Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PP

Sivuja: [1] 2 3 ... 268
1
Tuo taitaa olla roskapostittaja, joskin outo sellainen. Poistetaan, jos jatkaa.

2
Tori / Vs: Yaran lannoitteita 7 €/3 kg setti
« : Heinäkuu 14, 2018, 18:54:10 ip »
Ne olis tuollakin hinnalla alle puolet Nutriforten hinnasta ja sekin on halpaa litkulannoitteisiin verrattuna. Pitääpä kattella, kun ehtii ja muistaa, että saisko näitä jostain kohtuuvaivalla.

3
Tori / Vs: Yaran lannoitteita 7 €/3 kg setti
« : Heinäkuu 14, 2018, 13:20:26 ip »
Omakustannehintaan en ehdi ja viitsi enää jakaa tätä, ja joka tapauksessa pitäisi hankkia uudet säkit jostain, että voisin myydä. Paljonko lisää (vaikka prosentteina) maksaisitte näistä?

4
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Heinäkuu 05, 2018, 22:05:41 ip »
Savustajat-ryhmässä facebookissa on puhuttu näistä kylmäsavugeneraattoreista paljon.

5
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilien savustaminen
« : Heinäkuu 05, 2018, 20:37:31 ip »
Se on kuulemma tuon tyyppivika. Jotku saa sen kai toimimaan laittamalla seiniin foliota.

6
Huikea päivitystahti. :D Laitan muutaman huonon kuvan. About kaikki kasvaa niinkuin pitääkin. Osa voisi aina olla isompiakin tässä vaiheessa kesää.Perinteinen kesäkysymys: ehtisikö joku pk-seutulainen käydä lisäämässä vettä systeemeihin ensi viikon alkupuolella? Joku päivä ma-ti-ke riippuen vähän säistä.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Toukokuu 29, 2018, 21:23:32 ip »
Laitan itsekin kuvat nyt bloggeriin sen vähän mitä laitan.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
« : Toukokuu 22, 2018, 00:33:43 ap »
Mysteeri on edelleen chiliwikin erikoiset ja moninaiset luonnehdinnat. Myös 'valon tarve'  kohdassa kuin  vaikkapa kasvin koossa, joka aiemmin on ihmetystä minulle tehnyt  Tietenkin voi aina ajatella että ilmoitettu valon tarve on jonkinlainen vähimmäistarve, mutta kyllä sanaseppo on ollut turhan vapaalla kun eri rokotolajikkeille löytyy jo lyhyellä selailulla määritteitä kovin runsaasti:  Kohtalainen, tavanomainen, puolivarjo , normaali, keskivaativa, vähäinen...   ::)  Ei siinä mitään että määritteitä on paljon jos ne olisi jotenkin laitettu janalle järjestykseen.  Ei tuosta kukaan saa tietoa tuolla tavalla.

Toki lajin pääsivulla löytyy: Muiden lajien tapaan pubescensit pitävät valosta eikä niillekään voi antaa liikaa aurinkoa. Toisaalta ne eivät ole valon suhteen kovin vaativia, ja puolivarjo tai osa-aikainen paiste voi riittää hyvään satoon.

Tuo pääsivun juttu kuulostaa minun tekstiltä. :) Yleisesti otten chiliwikiä ei voi pitää järin luotettavana lähteenä yhtään millekään, koska vain pieni osa jutuista on monen kirjoittajan muokkaama. Se vaatisi paljon työtä. Kasvien koko on minusta ihan tyhmä listattava, koska se riippuu aivan liikaa olosuhteista. Ihmiset kirjoittaa sinne omien kokemusten mukaan eikä mikään ole silloin vakioitua.

En tiedä, onko se merkki juuri mistään, mutta olen huomannut, että vain baccatumit menee selvästi "nukkumaan" illalla eli oksien kärjet taipuu alaspäin.

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
« : Toukokuu 21, 2018, 19:58:31 ip »

P.S. Oliko se niin että Rocotot tykkää kasvaa enemmän varjossa kuin suoraan auringon paisteessa?  :o

Tuo on hiukan mysteeri minulle vieläkin. Siitähän saa lukea jostakin että sopivin olisi puoliksi varjoisa.  Vuosittain on riittänyt auringon lomassa pilviäkin sen verran etten oikein osaa päättää onko siinä enemmänkin perää.  Arvelus voisi olla että ihmeen vähän rokotoissa näkyisi aurinkoisina päivinä taivasalla kehitystä ja lehtiä menee käppyrään, mutta en mää vaan tiiä.

