maaliskuu 29, 2024, 11:15:26 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Janne

1
On nyt suoritettu pakon edessä... PHP versio päivitettiin ja vanhat poistettiin samalla palvelutarjoajan toimesta ja samaan syssyyn vielä vaihtui koko palvelinalusta.

Hymiöt toimii toistaiseksi melko kehnosti, pitää fixata jossain välissä. Skandien kanssa on myös jotain viilaamista ja yllättäviä vikoja löytyy varmasti.

Tapatalkit ja muut lisäosat hävisivät kaikki, koitetaan palauttaa kunhan keritään.

Tänne voi raportoida huomioita ja päivityksen aiheuttamia murheita.
2
Useampia asiantuntijoita haussa:

http://netum.fi/tyopaikat/


(vinkatkaa minullekin vaikka yksityisviestillä mikäli haette)
3
Moi,

Olis huikeeta jos foorumin someaktiivit viitsisivät jakaa näitä, Ikaalisten chiliranchille avataan kissojen lomahotelli ensi viikolla.

http://kattimatti.fi/

ja fb:

https://www.facebook.com/kissahoitolakattimatti/
4
Palvelinalusta vaihtui viime viikolla, miltäs on näyttänyt sen jälkeen? Onko hidastelut vähentyneet tai peräti poistuneet?
5
Tori / O: kasvihuone hakee kesäseuraa, Pirkanmaa
kesäkuu 11, 2016, 12:25:49 ip
Onko ylimääräisiä kasveja/taimia nurkissa? Liki tyhjäksi jäänyt kasvihuone hakee tositarkoituksella täytettä. Nouto onnistuu Tampere/ Ikaalinen -akselilla.

T.nimim. Epätoivoinen, kaikki kelpaa
6
Tee-se-itse / vesi/filmivaneri ebb & epoksi
helmikuu 18, 2015, 18:31:55 ip
Niin, onko kokemusta, pysyykö epoksi filmivanerin pinnassa eli saako sillä tiivistettyä ebbin saumat? Olisi 9mm vaneria valmiina, toinen mietityttävä asia on noinkin ohuen vanerin ruuvaus. Ainakin tarvinnee tehdä poralla reikää valmiiksi ettei halkeile.

Suunnitelmissa tehdä yks testiebb vesivanerista, 15cm x 30cm ja 2.4 metriä pitkä.
7
"Muut puuhat" veivät viimeiset 5 vuotta eli joitain yksittäisiä kasveja lukuunottamatta tulee tästä ensimmäinen kasvattelukausi aikoihin. Ja olisi varmaan jäänyt tämäkin vuosi kasvihuoneen puutteessa väliin ilman postilaatikosta löytynyttä Chilikirjaa, jota tovin luettuani kaivoin taimikuutiot esiin ja hain Chilitarvikkeesta minikasvihuoneen idätyksiä varten. Vaarallinen opus...

Kasvihuonetta ei tosiaan vielä ole koska tarkoituksena on ollut tehdä ns. sopivassa välissä kunnollinen valettuine pohjineen ja salaojineen mutta niinpä siinä nyt käy että pitää rakentaa jonkunsortin tilapäisratkaisu, ehkä 10 neliön seinänvierikasvari. Jos sillä sitten vuosi-pari pärjättäisiin.

Vanhat siemenvarastoni olen tallettanut niin tarkoin etten ole niitä vuosikausiin enää edes nähnyt, joten lajikkeet tulivat suoraan Fataliilta:

baccatumit
Aji Rojo
Piriz
Trepadeira Werner
Blondie

chinenset
Cheiro Roxa
Grao De Bode
Fidalgo Roxa
White Fatalii

Idätykset käynnistyivät Murphyn lakia noudattaen, eli minikasvarin höyryisen kosteassa ilmassa kaikki nimilaput menettivät tekstinsä ensimmäisen yön aikana. Luvassa siis mysteerichilejä, ennakkotutkiskelun perusteella nämä voisi silti olla mahdollista erotella toisistaan viimeistään sadontekovaiheessa. Baccat vs chinenset toki jo aiemminkin.
8
Riepoo vällillä tosissaan "toimittajien" jatkuva samojen fraasien toisto. Nyt on menossa kaksi älytöntä trendiä, "temput" ja "yksi asia".

Googlella viimeisen kuukauden aikana tulleita otsikoita, tässä ei todellakaan ole kaikki löytyvät mutta kertonee mitä tarkoitan...

