Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NPhoBiaz

Sivuja: [1] 2 3 ... 134
1
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Marraskuu 14, 2017, 10:52:20 ap »
Maksettu 5. pv. Ei ole siemenet tulleet. Vaikka ei niillä vielä kiirettä ole ensi kesän sadoksi..

Pyydämme kärsivällisyyttä siemenien odottelussa. Tilauksia on tullut tajuton määrä, ja kaikki prosessoidaan käsipelillä. Näin ollen homma vie aikaa, mutta sitä tehdään kokoajan eteenpäin. Osa siemenistä (ellei jopa kaikki) lähtee tämän viikon aikana matkaan!

2
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Marraskuu 10, 2017, 22:22:56 ip »
En korvausta tarvitse, eihän se lähettäjän vika ole että posti runtelee paketteja. Aaltopahvisoiro ei paljoa painoa lisää, mutta etenkin kannen ympärillä voisi pelastaa seuraavan purkin. :) Muuten posti toimitti paketin nopeasti perille ja homma toimi.

3
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Marraskuu 10, 2017, 21:12:29 ip »
Unohdin kommentoida tuotetta.

Hunajana aivan ensiluokkaista, äärettömän positiivinen yllätys. Chilihunajana vielä parempaa, sillä chilin maku on hyvin tasapainossa makeuden kanssa. Ja tämä oikeasti polttelee! :) Paljaaltaan potkii aikas kovaa, ja esim teen seassa lämpö tulee selkeästi läpi. Kaikki tämä vielä siten, ettei chili peitä hunajan makua. Aika nappisuoritus. ;D

Ainoana miinuksena on pakko mainita se, että kusti oli polkiessaan aiheuttanut kannen reunaan kaksi kovaa kolausta, joiden vuoksi purkki oli alkanut vuotaa. Hunajasta n. 10% oli purkin ulkopuolella, ja pakettia oli vähintäänkin mielenkiintoista avata... :-\ Pakkaamiseen olisi hyvä käyttää esimerkiksi pieni soiro aaltopahvia purkin ympärillä, jotta tältä vältyttäisiin jatkossa. Pelkkä kuplamuovikuori ei näemmä riitä.  :thumbdown:

4
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« : Marraskuu 06, 2017, 17:59:56 ip »
Jewen kirjeet tunnistaa jo kaukaa siitä, että meikällä on tienoon taivaallisimman tuoksuinen postiloota. ;D

Kiitos paljon siemenistä ja jauheesta!

5
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Marraskuu 05, 2017, 21:04:13 ip »
Jokusen vuoden työn tulos ja pitkä chilipäiden odotus palkitaan tänään.

Hainan Yellow Lanternin siemeniä on nyt myynnissä!

Siemeniä saa ostaa Chiliyhdistyksen tuotemyynnin kautta osoitteesta http://www.chiliyhdistys.fi/fi/tuotetilaukset/
Siemenien hinta on vain 3 euroa pussi! Suuren myyntipiikin johdosta rajoitus on 1 pussi per henkilö, jotta kaikille riittää.

Siemeniä tilaavat yhdistyksen jäsenet savat muista tuotteista 15% alennuksen ja muut kuin jäsenet 10% alennuksen. Jos tilaat pelkät siemenet, postikulut ovat 2 €, ja muuten kulut riippuvat paketin koosta.

Projekti voidaan viimein samalla todeta onnistuneeksi. :) Tavoitteena oli saattaa tämä harvinainen chililajike kaikkien Suomen harrastajien saataville puhtaana ja alkuperäisenä lajikkeena. Tavoite on nyt saavutettu, nauttikaamme sen antimista! 8)

6
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Marraskuu 02, 2017, 19:03:22 ip »
Toivottavasti tulevat myyntiin jonkun muun kuin FB: n kautta, vanhana pieruna kun en (tietenkään) siihen ole liittynyt...  ;D

Siemenet tulevat myyntiin Chiliyhdistyksen sivuille tuotetilaukset-osioon. Tilauksen voi tehdä sitä kautta samalla tavalla kuin Chiliyhdistyksen tuotetilaukset. Kun siemenet tulevat myyntiin, ilmoitus siitä tulee ainakin tänne Chilifoorumille, Facebookiin, sekä yhdistyksen Instagramiin. :)
Ei näy vielä

