huhtikuu 14, 2021, 04:20:31 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Kebabmaniac

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
marraskuu 26, 2016, 15:00:44 ip
Toimittaja testasi Helsingin tulisimmat kanansiivet - ylsi ennätyssijalle.
http://www.iltalehti.fi/iltv-pippuri/201611260114606_cj.shtml.

Itsehän en tuollaista pelleilyä viitsisi edes yrittää, ruoka ruokana jne., mutta tiedoksi.
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Pärämätsit
helmikuu 08, 2016, 19:19:31 ip
Kiitos, siis näilläkin sormilla voisi onnistua, tosin veikkaan että tulos on samankaltainen :) Pitääpä kokeilla.
3
Mausteet / Vs: Chipotle Tabasco
marraskuu 17, 2015, 22:35:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - marraskuu 17, 2015, 18:59:24 ip
Lainaus käyttäjältä: Kebabmaniac - marraskuu 17, 2015, 18:41:59 ip
Saisikos tätä jostain tilatuksi järkevään hintaan tuossa puolen gallonan koossa ? Yhteistilauksia ? Amazon, jossa tälle on houkutteleva $21.50 hinta valittaa ettei toimiteta Suomeen. Tabascon Countrystoresta ostettaessa esittää alustavaa $50 hintaa postituksesta (voinee siis olla enemmän). Olisi tarkoitus antaa tällainen joululahjaksi eräälle chipotle-hullulle mutta joku roti tuossa postituksen hinnassa.


Eli tuo ei toimi?

http://www.chilitarvike.fi/poppamies-chipotletahna-jttikoko-1kg


Kyllähän tuo varmaan mulle toimisi, mutta tässä  on kyseessä tällainen aloitteleva teini-chilisti joka on juuri nimenomaisesti tuohon tabascoon kiintynyt (kulutus >plo/viikko) ja haluaisin nimenomaan lahjana ojentaa tuollaisen. Voisi jopa övereillä oppia maistelemaan jotain muita :) Ja kyseessähän olisi siis tällainen pänikkä:
4
Mausteet / Vs: Chipotle Tabasco
marraskuu 17, 2015, 18:41:59 ip
Saisikos tätä jostain tilatuksi järkevään hintaan tuossa puolen gallonan koossa ? Yhteistilauksia ? Amazon, jossa tälle on houkutteleva $21.50 hinta valittaa ettei toimiteta Suomeen. Tabascon Countrystoresta ostettaessa esittää alustavaa $50 hintaa postituksesta (voinee siis olla enemmän). Olisi tarkoitus antaa tällainen joululahjaksi eräälle chipotle-hullulle mutta joku roti tuossa postituksen hinnassa.
5
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Turun ravintolat
lokakuu 31, 2015, 17:32:45 ip
Taco Nito tarkistettu, arvostelun voi katsoa yltä. Mutta pitää sanoa että Pizzeria Carlinan Iskender habanerokastilla on myös suositeltava. Ei se musta niin tulinen ollut kuitenkaan että olisi kanaemomaisen huolehdinnan oikeuttanut, mutta se oli HYVÄÄ.
6
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - elokuu 16, 2014, 22:32:33 ip

Kebabmaniacin pitää poistaa kopioimansa kuva. Siihen ei enää muut pysty.


Sehän oli linkki ap-postaukseen ja asia lienee nyt ok -ei mulla ainakaan omassa postauksessa enää näy mitään kuvaa.


7
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 16, 2014, 13:27:51 ip


Jätin "parhaan" viimeiseksi, eli valkoisen kärpässienen. Valkoisia herkullisia ruokasieniä on olemassa, esim. koivuhapero. Sen sekoittaminen tähän vaatii todellisen taiteilijan  :o. Lisäksi koivuhapero ei ole puhtaan valkoin, vaan hiukan vihertävä. Kuusenherkkusieni ja anisherkkusieni on myös samankaltainen.


Paras suositus vastaalkajalle on, että älä kerää valkoisia sieniä, ennenkuin olet sata varma että tunnistat erot. Valkoisen kärpässienen hyvä tuntomerkki on kerätessä ylös nouseva tuppi jalan tyvessä. Wikipediassa on hyvä lyhyt oppimäärä......