HS: Ryöstäjät tunkeutuivat pariskunnan kotiin - tekivät naiselle harvinaisen röyhkeän tempun
Nainen salakuvasi raskaana olevan kerjäläisen törkeän tempun
Vaimo löysi uuden naisen - mies teki katalan tempun
Iivo Niskanen teki harvinaisen tempun
Futari teki kieron tempun valmentajalleen vessassa
Jori Lehterän ketjukaveri teki viisaan tempun
Ruotsin maalivahti takasi Tre Kronorille historiallisen tempun
TsSKA Moskova teki kovan tempun
FC Barcelonan ihmemies teki historiallisen tempun
Apple teki häijyn tempun iPod-käyttäjille
Pudotettu sulhaskandidaatti teki uskomattoman tempun Unelmien poikamiestytössä
Gordon Ramsayn ravintolan avajaiset pilalle: Kilpaileva kokki teki törkeän tempun

ja

Yksi asia hämmensi suomalaistutkijaa Putinin puheessa
Kysely: Yksi asia postissa ärsyttää kuluttajia yli kaiken ...
Tuntematon sotilas ilmestyi tasan 60 vuotta sitten - vain yksi asia jäi harmittamaan Väinö Linnaa
Professori HS:lle: Yksi asia ratkaisee Putinin valtaussuunnitelmien kohtalon
Asuntokauppa ei hyydy, koska yksi asia ei koskaan muutu
Maksu-tv-paketeissa yksi asia ärsyttää eniten
Yksi asia ihmetyttää Hollannin lintuinfluenssassa
Yksi asia ihmetyttää viinaveron korotusesityksessä
Tämä yksi asia kertoo, kestääkö avioliitto vai ei
Unohtuiko avioliittolaki-aloitteesta yksi merkittävä asia?
IS: Syke-tähti Antti Luusuaniemi pyrkii ulkomaille, mutta yksi asia puuttuu

jne. Pää hajoo.

Onneksi viime aikoina aivan kaikki ei ole ollut otsikoissa "outoa".
9
Lieneekö täällä kiinnostusta käytettyihin kirjoihin ja lehtiin. Varastoja siivoillessa totesin että on pakko jotain alkaa karsimaan :)
Tarkempia tietoja saa jos kiinnostaa mutta paljon löytyy

- pehmeäkantisia scifikirjoja about toistasataa
- laatusarjakuvia albumeina, Hellblazer, Judge Dredd, Nemesis jne varmaan satakunta näitäkin kaikkinensa
- lehtiä, Tähtivaeltaja, Portti, alakulttuurilehtiä kuten Toinen Vaihtoehto monta sataa. Osan saa postikulujen hinnalla
- kioskikirjallisuutta, Yöjuttu -lehtia varmaan 100kpl näitäkin
- kaikennäköistä harrastelehteä kuten Skeptical Inquirer, Reptiles, Fightsport jne
- jotain vanhoja roolipelilehtiä, Seikkailja ym. Jokunen vanha roolipeliboxi/kirjakin löytyy
- kauheesti kaikkea muutakin, pitäis tehdä inventaario :)

kunto on aika lailla kaikessa "käytetty", ovat siis olleet käytössä eivätkä keräilykappaleina. Sopuhintaan.
10
Kodin mausteinen kokkaus / Ruokahaaste blogisteille
joulukuu 31, 2013, 15:35:04 ip
Mikäli sinulla on blogi ja teet myös tulista ruokaa (kukapa ei tekisi), osallistu leikkimieliseen kisaan:

http://vastahanka.fi/tammikuun-ruokahaaste-chili/
11
Tori / 125W Eslit 19.90e
marraskuu 06, 2013, 19:45:44 ip
Ni, loput eslit halvalla.

http://chilikauppa.fi/advanced_search_result.php?keywords=125W

Huomaa kuitenkin "omalla vastuulla" -rajoitus, eli ei palautusoikeutta mikäli postipekka polkee putket palasiksi.

Käytännössä tulevat erittäin hyvällä prosentilla ehjänä perille, näitä on myyty parin vuoden aikana kuitenkin useita satoja ja alle 10 mennyt rikki matkalla. Parilla asiakkaalla tosin käynyt niin huono tuuri että myös korvaavaksi lähetetetty esl on hajonnut, mutta pääsääntöisesti tulevat hyvin perille.

Jos haluat ostaa enemmän (esim. 10kpl) niin toimitus suoraan käteen Tampereen seudulla voi onnistua.
12
Nämä tori -alueen säännöt koskevat myös muuta kaupankäyntiä foorumilla.