Pieni tekninen viivästys, mutta viikonlopun aikana yritän saada siemenet myyntiin. :)

7
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Marraskuu 01, 2017, 06:37:32 ap »
Nopea toimitus ja hienosti tulossa SmartPostin kautta... Nyt jännitetään millaista on tämä paljon mainostettu tuote. :)

8
Foorumin säännöt ja ohjeet / FOORUMIN SÄÄNNÖT JA OHJEET
« : Lokakuu 29, 2017, 13:55:41 ip »
Chilifoorumi on rauhanomainen ja suvaitsevainen keskustelupalsta kaikille chileistä ja puutarhuroinnista kiinnostuneille, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Valitettavasti ajoittain ilmenee rauhanomaisuutta ja suvaitsevaisuutta rikkovaa käytöstä, joka ei ole toivottavaa yleisen viihtyvyyden takaamiseksi kaikille käyttäjille. Jotta pahaa mieltä tai väärinkäsityksiä ei syntyisi, on foorumin käytölle luotu sääntöjä ja ohjeistuksia, jotka ovat ehdottomia. Niiden rikkominen johtaa tapauskohtaisiin toimenpiteisiin, mikäli moderaattoreiden täytyy puuttua asiaan.


FOORUMIN SÄÄNNÖT§1 EI HENKILÖKOHTAISIA LOUKKAUKSIA TAI KIUSAAMISTA

Keskustelun ollessa kiivasta ajoittain syntyy pieniä erimielisyyksiä ja jopa kinastelua. Tämä on normaalia, ja hyvässä sekä ystävällismielisessä hengessä sallittua. Sen sijaan tällä foorumilla EI SALLITA henkilökohtaisia suoria loukkauksia, uhkailuja, ilkeämielistä pilkkaa, kiusantekoa tai mitän muitakaan asiattomia kommentteja, jotka voivat aiheuttaa mielipahaa vastapuolelle. Mikäli tormäät tällaisiin asiattomuuksiin Chilifoorumilla, älä vastaa asiattomuuteen, vaan raportoi asiaton viesti välittämästi ylläpidolle. Ylläpito pyrkii reagoimaan sääntörikkomuksiin mahdollisimman nopeasti ja toimimaan niissä tapauskohtaisesti tilanteen vaatimalla vakavuudella. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa varoituksien jälkeen väliaikaisiin tai pysyviin kirjoittelun rajoituksiin Chilifoorumilla, tai ääritapauksissa foorumilta poistamiseen.


§2 EI SELVÄSTI PROVOSOIVIA POLIITTISIA / AATTEELLISIA AIHEITA

Kaikki ihmiset eivät ole yhtä mieltä poliittisissa ja uskonnollisissa asioissa, jonka vuoksi aiheet ovat tunnetusti herkkiä loukkauksille ja tunneryöpyille. Koska chilit ja puutarhanhoito eivät sivua edes etäisesti kyseisiä aiheita, on niistä keskustelua syytä välttää, mikäli kanssakeskustelijoiden viihtyvyyttä ei voida taata. Asiallinen ja kantaa ottamaton keskustelu on sallittua, mutta ennen keskustelun aloittamista on silti syytä pohtia aiheen Chilifoorumille tuomisen tarpeellisuutta.


§3 CHILIFOORUMI EI OLE HUUMAUSAINEFOORUMI

Chili ei ole huume, eikä Chilifoorumille ole minkäänlainen huumeisiin liittyvä keskustelu tervetullutta. Chilifoorumi ei edistä laittomien nautintoaineiden kasvatusta, jakelua tai käyttöä. Tässä asiassa ollaan ehdottomia, ja ylläpito poistaa välittömästi aiheeseen liittyvät viestit. Jokaisesta huumausaineisiin liittyvästä viestistä seuraa automaattinen varoitus, ja tapauksesta riippuen kovempia toimenpiteitä.


§4 EHDOTON EI RASISMILLE JA VASTAAVALLE VIHAA TAI SYRJINTÄÄ LIETSOVALLE KIRJOITTELULLE

Ylläpidolla on nollatoleranssi rasismin, syrjinnän ja vihakirjoittelun suhteen. Tällaiset viestit poistetaan välittömästi, ja tarpeen mukaan rajoitetaan käyttäjän kirjoitusoikeutta väliaikaisesti tai pysyvästi.


