huhtikuu 19, 2024, 08:12:14 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin eka yritys

Aloittaja bluesman, heinäkuu 17, 2009, 01:06:56 ap

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Auto lähtee Keravalta klo 8.00. Rankkapanda; lähetin yv:n.
Tänään klo 13 oli kasvarin lämpötila 27 astetta. Ens viikolla ei tarvitse olla, kelit muuttuu.

Viltsu777

Päiväkirjan pitäjälle miljoonat kiitokset miitistä!! Toivottavasti itellä on joskus mahollisuus kans vastaavaan, Bluesman on sit kunniavieras!  :)
Chilejä sai kyllä vähintään riittävästi, oli aika järkyttäviä määriä ainakin oman mittapuun mukaan, isäntä kokkaili maukasta ruokaa ja aurinko paistoi!
Paras maanantai miesmuistiin, kiitokset siitä Bluesmanille ja paikalla olleille!
#758

heikki

^^ Vahva komppaus.
Suuret kiitokset!

Rankkapanda

Oli kyllä oikeasti hienoa ja kuvia odotellen. Se suklaahaba oli kyllä tiukka :)

bluesman

syyskuu 28, 2009, 19:26:28 ip #64 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 11, 2010, 22:24:16 ip käyttäjältä bluesman
 Nyt kävi kauheita! Keski-Uudenmaan chilisissijoukkue kävi kasvarillani. Ja millaista jälkeä!  Kasvit katkottu lyhyiksi pätkiksi muutamaa takaosan kasvia lukuunottamatta joita he eivät ehkä hoksanneet tai jaksaneet tuhota. Olivat vieneet mennessään lähes koko sadon, satoja podeja joista onneksi osa oli raakoja.
Kokosivat kasviparkojen jäänteet keoksi kasvarin ulkopuolelle. Söivät vielä eväänikin. Minun oli pakko ottaa poliisia varten muutama kuva koska yllätin kaverit itse teossa. Vai olikohan niin että jopa annoin hommaan luvan? Nyt pätkii.




Eivaan tosi iso kiitos kavereille, jaksoivat tylsää hommaa tosi hyvin. Onneksi kelit suosivat eikä satanut vaikka mitä tuo nyt kasvarissa haittaa.
Vas ylh; Peruvian white lähtee!      Heikki perkaa.    Rankkapanda roikottaa Brown large haban oksaa.
Congon juuret, en ollut saanut niitä ennenkään irti ruukusta ennen ebbiin istutusta.
Champion odottelee bonchiksi julistamistaan.
Byääääh! Jospa Turbo pube sittenkin kypsyisi.

  Kuuro koirani Riku ja kassit. Huom isännän koriin eivät pojat paljoa jättäneet.


Lopuksi tomaatti Cuore di bue; häränsydän. Minusta muistuttaa enemmänkin hirven sonnivasan sydäntä.

Kerran vielä kiitos kundeille. Pidetään Keravan meetingejä varmaan jatkossakin.


jeQQ

Kylläpä sylettää, ettei päässyt. :-[

bluesman

lokakuu 05, 2009, 01:19:55 ap #66 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 11, 2010, 22:38:12 ip käyttäjältä bluesman
 Vieläkin tarttee raportoida; Turbo pubesta ainakin yksi podi on kypsynyt lähes pakkasella käynnistä huolimatta.
Manzano amarillo on saanut väriä poskeen.
Omnocolor ennen ja jälkeen juurten amputaation

Talvetukseen valmiita kasveja. Osasta tulee boncheja.
Pojat unohti tai ei kerinnyt perata Starfishejä huoneen perältä.
Srilankan chinense kypsyi, maku erinomainen, polte alle Congon. Mikähän lienee? Camerouniakin jäi vähän.

Toisinsanoen rippeet oli pakko kerätä.
Starfishistä tein marmeladia; 2 litraa pilkottuja podeja, keitetään pehmeämmiksi n.10min.Tehosekoittimella soseeksi.150g sokeria ja 1tl punaista melatiinia. Jämähtää melkein heti ja on raikkaan (makean) makuinen ja siedettävän potkun vuoksi voi jopa tarjota vieraille.