Tori -osio on tarkoitettu pääsääntöisesti yksityishenkilöiden ilmoitteluille. Ilmoitukset yksityishenkilöille ovat luonnollisesti ilmaisia.

Myynti-ilmoitusketjuissa tulee välttää turhan keskustelun käymistä, etenkin sivuraiteille eksyvä keskustelu on ei-toivottua. Tuotteesta ym. aiheeseen liittyvästä toki saa ja pitää keskustella.

KAUPALLISTEN TOIMIJOIDEN ILMOITTELU:

Yritysten ilmoittelun toistaiseksi ainoana rajoituksena on 1 ilmoitusketju per yritys. Tämä on ehdoton sääntö. Jokaisen yrityksen pitää myös ennen ketjun avaamista ottaa yhteys ylläpitoon. Tämäkin on ehdoton sääntö.

Referrer -linkit ja muu enemmän tai vähemmän pyramidihenkinen markkinointi lasketaan myös kaupalliseksi toiminnaksi, sillä erotuksella että tällaisia ilmoituksia ei hyväksytä vaan ne poistetaan havaittaessa.

Tärkeää: monella foorumilla havaittu lieveilmiö, eli kilpailijan arvostelu tai jopa mustamaalaaminen samalla kun mainostaa omia tuotteitaan aiheuttaa välittömän bannin ja ikuisen porttikiellon foorumille.

Ilmoitusta jättäessäsi muista seuraavat:


1. Otsikossa on oltava:

- ilmoituksen tyyppi O/M/V (Osto/Myynti/Vaihto)
- ilmoituksen kohde
- esimerkiksi: "M: SPNA 400W"


2. Ilmoitustekstissä ON oltava
- hintapyynti
- tuotteen kunto
- sijainti
- mielellään myös yhteystiedot, mutta privaviesti tai email katsotaan riittäväksi

3. Kun tuote on myyty, vaihda otsikoksi "MYYTY" niin ylläpito poistaa ketjun ehtiessään

Mikäli puutteellista ilmoitusta ei korjata, ylläpito voi poistaa koko ketjun.

4. Aktiivihiilifilttereitä ja muita hajunpoistolaitteistoja myydessä pitää ehdottomasti ottaa ennen myynti-ilmoituksen julkaisemista yhteyttä ylläpitoon. Perusteluissa tulee selvästi tulla ilmi, miksi ko. laitteistoa on jouduttu käyttämään chilinkasvatukseen. Ylläpidon harkinnan mukaan epäilyttäviä ilmoituksia ei saa Chilifoorumin Toriosiolla julkaista.

5. Ilmoitukset jotka eivät täytä vaatimuksia poistetaan kyselemättä.

6. Mikäli et lue, kirjoittele tai ole edes kiinnostunut chilistä tai chilifoorumista, älä jätä viestiä. Mikäli ensimmäinen ja samalla viimeinen viestisi on myynti-ilmoitus, voit jättää saman tien kirjoittamatta senkin.

Kohdat 5 ja 6 lisätty viime aikoina räjähdysmäisesti lisääntyneiden hit-and-run -ilmoittelijoiden vuoksi. Menkää keltaiseen pörssiin mikäli tarvitsette ilmaisen myyntikanavan.

13
Erikoisuudet / Chili - viskikaakao
joulukuu 24, 2012, 17:55:35 ip
Tätä täytyy tehdä toistekin, onnistui yli odotusten. Kaloreita varmaan ziljoona ja siltä maistuukin!

http://vastahanka.fi/?p=256
14
Saapi käydä katsomassa ja kommentoimassakin eilen avattua blogia. Tarkoitus on kirjoitella vähän kaikesta, etenkin ruokaan liittyvästä sekä toki myös chilistä :)

http://vastahanka.fi

ainakin seuraavat pari viikkoa varmaan tupsahtelee liki päivittäin jotain pientä tuonne.
15
Nonii,

alkaa chilifoorumikin olemaan siinä iässä että jotain pientä kivaa oheissälää on suunnitteilla. Teetätin yhden t-paitamallin tuossa ja samaa kuvaa voi käyttää toki myös mukeissa, pipoissa ja missä ikinä keksiikin.



