Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jomppe

Sivuja: [1] 2 3 ... 39
1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
« : Marraskuu 08, 2017, 22:08:55 ip »
Ostin keväällä IKEAsta kalamondiinin, kesän se viihtyi edellisen asunnon parvekkeella, kukki kuin mielipuoli, kunnes muuton yhteydessä otin sen sisälle lamppujen alle ilman totuttelujaksoa.
Iso virhe, kaikki lehdet se tiputti ja viitisenkymmemtä hedelmänalkua, ja vain yksi pieni oksantynkä pelastui mustumiselta ja kuolemalta, mukanaan puolikypsät hedelmät. Nakkasin pois, ostan uuden kunhan tulee vastaan.
Pari hedelmää kerettiin syödä ja voi kun olivat hyviä. Hilloa toivon joskus voivani kalamondiinista tehdä! :thumbup:

Omista vuoden takaisista idätyksistä menemään porskuttaa Nadorcott-mandariini, Nova-mandariini, Eureka-sitruuna ja Poncirus trifoliata. Viimeisimmän latvoin, bonsaiksi koulutan. Kesällä ostettu Valencia-appelsiinin pistokas yritti samoin tein kukkia(jotka tietenkin nypin pois) ja vasta nyt tekee varsinaista lehtikasvua. Neljän lehden voimin sinnitellyt ja oletettavasti juuria kyhäillyt.

Kalamondiini vielä puuttuu. Jos ei vartettua puskaa löydy niin tilaan sitten siemeniä jostain.

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Takametsän tarinoita
« : Marraskuu 08, 2017, 21:13:07 ip »
Välivuosi takana, uusi asunto alla uusine kujeineen.
Huonekasviprojektien ja pienen ulkopuutarhan lisäksi ajattelin laittaa lasitetulle länsiparvekkeelle pari chiliä tuomaan maistiaisia, sekä jokusen koriste-annuumin ulos kukkalaatikoihin.
Paritalossa olisi tilaa vaikka kuinka isolle viljelmälle, mutta pidettänee se kuitenkin tällä haavaa kurissa.

Viime kesä meni normi kesäkukkien parissa sekä mökille istutellen erinäisiä monivuotisia hyötykasveja. Alkaa vihdoin tuntumaan puutarha kunnon puutarhalta.
Alkusyksystä tänä vuonna muutimme tähän paritaloon kerrostalosta, omaa pihaa on siis jonkin verran(avoin etelään) ja isot terassit kahdessa kerroksessa, joista ylempi on lasitettu, suuntana länsi.
Se suorastaan huutaa tomaatteja, paprikoita ja pari chiliä tulmaan elävyyttä.

Hommasin jo kevättä varten pari 90 litran suorakaiteen mallista laastipaljua joista yhteen tulee jo kasvamassa olevat perus punainen paprika sekä punainen suippopaprika. Toiseen laitan Brazilian Srarfishin(C.baccatum), sekä 400l "ämpärinpuolikkaaseen"(n. 200l) tulee jokin hyvä tomaatti.
Vanhan valkoisen pöydän virkaa toimittaneen IKEA Malm lipaston päälle majoittanen Pink Habaneron(C.chinense, juuri itäneet ja multaan lautalta siirretty) sekä pari Jalapeno Numex Pinataa(C.annuum). Puiselle hyllykölle, joka kaipaa vielä pientä modifiointia, ajattelin majoittaa vielä Aji Nortenon, Bishops Crownin sekä Lemon dropin(C.baccatumeja kaikki).
Kyseessä on samainen hylly, jossa kasvattelin kerrostalon parvekkeella kymmenkuntaa chiliä.
Otan pari tasoa siitä pois niin mahtuu viisitoistalitraiset astiat.


Ulos taivasalle arviolta 75-100l vetoiseen puiseen kukkalaatikkoon laitan koristeeksi vaimolle pari kolme Bolivian rainbowta(C.annuum). Lisäksi yhteen korkeaan ruukkuun pääsee jo hyvässä kasvussa oleva Explosive ember.(C.annuum).

