Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PP

Sivuja: [1] 2 3 ... 267
1
Noniin. Toimiiko nyt? Kestihän siinä melkein 5 min tehdä blogi ja laittaa testikuvat sinne. Ainakin linkit on oikeita .jpg kuvalinkkejä eikä jotain google-sontaa niinkuin kaikista muista googlen kanavista saa.
2
Kaikille olen suihkutellut tasaisin väliajoin neemiä eikä ötökän ötökkää ole näkynyt. Yaraa ja sadevettä annan edelleen. Nyt vaan sitten reilusti valoa, kiitos.

Pitäisi aloittaa itsekin neemitys, mutta ei nappaisi sotkea kasvarin seinässä olevia kuplamuoveja. Kai sitä pitää nostella kasvit ulos-sisään ruiskuttamista varten.

3
Näkyykö vanhat kuvat edelleen? Jos näkyy, tämä on jotain kummallista, mitä sovelletaan vain uusiin kuviin/linkkeihin.

Pitää keksiä joku tapa. Kai se on sitten piilotettu blogi, jossa on pelkkiä kuvia linkittämistä varten.

4
Näkyykö kumpikaan kuva? Siinä pitäisi olla sama kahteen kertaan eri kokoisena.

5
Huikea tahti mulla täällä. Kaikki kasvaa OK, joskin baccat ja yksi ainoa chinense tuli laitettua vähän myöhään. Ei jaksa ja ehdi laittaa tänne vanhan toistoa, mutta jos katsotte chiliyhdistyksen instagramia niin nehän on lähinnä minun juttuja. :D

Viime viikon lämmöt kasvarissa näytti tältä. Anturi siirtyi kolmantena päivänä ruukusta ylä"hirren" alle, mikä nosti ehkä vähän paisteajan lukemia.

Jos kuva näkyy kaikille, se tarkoittaa, että Firefox-kikka toimii edelleen.

6
Mikäs mahtaa mutustella näitä? Mitään näkyvää ötökkää en ole bongannut, yhdessä haarassa on vaalea rihma (ei toivoakaan saada kuvaa). Mikä torjuntakeino olisi paras ja mikä on tämä syömäsi?

Nuo on selvästi vain mekaanisia vaurioita. Tuollaista tulee kun taimia käsittelee vähänkin varomattomasti. Ei haittaa mitään eikä tarvi tai voi tehdä mitään mutta kuin oppia. :)

7
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilit ulos ?
« : Huhtikuu 18, 2018, 15:09:35 ip »
Rocotot pärjää ja hyvänä kesänä myös baccatumit ja annuumit. Sateensuoja kannattaa olla ja lämmin seinusta on tietysti paras.

8
Tosiaan monilla puolet tästä harrastuksesta on mukavaa kokeilua ja testailua. On niitä itselläkin ja nyt menee kokeiluun kasvusammal.

9
Ei tietysti voita, mutta kun kyse on pienimuotoisesta chilin kotikasvatuksesta suhteessa täysmittaiseen ammattiviljelyyn valtavissa kasvihuoneissa, niin ei ole ihan niin tarkkaa tuo lopullinen hinta/laatusuhde ravinteissa ja tykkään muutenkin itse enemmän panostaa chilin makumaailmaan kuin siihen ultimaattiseen hedelmän kokoon tai satonäkymiin, jotka tietysti ovat ammattiviljelyssä makua tärkeämmässä asemassa.

Sadon kokoa ja määrää on vaikea optimoida lannoitteen koostumuksella varsinkaan niin, että maku kärsisi siinä. Makuun vaikuttaa luultavasti eniten kasvuolosuhteet ei lämpö ja auringonvalo ja ne vaikuttaa yhtä lailla ammattiviljelyssä. Se mikä ammattiviljelyssä yleensä pilaa homman eli maun, on lajikkeet eikä lannoitus.

Ei myöskään ole mitään takeita siitä, että tämä Hesi tai mikään muukaan olisi oikeasti järin optimoitu tuote. Toimiva se on varmasti, mutta en luota kaupalliseen tiedotukseen yhtään. Tähän päälle voi lisätä vielä, että näitä nestemäisi lannoitteita markkinoidaan etupäässä hampunkasvattajat silmällä pitäen. Chilinkasvattajat saati muiden vihannesten kasvattajat on pieni marginaaliporukka.

Tällä kaikella en väitä, että Yara tai muut ammattituotteet olisi parempia vaan, että nestelannoitteiden lisähinnalla ei yleensä ole katetta.