Tyyli ei ehkä ole konservatiivisille Aikuisille ihmisille suunnattu, joten avataan tässä samalla tuon chiliwikilogokisan innoittamana myös Chilifoorumi.fi -paitakuvakisa. Kisa on avoin eikä sido mihinkään, eikä kuvaan lähetettyjä kuvia käytetä allekirjoittaneen toimesta mihinkään muuhun kuin oheistuotteiden painattamiseen halukkaille. Tässä kallo-logossa on kuvan alla paikka tekstille johon voi halutessaan painattaa fooruminickinsä, nimensä tai ihan mitä hyvänsä keksiikin. (yleispäteviä logotekstejäkin muuten voi ehdotella)

Sekä näiden nyt jo mietittyjen että mahdollisten uusien mallien painattamisella ei ole tarkoitus tehdä bisnestä joten myyn tuotteet sisäänostohintaan, ainoastaan pakkauskulut lisään hintaan. Ihan käytännön syistä hoidan myynnin ja postituksen kuitenkin chilikaupan kautta, jolloin laskutukset ja muut onnistuvat luontevasti ja kaikille helpolla tavalla, maksu kun onnistuu silloin tarvittaessa myös verkkomaksulla.

Tarkat hinnat ja tuotetiedot ilmoitan lähiaikoina kunhan saan ne painotyön tekijältä. Joka muuten on luonnollisesti suomalainen pienyrittäjä.
16
Oli tuossa muutaman tunnin, nyt pitäisi taas toimia.
17
Kodin mausteinen kokkaus / Nagamunat
huhtikuu 10, 2012, 20:28:43 ip
Varsin tuoreena "kanatilallisena" tuli tässä pohdittua mihin kaikkeen saisi kananmunia käytettyä nyt kun niitä tulee vähän yli oman tarpeen. Yhden testierän jälkeen sanoisin että tässä on aivan kärkipään tapa jalostaa munia ruokapöytään ja erilaisia reseptivariaatioitakin on erittäin mukava kehitellä, vaihtoehdot ovat loputtomia.

Brittiläiset etikkaan säilötyt keitetyt munat ovat siis kyseessä. Ekan satsin tein ihan perinteisellä mallasetikka-mausteliemellä mutta tämä nyt kypsymään lähtevä erä onkin tietysti Nagamunat, mikäs muukaan. Liemen aineksina:

litra riisiviinietikkaa, joka on tähän tarkoitukseen mukavan neutraali ja mieto etikka
puoli litraa vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
ropsaus mustapippureita
muutama viipale tuoretta inkivääriä
1/3 purkillinen Fataliin Nagaviipaletta liemineen
(tämä määrä oli vähän turhan paljon tuollaiseen korkeanmalliseen purkkiin, olisi litra riittänyt kokonaismääräksi)

- 15 munaa keitetään kovaksi ja kuoritaan
- lientä keitellään muutamia minuutteja
- jäähdytellään ja kumotaan nättiin lasipurkkiin

Ja odotellaan vähintään 2 viikkoa, puhuvat että kuukausi olisi optimi. Eväs säilyy ihan huoneenlämmössäkin.


18
Katkos kestää jokusen tunnin mikäli kaikki menee suunnitellusti.

Tarkkaa aikaa en pysty sanomaan joten kärsivällisyyttä, jossain välissä menee foorumi alas, todennäköisesti jo tänään lauantaina.

Homma on kertaalleen jo harjoitusmielessä tehty ja tulos onnistuneeksi testattu joten olen toiveikkaalla mielellä...
19
Kodin mausteinen kokkaus / Sinappi mausteena
helmikuu 22, 2012, 19:04:28 ip
Teinpäs facebookkiin sinappi -ryhmän kun sieltä sellainen näköjään puuttui:

http://www.facebook.com/pages/Sinappi/256666874410464

tykkäilemään kaikki sosiaaliseen mediaan itsensä tupanneet ;)

Kotisinappireseptejä voisi tännekin keräillä.
20
Löysin koneen uumenista tällaisen pari vuotta sitten kehittelemäni reseptin jota en ole aikoihin käyttänyt  mutta pitää ehdottomasti taas pikapuoliin tehdä, mainio pakkaspäivän eväs. Hevosta ei ole vähään aikaan ollut pakastimessa mutta pitänee kokeilla nautaa tällä kertaa.