Porkkanamaan, raparperipenkin sekä yrttimaan perustamisen lisäksi ajatuksena on laittaa avomaankurkkuja suoraan maahan alaterassin lännenpuoleisen aidanteen viereen. Vaakarimaa aidanne niin saa niistä sopivasti kiipeiltyä ylöspäin ilman suurempia tukemisia

Uutena tuttavuutena tontilla kasvaa kymmenisen vuotta vanha rhododendroni, sekä vanha ja parkkiintunut koristeomena.


Summa summarum, edellisestä paljon-mulle-nyt-chilejä-heti-paikalla räpellyksistä viistastuneena, lähden maltilla kevättä kohti. Tilaa olisi vaikka 50 kasville pelkästään yläterassilla joista jokainen olisi 20l ämpäreissä, mutta alle kymmenellä lajikkeella menen tällä kertaa.
Lähes 4m huonekorkeuden omaavalla lasitetulla terassilla olisi tilaa väkertää myös kasvihyllyjä, mutta jätettänee niiden teko tuleville vuosille.
Syynä myös se, että KAIKKI siemenet jotka omistin, hävisivät muutossa kuin tuhka tuuleen. Harmittaa, mutta pysyypähän mopo kädessä.
Myöskin on tilaa kasveilla kasvaa sisällä huomattavasti väljemmin kuin koskaan aikaisemmin. Lähtökohdat on ihan hyvät myös taimikasvatukselle, vihdoinkin!


Kaudelle 2018 on siis päämääränä saada tulevat kasvit kukoistamaan, siemenistä kaikki:

Brazilian starfish
Aji Norteno
Lemon drop
Piispanhattu
Jalapeno Numex Pinata
Explosive ember
Bolivian rainbow
Pink habanero

Joku kirsikkatomaatti mallia runko. Fataliilta tuli kylkiäisenä Pink Bumblebee, ehkä kuitenkin jotain perinteisempää?

Avomaankurkut.

Yrtit, raparperit ja porkkanat. Yrteistä monivuotisia vain ruohosipuli, luetaanko sitä edes yrtteihin? Väliäkös tuolla. Paljon sitä kuitenkin tulee!


Talvea odotellen!  :)

3
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Chilitapaaminen Kuopiossa?
« : Elokuu 28, 2016, 19:30:01 ip »
Vaikka aikaa ei täällä foorumilla nykyisin ole hengailla, niin mulle sopii kuitenkin milloin tahansa.
Kun saatte kursittua aikaraameja kasaan, niin paiskatkaa yv:llä. Tulee kännykkään suoraan ilmoitus saapuneesta viestistä.
 :)

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Elokuu 02, 2016, 22:00:33 ip »
Joo, pitkään taas mennyt ilman päivityksiä ja edes foorumilla ei ole tullut kuin pikaisesti pyörähdettyä.
Kesä on kiirusta aikaa lapsiperheessä 8)

Kasvit voi hyvin, maistiaisia on kypsyttämättä ainoastaan Jalapeno Hercules ja Sugar Rush. Paprikoista Red Skin.

Pellillinen on uunissa paraikaa kuivumassa, sekalaisia, lähinnä Lemon Droppia. Quintishoja on napsittu suoraan puskasta säännöllisesti. Menee talvetukseen tämä kasvi, sen verran hyviä pieniä palleroita  :)

Jalapeno Early ei mielestäni ole mitenkään hääppöinen, pizzan päällä menee mutta kaupan vihreät on melkeinpä paremman makuisia..

Piriz on hyvää. Suosittelen. Maultaan jokseenkin Trepadeira Wernerin kaltainen, mielestäni kuitenkin parempi. Makuasioita.

Sugar Rush on iso puska, pitkään pysyi tolkuissaan ilman tukemista, mutta nyt oli pakko. Naru kaiteen ympäri ja siitä kasvin ympäri. Saa nähdä riittääkö.
Tukeva ja stabiili, puumainen sekä satoisa. Jos maku on vielä jokseenkin hyvä niin menee jatkoon kyllä jo nuilla ensin mainituilla ominaisuuksilla.
Suu on tuohesta, vaikkakin sauhuttelun lopetuksen jälkeen on vähän palautunut ;)

Aji Fantasy on tappina, kasvatti taas hillittöntä lenkoa. Katsotaan ensi vuonna uudelleen.

