(http://www.saunalahti.fi/thietavu/Chili/Frutescens/Fr_Malagueta_raw_03.jpg)
Tämä puolivilli chili on Tabascon ohella ainoa laajemmin kaupallisestikin käytetty eteläamerikkalainen c.frutescens. Se on kasvina kaikin tavoin kuin minikokoinen Tabasco, hedelmää ja kukkia myöten. Hedelmät ovat Tabascoa selvästi tummemmat, kypsinä kuitenkin myös punaiset. Maku on sellaisenaan syötynä aika raaka ja voimakas, varmasti omiaan ruoanlaittoon (kotiseudullaan Brasiliassa Malagueta on yhtä olennainen osa ruoanlaittoa kuin Jalapeno Meksikossa). Nätti pieni kasvi, ja varmasti erittäin käyttökelpoinen keittiössäkin.
Mielenkiinnolla odottelen tätä. Sain kollegaltani, jonka appivanhemmat asuvat Brasiliassa, ko. siemeniä. Laitettu itämään 18.4. ja ekat jo itäneet lautalla. Vapun aikana siirretään kasvualustalle - olen käyttänyt nyt tänä vuonna kookoksen ja mullan sekoitusta n. 3/4 multaa ja 1/4 kookosta (lisäämään ilmavuutta). :) ja ihan hyvin on tuntunut toimivan :D
Asiaa! :) Siinä on kyllä hieno chili käytettäväksi etenkin Cayennen tilalle!
Olisko tästä lisäinfoa tai kokemuksia tarjolla, Habapapa miten kasvatukset meni?
4 kpl kasveja tällä hetkellä. 2 olen pitänyt todella pienissä ruukuissa ja 2 kpl hiukka isommissa. Kaikki puskevat kukkaa, mutta ei valo riitä podien tekemiseen. Tarkoitus olikin saada ne hyvälle alulle ja päästää sitten pieneen lepoon. Tammikuun alussa sitten ledin alle pannuhuoneeseen niin saisi hyvään alkuun. Satoa sitten ensi keväällä / kesänä.
2 kpl hyvin talvetettu. Siirto isompiin ruukkuihin ja kunnolla voimaa niin hyvä tulee :)
Laitoin myös siemeniä itämään 1.12. ja nekin hyvällä alulla :)
..ja nyt maistettu ekat podit puskasta :) :chili: :fire: Kokeillaan sitten ruuanlaitossa jonkun ajan kuluttua. Puskissa tulossa 30 -40 podia :D