Joskus käy niin että reipaskin maailmanvalloittaja joutuu syömään omat hevosensa.
Tässä maukas ja erittäin täyteläinen lihapata, johon voi toki käyttää myös nautaa
mikäli löytyy uskoa että seuraavissa raveissa jää laukat vähemmälle ja päästään rahoille.

n. 700g hevosen ulkopaistia
kymmenkunta keskikokoista perunaa
pari pientä punajuurta
puoli pakettia (60-80g) pekonia. Ei ole synti laittaa koko pakettia.
2 paprikaa
sipuli
10 cm pätkä chorizoa, salamia tai vastaavaa makkaraa
puolikas valkosipuli

0.5tl rosmariinia
2 rkl Sauhu -chilitahnaa
2 tl chiliä (rocotosose on testattu ja toimivaksi todettu)

loraus liemitiivistettä, demi glace -lientä tai lihaliemikuutio
reilusti mustapippuria
suolaa
2dl punaviiniä, Attilaa ei kiinnosta millä rinteellä rypäleet ovat kasvaneet. Pääasia että viini maistuu hyvältä, huonolla viinillä ei kannata ruokaakaan pilata.

1tl nestesavua (Jos et saa leirinuotiota syttymään ja joudut tyytymään sähkölieteen)

ja valmistus:

Kieritä lihapalat vehnäjauhoseoksessa, ruskista huolellisesti. Ruskista myös pekonit ja sipulit.
Laita loputkin ainekset pataan, mieluiten raskaaseen valurautapataan ;)

Lisää punaviini ja mahdollisesti vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kuin keittäisit
vihollispäällikköä kuulusteluissa, hitaasti hymyillen.

Maku vain paranee uudelleen lämmittäessä ja jos punajuuret jäivät ensimmäisellä kierroksella
rapeiksi, ovat ne toisen lämmityksen jälkeen jo pehmeitä. Makuasia kumpi on parempi.

Syödessä kannattaa varata käsille myös lusikka, takaan ettet halua hukata pisaraakaan
herkullista kastiketta.

Ruisleipää ja voita kyytipojaksi!
21
Yhdistyksen sivuilta, jäsenille tarkoitetusta keskustelusta löytyvän tiedon mukaan jäsenkokous on 24.9. Zoolandian makasiinisalissa.

http://www.zoolandia.fi/suomi/www/page.php?cat=10

Paikalle voi saapua klo 14 eteenpäin, virallinen kokous klo 16 alkaen.

Nyt kannattaa jokaisen jäsenen ottaa osaa kokoukseen ja antaa äänensä, muuten on turha kovin kovaa ääntä pitää havaitsemistaan epäkohdista. Mikäli ei itse pääse paikalle, kannattaa ehdottomasti luovuttaa valtakirja jollekulle kokoukseen osallistuvalle. Malli löytyi tuolta aiemmasta ketjusta, lisäsin tämän viesti loppuunkin.

Kokouksessahan siis äänestetään hallituksen kokoonpanosta sekä valitaan puheenjohtaja. Ja toki keskustellaan ja mahdollisesti äänestetään lukuisista muistakin asioista.

Jos haluaa vaalityötä tehdä niin tässä ketjussahan voi vaikka ilmaista kiinnostuksensa niin äänestäjät saavat jo vähän etukäteenkin miettiä ehdokkaitaan ;)
Varsinainen ehdokasasettelu / ilmoittautuminen toki tehdään käsittääkseni paikan päällä kokouksessa.

Kokouskutsu varmaan tulee joskus jäsenille mutta koska tätä jatkuvasti kysellään niin tässä ennakkotietona sitä haluaville.


V A L T A K I R J A




   Täten valtuutan ________________________________

Käyttämään äänioikeuttani Liedossa 24.9.2011  Suomen Chiliyhdistys Ry:n vuosikokouksessa

   


   ________________ __.__.____
   paikka      aika

   _________________________
   allekirjoitus
   
   __________________________
   nimen selvennös
22
Kotiruoka kunniaan -ketjun keskustelu herätteli ajatuksia ruokailutottumuksista ja etenkin siitä mikä oikeastaan on "hyvää" lihaa.  "Kärsästä hännänpäähän" -kokkailu, eli snout to tail -eating on alkanut omavaraistalouden ohella kiinnostamaan kovasti ja tilauksessa onkin pari aiheesta tehtyä varsin mielenkiintoisen tuntuista kirjaa.

( http://www.awesomebooks.com/search/?q=nose+to+tail&s=no&c=all&x=0&y=0 )

Marketin lihatiskiä penkoessa tulee nykyään välillä epätoivoinen olo kun yrittää etsiä ihan perustuotteita. Paistia ja filettä sentään saa useimmiten kokonaisena palana muhjuiseksi sutuksi silvottujen suikaleiden ohella mutta possun tai naudan sitkeämmät osat ovat yhä useammin kiven alla. Epätoivo vaihtuu ajoittain epäuskoksi kun katselee tarjontaa. Haluavatko suomalaiset todella lihansa oranssiin liejuun sotkettuna, eikö maulla ja raaka-aineen laadulla ole mitään väliä?