Koristechilit pursuaa podeja, etenkin Candlefire, joka on TUPATEN täynnä podeja. Ei ole kaukana, että podien lukumäärä menisi yks-yhteen lehtien lukumäärän kanssa. Lopetti nyt kukinnan ja ekat podit alkaa olla kohta täysin kypsiä.

Aji Cachucha-bonchi voi paksusti. Kukkii mutta kukat olen nyppinyt pois.

C.rhomboideumin pistokkaat otti kaikki ja juurtui hyvin, kertaalleen latvottu. Seuraavista otan uusia pistokkaita ja kasvatan puskan kokoa, sekä vien jokusen syksyn miittiin halukkaille.


Tomaatit voi myös hyvin, joskin vähän on Tumbling Tom hidastellut. Kukkii kuin mahdoton, muttei kasvata itse tomaatteja. On sentään jokusen kypsän tarjoillut ja piiikkuhiljaa alkaa palleroita ilmestyä. Vaan aikaa ei ole hirmuisesti.
Menee talvetukseen joka tapauksessa. Pistokkaan siis napsaisen.

Kumaton pitkäksi pääseen varkaankin laitoin testimielessä kuppiin, foliota ympärille, ja viikossa oli senttiset juuret.
Moni on täällä kirjoitellut että ei ole saanut juurtumaan. Ettehän käytä valoa läpäisevää astiaa?
Valoa läpäisemätön muovimuki, päällä folio jonka läpi tökkään pistokkaan tuoreen imupinnan kanssa ja laimeaa lantaliuosta kuppi täyteen.


Kuvia, joo. Kunhan kerkiän.
Mökille huomenissa ja onkimaan taas lahnaa pakastin täyteen. On se meinaan uunikalana hyvää! :-*5
Mausteet / Vs: Poppamiehen kastikkeet
« : Heinäkuu 17, 2016, 20:02:29 ip »
Savunaga-soossi tuli testattua, ja listan kärkeen menee kyllä. Habaneromurska oli pettymys, ei poltetta nimeksikään.
Ehkäpä sitä uskaltanee tuota Naga Jolokia-murskaa kokeilla seuraavaksi.

Flying Goosen Srirachaa ostin kanssa putelin, mutta ei voita Poppamiehen Burning Rediä.
Katsotaan miten tuo Huy Fongin Sriracha pärjää nokatusten Burning Redin kanssa.

6
http://www.motonet.fi/fi/tuote/808729/Mesto-Bugsi-360-NBR-paineruisku-15-litraa

Jykevä ja tukeva, kohtuuhintainen sekä tuo ylösalaisin sumutus toimii vaikka vesi olisi aivan lopussakin.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Heinäkuu 15, 2016, 16:13:54 ip »
Pyh, pitkä kirjoitus hävisi bittiavaruuteen...

Lyhyesti; ekoja kypsiä maistellut useammasta kasvista.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Heinäkuu 06, 2016, 10:50:24 ap »
Noniin, kuvia pikaiseen räpsästy. Koittakaa saada selvää.Parvekelaatikot koristechileineen ja samettikukkineen.Sugar Rush ja Kumato. Ensinmainitussa pikaisella vilkaisulla noin viitisentoista pientä podinalkua, kukkia on ja tulee vielä mukavasti.Kumaton isoimmat molluskat.Lemon Drop on jo kiva pöheikkö, kun vain podit kasvaisi kokoa. Pieniä podinalkuja on kymmenittäin.Minipaprika Red ja toinen podi alkoi vaihtamaan väriä yön aikana. Kukkia takana piilossa vielä reilu kymmenkunta.Red Skin-paprika tuottaa myös salaattiaineksia. Yllättävänkin monta kun ajattelee kasvin ja astian kokoa.Jalapeno Hercules on vähän hontelo risu, mutta podeja on siinäkin jokunen jo tarttunut.Early Jalapeno taas on pieni ja tömäkkä pensas. Podeja ja pieniä alkuja on yhteensä n. 30. Jaksaa vielä jokusen kukan vääntää, sitten kai luulisi vauhdin hidastuvan.Piriz ja molluskat. Kasvatteli lomareissun aikana pisimmät oksat hyllyn säleiköstä läpi, mutta onnistuin saamaan ne sieltä pois vahingoittumattomana.Trepadeira do Werner on tuuhentunut kivasti, ja näyttäisi alkavan kukkimaan reippaalla kädellä. Lämpöä vain lisää, kiitos.


