä pukkaa, eikä pahemmin ole tullut tätä päiväkirjaa päiviteltyä.

Kuvia olen kuitenkin ottanut kasveista tässä kesänmittaan joten täytyy ne lisäillä tänne, kunhan kerkiää.

Satoa on kertynyt tähänmennessä sellainen 3,1kg  joka on oman mittapuun mukaan erittäin hyvin :-)

Nightfrost89

Nyt sadon osalta olen jo kevättalvella asetetussa tavoitteessa eli ~5kg

Yhteensä satoa on kertynyt nyt 5,7kg

Tässä muutamia kuvia sadosta

Ylhäältä alkaen: Barrackpore, Mini Rocoto ja Devils Tongue Red


Ylhäältä alkaen: Barracpore, Habanero Hot Lemon, Apache F1, Peruviano Arancio, Hot Apple, Cayenne Long Slim Sekä Dulce Dolor


Sekalaista tarjottimella: Rocoto Peron Rojo, Rocoto Equadorian Red, Turbo Pube, Canario, Mini Rocoto, Dulce Dolor, Long Slim, Apache F1 Sekä Peruviano Arancio

Nightfrost89

Tänään sato ylitti kuuden kilon rajan :)

Ja jahka kerään kypsät rocotot parin päivän sisään niin kyllä niistä luulisin kilon verran lisää tulevan :)

Nightfrost89

Viime viikonloppuna tuli pistettyä tämä kausi pakettiin. Enään on jäljellä loppusadon säilöminen.

Lauantaina kerättiin puskista kaikki pois. Muutamia kypsiä ja kypsymässä olevia sekä paljon raakileita. Yhteensä Lauantain keräily tuotti noin 18Kg Chiliä, joten kun siihen lisää kesän aikana kerätyn reilun 13Kg niin kokonais määrä siis 30Kg. Pitää kuitenkin todeta että paljon jäi kypsymättä ja tuossa 30Kg sitä raakaa on paljon. Rocotoja tuosta määrästä oli noin 13Kg.

Ensikesäksi täytyy kyllä pistää kasveja vähemmän kuin mitä tänäkesänä oli, Yksi asia on kuitenkin varma, Rocotojen määrä EN VÄHENNÄ! Kokemukset olivat niin positiivisia, että ensivuonna vain lisään Rocotojen määrää. Niistä tuli tehtyä savujauhetta joka on kyllä omaan makuun sellasta herkkua että  :P

Eiköhän tässä lähiaikoina ala valjeta tuo ensikesän kasvatuslistakin, mikä tulee olemaan rocoto painotteinen. Toivottavasti ensikesä on rocotoille suotuisa ::)

Nightfrost89

Nyt kun paljon rocotoja jäi vihreiksi, kaipaisin kovasti kokeneempien neuvoja mitä niillä voinee tehdä. Onko niistä järkevää tehdä enään jauhetta? soveltuvatko johonkin muuhun paremmin? vai onko niillä hyötyarvoa ollenkaan?

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Nightfrost89 - lokakuu 01, 2013, 10:47:04 ap
Nyt kun paljon rocotoja jäi vihreiksi, kaipaisin kovasti kokeneempien neuvoja mitä niillä voinee tehdä. Onko niistä järkevää tehdä enään jauhetta? soveltuvatko johonkin muuhun paremmin? vai onko niillä hyötyarvoa ollenkaan?


Minä kokeilin käyttää niitä jalapeñon tavoin. Esimerkiksi pizzan päällä toimii varsin hyvin. Tarkoituksena on säilöä etikkaan noita raakoja ja käyttää jatkossa kuten etikkaan säilöttyä jallua.

Nightfrost89

Kiitoksia vinkistä, täytyypä pistää etikkaan noita kokeeksi. Ties vaikka sais korvattua kaik jallut noilla, ainakin määrällisesti riittää :D