Itse en kyllä näyttelisi/kuljettelisi valkoista kärpässientä ruoaksi kelpaavien/aikomieni sienien lähelläkään. a) sienet tuppaavat murenemaan helposti, b) kuva saattaa irrota asiayhteydestään.
9
Parhaita en uskalla luvata kun viime reissusta on jo aikaa ja tarjontaa on varmaan tullut lisää mutta ainakin Elevant (intialaista) ja African Kitchen (arvatkaa mitä) ovat tarjonneet erittäin hyvän hinta-laatusuhteen vaikkei kummankaan tuliset ruoat ole ubertulisia. Tulisinta safkaa Tallinnassa olen saanut ravintola Texasissa (http://www.texas.ee/content.php?txs=menu) jonka TEXAS NATIONAL CHILI kutitteli ainakin mun chili- ja makuhermoja. Paikan yli-amerikkalaisuus mm. tarjoilussa saattaa tosin aiheuttaa puistatuksia yliherkille...
10
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
maaliskuu 08, 2014, 22:02:42 ip
Yllätys yllätys, Döner Harju testattu vasta tänään kun vrt. nimim. Kävin toki jonoa katsomassa jo taannoin. Ei tuo yliviritettyjä odotuksia täytä (odotusaika, hipsterit) vaikka lähinnä Berliiniä mihin suomessa voi Dönerissä päästä, kilpailijoita ei ole. Mutten mene enempää yksityiskohtaisuuksiin ennen kuin testaan pari kertaa lisää. Ruoka _on_ hyvää, mutta kokekaa itse ja päättäkää.  Uutinen sen sijaan on se että pöydissä on setien ihan itse suunnittelemaa chiliöljyä josta ovat ylpeitä- tulivat kertomaan mm. chililajikkeet. Tämä hienoa ! (Mut ei kyllä näillä toleilla tuntunut :)).
11
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 23, 2013, 20:17:37 ip
Jyväskylän ensimmäinen, vuonna -87 perustettu Troijan kebab on kyllä aivan loistava pulju. Suosittelen!
http://www.troija.fi


Hyvä jos tykkäät. Promokuvat - esim tuo pita-kebab setti ko. paikasta, ei saa mua kyllä pyhiinvaellukselle:

)

No, toisaalta promokuvat (esmes hampurilaisravintolat  :o)

Mutta kuten varmaan aiemmin olen täällä todennut: Suomessa pitakebabissa on käsittämätöntä että porukka lataa suoraan kylmän pitaleivän sisään keitetyn/mikrotetun (tukku)lihan. Jos esmes edes sitä pitaa lämmittäisi esim paahtamalla (puhumattakaan tuoreesta!) sen lämmitetyn lihan seuraksi niin eineen makuelämys olisi jo toiselta planeetalta, eiku anteeksi esim. niinkuin Tanskasta tai Saksasta. Jossa se lihakin siis on rapeaksi grillattua. Tuo ylläoleva matsku on kuvan perusteella kaikkinensa 1 niistä suomalaisista normimestoista. Vai miten se poikkeaa ?
12
Eilen 2h, tänään 1h metsässä Päijät-Hämeessä. Suppilovahveroita oli valtavasti, kangasrouskuakin jonkin verran. Muttei yhtään mustaa torvisientä >:( edes sellaisissa paikoissa jossa niitä on aikaisemmin ollut. Onko muilla havaintoja ?
13
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
syyskuu 12, 2013, 19:25:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - syyskuu 12, 2013, 19:08:34 ip
Fafa`s on kyllä loistopaikka jos falafel maistuu. Joka kerta siellä kysytään saako chiliä laittaa, mutten ole kyllä aistinut noissa ollenkaan tulisuutta.


Komppaan tätä, täällä olen saanut Suomen parasta falafelia (Sörnäisten toimipisteestä).  Viitaten aikaisempaan viestiini Maunulan Pikku Jerusalemista josta sai shawarmaa ja kuulemma vielä parempi falafeleja: nyt on jo myöhäistä, paikka kiinni :(
14
Valmisruoat / Vs: Chilimakkarat
syyskuu 06, 2013, 18:02:21 ip
Lainaus käyttäjältä: Jame - toukokuu 31, 2013, 08:47:19 ap
Löytyi tuollaiset sivut. Mahtaakohan siellä olla jotain chilimakkaroista? Täytyy vilkaista.

http://www.makkara.info/aks3_uusimmat.php


Vaikka AKS:n toimintaa ja tieteellistä lähestymistapaa (=vakioitu kypsennystapa :))  arvostankin, niin raati koostuu muutamien lukemieni arvosteluiden perusteella ns. chilivammaisista. Tämä ilmeni myös jonkin ip-lehden kesän makkaratestissä jossa joku normi-makuun tehty chilimakkara sai AKS-edustajan itkuraivarin partaalle.