Ei se ole niin minkään luotettavaksi tietämäni lähteen mukaan. Rocotot kasvaa alkuperäisillä alueillaan taivasalla vuoristossa, ja siellä tosiaan riittää aurinkoa. Luulen, että rocotojen pienemmästä lämmöntarpeesta on kuviteltu niiden tarvivan myös paljon vähemmän valoa. Valo ja lämpö kun kulkee täällä usein käsikädessä niin se on helppo ajatella loogisesti noin, kun muut chilit ei kasva, mutta rocotot kasvaa. Täysillä vaan valoa ja hyvä tulee.

10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Toukokuu 2018
« : Toukokuu 20, 2018, 20:39:27 ip »
Onpa kylmää siellä lännessä. Täällä ei ole virallinen eikä todellinen ollut alle viiden.

11
Tori / Vs: O: chilin taimia PK-seudun ympäristö
« : Toukokuu 20, 2018, 19:38:21 ip »
Pirilän Kukkatalon myymälöissä pitäisi olla muutamia lajikkeita baccoja ja rocotoja.

12
Chilit kasvaa ja silleen. Ei ne kaikki hyvin, mutta rocotot ja NFT-kasvit on hyvässä vaiheessa. Kiirettä pitää ja tottakai sitä pitää tehdä itse lisää. ;D

Tulkaahan maistelemaan BBQ-herkkuja sunnuntaina. https://www.facebook.com/events/250213652191931/

13
Chilitapahtumat / -tapaamiset / BBQ-herkkuja ja chiliä 20.5. Vantaalla
« : Toukokuu 18, 2018, 23:47:42 ip »
Tulkaahan maistelemaan kunnon lihoja ja muita herkkuja. Vedän pienemmällä herkkulajitelmalla kuin yleensä, mutta annoksia riittää reilusti.

https://www.facebook.com/events/250213652191931/

14
Tori / Vs: Ostetaan chilin taimia Keski-Uusimaa, PK-seutu, Hyvinkää
« : Toukokuu 15, 2018, 18:18:00 ip »
Onko Kukkatalolla hyvä valikoima?

16
Olen pertehtynyt sen verran, että Chilivaari fb:ssä on sivu/profiili tyyppiä henkilökohtainen blogi. Se ei siis ole henkilöprofiili eikä sivu, jota ylläpitää henkilöprofiilit. Esim. Chiliyhdistyksellä on sivu, jota ylläpitää asetetut henkilöt. Se sivu voi postata ainoastaan omalle sivulleen ja ilmeisesti toisille vastaaville sivuille tai ainakin kommentoida postauksia niillä.

17
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chilin poltteessa - Jäsenlehti
« : Toukokuu 04, 2018, 15:40:34 ip »
Tänään tämä on tainnut tulla monelle?

18
Erikoisuudet / Vs: Chimaa!
« : Toukokuu 03, 2018, 08:50:04 ap »
Tuo on se perinteinen simaohje modifioituna, ei aikuisten oikeasti käyneen siman ohje. Ei kai sellaista millään leivinhiivalla tehtäisi?

19
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chilin poltteessa - Jäsenlehti
« : Toukokuu 01, 2018, 23:20:20 ip »
En halua kitistä, mutta nöyrimmiten kysyn joko lehti on postissa, ei täällä ole näkynyt vielä ? :).

On. Pitäisi näkyä siellä välillä torstai - ensi viikon maanantaina riippuen Postin laiskuudesta.

20
Jos kasvi kasvaa suoraan maasta pellolla auringonvaloon, sen on pakko tottua siihen heti. Juuri niin (villi)chilit kasvaa Etelä-Amerikassa ja chilejä voi kasvattaa siellä kylmällä suoraan maahan. Ne siis sietää kasveina paljon UV:ta, mutta jos taimi ei ole tottunut siihen, tulee polttovioituksia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 268