Rankkapanda

Voisi noita amputoituja katsella, jos tosiaan voisit luopua jostain niistä habaneron tyngistä. Voisin annuumeja siitä hyvästä antaa ja vaikka jotain siiduja.

Viltsu777

Kyllähän me toi Starfish jätettiin ihan tarkotuksella, kun valittelit ettei oo jääny tästä kaudesta yhtään itelles  ;) ...
#758

bluesman

 Eikun ihan kiva että jäi. Olin säilönyt vain kuivaamalla ja nyt hokasin lajikkeen monikäyttöisyyden. Marmeladi on tosi hyvää  täytynee kokeilla esim.kanan kanssa. Ilmeisesti kuivatusta tavarasta saa liottamalla edelleen tehtyä mitä vain, en oo jauhanut pulveriksi vaan jauhan vasta tarpeen mukaan, säilyy aromit paremmin.
Myöhästyneet onnittelut rankkapandalle. Saat kukan jälkikäteen. Mulla on yksi Sudden death samassa pytyssä kuin Turbo pube. Nostan sen ylös vasta kun näen kypsyykö podeja turboon vielä lisää. Lämpötila laskee ja valo vähenee. Voi olla että luovutan ens viikonloppuun mennessä. Ilmoittelen vaikka yv:llä milloin tuun sun kautta niin sun ei tarvitse hakea. Voisin kokeilla jotain annuumia talvettaa.
Viherpajasta Vantaan Koivuhaasta saa sitten mielestäni talvetukseen sopivia käytettyjä muoviruukkuja euron kappale. Pitää vaan pestä kuumalla vedellä ammattiviljelijän käyttämät purkit jottei pöpöt leviä. Bonsairuukkunsa ovat liian pieniä esim haboille. (4€/kpl).

bluesman

lokakuu 05, 2009, 21:52:06 ip #70 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 19, 2010, 20:35:44 ip käyttäjältä bluesman
 Niin nyt muistinkin että Keravalla kotonakin on jotain chilintapaista.


Näistä yritän tehdä boncheja mutta sen kasvarissa vielä olevan saat toki rankkapanda, varmaan tällä viikolla. Ilmoittelen tavalla tai toisella.

jeQQ


Rankkapanda

Juu hyvä homma. Ja sisäkasvatuksessa tosi hieno sato :p melkein ois nälkä...

bluesman

 Nää oli koko kesän ulkona mut ovat olleet sisällä jo parisen viikkoa.

bluesman

lokakuu 09, 2009, 01:02:46 ap #74 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 19, 2010, 20:38:18 ip käyttäjältä bluesman
 Nositten viikon säilöntäpaukku!
Chilihapankaali!
Eli jos kerran etikkaan säilötään niin miksei sitten luonnollisella maitohappokäymisellä? Etikkakurkku vs.venäläinen suolakurkku?
Osasto on hiukka väärä mutta olkoon nyt toimenpideohjeet jos jotakuta kiinnostaa tällä osastolla.
Eli valmistus kuten hapankaali yleensä. Suikaloitua talvikaalia (esim.Erdeno), 90g karkeaa merisuolaa/ n.6kg kaalia, chiliä sopivasti (?) ja porkkanaa. Porkkanan määrää voi vähentää jos tulee liian väkevää. Välineinä juustohöylä tai terävä veitsi sekä muusinuija.
Tuli kaalinosto tänään pirun kalliiksi; 18 snt/kg. Joten 10 litran hapatusruukkuun meni 1,40€ arvosta kaalia ja pari porkkanaa. Onneksi sain tuplabonukset ja chilithän ovat ihan ilmaisia.
Ladotaan suikaloitu kaali, chili ja porkkana suolan kanssa kerroksittain ja lopuksi nuijitaan jotta kaalin neste irtoaa ja jopulta litisee pinnassa.
1-2 kaalinlehteä väliin ja painokivet päälle. 2vrk huoneenlämmössä(+20C) jonka jälkeen kun käyminen on alkanut niin siirto viileämpään (+12-16C).Parin kolmen viikon kuluttua vilpoiseen, jääkaappin tai kuten allekirjoittanut tekee, maakellariin.
Ai miltäkö maistuu? Mistä minä tiedän, vasta tein satsin. Jos on hapankaalini onnistunut jo 20 v ajan, uskoisin tämänkin homman onnistuvan.
Olen kokeillut hapattaa sekavihanneksia,papuja,sieniä (haaparouskuja)ja punakaalia. Ei siis ole turhaa hapatusta.
Muutama foto;
Koira kyttää koko ajan kaalia, oppinut pienestä pitäen kasvissyöjäksi (aina välillä).
Chileinä käytin miedohkoja lajikkeita; Starfishia eniten, sitten Championia ja jokunen Aji Cristal sekä Stripe.
Mielenkiinnolla odotan olenko perheen ainoa chilihapiksen syöjä.

