Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PP

Sivuja: [1] 2 3 ... 262
1
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Marraskuu 14, 2017, 13:47:34 ip »
Sanotaanko, että kaikki tähän päivään mennessä maksetut saattaa lähteä. Sitten on vielä sellainen vaikuttava tekijä, että pelkät siemenet ja siement + muut tuotteet lähtee eri postittajilta. :D Tällaista se on kun tehdään hajautettua työtä vapaaehtoispohjalta.

2
Tori / Vs: Myydään Hullun Hunajamiehen chilihunajaa pk-seudulla.
« : Marraskuu 10, 2017, 21:49:29 ip »
Postiin pitää pakata niin, että paketti oikeasti kestää heittelyä. Minun lähettämät lasipurkit on menneet ongelmitta, mutta ne onkin pakattu moninkertaisiin pehmusteisiin. Tärkeää on myös se, ettei sisältö pääse liikkumaan laatikon sisällä.

Välillä töihin tulee DHL:n ja vastaavien paketteja sen näköisenä, että on saaneet muutakin kuin tasaista kyytiä. Ja eihän ne ole vaihtoehto Suomen sisällä hinnan takia. Matkahuolto toimii ilmeisesti paremmin eikä maksa Postia enempää.

3
Tori / Vs: M: Chilijauheita, erityisesti savurocotoa
« : Marraskuu 09, 2017, 08:55:50 ap »
Riittääks mulle 2 rocototahnaprk?

Riittää 230 g ja useampi pienempi. Mainittua superrocotoa on myös.

4
Tori / Vs: M: Chilijauheita, erityisesti savurocotoa
« : Marraskuu 08, 2017, 18:20:44 ip »
Kiitos kehuista. :)

Rocotosoosi myyntipurkeissa on melkein loppu. Lisäksi muutama superrocotosäilyke eli 90% savurocotosilppu sokerilla ja riisiviinietikalla säilöttynä joutaa myyntiin.

5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Marraskuu 07, 2017, 12:56:17 ip »
Laittaisin Hubertin viestille ison peukun, jos voisin.

Kaikki kuluttajille myytävät sinipunalamput perustuu käytännössä pelkkään mutu-tason tietoon tai vanhentuneeseen tieteelliseen tietoon. Valkoinen valo toimii aina, koska kaikki suorassa valossa viihtyvät kasvit ovat sopeutuneet siihen tuhansien vuosien ajan. Valkoisiakin valoja on tietysti erilaisia, koska purkauslamppujen ja loisteputkien spektrit ovat (osittain) piikikäitä eli valossa ei ole kaikkia aallunpituuksia, kun taas LEDien spekrit ovat jatkuvia.

6
Tori / Vs: M: Chilijauheita, erityisesti savurocotoa
« : Marraskuu 02, 2017, 14:43:31 ip »
Näitä riittää.

Lasketaan vähän hintoja: Savustetut 5 €/prk, savustamattomat 4,50 €/prk, random sekoitus 3 €/prk.

Savurocototahnaa ja hapanrocotoa saattaa myös riittää myyntiin.

7
Kuullostaa vähän epäuskottavalta. Mistä se kaupallinen toimija sitten ottaa ne siemenensä vuosi vuoden jälkeen? Omia siemeniäänhän hän ei voi silloin käyttää, koska laatu putoaisi mainitsemallesi tasolle.

Maataloudessa on yleensä ottaenkin aika harvinaista, että käytetään omia siemeniä. Ostamalla siemenet saa varmasti (varmemmin) tasalaatuisia, risteytymättömiä ja tautivapaita siemeniä. Tämä kaikki liittyy toki myös siihen, miten maatalousbisnes pyörii ja GMO-lajikkeiden tapauksessa mukaan tulee siementen ja niille sopivien torjunta-aineiden kytkykauppa.

8
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moi!
« : Lokakuu 29, 2017, 12:59:49 ip »
Kaikki tamperelaiset chiliharrastajat tulee tietysti tuonne. :)

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/pikkujoulut-ja-vuosikokous/

9
Tori / Vs: M: Chilijauheita, erityisesti savurocotoa
« : Lokakuu 29, 2017, 12:10:01 ip »
On niitä edelleen ja lisää on tulossa. Laittakaa yv:tä.

10
Chiliyhdistys järjestää pikkujoulut ja vuosikokouksen Nokialla la-su 18. ja 19. marraskuuta. Tavan mukaan koko setti ruokailuineen ja yöpymisineen on jäsenille ilmainen ja muille edullinen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen on yhdistyksen nettisivuilla.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/pikkujoulut-ja-vuosikokous/

11
Suomen Chiliyhdistys ry / Pikkujoulut ja vuosikokous 18. ja 19.11.
« : Lokakuu 24, 2017, 15:53:07 ip »
Chiliyhdistys järjestää pikkujoulut ja jäsenkokouksen Nokialla la-su 18. ja 19. marraskuuta. Tavan mukaan koko setti ruokailuineen ja yöpymisineen on jäsenille ilmainen ja muille edullinen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen on yhdistyksen nettisivuilla.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/pikkujoulut-ja-vuosikokous/

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n homeiset rocotot 2017
« : Lokakuu 18, 2017, 11:58:52 ap »
Eipä ole tullut juuri kirjoiteltua. :)

Samaa vanhaa sillä poikkeuksella, että kaikki on pahastui myöhässä. Rocotoja on varmaan vieläkin enemmän raakana kuin kypsänä tai poimittu.