§5 EI ROSKAPOSTIA TAI ASIATONTA MAINONTAA

Niin sanotun roskapostin levittäminen julkisesti tai yksityisviestein ei ole sallittua, ja tällaiset viestit poistetaan välittömästi. Mainonta on sallittua hyvän maun rajoissa, ja on hyvä toteuttaa sille sopivilla alueilla, kuten Torilla tai esimerkiksi Tarvikebongaukset-ketjussa. Huomaathan, että Tori-osiolla mainostavien yrityksien tulee kysyä ensin lupa ylläpidolta, eikä se ole pahitteeksi muuallakaan foorumilla mainostaessa. Asiaton ja hyvän maun vastainen mainonta poistetaan ylläpidon toimesta.


§6 EI TARPEETONTA NOLLAPOSTAILUA

Foorumilla on riittävästi viestiliikennettä ilman tarpeettomia, aiheeseen kuulumattomia "nollapostaus"-viestejä. Nollapostauksella tarkoitetaan tarpeetonta kirjoittelua, joka ei tuo mitään sisältöä keskusteluun, ja joka ollaan voitu kirjoittaa esimerkiksi viestilaskurin kartuttamistarkoituksella. Tällä tarkoitetaan myös viestejä, joilla pyritään tahallisesti viemään keskustelua sivuraiteille. Tällaiset viestit poistetaan ylläpidon toimesta.


Mikäli huomaat sääntöjä rikkovan viestin, raportoi siitä välittömäti ylläpidolle. Pyritään luomaan kaikille mieluisa ja mukava keskusteluympäristö, jonne on aina mukavaa tulla takaisin. :)

Sääntöjen lisäksi on myös yleisiä ohjeita, joita noudattamalla pidetään foorumi siistinä ja helppolukuisena. Tietoa on valmiiksi jo todella paljon, joten tiedon etsimisestä ei ole tarvetta tehdä entistä vaikeampaa.

1. Pyri viestimään oikealla alueella. Joskus itse sanomasi asia on juuri oikea, mutta kenties väärällä keskustelualueella tai väärässä ketjussa. Se ei ole mikään maailmanloppu, mutta saattaa ärsyttää joitakin ihmisiä, ja ennen kaikkea vaikeuttaa tiedon löytämistä foorumilta. Tämän vuoksi on hyvä miettiä tarkoin, että mikä on oikea alue ja ketju asiasi sanomiseksi. :) Jos viestisi kuitenkin menee väärälle alueelle, ylläpito saattaa siirtää sen oikealle alueelle tai sopivampaan ketjuun. Siirtoa voi myös tse pyytää, jos huomaa kirjoittaneensa vahingossa väärään paikkaan.

2. Foorumilla on todella paljon tietoa chileistä ja chilinkasvatuksesta. On hyvin todennäköistä, että kysymykseesi on jo olemassa vastaus jossain keskustelussa. Tiedon etsiminen foorumilta tapahtuu oikean yläkulman hakupalkin kautta. Etsi selkeitä hakusanoja käyttäen, niin saatat löytää etsimäsi tiedon jo ennen kysymyksen kysymistä. Mikäli etsimääsi tietoa ei löydy hakemalla, voit kysyä asiasta esimerkiksi aloittelijoiden nurkassa.

3. Pyri kirjoittamaan aina jo olemassa olevaan ketjuun. Monelle aiheelle on jo oma keskustelunsa, ja tiedon löytämisen helpottamiseksi on suotavaa, että kaikki aiheeseen liittyvä keskustelu on samassa ketjussa. Etsi aina olemassa olevaa ketjua aiheeseen liittyen ennen uuden ketjun aloittamista. Ei ole väärin kirjoittaa vuosia vanhaan ketjuun, kirjoituksesi varmasti huomataan ja aihe voidaan ottaa uudelleen puheeksi.

