maaliskuu 28, 2024, 10:35:46 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sontava! ja Tabasco Habanero

Aloittaja kyris, lokakuu 20, 2002, 19:20:40 ip

« edellinen - seuraava »

kyris

Kaveri toi USA:n tuliaisina pullon Sontava!:aa (Double Hot Hot) ja pullon Tabascon Habaneroa  :laugh:

Pakkohan niitä oli heti kokeilla. Eli Chef Wotkinsin Kebab lastut uuniin ja riisi kiehumaan.

Ensin pari tippaa Sontavaa ja maisto. Ei hullumpaa, kiva polte. Vähän lisää soossia ja alkoi kivasti tuntua jo tulen makua...

Seuraavaksi Habasco pullo auki ja pari tippaa lihan päälle. Alkumaku aika etikkainen, ja sitten iski! Suloinen napalmi  :p  valui suuhun. Tätä on saatava lisää!

Sontava oli, kuten pullossa luki "Some Lind of Wonderful"  :D Ei räjäytä tajuntaa, mutta ei sovi nynnylle.

Tabasco Habanero oli sitten tulisinta totta. Upea polte, joka lientyy nopeahkosti ja jättää ihanan jälkimaun. Järkevästi annosteltuna fantastista.

Aji Inferno

Oikein hyviä kastikkeita tosiaan molemmat... Ja Sontavalla on paitsi lystikäs nimi, myös nimen takana oleva tarina (siis sen *tosi* versio) on totisesti jotain... ;-)

kyris

Olin lukenut tuon tarinan Sontavasta, ja en tiedä kumman naama oli enemmän näkemisen arvoinen. Mun kun kaveri latoi pullot pöytään, vai kaverin, kun tunnistin Sontava pullon, ja pystyin jopa kertomaan nimen tarinan  :D

Tuolla aiemmin oli muuten puhetta, että Sontava olisi meksikolaista, pullossa tosin luki "Product of Beleze".

Aika mielenkiintoista englantia oli muuten pullon kyljessä.... (Kuva löytyy täältä)

Tyräkki

Ovatko nuo sontavat, 357:kat, insanityt yms. jotenkin "kapsaisiinirikastettuja", vai millä niihin saadaan kuvatunkaltaiset tehot? Eikös se habanero kuitenkin ole tulisuuden huippu ilman "douppaamista"? Jos ovat "rikastettuja", niin mikä on se "juttu" joka tekee niiden valmistamisen/käyttämisen mielekkääksi, vai onko se silkka machoilu :;): ?

mitjo

Tänään ostin Lpr:n kauppahallista chili-kastiketta (siellä on afrikkalainen puoti jossa myydään chili kastikkeita,pähkinöitä, muita kastikkeita ja kaikkea) ja se osottautui silkaksi pettymykseksi sillä se ei ollut yhtään tulista ja vielä hirvittävän pahaa. :(



yök.

Janne

Sontava ei taida olla, mutta 357:n kaltaiset ovat "doupattuja". Ja machoiluahan se :)
Mutta esim. 357:n vahvuista saisi kyllä ilman douppausta, pelkistä habaneroista tekemälläkin. Lienee kuitenkin halvempaa lisätä "tarvittava" määrä kapsaisiinia uutteen muodossa kuin käyttää hedelmiä. Kapsaisiiniuute tietääkseni valmistetaan ihan tätä tarkoitusta varten jalostetuista lajikkeista, joiden makuun ei pahemmin ole kiinnitetty huomiota. Kapsaisiinimäärä / peltohehtaari on varmaankin tuossa tärkeimpänä tekijänä.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi