maaliskuu 29, 2024, 08:25:29 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Dipit - puolitulinen dippi

Aloittaja Jarkko, toukokuu 22, 2002, 11:40:22 ap

« edellinen - seuraava »

Jarkko

Tämmöstä kannattaa kokeilla dippailuun eli:

noin 20 habaneroa tai jotain muuta tulisen puoleista
1 iso sipuli
4 tai enemmänkin valkosipulin kynsilöisiä
½tl kuminaa
yhden limen mehut
suolaa

iske kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna möyhiä sen sellaiseksi melko tasaiseksi tahnaksi ja ei kun dippailemaan :D

Fatalii

Heh, oletan että tossa on kyseessä kaupan lähes muoviset habanerot...
20 omakasvattamastas jos teet tollasen dipin, niin taitaa jäädä viimekseks dipiks... :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Jaamäävai?

No heh heh! Eipä taida Jarkko tietää nyt mistä höpisee noiden kahdenkymmenen Habansa kanssa...

Jos nyt vain tyydytään julkaisemaan kokeiltuja sooseja?

Itse laitan Oransseja 4 kpl ja:
2 kpl sipuleita
5-6 valkosipulin kynsiä
tilkka viinietikkaa ja mausteita
pieni töräys ketsuppia ja vettä
(sauvasekoittimella möösin kaikki "juoksevaksi" kastikkeeksi)

Ja sen tiedän, että jos laitan tuohon reseptiin 20kpl em. marjoja, niin noutaja tulee ja tunkee Babylonian Lasivillaa sieluun.

Aji Inferno

No, jenkithän keksivät tuon "vesitetyn" haban, ja moni tykkää niistä juuri niiden suhteellisen mietouden vuoksi. Sellaisista tehtynä tuo esitetty dippi on varmaan mainiota, täytyy kokeilla. Ei tosin oman parvekepuutarhani haboilla; siinä menisi tosiaan henki, maine ja kunnia. Tai ehkä maine sittenkin kasvaisi.  :chef:

Lisää vaan ideoita, extremejäkin!

Jarkko

Niin no ei varmaan tuota habasoosia kannata suoraan kurkkuun lapioida. :D
Mutta tällänenkin on ihan hyvä eli:
sipuli
2 persikkaa
4-6 scotch bonnetia
2-4 jalapenoa
kaikki pieneksi silpuksi ja kattilaan
lisäksi ½dl vettä ja ~2 dl hillosokeria
Keittele noin vartti ja sen jälkeen sauvasekoittimella vielä tahnaksi eli ei tarvi paljoa sauvasekoitinta näyttää.
Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ja purkita.
Seuraavana päivänä hyvää nautittavaksi vaikka tortillasipsien kanssa.

Epäilen vahvasti, että persikan tilalle hunajameloni olisi huomattavasti parempi... epäilykseni johtaa siitä, että se sopii pitsaan huomattavasti paremmin kuin persikka.

Make

Koittakaas muuten lisätä noihin dippeihin himppu oliiviöljyä siinä vaiheessa kun muussaatte hapsut tai muut chilit. Irroittaa aika kivasti makua.