toukokuu 12, 2024, 08:13:16 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Kekishero

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Taffel sipsit
helmikuu 11, 2012, 21:10:39 ip
http://makuhaaste.taffel.fi/index.php/gallery/weekwinners sinne tekemään&äänestämään kunnon chili sipsit!  :)
2
Toimisiko http://www.3ch.co.uk/hydro-systems/dripper/cage-vertical-system/prod_946.html tuollainen vertikaali chilien kasvatuksessa? Höpöheinää tuollasella on jenkkilässä kasvatettu hyvillä sadoilla, mutta miten chileillä toimisi? Tuuletushan siinä pitäisi olla, muutenhan tommonen 600w natikka saattais sytyttää koko systeemin palamaan.
3
Minulla on alkanut lehdet roikkumaan ja sitten lopulta putoamaan kun vaihdoin veden nyt, mitä pitäisi tehdä? Vaihdanko äkkiä veden vai annannako yön yli ja katsoa miltä aamulla näyttää?   
4
Minulla on pimenta de neyde ja (oli 2) toisen annoin isälleni ja hän laittoisen multaan, lehdet muuttuivat vihreiksi ? Voisiko joku kertoa miksi, ne ovat vieläkin vihreät. (kasvi on noin 37 cm korkea)
5
Eli jos tuota staggered harvestingia käyttää, niin miten on ravinteiden ja makujen laita? Kun chilit tarvitsevat ravinteita niiden podien kehitykseen mutta jos haluaa hyvän makuisia niin vaan vettä?

Kiitos vastauksista etukäteen!
6
Onko levä kivivillassa paha juttu, eli kannataako poistaa levä ja peittää ne kuutioit jollain?


Kiitos tulevista vastauksista.
7
Tälläisen pienen päiväkirjan aloitin ja vinkkejä otetaan vastaan.
Asiaan eli kaikkisiemenet itämään kivivilla kuutiohin 4.4.09 (vähän myöhässä...)
Lajikkeita siis ovat:
Naga Morich (Iti 6 päivän jälkeen)
Peito De Moca (ensimmäinen itijä eli neljäntenä päivänä kivilloihin laittamisesta)
Limon (Viikko meni itämiseen)
7 pod (Iti eilen yöllä)
Pointed Yellow Habanero (Edellispäivänä tuli sirkat)
Scotch Bonnet (Iti 8 päivän jälkeen, nyt vieläkin vähän surkean näköinen)
CAP 1473 (Iti samaan aikaan kuin Pointed Yellow Habanero, mutta olisi yksi kysymys, että miksi sillä on sirkka lehteä?)
Sweet Datil (Limonin kanssa iti samaan aikaan, piti tulla normi datil fataliilta mutta sweet se sieltä tulikin (oma oli vika kun oli lisäys tilaukseen muutenkin)
Vielä itämässä ovat CGN 22871, Gambia Habanero, Goronong Yellow, Fatalii ja ajibenito
Kaikki ovat nyt natikan valossa, kaikki itäneet paitsi CAP 1473 ovat bubblerissa. (CAP 1473 on mullassa)

Kuvia postailen kun löydän muistikortin lukijani.
8
Tee-se-itse / Ebbin tekeminen...
huhtikuu 15, 2009, 22:40:34 ip
Olisi tarkoituksena rakentaa ebbi vesivanerista , mutta mistä semmosta saisi?
Mitat ovat 95cm leveys takana 45cm edessä , korkeus 60 cm, pituus takana 57cm edessä 45cm, Voisiko joku kertoo yhteen kuinka paljon sitä vaneria tarvitsee?
Tässä kuva järjestelmästä

Alemassakuvassa musta on järjestelmää, pinkki pöytää jossa tuuletin.
Ylemmässä kuvassa Vihreä ravinne liosta, punainen pumppu ja sininen pumpun letku ja pinkki ylivuotoputki. Sitten jos saisi vielä vinkkejä sen kokoamiseen (esim. ruuvit vai kuumaliima tai molemmat?)
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Monen kasvin bubleri...
huhtikuu 14, 2009, 21:36:35 ip
Eli mulla on 2 vierekkäin ja kolme peräkkäin (kaksi tuollaista) riviä ruukkuja bublerissa niin riittääkö tila kun peräkkäin olevissa 6cm rako ja vierekkäin 9cm rako? Chilit ovat siis Datil sweet, Naga Morich, 7pod, Pimenta De Neyde, Limon, Scotch Bonnet Red, Pointed Yellow Habanero, Gambia Habanero, Goronong Yellow, Peito De moca ja Yellow Fatalii... (siis jos tällä jotain väliä) Eikö nuo muuten risteydy helposti? Jos risteytyy niin maistuuhan ne samalta? (esim. Limon+naga Limonista maistuu limonilta?) Ne on nyt 50l resossa mutta tilalle tulee piakkoin 100l-150l reso. (Ovat vasta "taimia" , jos niitä nyt edes voi niiksi vielä sanoa...)

Edit:typo
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Ph ylös?
huhtikuu 13, 2009, 19:29:20 ip
Saako millään pers kotitavaralla (esim. leivinjauheella yms.) ph arvoa ylös *turvallisesti* ?

edit: Yritin kirjoittaa p e r u s lol...
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Lecasora
huhtikuu 09, 2009, 19:21:00 ip
Miten se pitää pestä ennen käyttöä?
12


Kuvat on vähän vinossa. Joo tiedän että kannattaa peittää (maalaan kuten otsikossa näkyy) se läpinäkyvä laatikko. Natikka on pikkusen liian alhaalla, täytyy laittaa tiiliskivet noitten sängyn jalkojen alle.

Edit: Siis bubleri kyseessä. Jos joku ihmettelee mikä se lautanen on, niin se on siinä kun yritän idättää kaupan haboja...
13
Tori / Viherpeukku!
maaliskuu 27, 2009, 22:20:31 ip
Kyllä on mahtava kauppa tuo viherpeukku (ainakin Turussa) myyjä antoi noin 30 euroa alennusta ja hyvä diili natikasta kun ei ollu koteloimatonta virtalähdettä ni tilalle koteloitu vain hieman kalliimmalla (silti paljon halvemmalla kuin perus setti) sitten vielä kaupan päällisiksi kivivilla kuutioita ja Dry Ph-Downia ja kymmenen senttiä letkua. Myyjäkin on todella mukava ja auttavainen, kertoi paljon tietoa että miten pääsee alkuun ja ph mittauksesta ja ihan yleisiä neuvoja. Kannattaa käydä!

Allekirjoittanut: erittäin tyytyväinen asiakas
14
Edistyneempi chilinkasvatus / Ravinteiden annostelu?
maaliskuu 22, 2009, 13:11:44 ip
Eli Kuinka paljon noita http://www.viherpeukku.fi/catalog/product_info.php?cPath=94_100&products_id=310 laitetaan 10l vettä kun en tajunnut sitä taulukkoa?

Edit: Typo
15
Tarvisevatko 7Pod, Naga Morich, Datil red, Limon, Pimenta Da Neyde, Luiza Yellow Pumpkin, Peito De Moca , Habanero Pointed Yellow, Scotch Bonnet, Yellow Fatalii, Goronong Yellow tai Gambia Habanero pölytystä toisesta kasvista?
16
Kumpi on tulisempi vai sama tulisuus?
17
Eli olen aloittamassa chilien kasvatuksen ja haluaisin tietää mitä kaikkea tarvitsen. Tarvitsen myös apua siihen, että miten kasvatetaan chilejä. (esimerkiksi kuinka usein pitää kastella ja kuinka kauan [valo?] pitää olla päällä päivittäin) Lajike jota olisi aikomus kasvattaa olisi http://reallycoolseeds.co.uk/shop/catalog/product_info.php?cPath=26&products_id=29 löytyy kyseisestä linkistä. Milloin on hyvä aika istuttaa siemenet? Entä mistä tietää koska chilit ovat kypsiä?

Kiitos vastauksista etukäteen!