Sisäkasveista ei mitään järisyttävää muutosta, Quintisho leviää tasaiseen tahtiin ja kukkii yhtä lailla, Indian Chili Bullet kypsyttelee kymmenkuntaa podia ja Aji Fantasy on hontelo pitkä varpu. Tai pikemminkin heinä.
Lamppujen alla hengestään taistelee Ojos de Pescado, ja pisimpien oksien saksimisesta palautuu Aji Cachucha jossa yksi podi kiinni ;D
C.rhomboideum oli tehnyt n. 5cm pitkät juuret ja pääsi multaan eilen, topakkana tuo vielä on eli eiköhän selvinne. Tämä korvaakin sitten sen juurimätään menehtyneen emäkasvinsa.

Tuossapa taitaa sitten olla sisächilit tällä hetkellä, kun Aji Cristal ja Starfish kuoli pystyyn ja mätäni, ja kun tuo Bolivian Rainbow pääsi yhdessä muiden koristechilien kanssa parvekelaatikkoon.

Mutta, ei voi kauhalla vaatia jos lusikalla on annettu, eli näillä mennään ja ensi kaudelle Autopot sekä vähemmän kasveja pl. bonchiviritelmiä ja yrityksiä.


9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Heinäkuu 05, 2016, 21:50:54 ip »
Reissu tehty, sukuloimiset on suoritettu toistaiseksi. Ei pahoja yllätyksiä, Kumato, Sugar Rush ja Lemon Drop nuokkui veden perässä.
Kaksi chiliä kuitenkin joutui väistymään ja kolmas toipuu jos toipuu. Pahalle haisi. Joko arvaatte?

Juurimätä, oikein.
Aji Cristal ja Starfish heitti lusikan nurkkaan, ja Ojos de Pescado on taas alkupisteessä. Mitään takeita ei ole sen selviämisestä, mutta viimeiseen asti yritän.
Olisi pitänyt antaa vähän tarkemmat ohjeet akopille sisäkasvien osalta kuin "pari pientä lirausta". Ei siis millään muotoa anopin vika ;)
Nuo kaksi baccaa pitänee idätellä keväällä Autopotin täytteiksi. Sugar Rush sai tätä myötä armahduksen ja jää talvetukseen.
Se on muuten tartuttanut ekat podinsa ja on täydessä kukassa.

Parvekkeella tapahtunut paljon, podit turvonnert kunnolla ja uusia tarttunut roimasti. Kyllä tässä mennään likemmäksi kilon tuottoa näilläkin lähtökohdilla ja turhan säätämisillä.
Näyttänee siltä että Kumaton joutuu latvomaan parin viikon sisään, 7 terttua lienee tuolloin täynnä ja ehtinevät kypsäksi asti ennen hallaa.
Viime kesän farssia en mielellään toista. Kaikki runkotomaatit piti tuolloin kypsyttää sisällä.

Quintisho tarjoili ekat kypsät makupalat. Oikein hyviä, kirpsakoita ja jokseenkin makeita palleroita. Pienestä koostaan huolimatta mehukkaita, vähän kun olisi viinimarjaa puraissut.

Näyttää hyvältä, liian hyvältä ollakseen meikäläisen kätten töitä. Tällainen suhari kun olen.


Kuvia, vartokaatte, jos vaikka huomenna..?