Kaikki tomaatit meni tänä vuonna täysin pieleen. Ei kasvun puolesta vaan siksi, että heinakuun lopusta alkaen kypsyvät tomaatit alkoi järjestään homehtua ja pilaantua heti kypsymisen jälkeen. Näin sekä ulkona että kasvarissa. Sama home ei onneksi vaikuta chileihin.

13
Hauskaa, miten eri oloissa samat kasvit tulee ihan eri näköisiksi ja tuottaakin varmaan paljon vähemmän. Veikkaan, ettei tuollaiset vapaana luultavasti melko vähäravinteisessa maassa kasvavat rocotot tuota paria kiloa enempää per kasvi. Olisi nuo viljelijät ihmeissään, kun näkisivät hullujen suomalaisten 10-20 kg tekevän rocotopuskan. ;D

14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mikä tänään naurattaa.
« : Lokakuu 11, 2017, 18:38:12 ip »
Yksi viesti poistettu ylläpidon toimesta. Ei laiteta tuollaisia kuvia vaikka viesti olikin asiallinen. Joku automaattisysteemi saattaa suodattaa foorumin, jos kuvissa on paljasta pintaa.

15
Todennäköisesti kulkeutuu yhdistyksen vuosikokoukseen ja aloittaa kierron sieltä.

Joka pidetään milloin? Nettisivuilla on v. 2016 kokouksen päivämäärät :)

Erittäin todennäköisesti marraskuun loppupuoliskolla.

16
Näin suuriin vaihteluihin lajikkeen sisällä en ole ennen törmännyt. Ja siemenethän oli kaikki yhdestä samasta podista.

Väri ei voi kasvatusolosuhteiden takia muuttua. Kyseessä on siis hiljattain risteytynyt yksilö. Tähän asiaan peilaten voi noiden punaistenkin erot johtua myös perimästä, eikä välttämättä kasvuolosuhteista.

Voiko yhden podin sisällä olla eri tavoilla risteytyneitä siemeniä? Luulin, että kaikki siemenet on samanlaisia. Kai ne kuitenkin hedelmöittyy kukin solu erikseen, jolloin saman podin siemenissä voi olla eroja.

17
Tori / Vs: Yaran lannoitteita 7 €/3 kg setti
« : Syyskuu 24, 2017, 12:47:09 ip »
Voit pudottaa minut listoilta jos vähääkään arveluttaa ;)

Se on huomioitu, että sulle irtoaa vielä vielä useampi kilo.

18
Punolaiset rocotot kasvavat todella korkealla ja varsin ankarissa oloissa, vaikka Amazon ei kovin kaukana olekaan. Kesäkuussa kaupungin ylle voi sataa lunta yöllä ja päivällä taas porottaa aurinko antaen +20 asteen lämpötilan kaupungin asukkaille.

Siinä selitystä sille, miksi rocotot tykkää Suomen ilmastosta eikä sähkähdä yhtään kylmiä öitä.

Lainaus
Rocoto Puno Amarillo. Yksi suurimpia suosikkejani tänä vuonna ja erittäin hyvän makuinen hedelmä, jossa polte voimistuu selvästi kantaan päin mentäessä. Upea, kaunis kapea hedelmä, se on kuin Aji Largo muodoltaan, mutta keltainen kun Aji Largo on taas punainen. Aji Largo on Ecuadorista joten sukulaisuutta on vaikea todistaa, varsinkin kun Puno sijaitsee ihan päinvastaisella puolella Perua kuin maan pohjoisnaapuri Ecuador. Tämä huippulajike sopii oikeastaan ihan kaikkeen, paitsi ehkä grilliin koska täytettä sisään ei paljonkaan saa mahtumaan.

Hieno! Enpä muista nähneeni noin suippoa ja kapeaa rocotoa.

19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kasvarin lämpötilan seurantaan?
« : Syyskuu 20, 2017, 23:51:59 ip »
Oho. Olisiko huonoa patterierää vai huono mittariyksilö. Minulla mittareita on neljä, eikä ole mitään ongelmia patterien kanssa eikä juuri muutenkaan. Huomasin juuri, että yksi on jättänyt puoli vuorokautta tallentamatta ja toinen useamman päivän. Jälkimmäinen oli tippunut kasvista terassille katkon aikoihin ja voi olla, että siinä on tullut kontaktihäiriö.

20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kasvarin lämpötilan seurantaan?
« : Syyskuu 20, 2017, 22:01:35 ip »
Patterit näyttää yli 80 % kaikille palikoille. Eka on ollut käytössä jo yli 4 kk.

Sivuja: [1] 2 3 ... 262