Harrasteluontoisen lammastalouden (onpa hieno sana kun puhutaan 4-10 teuraspässistä vuodessa :) ) myötä eläimen hyödyntäminen mahdollisimman tarkkaan on alkanut kiinnostaa yhä enemmän. Etenkin sisäelinten käyttö on hyvin mielenkiintoinen aihe, varsinkin kun olen niitä hieman vierastanut koko ikäni. Viimesyksyinen karitsanmaksa räjäytti pankin, grillattu maksa simppelillä salaattipedillä ja vinegretillä oli yksi parhaita ruoka-annoksia ikinä. Pötsiin leivottu haggis on kokeiltu myös eikä huonoa evästä ole sekään. Pässin kiveksetkin hönöpäissäni liekitin mutta veikkaan että niistä ei tule ruokapöytäni vakiotarjottavaa. Maussa ei mitään vikaa ja suutuntuma täsmälleen sama kuin munakokkelissa (pun intended) mutta joky tsykolooginen este niiden syömisessä tuntuu olevan. Seuraavana listalla on herkkujen herkuksi kehuttu kateenkorva, joka on tähän asti jäänyt kokeilematta koska en ole sitä huolellisesta kaivamisesta huolimatta lampaan sisuksista löytänyt. Tänä syksynä aion mokoman lihakimpaleen löytää, selvitystyön perusteella luulen jo arvaavani missä se tarkkaan ottaen sijaitsee ja miltä lampaassa vielä kiinni ollessaan näyttää. Kuulostanee hassulta ettei löydä elintä lampaasta mutta voin kertoa homman olevan helpompaa paperilla kuin siinä vaiheessa kun sylissä on saavillinen suolia. Kateenkorvahan tosin häviää vanhemmilta elikoilta mutta meillä pässit menevät lihoiksi n. 8kk iässä jolloin tuon herkkurauhasen pitäisi vielä löytyä.

Omavaraisuuden lisääminen eläinkunnan tuotteiden osalta hyvinkin vahvasti on muutenkin suunnitelmissa. Kanat kasvavat kovaa vauhtia ja ensimmäistä todellista lähiruokamunakasta odotellaan vesi kielellä. Ensi kesäksi on etsittynä toimittaja ankkantipuille ja possuaitausta on katseltu sillä silmällä... Niin ja hirviporukkaan toki mukaan jos mitenkään vain saan ajan riittämään.

Eli jonkun sortin paluuta perusasioiden äärelle tässä haen. Ihan siihen en kuitenkaan menisi mitä vanhempien ihmisten kertoman mukaan ruuanlaitto teurasaikaan on ollut, eli kaikki ylijäämäelimet saunan pataan kiehumaan ja siitä lautaselle pottujen kanssa :P. Vähän hienostuneempi, vaan ei hienosteleva lähestymistapa on hakusessa.

Sisäelinvinkkejä ja ajatuksia nykyihmiselle eksoottisempien ruhon osien hyödyntämisestä olisi kiva kuulla muiltakin!
23
150 000 viestiä napsahti rikki tänään!

Täytyy myöntää että en ikinä olisi 10 vuotta sitten uskonut että tällaisia viestimääriä nähdään. Foorumilla on muuten ensi keväänä "viralliset" 10-vuotissynttärit jos nyt oikein muistan, eli yli 15 000 viestiä vuodessa, yli 40 viestiä päivässä joka ainoa päivä on tullut. Enemmän tai vähemmän aiheeseen liittyen ;)
24
Tori -osio on tarkoitettu pääsääntöisesti yksityishenkilöiden ilmoitteluille. Ilmoitukset yksityishenkilöille ovat luonnollisesti ilmaisia.

Myynti-ilmoitusketjuissa tulee välttää turhan keskustelun käymistä, etenkin sivuraiteille eksyvä keskustelu on ei-toivottua. Tuotteesta ym. aiheeseen liittyvästä toki saa ja pitää keskustella.

KAUPALLISTEN TOIMIJOIDEN ILMOITTELU:

Yritysten ilmoittelun toistaiseksi ainoana rajoituksena on 1 ilmoitusketju per yritys. Tämä on ehdoton sääntö. Jokaisen yrityksen pitää myös ennen ketjun avaamista ottaa yhteys ylläpitoon. Tämäkin on ehdoton sääntö.