Jatkoa:
Tuliaisina äiteeltä tuli useampi Palmuvehkan pistokas, sekä reissussa mukana kulkenut mangon sirkkataimi jota hän ei huolinut. Ymmärrän kyllä, kaikki oaikatmon täyttyneet viimeisen vajaan kahden vuoden aikana kukilla. Hyvä kun sekaan sopi.
Kaikki pääsi ruukkuun, ja katsotaan kuinka näiden kanssa käy. Vaimo kun tykkää palmuvehkasta niin pakkohan se on koettaa, vaikka tilaa chileiltä talvetuspöydällä viekin.

Salaatit ja yrtit kuivuivat pois, kuten oletinkin. Parvekelaatikot sai asukkaikseen koristechilit. Yhteen meni Black Pearl, Candlefire sekä Pretty Purple. Toiseen meni Explosive Ember, Numex Twilight sekä sisällä käsiin leivnnyt Bolivian Rainbow.
Viimeinen saa aurinkoisen kelin tullen harsot ylleen.
On muuten nätit laatikot nyt! Väriloistoa kerrassaan. Nätisti irtosi juuropaakutkin kokonaisena.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Kesäkuu 22, 2016, 16:24:24 ip »
Kuvat jäi, aikaa ei ole puolentoistaviikon reissua järjesteltäessä sekä suunnitellessa.

Lähdetään siis käymään sukuloimassa synnyinseudulla Ruotsinmaalla. Kasvien kastelu jää anopin hoitoon, kaksi kertaa käy kastelemassa, neljä päivää joutuvat pisimmillään olemaan ilman kastelua.

Eniten huolettaa nuo 5l astiat, miten riittää niissä nesteytys. No, mittakannu anopille framille ja sanoo että litran max. kun lorottaa niin riittää niille, eikä parissa viikossa isoja tuhoja vielä ylikastelullakaan saada aikaan. Tuohan on silkkaa ylikastelua, mutta parempi niin kuin kuivumiskuolema..?

Salaatit ja yrtit pitänee siirtää kaiteen taakse suojaan, niistä haihtuu nestettä todella kovaa tahtia!

Tumbling Tom on järisyttävässä vedossa, olen valehtelematta nyppinyt satakunta kuivaa kukkaa pois, ja kukkia on tällä hetkellä auki toinen samanmoinen määrä. Ekat tomaattipallerot alkaa olla täysikasvuisen kokoisia.
Mietin että jos ottaisi syksyllä pistokkaan ja kokeilisi pitää talven hengissä. Jos meinaa levitä koko käsiin, niin ainahan voi taas aloittaa "alusta" uusilla pistokkailla ja taas mahtuu hetken kasvamaan.

Kaikkineen, edelleen menee hyvin ja kirvoista on päästy. Ei ole näkynyt yhdessäkkään kasvissa. En tiedä mikä ne tappoi, mutta en valita vaikkei niitä häiriöksi asti ole ollutkaan.


Katsotaan, tuleeko katkeraa tekstiä reissun jälkeen kun kasvit kuoli.
Näihin tunnelmiin, lomalle lomps! :)

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Kesäkuu 19, 2016, 23:15:55 ip »
Jokunen päivä viime päivityksestä. Ei isoa uutta, podeja sekä tomaatteja tarttuilee säännöllisesti. Huomenna voisi kaivaa kameran esille.

Sen verran mainitsemisen arvoista, että Mandariini saa aamulla langoituksen, ja Aji Cachucha on nätti bonchi jo nyt.
Oikeastaan olen yllättynyt sen suhteen! Pitänee kai ottaa tavaksi, että lätkäisee ruukkuun vain jotenkin(tuon istutin kyljelleen), ja pari kertaa saksia naps niin hyvää tulee ;D
Todella tyytyväinen olen sen ulkonäköön.

Kun luulin, että Pretty Purple tummuu nopeasti verrattuna Bolivian Rainbowiin, niin Explosive Ember on ihan läpeensä värjäytynyt. Majailee PP:n vieressä parvekkeen hyllyn ylimmällä tasolla, eli loistetta saa aamusta iltaan.
Nätti kasvi, vielä kun useampikin podi vaihtaisi väriä punaiseksi.