Viltsu777

Tuosta tulee varmasti herkkua!
#758

bluesman

 Saat about kuukauden päästä koesatsin jos uskallat maistaa. Mukana ei oo haboja.
Voit vaikka maistaa ekana niin nähdään jäätkö henkiin.

Rankkapanda

Juu ei kuulosta kyllä kovinkaan pahalta tuo kimchi. Alkaa vain nälkä tässä yöllä kehittymään. Itse tein muutes sadosta hiukan soosseja ja yksi oli hunajamelonia pari kiloa, baccatumeja ja chinensejä, sitruunaa ja sokeria ja tuli ihan pirun hyvä sörsseli, missä kumminkin riittävästi potkua. Kuivauksessa joku kolmisen kiloa ja vielä pitäisi osalle kehittää jotain. Alkaa vain ideat loppumaan ja aika :D

Viltsu777

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 09, 2009, 01:16:18 ap
Saat about kuukauden päästä koesatsin jos uskallat maistaa. Mukana ei oo haboja.
Voit vaikka maistaa ekana niin nähdään jäätkö henkiin.


Ehottomasti voin toimia koekaniinina,katotaan saako juosta paskalle alta aikayksikön  :)
Nyt on toleranssia yritetty parantaa Brown Haboilla ja Mega Death-soosilla pikkumääriä voileipäkeksin päällä(on se saatanan pahan makuistakin tavaraa+potkua löytyy). Pari pulloa löytyy tiukempiakin liemiä, mutta toimikoon ne ihan koristeina ainakin sen aikaa kun tuo Megakuolemapullo kestää  :)

Oon kans tehny soosseja ja kaikennäköstä. Omaan makuuni hyväksi muodostui "chipotle"-soosi, missä oli parisenkymmentä Baccaa, pari Brown Habaa, puolikas banaani, vähän kurkkua, 1,5 mandariinia, puolikas sipuli, 5 valkosipulin kynttä, 3 dl tomaattimurskaa, 1 rkl sitruunamehua, 0,5 dl omenaviinietikkaa,7 tippaa nestesavua ja pari tl suolaa. Kaikki ainesmäärät ovat noin määriä ja voipi olla, että jäi joku ainesosa mainitsemattakin, mutta ei varmaan mitään tarkeetä.

Kaikki ainekset tehosekottimessa sekasin ja sit kattilaan, kiehautus ja sitten miedolla lämmöllä pulputtaen tunnin verran välillä aina hämmentäen. Hämmentelyjen välissä lisäsin 2 rkl hunajaa pienen makeuden aikaan saamiseksi. Lopuksi vielä 1-2 rkl Maizenaa ennen pulloon kaatamista, että tavara on sellaista sopivan jäykkää.

Tosta tuli sellanen kuutisen desiä valmista tavaraa kokoon keittämisen jälkeen. Hyvää on ja hupenee tänään illalla varmaan loputkin, kun bändimme rumpali pitää juhlat avovaimonsa Englannista paluun johdosta(oli vuoden siellä). Vaimoke tosin lähtee mökille, mutta eihän se nyt ongelma ole..pääasia, että juhlat pidetään  ;D !

Sain kasvikuivurin vihdoin ostettua ja siellä kanssa majailee parissa kerroksessa hilejä.
#758

bluesman

 Soosseja on kiva tehdä, alkaa mullakin vaan jo pikkuhiljaa materiaali olemaan vähissä. Mutta kuka estää liottamasta kuivattuja chilejä ja sitten samalla tavalla soossailee? Voipi tulla hiukan erilainen koostumus mut täytyy talvella kokeilla. En ehdi ikinä syömään kuivatavaraa loppuun ennenkuin (toivottavasti) seuraava sato jo kypsyy.