Referrer -linkit ja muu enemmän tai vähemmän pyramidihenkinen markkinointi lasketaan myös kaupalliseksi toiminnaksi, sillä erotuksella että tällaisia ilmoituksia ei hyväksytä vaan ne poistetaan havaittaessa.

Tärkeää: monella foorumilla havaittu lieveilmiö, eli kilpailijan arvostelu tai jopa mustamaalaaminen samalla kun mainostaa omia tuotteitaan aiheuttaa välittömän bannin ja ikuisen porttikiellon foorumille.

Ilmoitusta jättäessäsi muista seuraavat:


1. Otsikossa on oltava:

- ilmoituksen tyyppi O/M/V (Osto/Myynti/Vaihto)
- ilmoituksen kohde
- esimerkiksi: "M: SPNA 400W"


2. Ilmoitustekstissä ON oltava
- hintapyynti
- tuotteen kunto
- sijainti
- mielellään myös yhteystiedot, mutta privaviesti tai email katsotaan riittäväksi

3. Kun tuote on myyty, vaihda otsikoksi "MYYTY", "OSTETTU", "SAA POISTAA" tms, niin ylläpito poistaa ketjun ehtiessään

Mikäli puutteellista ilmoitusta ei korjata, ylläpito voi poistaa koko ketjun.

4. Aktiivihiilifilttereitä ja muita hajunpoistolaitteistoja myydessä pitää ehdottomasti ottaa ennen myynti-ilmoituksen julkaisemista yhteyttä ylläpitoon. Perusteluissa tulee selvästi tulla ilmi, miksi ko. laitteistoa on jouduttu käyttämään chilinkasvatukseen. Ylläpidon harkinnan mukaan epäilyttäviä ilmoituksia ei saa Chilifoorumin Toriosiolla julkaista.

5. Ilmoitukset jotka eivät täytä vaatimuksia poistetaan kyselemättä.

6. Mikäli et lue, kirjoittele tai ole edes kiinnostunut chilistä tai chilifoorumista, älä jätä viestiä tori-osiolle!!. Mikäli ensimmäinen ja samalla viimeinen viestisi on myynti- tai ostoilmoitus, voit jättää saman tien kirjoittamatta senkin.  Tapauksesta riippuen 10-50 selväpäistä chiliin liittyvää viestiä vaaditaan.

Kohdat 5 ja 6 lisätty viime aikoina räjähdysmäisesti lisääntyneiden hit-and-run -ilmoittelijoiden vuoksi. Menkää keltaiseen pörssiin mikäli tarvitsette ilmaisen myyntikanavan.

25
Erikoisuudet / Hardcore Jerky
helmikuu 22, 2011, 21:25:52 ip
Varsin perinteinen resepti norjan vuonoilta.

1. Juostaan pihamaalta kiinni yksi lammas, värillä ei väliä. Kannattaa valita suhteellisen pulska yksilö jotta jerkyä saadaan sopivan kokoinen pala:



Perataan lammas. Henki poistetaan ennen perkausta työskentelyn helpottamiseksi. Erityisesti veren laskeminen tehdään huolella, kuivalihaan jäänyt veri pilaa koko homman.



Annetaan jäähtyä kunnolla vaikka parikin päivää ja irrotetaan takajalka. Jalan pintaan hierotaan nitriittipitoista suolaa muutama ruokalusikallinen botulismin ehkäisemiseksi jonka jälkeen koko koipi upotetaan karkeaan merisuolaan. Suolaus kestää viitisen vuorokautta ja kinttua käännetään päivittäin, samalla pidetään huoli että jalka on kokonaan suolan peitossa.

Suolauksen jälkeen huuhtaistaan ja pyyhitään kuivaksi. Kylmäsavustus on optionaalista mutta antaa erinomaisen lopputuloksen, eli 12 tuntia kylmäsavua esimerkiksi Bradley -pöntössä jonka jälkeen herkku nostetaan ilmavaan ja viileään paikkaan roikkumaan. Alla oleva koipi on roikkunut kylmällä kuistilla 3 kuukautta ja kuten näkyy, on herkkusuu jo käynyt veistämässä makupaloja ahnaaseen kitaansa. Roikotustila saa mennä pakkasellekin välillä, siitä on itse asiassa kuivumisen kannalta vain hyötyä ja suola pitää lihan jäisenäkin helposti veisteltävänä. Liian lämpimässä liha luonnollisesti menee pilalle...