Mangoa tuli tässä syötyä ja tuikkasin senkin siemenen paperiin ja avonaiseen pussiin. Edellinen yritys mätäni multaan muistaakseni, liikakastelu onnistuu näköjään sillekin..


Odottelen innolla sitä päivää, kun päästään täältä kerrostalosta maantasalle rivariin, niin pääsee aloittamaan bonsai-harratuksen kunnolla: täällä kun ei juuri talvilepoa kaipaavia kasveja juuri parvekkeella saa talvea hengissä selviämään.
Jonkinnäköinen mystiikka se on, mikä siinä bonsai-harrastuksessa kiehtoo..

Huomasimpa tässä kun unta odottelen, että näköjään tuo luonnonvalo ottaa tuolta ikkunasta aika tehokkaasti myös tähän lamppujen alle.
Starfish on aivan kääntyneenä ikkunaa päin, vaikka on lähestulkoon suoraan lampun alla. Säikähdin jo että on reppana kuiva.

Nyt menee jo niin hakuammunnaksi, aika alkaa nukkumaan. Hyviä unia!


Edit. Niin, se unohtu, että C.rhomboideumin pistokkaista kaikki näyttää selviävän ja kahdessa on jo yli 1cm juuret.
Näistä kaksi jakoon ja kaksi itselle, samaan ruukkuun ja yhteen punottavaksi.
Nyt en ota riskiä passiivien suhteen, menee ihan tavalliseen turpeeseen höystettynä soralla.

12
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Chilitapaaminen Kuopiossa?
« : Kesäkuu 15, 2016, 19:15:25 ip »
Meinaatteko, että odottelemme syksyyn asti? ;) :-*

13
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Prisman vihreä jalapeno
« : Kesäkuu 15, 2016, 19:14:06 ip »
Näitä nappasin mukaan kolmattakymmentä. Hyviä kypsennettynä pannulla oliiviöljyssä ja suolalla maustettuna.
Lisäksi tekasin elämäni ensimmäiset säilömiset, viidesosa väkiviinaetikkaa(joo, tiedän, mutta muuta ei ollut kaapissa), ruokalusikka hunajaa, pari hyppysellistä suolaa, nippu tilliä ja jokunen iso basilikan lehti.

Ihan hyvää lisukkeena, seuraavan satsin teen Chilivaarin ohjeella kun en itsekään pidä kovin etikkaisesta.
Tämä kokeilu on siinä rajamailla.

Ja niin, täällä Kuopiossa näytti siltä, että olisi kahden erän jallut sekaisin. Toiset vaaleampia ja pienempiä, toiset isoja ja paksuja, tummemman vihreitä sekä TULISIA.
Vaikka tuota Poppamiehen Ahjoa voi lorotella joka paikkaan sen kummemmin miettimättä, niin jäi kyllä syömättä kokonainen isompi yksilö.
Ei lainkaan liioiteltua tuo habaneroon vertaaminen.

Pienempiin olisin taas kaivannut enempi poltetta. Ei auta valittaa, eivät sentään olleet hinnalla pilattuja ;)

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Kesäkuu 10, 2016, 20:47:34 ip »
Oppisi vain ajattelemaan asiat loppuun asti ennen kuin alkaa tekemään, tai ilman suuruudenhulluutta..
"Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa".
Onko nuita chilejä nyt noin kolmasosa siitä, mitä tuli itämään laitettua?

Kuitenkin, jotain on tulossa syötäväksi asti:


Quintishon kukka podien keskellä.Aji Cristal.Lemon Drop ei paljon kylmästä hätkähdä. Kukkia senkun aukeaa, kylmyys näkyy siitepölyn vähyydessä.Piriz.Pretty Purplessa kolmisenkymmentä kukkaa.Vaimon orvokki.Makuuhuoneen lipaston päällinen näyttää nyt tältä. Tilat jätetty Lemon Dropille ja Aji Cristalille talvetusta varten.
Eli talvehtimaan pääsee Lemon Drop, Aji Cristal, Starfish, Bolivian Rainbow, Ojos de Pescado ja Aji Cachucha. Sekä tietenkin C.rhomboideum, joko tuo jota latvoin, tai sitten pistokkaasta. Veikkaan juurimätää, passiivissa kun kuitenkin on. Vetyperoksidia annoin ja annan tekohengitykseksi. Harmittaa.Ja olohuoneen ikkunalauta.
Ah tätä tilan määrää.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Kesäkuu 10, 2016, 19:07:09 ip »
Päässä napsahti tuon ruukkutetriksen kanssa.