4. Ole ystävällinen ja avulias. Foorumilla vallitsee mukava ilmapiiri, josta nauttivat niin aloittelijat kuin kokeneetkin chilikonkarit. Etenkin uusien jäsenien kysymyksiin vastaaminen ja heidän auttamisensa on tärkeää jo pelkästään keskustelualueen ilmapiirille, mutta myös koko chiliharrastuksen leviämiselle Suomessa. Mitä enemmän ihmisiä saadaan mukaan kasvattamaan ja nauttimaan chilistä, sen paremmin Suomen chilikulttuuri voi. :thumbup:


Kiitos huomaavaisuudestasi muita kohtaan ja tervetuloa keskustelemaan! :)

9
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moi!
« : Lokakuu 29, 2017, 12:50:34 ip »
Tervetuloa foorumille! :) Jos kasvatusasioista on kysyttävää, niin älä epäröi kysyä aloittelijoiden nurkassa.

Ja tervetuloa myös käymään Chiliyhdistyksen Pirkanmaan aluejaoston tapaamisiin ja muihin häppeninkeihin, uusia kasvoja kaivataan!  :thumbup:

10
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Lokakuu 27, 2017, 20:05:44 ip »
Kohta. Piakkoin sitä saa. Polttelevaa chilihunajaa a la Hullu Hunajanmies.

Toimitusehdot ketjun alussa.

Lisäinfoa yv ja meili info at chilifellow.fi

Tuleeko sitä tulista versiota?

11
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Lokakuu 24, 2017, 20:19:51 ip »
Toivottavasti tulevat myyntiin jonkun muun kuin FB: n kautta, vanhana pieruna kun en (tietenkään) siihen ole liittynyt...  ;D

Siemenet tulevat myyntiin Chiliyhdistyksen sivuille tuotetilaukset-osioon. Tilauksen voi tehdä sitä kautta samalla tavalla kuin Chiliyhdistyksen tuotetilaukset. Kun siemenet tulevat myyntiin, ilmoitus siitä tulee ainakin tänne Chilifoorumille, Facebookiin, sekä yhdistyksen Instagramiin. :)

12
Melkein sanoisin että käytöstä riippuen ihan käypä ratkaisu on ostaa kerralla 5kg chiliä esim. Heinältä, pöräyttää niitä pyreeksi jääpalamuotteihin ja heittää pakkaseen. Jääpalan kokoinen pyrekuutio on loistavan kokoinen kerta-annos ruoanlaitossa, säästyy pilkkomisen vaivalta ja pakastettuna ne on aina kuin tuoreita. Säilyy helposti ensi vuoden satokauteen asti.

Ja mikä parasta, välttyy kasvattamisen vaivalta, mahdollisilta valaisininvestoinneilta sekä pettymykseltä, jos talvikasvatuksen tuloksena sattuisikin tulemaan vain muutama hassu podi. :)

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 14:49:07 ip »
Onko juurtuneita ??

Ei mutta saat vaikka 50 juurtumatonta.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 14:34:24 ip »
(Jos ensi vuonna istuttais tuolle paikalle jotain muuta keltaista  ;))

Halukko pistokkaan? Tällä viikolla sais.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelmiltä... 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 13:22:00 ip »
Irtokarkkilaatikollinen eli n.800g kypsää White Fataliita löytyi puskasta.
Herkullinen lajike. Osa pakkaseen ja osa kuivuriin  :D

Jauheena parasta! :)

16
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Lokakuu 18, 2017, 07:10:42 ap »
Odotettu hetki koittaa. Nimittäin Hainan Yellow Lanternin siemeniä lähtee myyntiin kuun vaihteen tienoilla! :) Ilmoitan erikseen vielä tarkan päivän, kun siemenet tulevat myyntiin. Siemeniä pitäisi olla tarpeeksi kaikille, mutta odotettavissa on suuri ostopiikki heti alkuun. Tästä syystä ensimmäisessä myyntierässä rajoitetaan määrä yhteen pussiin per ostaja, jotta kaikille halukkaille riittää. Pitäkää silmällä tätä ketjua seuraavat pari viikkoa! :thumbup:

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 07:03:56 ap »
Johan on ollut vuosi. Jäänyt kokonaan chilitouhut taka-alalle. :-\

Tänä vuonna on ollut niin paljon kaikkea, ettei vapaa-aikaa ole juuri jäänyt. Chilit ovat olleet isäukon hoivissa koko kesän, ja olen aina silloin tällöin käynyt lisäämässä/vaihtamassa vedet ebbiin. Sen suuremmin ei ole tullut chilejä touhuiltua, paitsi sadon jalostuksen osalta.

