maaliskuu 29, 2024, 07:16:20 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Physalis!

Aloittaja Aji Inferno, maaliskuu 05, 2011, 19:31:49 ip

« edellinen - seuraava »

Oletko kasvattanut näitä:

Ananaskirsikka (physalis peruviana)
49 (74.2%)
Tomatillo (p. philadelphica)
19 (28.8%)
Lyhtykoiso (p. alkekengi)
13 (19.7%)
P. acutifolia
0 (0%)
P. nicandroides
1 (1.5%)
P. pubescens
4 (6.1%)
P. heterophylla
1 (1.5%)
P. hederifolia
0 (0%)
P. crassifolia
1 (1.5%)
P. minima
0 (0%)
P. grisea
4 (6.1%)
Muu (mikä?)
3 (4.5%)
P. pruinosa
5 (7.6%)

Äänestäjiä yhteensä: 66

Anonyymi

Ensimmäinen kukka! Jotain on siis tehty oikein :) Pahoittelut hieman tummahkosta kuvasta.


Siellä se lymyilee.

Anonyymi

Mitäs chilifoorumilaisten physaliksille kuuluu?  :)

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Anonyymi - heinäkuu 01, 2013, 11:35:03 ap
Mitäs chilifoorumilaisten physaliksille kuuluu?  :)



2 verdeä, 2 purplea ja yksi peruviana. Pisimmät haarat parimetrisiä ja pari viikkoa sitten alkoi ilmestymään suojuslehtiä...
Oikeassa alanurkassa on Fish Pepper parin lehden voimin kuvassa....... Tai ainakin pitäisi olla, lehdet on hiukan väärän väriset käsittääkseni.

Huru-ukko





Ylemässä kuvassa on physalis purple, ja alemmassa physalis verde.
Jostain syystä tuo purple on alkanut pudottelemaan lehtiään kellastumisen kautta....Juuret on turvonneet isoiksi lootassa, mutta hyvässä kunnossa. PH on 6.5 ja EC on 1.5. En oikein syytä keksi tuolle käyttäytymiselle.

Huru-ukko

Syy taisi selvitä tuon purplen lehtien pudotteluun ja kellastumisiin.



Varren ympärille oli unohtunut tukilanka, joka oli painunut varren sisälle. Poistin sen, mutta ehkä lanka olisi jäänyt sinne varren sisälle poistamattakin...
Joka tapauksessa nyt on pikku hiljaa loppunut tai vähentynyt lehtien kellastuminen  :o...

Mielenkiintoista olisi koettaa hiukan raapia rikki varressa oikealla olevan uran ylä- ja alareunaa, ja laittaa päälle jotain "laastariksi", vaikka vahaa...

Feint

Löysin paikallisesta puutarhamyymälästä ananaskirsikan siemeniä, liotin vuorokauden ja heitin eilen itämään. Vapautu sopivasti yksi n. 20cm altakasteluruukku ja ajattelin kokeilla siinä kasvatella ensi vuotta varten kokeilumielessä. Onko kukaan kasvattanut noita altakasteluruukuissa tai vastaavissa? Jostain luin, että tarvitsevat paljon vettä, mutta eivät kestäisi "jatkuvaa kosteutta" - mitä se ikinä tarkoittaakaan.

Ilmeisesti suht nopeakasvuinen rehu, eli reisille taitaa mennä tämä kokeilu, mutta tuleepahan siementen itävyys testattua. Ensi kaudella sitten pyritään hakemaan ihan satoakin näiltä.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Feint - heinäkuu 24, 2013, 14:31:46 ip
Löysin paikallisesta puutarhamyymälästä ananaskirsikan siemeniä, liotin vuorokauden ja heitin eilen itämään. Vapautu sopivasti yksi n. 20cm altakasteluruukku ja ajattelin kokeilla siinä kasvatella ensi vuotta varten kokeilumielessä. Onko kukaan kasvattanut noita altakasteluruukuissa tai vastaavissa? Jostain luin, että tarvitsevat paljon vettä, mutta eivät kestäisi "jatkuvaa kosteutta" - mitä se ikinä tarkoittaakaan.

Ilmeisesti suht nopeakasvuinen rehu, eli reisille taitaa mennä tämä kokeilu, mutta tuleepahan siementen itävyys testattua. Ensi kaudella sitten pyritään hakemaan ihan satoakin näiltä.


Oon huomannut, että tuo oma violetti ananaskirsikka tykkää ryypätä hitosti vettä. Mulla se kasvaa vähän läpinäkyvässä 10l ämpärissä, johon tykkäsi todella nopeasti kasvattaa reippaan juuriston, niin eipä ihme että tykkää runsaasta kastelusta.
#816

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Feint - heinäkuu 24, 2013, 14:31:46 ip
Löysin paikallisesta puutarhamyymälästä ananaskirsikan siemeniä, liotin vuorokauden ja heitin eilen itämään. Vapautu sopivasti yksi n. 20cm altakasteluruukku ja ajattelin kokeilla siinä kasvatella ensi vuotta varten kokeilumielessä. Onko kukaan kasvattanut noita altakasteluruukuissa tai vastaavissa? Jostain luin, että tarvitsevat paljon vettä, mutta eivät kestäisi "jatkuvaa kosteutta" - mitä se ikinä tarkoittaakaan.