Eli akvaario lähti, lamput roikkumaan kettingillä amppelikoukuista ja pienimmät toivottomat yksilöt(itse tunaroitu) nakattu mäkeen.
Cheiro Roxa, Cajamarca ja Pimenta Lagrima lähti, sydämestä ottaa, mutta niiden siemeniä on jäljellä.

Kolmisen päivää sitten siirsin parvekkeelle Trinidad Perfumen ja Pink Habaneron. 4 x harson alle. No, eilen illalla vilkaisin niin ruskeina olivat eivätkä yön aikana vironneet. Loput arvaattekin.

Ja mitä C.rhomboideumiin tulee, niin pisimpien latvojen napsimisen jälkeen se veti veteläksi? Ellei tokene tuosta niin pistokkaita on muutama vetreä, joista yhden lupasin Everkistukselle. Sori tuon jo luvatun Trinidad Perfumen puolesta 8)

Persiilleen menee mutta menkööt, nuo hengissä olevat on sitä paremmassa iskussa. Ajit Cristal ja Fantasy kukkii, Quintishossa parikymmentä kukkaa ja podeja napsuu tämän tästä, Indian Chili Bullet tartuttanut muutaman podin ja nuppuja runsaasti. Nämä on nyt siis ikkunalaudalla.

Lamppujen alle jäi Ojos de Pescado ja Aji Cachucha chinenseistä, joista jälkimmäisessä kuusi kukkaa auki sekä pölyä paljon.
OdP nuppuilee kovasti ja vieläkin pienempänä kuin edellisen tyveämisen jälkeen. Starfish on myös lamppujen alla, näyttää tekevän nuppuja, yllättävän aikaisessa vaiheessa niinkin isoksi kasviksi kuin se on?
Bolivian Rainbow kukkii lamppujen alla niinikään, ainoa koristechili sisätiloissa, muut on parvekkeella. Eivät ole kylmästä moksiskaan.
Explosive Emberissä ekat podit kohta täysin punaisia.

Parvekkeella muuten hiljaista kehitys, ekat tomaatit Kumatoon ja TThen tarttunut. Lemon Droppi jaksaa kukkia, ihme tapaus.


!NOTE TO SELF!
Pyydä ensi vuonna jonkun vetämään turpaan jos yritätkään laittaa enempää chilejä itämään kuin 10!
Tää on naurettavaa touhua.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tapen 2016.
« : Kesäkuu 08, 2016, 20:51:23 ip »
Jaha.  >:(

Kirvat löysivät tiensä chileihin. Käytin kasvit suihkussa, mutta täytyy huomenna hakea provadoa. En oikein podien aikaan tohdi millään sumutteella käsitellä.

Eriäviä mielipiteitä kirvankaroitusmetodeista?

Podien aikaan Provado kuulostaa vielä rajummalta? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Kai ne myrkyt niistä kulkeutuu myös podeihin, eikä vain lehtiin?
Tässä tapauksessa neonikotinoidit?

17
Nyt listin sormilla parikymmentä kirvaa Sugar Rushista. Pari elollista plus parikymmentä harmaata kuivaa kuorta oli Lemon Dropissa.
Samalla näkyi millin kaksi pituisia, tummia, pitkin tuntosarvin varustettuja, pistiäisen näköisiä lentäviä elukkoja muutama. Solakoita.

Siitä kirposikin kysymys; elääkö Koto-Suomen perukoilla kirvavainokaisia tai vastaavia elukoita? Selittäisi tyhjien kuorien runsaan määrän mitä on viimeisen kuukauden aikana ollut.

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Kesäkuu 05, 2016, 00:38:28 ap »
Ihan normaalia toi nuorten lehtien ryppy chinensellä. Ennemmin laittaisin lisää lantaa, tietty sulla toi tila vähä rajottaa :(.