Mutta jos tämän kesän kiteyttäisi muutamaan riviin tekstiä. Ensinnäkin: Kesä on ollut perseestä. >:( Multakasvit ovat tuottaneet koko lailla vain pienen kipollisen chilejä kukin. Sen sijaan ebbissä viihtynyt Hainan Yellow Lantern on tehnyt kolmisen kiloa satoa. On se vaan kova poika satoamaan olosuhteista huolimatta. Valitettavasti toukokuun viestissä näkyvät narutetut podit jäivät ainoiksi siementuotannon osalta. Kasvia ei kylmien kelien vuoksi saatu siirrettyä ajoissa toisen kasvarin puolelle, joten projektin osalta vuosi oli todella huono. Tuli sieltä joitakin kymmeniä siemeniä edes.
Eipä tässä muuta oikein voi sanoa kuin että kylmää on ollut... Ja tulos on väkisinkin sen mukainen.

Chilifestit onneksi paikkasivat oman sadon vähyyttä. Sieltä tuli kassikaupalla taas roudattua chiliä mukaan, joista on sitten jalostettu jauhetta, etikkasäilykkeitä, kastiketta, hilloa... Joten eiköhän me talven yli pärjätä. :)

Ensi vuodelle meinaan himmata vapaa-ajan projekteja ja keskittyä vähän enemmän chileihin. Kasvarissa pyritään siirtymään kokonaan vesiviljelyyn, sillä se on tänä vuonna osoittanut mahtinsa. Lisäksi uuden kämpän parveke on tilava ja suuntaa etelään, joten sinne on jo hommattuna yksi NFT. Taitaa tulla myös ensimmäinen tomaattivuosi minulle. Eipä tässä muuta, rähinä päälle taas joulukuussa. ;)

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Youtube-kanava chilinkasvatukseen!
« : Lokakuu 08, 2017, 12:54:06 ip »
I Wanna Play a Game

Tässä on aivan huikea toteutus. :D Näitä lisää erilaisilla aiheilla.

19
Minä ainakin toivoisin näkeväni valokuvakisan jatkuvan, mutta en osaa yhtään sanoa, mistä aktiivisuuden puute johtuu. Ensimmäinen 1,5 vuotta mentiin komealla osanottajamäärällä, mutta etenkin tämän vuoden aikana ei ole juurikaan kisakuvia näkynyt. Ajattelin sen johtuvan osittain kiireisten ihmisten ideoiden puutteesta aiheen suhteen, joten järjestin villikorttikierroksen. Sinnekään ei tullut sen enempää kuvia. ???

Joten ihmiset, jotka ennen osallistuitte aktiivisesti kuvakisaan: Miksi mielenkiinto on loppunut?
Ihmiset, jotka ette ole vielä osallistuneet kuvakisaan mutta käytte kuukausittain tai useammin foorumilla: Miksi valokuvakisaan osallistuminen ei kiinnosta?


Jos näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, niin kisaa voidaan varmasti muuttaa niin, että mielenkiintoa ja osallistujia löytyy enemmän.

20
Hei, minulla on chilin kasvatusta takana nyt 2 vuotta, mutta olen silti melko aloittelija. Viime keväänä aloin viljellä chiliä NFT:ssä ja syksyn tullen siirsin chilit saunaan ja hankin muutaman tehokkaan ESL-valaisimen. Nyt ongelmana on se että chilit ovat kasvaneet niin korkeiksi että osuvat valoihin ja latvat estävät valon jakautumisen muualle kasveihin.
Voinko leikata huoletta ylimääräisiä oksia kesken sadontuoton?
Kukkia on tällä hetkellä tosi paljon.

Lähetetty minun SM-A700F laitteesta Tapatalkilla

Ihan vapaasti! Monesti kasvattajat latvovat chilejä ihan tuuheamman kasvun vuoksi. Chili on sitkeä kasvi, eikä ole moksiskaan vähän rajummastakaan latvomisesta. :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 134