Ilmeisesti suht nopeakasvuinen rehu, eli reisille taitaa mennä tämä kokeilu, mutta tuleepahan siementen itävyys testattua. Ensi kaudella sitten pyritään hakemaan ihan satoakin näiltä.


Näihin toimii samat kikat kuin chileihin. Sillä erotuksella, että kasvattavat todella ison juuriston ja kuluttavat vettä enemmän.

Feint

Mitenkäs talvettaminen? Jos ensi viikon aikana itäisi siemenet, niin tuskin ihan valtavaksi ehtivät kasvaa. Selviävätkö nuo sellaisenaan talven yli, vai auttaako lyhyeksi leikkaaminen?

KP78

Jee, mulla viimein kukkii ixocarpa. Mielenkiintoset keltaset kukat, pitäs vielä katella tarkemmin kun viittis yhen joskus irrottaa...

Ryhis

Physalis peruviana on innostunut kukkimaan! Tosin vain yhdellä kukalla.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

calm

Ananaskirsikasta kopsahtelee kypsiä marjoja kasvarin lattialle kourallinen päivässä, mitähän ihmettä noille tekisi.. Vähän niinkuin tuon kasvu olisi sentään nyt hiipunut, tai sitten se vaan kasvaa jo niin chilien piilossa, että varsinainen kasvu vaan ei erotu. Ainakin tämä nyt oli huikeasti chilejä aikaisempi tuottamaan satoa. Samaan aikaan keväällä idätetty, ananaskirsikan ensimmäisiä kypsiä oli jo juhannuksena, chileissä nyt kuukauden myöhemmin.

Siinä se kuvassa etualalla ensimmäisenä etualalla pitäisi olla, muttamutta..


IceQueen

Tää pääsee kyllä ens vuoden kasvatettavien listalle! :) On sen verran hyviä nuo marjat.

Feint

Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 28, 2013, 21:20:58 ip
Tää pääsee kyllä ens vuoden kasvatettavien listalle! :) On sen verran hyviä nuo marjat.


Sellaisenaan aika kammottavia, mutta salaateissa yms erittäin hyvä lisä. Ja leipäjuuston kanssa  8)

IceQueen

Lainaus käyttäjältä: Feint - heinäkuu 28, 2013, 21:27:00 ip
Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 28, 2013, 21:20:58 ip
Tää pääsee kyllä ens vuoden kasvatettavien listalle! :) On sen verran hyviä nuo marjat.


Sellaisenaan aika kammottavia, mutta salaateissa yms erittäin hyvä lisä. Ja leipäjuuston kanssa  8)
ai? Erooko maku suuresti kaupasta saatavista? Mä kyl vetelen niitä semmosen korillisen, missä niitä myydään ihan sillään välipalaks. :D

Hubert

Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 28, 2013, 21:29:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Feint - heinäkuu 28, 2013, 21:27:00 ip
Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 28, 2013, 21:20:58 ip
Tää pääsee kyllä ens vuoden kasvatettavien listalle! :) On sen verran hyviä nuo marjat.


Sellaisenaan aika kammottavia, mutta salaateissa yms erittäin hyvä lisä. Ja leipäjuuston kanssa  8)
ai? Erooko maku suuresti kaupasta saatavista? Mä kyl vetelen niitä semmosen korillisen, missä niitä myydään ihan sillään välipalaks. :D


Ei eroa. Tai jos eroaa, niin parempia ovat omassa puskassa. :) Täytyy vaan malttaa antaa kypsyä kunnolla.
Lisäksi monet eivät vain yksinkertaisesti tykkää näistä, maku kun on suomalaiseen suuhun varsin eksoottinen.

Feint

Muistuttaa maultaan appelsiiniä, mutta on aika "laimean" makuinen. Tulee mieleen hieman pilaantunut tai muuten vaan huono hedelmä, josta maku on väljähtänyt ja raikkaus kadonnut. Ainakaan itse en pysty syömään kuin yhden tai kaksi kerralla, eikä sekään mikään makuelämys ole. Lisukkeena kaiken muun seassa antaa kivaa makeutta.

Toivottavasti itse kasvatettuna maku on hieman parempi. Nätti puskahan tuo joka tapauksessa on :D

Huru-ukko

Voisikohan noita tomatilloja käyttää tomaattien asemasta chilisooseihin...?.

Seuraavana on listalla savurocoto tahna, täytynee siinä tehdä pieni erä tomatilloilla. Ja raakoja taitaa joutua käyttämään. Aika paljon on jo niitä, joista suojuslehdet on alkaneet kuivamaan. Eivät vielä kypsiä?.

Keittäminen taitaa poistaa solatiinin  :o?.

Olisiko kellään kokemusta tomatillosörsseleistä ?....

Aji Inferno

Kaikki physalikset eivät kypsinä vaihda juurikaan väriä, eli kypsyys pitää niillä määrittää peitelehtien kuivumisesta.

Itse tykkään kovasti ananaskirsikan mausta, eikä edes lyhtykoiso ole hassumpi (vaikka sitä on kehnoksi haukuttu).

IceQueen

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 31, 2013, 17:20:09 ip
Kaikki physalikset eivät kypsinä vaihda juurikaan väriä, eli kypsyys pitää niillä määrittää peitelehtien kuivumisesta.

Itse tykkään kovasti ananaskirsikan mausta, eikä edes lyhtykoiso ole hassumpi (vaikka sitä on kehnoksi haukuttu).
Mistä näitä siemeniä löytyy, onko ihan markettikamaa?