Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - terppana

Sivuja: [1] 2 3
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Huhtikuu 20, 2018, 20:03:36 ip »
Jahas.. Tulipa tuossa eilettäin käytyä paikallisessa yrityksessä nimeltä Yrjänäisen Puutarha ja voi pojat kun siellä oli kaikkea kivaa :)

Onneksi tän hetken tilat on niin rajalliset kasvatukseen, että ei tarttunut kuin Valkosipuliyrtti, Appelsiini-minttu ja Hot Fajita chili. Myynnissä näkyi olevan myös kekkilän professionaalista multaa ja kaikkea vähän eri tarkoitukseen. Mukava oli paikka ja asiakaspalvelu erinomaista :) Myöhemmin pitää vielä käydä hamstraamassa yrttejä lisää kun siellä tuntu olevan vaikka ja mitä...

Mutta Chilit, joo. Ne kasvaa melkosta vauhtia, alkaa olemaan ongelma jo että mihin nuo kohta tunkee jos ei nuo lämpötilat ala nousemaan :D Mutta eipä siinä, kuvia taas ens kerralla mukana postauksessa, tänään ei jaksanut..

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Huhtikuu 20, 2018, 19:53:02 ip »
Joo ei näy täälläkään nyt kuvat..

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Huhtikuu 16, 2018, 14:07:12 ip »
Viikonloppuna on hyvin päässet chilit ulkoilemaan :)

Samoin paprikat ja tomaatit.Muutamat lehdet chileissä otti hiukan osumaa auringosta, mutta yllättävän vähällä ovat päässeet.. Nyt kun yölämpötilat nousis vielä hiukan niin vois siirtää nuo tuonne parvekkeelle kokonaan asumaan. Pakkasvahtikin on ollut mietinnässä, mutta toisaalta, iso tila (20m2) ja lasitettu parveke niin...

4
Tori / Vs: O: chilin taimi taikka kaksi! (OULU)
« : Maaliskuu 26, 2018, 00:02:43 ap »
No perkule. Kaikki ylimääräiset kerkesin jo antamaan pois :/ Mutta vielä kerkeet (ehkä) mukaan kun heti istuttelet siemeniä! :)

Muoks. Pistinpä itämään parit 😅

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Katereen kasvattaa
« : Maaliskuu 25, 2018, 23:35:09 ip »
Jos on facebook profiilia, niin tekemällä yksityisen kansion joka näkyy vain sinulle, on ainakin minulla toiminut kuvien lähettäminen hyvin.

Sieltä kansiosta kopioi vain kuvan osoitteen, niin toimii.

Tätä käytän itsekin ja toimii hyvin :) Suosittelen tätä tapaa jos vain mahdollista, tai saapahan syyn ainakin tehdä profiilin :D

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Maaliskuu 25, 2018, 23:29:49 ip »
Kaikki ylimääräiset chilit on lahjoitettu tutuille ja tuntemattomille ja chilin ilosanomaa näinollen levitetty eteenpäin :) Itselle jäi kasvamaan vielä seuraavat lajikkeet:

- Rocoto Mini
- Rocoto Turbo Red
- Rocoto Orange

- Aji Fantasy *2
- Pi 260460
- Pi 260560
- CGN 22084
- Bolivian Rainbow (ulkonäön vuoksi..)
- Lemon Drop
- Sugar Rush
- Habanero Manzano
- Pink Habanero
- Bird Aji
- Aji Habanero
- Purple Jalapeno

Paprikoista on kasvamassa (ja osa vielä tulevaa kotia odottaa)
- Mavaras
- New Ace F1
- Poblano Ancho

Tomaatit vielä odottelee idätystä.. jos nuo kohta jo vihtis laittaa, vai onko niillä jo kiirehätä?  ::)Hyvin kasvaa.. Paljon "joutunut" latvomaan..


Paprikat ja chilit sulassa sovussa..


Purple Jalapeno on jo saanut ihan oman, isomman ruukun ja maistelupodejakin tulossa muutamat :) Tän kasvu on ollut kyllä melkosta.. Saas nähdä mitä kesä tuo tän kanssa :D

7
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
« : Maaliskuu 22, 2018, 22:49:51 ip »
HojoHojo!
Saataisko Oulun-seudulta porukka kasaan laittamaan jäsenlehtiä kuoriin? Ajankohta ois ens kuun puolella.
Vaivanpalkaksi pizzaa ja limpparia. Ei olis iso homma, jos saatais hyvä porukka kasaan. Samalla sais pientä tapaamista/siementen vaihtaria etc Oulun seudun chilipäille :)
Löytyykö intoa?

Mukana jos vain aikataulut passaa.