Kiitos, tuopa hyvä tietää jatkossa. Vielä en kuitenkaan EC-lukua nosta, kun näyttää Aji Cachuchakin tekevän nuppuja samoilla lannoilla.
Everkistus saa luultavasti tuosta täydennyksen plantaasille, latvomaan en ala :)

19
Uskaltaisikohan joku vahvistaa teorian siitä, että reunimmaiset on Bolivian Rainbow ja keskimmäinen Explosive Ember? Oma perustelu tälle olisi se, että sain alunperin 7 tainta, 2 Bollea ja 5 EE:tä, itämään. Nyt minulla on 6 jäljellä, joista neljä on väritykseltään keskimmäisen kaltaisia ja nämä kuvan reunimmaiset ovat keskenään samanlaisia (eroavat muista väritykseltään merkittävästi ja vaikuttaisivat luonnostaan kasvavan tuuheammiksi). Kaikki taimet siis laitettu samaa aikaa itämään ja samanlaisissa kasvuoloissa.Omista yksilöistä Exp!osive Ember tummui huomattavasti nopeammin ja aikaisemmin kuin Bolivian Rainbow, joka ei vieläkään ottanut väriä.
Tosin on asustellut siellä ja täällä mutta kuitenkin.

Oma VEIKKAUKSENI on siis, että keskimmäinen on EE ja reunimmaiset BR, kuten itsekin arvelet :)

Viimeistään podit sen kertonevat ollaanko ollenkaan oikeassa.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jompen bonchit & bonsait
« : Kesäkuu 04, 2016, 18:18:01 ip »
Luvattuja kuvia, pikaisia räpsyjä joten laatu on mitä on.Ikkunalaudan asukit. Cheiro Roxa jatkaa kukkimista ja itsepintaisesti pitää podinalkua paikoillaan, vaikka muut kukkaset kyllä tippuu lahjakkaasti?
Cheiro Roxalla sama vika, ei enään päästä edes kukkaan saakka vaan tiputtelee jo nuppuina.Parvekehylly.Sugar Rush ja Kumato. SR availee kohtapuolin kukkasensa.Lemon Drop on touhukas. Podeja ja podinalkuja alkaa olla jo kiitettävästi.Tumbling Tom Red-tomaatti on aika pöheikkö.Piriz:kin podittaa.Minipaprika Red:in podeja. Tämä innostui kukkimaan, katsotaan miten kylmä keli vaikuttaa siitepölyn tuotantoon.Early Jalapeno tartuttanut koht'silleen 15 podia, vaikka on pieni kooltaan.Akvaarion yleisilme tällä hetkellä, Pretty Purple kasvoi lamppuihin kiinni ja siirrettiin keittiön pöydälle.Aji Cachucha nuppuilee ja haaroile/aloittelee haaromista kaikista latvoista.
Bolivian Rainbow kukkii hennon varovaisesti, ei kai uskalla vielä kaikkia voimia laittaa kukkimiseen kun pelkää saksia?? ;DTässä olisi Everkistus tuo Trinidad Perfume, jonka näillä näkymin saat pelasta latvomiselta. Pientä liikalannoituksen merkkejä(ihmettelen tätä, köyhässä mullassa EC 1.2 ollut) ilmassa.
Ellei ala pikapikaa haaromaan niin kärinä käy(JOLLEI tuo ryppyily ole jo lampuista johtuvaa).
Samassa kuvassa myös palautuva Ojos de Pescado, 5v vanha kaktus mallia IKEA sekä toista kesää kasvava mandariini.
Talvehti muuten yllättävän hyvin ilman valaistusta, yhden lehden taisi tipauttaa. Nyt työntää 8 uutta latvaa.Pohjoisikkunan yllättäjä, Quintisho. Näyttää siitä tulevan tuuhea ja podejakin on jokunen jo tarttunut. Kukkia vielä tulossa runsaasti.


Edit. Heehee, ajatuskatko. CAJAMARCALLA siis nuppujen pudottelua nyttemmin kukkien pudottamisen sijaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 39