Ajattelin testata Korealaisen perinneruoan Kimchin valmistusta.
Kimchi on pääosin hapatettua kiinankaalia ja monessa ohjeessa sen tärkeimpänä mausteena on gochugaru (korealainen karkea chilijauhe). Pienen etsiskelyn jälkeen tuota goshugarua näyttävät myyvän aasialaiset elintarvikekaupat ja myös joidenkin nettikauppojen kautta tilattavissa.
Onko täällä kanssaharrastajilla syvempää tietämystä gochugarun luonteesta, käytetäänkö sen raaka-aineena jotain tiettyä chililajiketta, savustetaanko chilit maustetta varten, jne? Onko mausteessa jokin tietty omaleimainen aromi/maku.
Ajattelin ensisijaisesti käyttää noita itse kasvatettuja ja kuivattuja chilejä. Kiva olisi kuulla jos jollakulla parempaa tietämystä tuosta mausteesta, tai kokemuksia kimchin valmistuksesta.
Kimchi on pääosin hapatettua kiinankaalia ja monessa ohjeessa sen tärkeimpänä mausteena on gochugaru (korealainen karkea chilijauhe). Pienen etsiskelyn jälkeen tuota goshugarua näyttävät myyvän aasialaiset elintarvikekaupat ja myös joidenkin nettikauppojen kautta tilattavissa.
Onko täällä kanssaharrastajilla syvempää tietämystä gochugarun luonteesta, käytetäänkö sen raaka-aineena jotain tiettyä chililajiketta, savustetaanko chilit maustetta varten, jne? Onko mausteessa jokin tietty omaleimainen aromi/maku.
Ajattelin ensisijaisesti käyttää noita itse kasvatettuja ja kuivattuja chilejä. Kiva olisi kuulla jos jollakulla parempaa tietämystä tuosta mausteesta, tai kokemuksia kimchin valmistuksesta.