26
Muut harrastukset ja elämä / Hyvä mustavalkotulostin
helmikuu 09, 2011, 12:44:36 ip
Nyt pitäisi löytää kunnollinen lasertulostin. Vaatimuksia on 2:

- edulliset tulostuskustannukset
- nopea

Etenkin tuo ensimmäinen pitää olla kohdallaan, maksan mielelläni useampia satasia lisää tulostimen hintaan jos koneeseen saa riittoisan värikasetin kohtuuhinnalla. Väritulostinkin voisi käydä mutta jostain syystä tämä nykyinen syö myös värikasetit vaikka mustavalkoista tulostaisi. (mv -kasetti on kyllä erillinen)

t. nimim. "lopen kyllästynyt 300 euron rimpulaan johon pitää ostaa joka kuukausi satasella värikasetteja"

edit:

tuollaista katselin alustavasti: http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Printers/Laser/i-SENSYS_LBP6750dn/index.aspx
27
Pikkujoulukausi lähestyy ja tänä vuonna olisi tarkoitus taas vuoden tauon jälkeen järjestää pikkujoulut Tampereella! Harkinnassa on eräs oikein mukava poreammein ym. tarpein varustettu saunatila hieman keskustan ulkopuolelta. Päivämäärästä tulee tietoa lähiaikoina, keskustelua aiheesta voidaan alkaa käymään :)

Ja nyyttärimeininki!

Päivämääräksi varmistui lauantai, 6.11. ja kello 17 alkaen! Paikka on uusi, hieno saunatila Lielahdessa:

http://www.tehtaansauna.fi/

Tilassa on erinomaiset ruuanlaittomahdollisuudet, sauna ja poreamme. Sävelkorvaisten kauhistukseksi myös karaokelaitteisto löytyy.

Tehtaansauna tarjosi chiliporukalle erinomaisen diilin, eli näistä bileistä joutuu kaivamaan kuvetta vain 10 euroa per nenä. Omat pyyhkeet pitää kuitenkin ottaa mukaan ja paikkoja siistiä juhlan jälkeen.

Ohjelmaa on suunnitteilla, lisää tietoa tulee tai sitten ei, eli yllätyksiä voipi olla luvassa...

Jokseenkin sitovat ilmoittautumiset pitäisi nyt sitten saada, laittakaa vaikkapa minulle yksäriviestinä tai sähköpostiin info (at) chilikauppa.fi


Bussilinja 16 tuo 100 metrin päähän, Epilänharjun pysäkki:

http://aikataulut.tampere.fi/?stop=1012&direction=1&showLines=16


kyytiin pääsee mm. Rautatieaseman tienoilta.


28
Minulla on silloin tällöin tapana ottaa huoltamolta (esim. ABC) välipalaksi lämmitetty "panini" ja kahvi. Eilen tuli todellinen ylläri vastaan:
BBQ kana-pekoni -panini:

http://www.paninikiertue.fi/index.asp?sivu=tuote

En ole missään ketjupikaruokalassa saanut mitään näin tulista. Suuhun jäi pitkäksi aikaa pieni polte ja kuuma kahvi poltti suuta oikein mukavasti tuon kanssa nautittuna. Veikkaan vahvasti että näitä on jätetty useampikin syömättä ellei minun saamani ollut maanantaikappale tai paninileipurin jäynä. Oli vielä hyvääkin. Vahinkotulisuuden puolesta tosin puhuu se, ettei valmistusaineissa mainittu lainkaan chiliä.
29
Perinteeksi muodostuneet chilinsyöntikilpailut järjestetään taas 28.5. noin kello 18 alkaen Tampereen Kehräsaaressa, ravintola Gringos Locosissa. Paikalle kannattaa saapua jo puolta tuntia ennen ja ennakkoilmoittautumisia kilpailuun voi lähettää vaikka sähköpostilla info (at) chilikauppa.fi

Viime vuoden kisa yltyi hurjaksi, kaksi viimeistä kisaajaa söivät keittiön käytännössä tyhjäksi chileistä. Loputkin nagat, habanerot ja muut laitettiin soseeksi jonka sankarit lusikoivat ahnaisiin suihinsa kunnes toisen oli pakko luovuttaa... Saa nähdä miten käy tänä vuonna, sääntöjä muokataan hieman ja kilpailu tulee olemaan huomattavasti nopeatempoisempi. (ja sen kautta brutaalimpi, suorastaan armoton makuhermoille...)

30
 ;D


http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Verkkoyhteis%C3%B6t+ovat+nuorten+naisten+kohtauspaikkoja/1135252192605