Olisi muuten kyllä upeata jos chilimakkaroista/tuotteista olisi tuon tai esmes olutopas.info'n tyylinen tietokanta. Tuotteiden sanallinen arvostelu, tulisuus vaikka asteikolla 1-5, mistä löytyy... Tokihan mielipiteet saattaisivat erota kovastikin.
15
Lainaus käyttäjältä: Aku - elokuu 24, 2013, 22:31:06 ip


Pienoinen tatti. Lajista ei tietoa, oli hieman etanoiden syömä pillien osalta. Pillit olivat vihertävän keltaiset.


Veikkaus: Kangastatti (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kangastatti)
16
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - elokuu 23, 2013, 08:07:20 ap
Lainaus käyttäjältä: Miquel - elokuu 22, 2013, 20:16:07 ip
Huoh. Noita uutisia lukiessa ei voi kuin ihmetellä että eikö noilla ihan oikeasti ole parempaakaan tekemistä.  ;D
Jossakin vaiheessa varmaan resetoidaan koko suomalainen kulttuuri ja uskonto helvettiin jotta kaikki mamut varmasti tuntevat olonsa kotoisaksi?  ::)

Mikäs siinä, muutetaan vain suosiolla koko maa vaikka islamistiseksi. Rättipäitä meillä näppärästi onkin jo kourallinen omasta takaa.  ;)...Sikaflex  ;D  ;D


Suomalaisen kulttuurin ja uskonnon tuho ärsyttää minuakin. Kaikki on mennyt päin persettä siitä lähtien, kun kristinusko piti tänne väkisin tuoda. Oikea suomalainen uskontokin mentiin kieltämään 1600-luvulla. Mihin on jäänyt karhun palvonta? Missä ovat pyhät lehdot? Muistaako kukaan enää jättää saunatontulle löylyvettä?

Ei enää kannel soi Tapion vainioilla, ei heinäntekoon ryhdytä Väinämöisen viikatteen ilmestyessä taivaanrannan takaa. Kadotuksen tiellä on suomalainen yhteiskunta.

P.S. Älkääkä nyt edes ajatelko, mitä saamelaiset tästä kaikesta ovat mieltä.


Eikös paluu entiseen voisi olla helppo - riittävällä annostuksella esmes nagaa voisi (vasta)käännyttää erinäisenkin jääräpään. Ei tarttis erityisesti pelotella millään maanalaisilla tulevaisuudenkuvilla. Vihkiytyneet chilishamaanit voisivat samalla vierellä rouskutella pyhää kasvia :)
17
Lainaus käyttäjältä: Kebabmaniac - elokuu 05, 2013, 20:11:12 ip
Hieno matkakertomus, lisää tällaista ! Tekee mieli hankkia oikea moottori alle ettei tarvis aina ite polkea (vähän käyny tuollaki kyl polkasemas jalgrattaal).


Musta tuli eilen 350cc endurotyylisen Jawan omistaja. >100 km asvalttia, hiekkaa, metsäautoteitä takana. Römpötipötipöts. Tästä tuli kerrasta mun kalakaveri !
18
Sama kävi silmään. Onx mistään kotoisin ? Itsehän tosin investoin juuri kiertoilmauuniin että voisi käyttää tähän tarkoitukseen...
19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Juustoista asiaa
elokuu 09, 2013, 23:59:33 ip
Tuo ternimaidosta tehty uunijuusto on muuten päijät-hämäläisittäin onomatopoeettisesti (???) nimeltään muljaus. Ken on sitä (tyypillisesti kera kanelin&sokerin) nauttinut ymmärtänee nimen.

Eipä ole tässä säikeessä muuten vielä tullut ensimmäistäkään chilijuustosuositusta - onx ne kaikki ihan /cstä ?

Ai niin muutes: Riitan herkku on paras firman nimi heti Jorman kuljetuksen jälkeen.
20
Kuluttaja-lehti: "Liian tulista"
- Lehden Ratkaisuja riitoihin-palstalla Asiakas oli ostanut chilimaustettuja makkaroita jotka olivat "liian tulisia". Käypä korvaus olisi ollut 300€.
- Ratkaisu: Asiakas oli kieltäytynyt toimittamasta makkaroita valmistajalle. Todisteita virheellisyydestä ei siis löytynyt.

Harmin paikka "Asiakkaalle".

... tuli sitten perehdyttyä vähän noihin Kuluttajariitalautakunnan sivuihin. On se hienoa kun jostakin löytyy pätevästi valmistellut valituslomakkeet ja vielä ohje valituksen tekemiseen. Sentään jollain alalla on Suomessa huippuluokan osaamista !