lokakuu 16, 2021, 05:36:37 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Capsicum Rhomboideum

Aloittaja Aji Inferno, helmikuu 17, 2010, 01:35:25 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Voi hyvinkin auttaa. Viihtyi hyvin parvekkeella.

SK

Rhomboni on ollut jo pari kesää kasvarissa, paikassa jossa saa ruunsaasti aurinkoa ja lämpöä.
Suhteellisen iso ruukku tuntuu olevan tuolle mieleen. Omani on 17 litrainen.
Samat litkut saa kuin muutkin chilit. Välillä vettä ja välillä lannoitettakin mukaan.
Että ei ihmeempiä kikkoja tarvitse. Tällä hetkellä tuossa on muuten ennätyksellinenmultikukintakäynnissä.

Caide

lokakuu 22, 2013, 16:43:49 ip #82 Viimeisin muokkaus: lokakuu 23, 2013, 07:21:28 ap käyttäjältä Caide
Oli jossakin puhetta Rhombosta joku aika sitten  ::) Taisi olla Hubertin päiväkirjassa ja Jaolsten korjasi ihmetyksemme, että Rhombo ei haaroitu, niin kuin chilit yleensä, vaan tekevät varkaita. Totta tosiaan, nyt sisällä tuotaessa olen kerennyt tarkkailla Rhomboa paremmin, ja eivät nuo ole haaroja vaan varkaita, mitkä näyttää otsalla katsottuna haaroilta.


Tuossa yksi esimerkki, missä näyttäisi ohimennen virheellisesti, että kasvi haarautuisi.


Tuossa kuitenkin näkee, että kasvi tunkee varkaita yläosan kasvustoon läjäpäin. Sortsi huono kuvanlaatu.


Tuossa kokonaiskuvaa kasvista ja on aikamoinen risu. Yleensä nuo haaroittuvat tuuheaksi kasvustoksi, mutta minulla Rhombo kasvoi alkuun todella kituuttaen, varmaan väärät olosuhteet pihalla ja ei edes kukkinut koko kesänä ja oli pienikasvuinen kaikenpuolin. Loppukesästä alkoi kuitenkin kasvamaan kokoa, mutta ei ole haaroutunut useaan haraan, kuten useimmilla olen nähnyt. Runko kyllä muuttui puumaiseksi.

Nyt sisällä, varmaan verhovaloista johtuen tekee latvustoon paljon varkaita...
P.S satoa olisi kiva joskus saada...

Kuvan Rhombosta löytyi vihannespunkkeja.

Aku

Parivuotias Capsicum rhomboideum sen kuin vaan porskuttaa menemään. Tuotti ekat marjansa ja yhteensä 15 siementä tänä syksynä.

Caide

Nyt muuten, kun saksisin Rhomboa, niin huomasin, että juu ei tosiaan haaraudu normaalisti, mutta alkoi tekemään uutta vartta sekä katkaisukohdasta, että toiseksi ylimmästä lehtihangasta. Näin kävi kaikille katkaisukohdille. Jos nuo juurtuu, niin olisi tarjolla halukkaille pistokkaita muutama.

Miikos

Tässä vaiheessa ollaan  :-*  Nätimpi ku sika pienenä  8)

It burns!

Petteri Nuora

Oisko kellään myydä rhombon siemeniä?

Hubert


Roikale

Oman rhombon pistin kasvamaan viime keväänä ja nätti pieni chilinvarsihan siitä kasvoi. Kesti jopa massiivisen kirvahyökkäksen viime kesänä. Ongelmana on, ettei mokoma viitsinyt kukkia lainkaan tarkasta huolenpidosta huolimatta. Onko tämä sitten joku lajille ominainen piirre, että kukkii vasta myöhemmin vai tekeekö kaikki villit näin?

Hubert

Millaisissa olosuhteissa kasvi oli?
Rhombo, niinkuin lähes kaikki chilit, vaatii varsin paljon valoa sadotakseen. Iällä ei pitäisi olla mitään väliä, satoja tai tuhansia marjoja on tullut heti ensimmäisenä kesänä.

Roikale

Lasitetulla parvekkeella etelään päin ja annoin tasaisesti Puutarhan kesää. Kylmästä tuo ei taida juuri välittää, kun muut hilit alkoivat jo lerpattaa lokakuussa pihalla, niin tämä tuntui vain voimistuvan.