8
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: MarLind77
« : Maaliskuu 18, 2018, 02:57:39 ap »
Joo se lähtee helposti lapasesta :D Itselläkin tuolla jotain 20 eri lajiketta kasvamassa ja niistä jatkoon sitten parhaimmat :)

Teretulemast ja toivottavasti viihdyt voorumilla :)

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Maaliskuu 08, 2018, 21:57:19 ip »
Nonii.. voiskai tätä välissä päivitelläki ku muistaa/jaksaa/kerkiää..

Tsilit on kasvanu hyvin ja ylimääräisetkin tuntuu löytäneen uuden kodin ja itselle jääpi enempi tilaa.

Vähän nuita on joutunut latvomaan kun tahtovat kasvaa korkeutta hurjan nopeasti.. mutta mikäpä siinä.

Purple jalapeno on ottanut hirmu spurtin kasvussa, on noin metrin korkuinen jo nyt ja kukkaa puskee
Nätin näköinen kukka, vois kuvailla tarkemmin ja paremmin kun sais vain aikaiseksi..

Tämä Mini Rocoto on menossa Appiukolle ihan Rovaniemelle asti, saas nähä miten siellä pärjää, mutta lähtökohdat ainakin on hyvät :)

Paprikat pistin itämään tuossa viime viikonloppuna, eli 4.3 ja aika hyvältä näyttää jo nyt

Paprikoitakin jää näköjään muutamat ylimääräiset kun näyttävät itävän paremmin kuin hyvin :)

Tomaatit vielä laittaa tuossa myöhemmin itämään, niiden kanssa "en pidä kiirettä", koska tila alkaa olemaan melko rajallinen pikkuhiljaa :D

Wilma-Cocolite-11 on kasvusalustana tähän mennessä ollut erittäin hyvänoloinen ja mukava käyttää. Harsosääsket ei ole niin kiinnostuneita tuosta aineesta, eikä se sotke paikkoja kuten turve tai multa, joten jatkossa tuskin muuta käytän kuin kookoskuituseosta. Lannoitteena on Yaran lannoitteet, laimeahkolla seoksella.

Ach joo.. Trepaidera tuotti satoa ~200g ja sen sadon tule säilömään jääkuutioseoshässäkkänä. Kasvi itsessään sai lähteä uusien tieltä, sille ei nyt enään ollut oikein paikkaa..

Tässäpä tätä taas, joskus taas lisää :)


10
Sitten kun pakkasenpuremat tulee perille niin kuvia vaan niin kiroillaan ja palauttelen osan rahoista jos en pysty uudella lähetyksellä korvaamaan.   Kuvia siksikin että opimme siitä kaikki lisää, esim. kuinka halla puree ja myös sitä kuinka se ei aina tapa kokonaan vaan kasvu jatkuu usein tavalla tai toisella.   Vähän lehtiä jo roikottava voi vuorokaudessa saada lehtensä takaisin jänteviksi, mutta hiukankin enemmän kylmettynyt lehti kuolee.

Olen seurannut etelän ilmoja ja aattelin että nimeomaan alkavalla viikolla uskallan jo lähettää. Mutta kun nyt tuli pohdintaan myös aika pohjoiseen lähetys niin siellähän on kylmempää ja pitemmät matkat juuri myöhäisillalla ja yöllä kaupunkien välillä liikkuvat.   Mutta jokin Karjaa - Vantaalajittelu - Tampere varmaan ei ehdi kylmettyä kauheesti.

http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/raasepori/karjaa?forecast=long

Ei noista kuljetuksien olosuhteista oikein löydä mitään varmempaa tietoa.  Se tieto pitäisi saada sisäpiiristä postista, että minkälaisia ne kuljetuskopit oikein on ja kuinka herkästi ne ovat pakkasen puolella missäkin tilanteessa.   Virallisesti jäätyvää ei saa lähettää ja muistaakseni kasvitkin mainitaan siinä kohtaa, joten sillä periaatteellisella lähetyskiellolla posti pääsee vastuusta.


Akvaariokasvien lähetysrajana pitävät -10 tuolla, mutta suosittelevat lämpöpussia.

Menee hiukan Offtopikiksi, joten anteeksi:

No ne paketithan kulkee kuorma-auton kyydissä ja kyllähän siellä lavalla on kylmää, vaikka seinät ja katto löytyykin, ei ne sen kummemmin kyllä auta. Voinen luvata melkein että näillä säillä jos pohjoiseen lähetät, niin todennäköisesti paleltuvat, ei nimittäin ois ensimmäinen kerta että Hki-Oulu välillä menee kolme (3!!) päivää 1-lk lähetyksessä, paketeista puhumattakaan :( Ja (Paketithan sitten kiertää poko:ssa(postikeskus) semmosessa isossa rullakuljettimessa joka toimittelee niitä oikeisiin paikkoihin ja samaisella rullakolla kulkee kaikki sen koon lähetykset, painosta riippumatta ja kun tulevat alas sieltä ylhäältä, niin monesti lähetysvauriot ovat taattuja... ihan vain näin postilla töissä olleena voin kertoa ;) )