10
Hinta-laatusuhteessa mikäää ei voi Yaran lannoitteita. kaksi kertaa viisi litraa stokkiliuosta tekee alle kahdella eurolla. Tuo Hesi voi olla tiivimpää eli tarvitaan vähemmän kuin 10 % Yara-stokkeja, mutta hinta jää silti luokkaa kymmenesosaan.

11
Jäkätijäkäti / Vs: Lumisade riittäis jo!
« : Huhtikuu 17, 2018, 17:25:18 ip »
Minä laitoin vajaa viikko sitten koko kasvariin kuplamuovit, kun olen hukannut pikkukasvarin kulmapalat. ;D

Saa nähdä, kuinka huono toukokuusta tulee. 5-10 asetta huhtikuun lopussa ei ole pahakaan, mutta sitten olisi syytä lämmetä.

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tepinkapsikuumi 2018
« : Huhtikuu 11, 2018, 13:17:49 ip »
On tosiaan kovat lämpötilaerot ja ne on nyt sitä ulkonakin. Näyttää parille seuraavalle päivälle melkein 20 asteen eroja vuorokauden sisällä.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Huhtikuu 10, 2018, 20:27:28 ip »
Nimimerkki laiska kysyy:

Neem käsittely. Monessa ketjussa asiaa käsitelty, mutta edelleen jäänyt tietämys vajaaksi.

Mistä sitä saa? Chilitarvikkeesta ei, ainakaan haulla. Ruohonjuuresta loppu. Ja ei kuulemma voi käyttää, jos haluaa tulla raskaaksi.

Käytetäänkö, ruiskutetaanko kuten mäntysuopaa? Vahvuus?

Neemiä saa ainakin jostain saippua/tuoksutarvikekaupoista. Sen myynti puutarhakäyttöön on kielletty/lopetettu.

Annostus on luokkaa 5 mL/1 L vettä. Voi käyttää seassa vähän tiskiainetta emulgaattorina ja veden kannattaa olla lämmintä.

15
Tori / Vs: Yaran lannoitteita 7 €/3 kg setti
« : Huhtikuu 07, 2018, 10:26:36 ap »
Miten nuo lannoitteet säilyvät? Kalsiumnitraatti pitää pitää erossa ilman kosteudesta, mutta vanhenevatko ne kemikaalit jotenkin muuten?

Hyvin säilyvät. En ole huomannut mitään muutoksia, eikä siinä ole kemiallisesti perusteitakaan, että suolamuotoiset yhdisteet hajoaisivat helposti.

Agrimarketit oli ainakin pari vuotta sitten ainoita järkeviä paikkoja ostaa näitä. Niitä vaan ei ole pk-seudulla.

16
Eikö siitä ole joku 15 (?) vuotta kun oli se mainos pytystä, johon p**** ei tartu?

Mulla olis töissä semmosta nestemäistä teflonpinnoitetta. Ainoa pikku ongelma, että se tökötti pitää paistaa kuivaksi 160 asteessa, että tulee kunnon pinnoite. ;D :question:

17
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« : Huhtikuu 03, 2018, 21:29:42 ip »
Minä poistan alapuoliset lehdet alimmaisen tertun alta. Ja kaiken mitä alhaalta versoo. Parantaa ainakin ilmankiertoa ja estää siten homeiden muodostumisen.

Olen tehnyt samoin. Lisäksi kuluttaa vähemmän vettä ja yleisesti ottaen kasvari on avarampi kun tomaatit on alhaalta pelkkiä rankoja. Kai siihen on syynsä, että ne on ammattitarhoillakin sellaisia.

18
Lisäksi latvassa iso kasvava lehti on ohuemman ja veltomman tuntuinen kuin mullassa kasvavilla.   Mikä on piin merkitys?   Onko markkinointiteksteillä todellisuuspohjaa: "can greatly improve the mechanical strength of the plant" & "strengthens cell walls".   https://www.growthtechnology.com/product/liquid-silicon/

Voi sillä olla jotain pientä pohjaa, mutta en googlannut, onko tutkittu jollain lähempänä chiliä olevilla kasveilla.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01904169809365390

19
Ihmiset haluaa kysellä ja keskustella fb-ryhmissä. Ei sillä muuta tarkoitusta ole.

Chilifoorumi.fi -ryhmää ei käytetä yhdistyksen eikä foorumin tiedotukseen. Se on vain yksi monista suomenkielisistä chiliryhmistä fb:ssä. Ehkä niitä on turhan paljon, mutta siitäkin nousisi meteli, jos tämä poistettaisiin.

20
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
« : Maaliskuu 28, 2018, 22:55:50 ip »
Sitäkin on tilattu, samoin Lemon Dropia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 267