Suosittelisin melkeinpä matkahuoltoa näiden lähetykseen, kun ne kulkevat vähän paremmin ja monesti jopa nopeammin. Toki lähetys ja noutopaikat ovat sitten mitä ovat.. Mutta talviaikaan taitaa matkahuollolla mennä lämpimämmin.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hurmeen kausi 2018
« : Helmikuu 01, 2018, 23:29:02 ip »
Kuvatkin yritin tähän littää, mut perseelleenhän se meni, vaikka ohjeita yritin tulkita.  :-\

Tee feissipuukkiin kansio mikä näkyy vain sulle, sitte sieltä vaan aukaset kuvan ja "näytä kuva" sitte kopioit sen linkin. Ainaskin nuin pitäs toimia..

12
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
« : Tammikuu 20, 2018, 16:56:44 ip »
Mahdollisesti voisin päästä. Ainakin viikonloppu näyttää vappaalta näillänäkymin.

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Tammikuu 17, 2018, 21:16:34 ip »
Oivoi.. Lähti vissiin lapasesta  ::)Tuosta vielä puuttuu paprikat ja tomaatit ja tuolla on vielä itämässä baccoja... :D Plus jäsenkirjettä ootellessa myös..

Onpaha sitte annettavia taimia ainaski..Werneri se jaksaa porskuttaa hyvin. Se onkin ainut joka selvis talvetusyrityksistä.
Kaikki muut kuolla kupsahti tai sitten kissa söi ne.

14
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moro!
« : Tammikuu 11, 2018, 15:33:31 ip »
Teretulemast! Voorumilla on paljon asiaa ja luettavaa, joten niitä vain penkomaan :) (kasvatusvinkkejä tai nuita isompia ruukkujärjestelmiä en voi neuvoa, ei ole osaamista niihin :D )

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2018
« : Tammikuu 02, 2018, 17:30:31 ip »
Melko huimaa vauhtia kasvaneet :)

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Tammikuu 02, 2018, 14:13:03 ip »
Näkyy! :thumbup:

Eli FB:n kautta linkittämällä näkyy.. Tein siis sinne FB:n kuva-osioon uuden kansion joka näkyy vain minulle, sitten klikkasin kuvaa ja hiiren oikealla napilla "näytä kuva". Sen jälkeen kopioin osoitteen.

Josko tällä toimis sitte paremmin muillakin?

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Katereen kasvattaa
« : Tammikuu 02, 2018, 14:06:03 ip »
Kuva on google photos -jaetussa albumissa. Kopioin kuvan osoitteen, jonka liitin tähän "lisää kuva" -painikkeesta. Tuo ikkuna, johon liitin linkin, aukesi vain, kun olin klikannut ensin "vaihda editointitilaa" -painiketta näistä viestin muokkauspainikkeista. Jos tätä ei oltu klikattuna, "lisää kuva" antoi vain vaihtoehdoksi  html -img -tägit.

Jaa eipä se näykkään enään, näyttää kiellettyä ajosuuntaa.. Google on vissiin oikeasti tehnyt jotain että nuo kuvat ei näy mihinkää  :-[

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Katereen kasvattaa
« : Tammikuu 02, 2018, 12:01:28 ip »
Kissat, nuo chilien periviholliset..

Mitenkä onnistuit linkittään kuvan, tai no mitå kautta? :D Näkyy kyllä tuo kuva ainakin mulle..

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Tammikuu 02, 2018, 11:58:41 ap »
Oletko kokeillut menemällä Fiefoxiin, ja sillä selaimella Googlen kuviin jos ovat siellä. Itse sain ainakin osalle näkymään siten. Pitänee pikku hiljaa uskoa, etten pärjää Googlelle...... Ehkä viemällä kuvat Faceen voisivat toimia, ainakin toimineet parissa muussa foorumissa.

No just tuolla tavalla olen alu perin kuvat laittanu ja ilmeisesti joskus näkyvät joillekin.. Perin turhauttavaa tämä kuvien säätäminen.. Liekkö googlekin tehnyt jotain kikkailuja linkityksiin?

Mutta reilu pari tuntia ja pääsen kokeileen sitä fb-linkitystä

Edit. JOKO NYT??

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
« : Tammikuu 02, 2018, 08:08:18 ap »
Njahas.. Ekat kuvat oli otettu ihan Googlen kuvista linkkein, osalle vissiin ne näky. Jälkimmäinen kuvalinkki oli kaivettu sieltä koodin seasta.. Huoh.

Kokeilleenpa päivällä näkyykö FB:n kautta linkitetyt kuvat :D

Sivuja: [1] 2 3