toukokuu 12, 2024, 09:56:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - MiM

41
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kahvittelut
marraskuu 11, 2016, 23:58:50 ip
Mainostit sitä viimeksi huhtikuussa ja näkyy vielä tuolla samalla sivulla, kunhan hiukan ylöspäin kelaat  ::)
42
Hei,

Muistanhan oikein, että tuoreena pakastetuista chileistä otetut siemenet itävät myös hyvin? Ei tarvitsisi ottaa ihan niin tarkasti siemeniä talteen, jos niitä voi sitten tarvittaessa poimia pakkasesta.

43
Autonrenkaiden vaihtaminen räntäsateessa on jo ihan vakiotoimenpide, mutta tämä on kyllä ensi kerta chilien sisääntuomiselle :D


Kyllä, nuo leikataan vielä rankasti talveksi.
44
Jotain pientä oli viikonloppuna pistettävä pakkaseen, kun oli viikon työmatka edessä. Ihan siltä varalta, että pakkaset yllättäisi. Puskat edelleen takapihalla.

Fatalii, Montufar, Cheiro Roxa, Habanero, Lemon Drop, Omnicolor... Yhteensä 1/2 kg, mutta eihän painoa ole järkevä mitta. Nuo muutamat Montufarit ovat melkein puolet siitä.

45
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Siementen poistaminen
syyskuu 26, 2016, 10:08:45 ap
Tällainenkin malli löytyy: Pystyisi kyllä helposti tekemään vastaavan (oikeassa koossa) rautalangasta/isosta klemmarista. Pitääpä kokeilla.

https://www.youtube.com/watch?v=ua7AZmqT5EE
46
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Siementen poistaminen
syyskuu 26, 2016, 09:54:45 ap
Virkkuukoukku lienee hyvinkin lähellä optimimuotoa. Jos vielä saisi teräväreunaisen sellaisen.  :thumbup:
47
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Siementen poistaminen
syyskuu 25, 2016, 23:04:02 ip
Hmm, tämä saattaisi onnistua chileilläkin. https://www.youtube.com/watch?v=LevzJ7X1A_Q. Toisessa videossa tehtiin sama vielä helpommin paperiklemmarin avulla...
48
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Siementen poistaminen
syyskuu 25, 2016, 20:51:22 ip
Tuo veitsi on aivan liian iso. Teppetin linkkaama kalvain on jo lähellä mitä tarkoitin, mutta taitaa sekin olla liian iso.
49
Kodin mausteinen kokkaus / Siementen poistaminen
syyskuu 25, 2016, 18:17:33 ip
Onko hyviä vinkkejä siitä miten hiukan pienemmästäkin chilistä (aji Cristal, Lemon Drop...) saisi siemenet irti leikkaamatta chilit kokonaan auki. Joku erikoistyökalu (kapea, kovera, teräväreuninen ja vielä pienet koukut päässä) olisi tietenkin varsin passeli...   
50
Lisää pökköä pesään:

HTTPS-protokollan käyttö pakolliseksi myös Google Chromessa

https://www.sonera.fi/yrityksille/artikkelit/artikkeli/https-protokollan-kaytto-pakolliseksi
51
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
syyskuu 14, 2016, 09:39:44 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 14, 2016, 03:17:04 ap
Kiintolevyissä ei ole enää vuosiin ollut juuri laadunvalvontaa. Siksi ovat halventuneet niin paljon. Avasitko levyn ihan fyysisesti? Silloin levy ainakin ymmärtääkseni tuhoutuu täydellisesti.

Kiintolevyihin ei voi luottaa, on niiden merkki tai takuu mikä hyvänsä. Eikä sen paremmin SSD-levyihin. Varmuuskopiot esim. pilveen ovat täysin välttämättömiä.


Oma kokemus on tietenkin jossain märin anekdoottinen, mutta rikkoutunutta kiintolevyä ei ole tullut todella moneen vuoteen eteen, ei töissä eikä kotona. Sen sijaan 10-25 vuotta sitten kiintolevyjä rikkoutui varsin usein, vaikka niitä silloin oli paljon vähemmän käytössä.

Silti tietenkin varmuuskopiot ovat välttämättömät.
52
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DP:n toinen - 2016
syyskuu 12, 2016, 22:03:56 ip
Komea on saalis  :thumbup:
53
Hunaja tai sokeri liukenee paljon pienempään vesimäärään, kunhan sen lämmittää. Eli parin hunajaruokalusikallisen (mikä mielestäni on tuohon jo paljon) liottamiseen riittää todennäköisesti ruokalusikallinen vettä.

Oma kokemukseni chilivodkasta oli että maku ei parin vuorokauden lilluttamisen jälkeen ainakaan parane ja jos jättää viikoksi niin maku alkaa ummehtua, eli kannattaa ottaa podit ajoissa pois.
54
Jotenkin tuntuu että tuosta voi tulla ihan hitusen vahvaa  ::)

Kuva olisi muuten sopinut mainiosti myös viime kuun kilpailuun.
55
Onnea Chilivaarille. 
56
Ooops, My bad.  :-[
57
Eikö sitä sovittu viikoksi? Laitoin 7pv.  ::)

Voisihan se ehkä olla lyhyempikin. Mutta kun kilpailukuvat tuppaa nykyään tulemaan kuun viimeisenä päivänä niin enpä tiedä tarvitseeko jakoa muuttaa.
58
Joo, olen kyllä seurannut keskustelua täällä hapattamisesta, mutta jotenkin tuntuu että hapattaminen olisi minulle ehkä hiukan miedompien lajikkeiden juttu. Sellaisille joita pystyy syömään paloja lisukkeina.
59
Kysymys kaikessa yksinkertaisuudessa: Miten saada tuoreen chinensen maku ja aromi parhaiten säilöön, niin että maku säilyy ja lopputulos on mahdollisimman helppo- ja monikäyttöinen.

Etikkaliemet ja muut chilikastikkeet eivät ole koskaan oikein iskeneet. Kuivatessa suurin osa aromista häviää. Pakastaminen on tietenkin ykkönen, mutta vahvan pakastetun chilin kaivaminen pakastimesta ja leikkaaminen vaatii aina oman pienen koreografiansa. Lisäksi on plussaa jos chili on jo siirtänyt makunsa johonkin liemeen, josta se leviää nopeasti ja tasaisesti ruokaan, vaikka lautasella lisätessä. Valmis soossi on myös tasalaatuisempi kun tuore marja, jolloin tulee vähemmän ylläreitä poltteen kanssa

Aiemmat chiliöljykokeiluni ovat epäonnistuneet, todennäköisesti koska olen jättänyt sattumia öljyyn. Näistä on sitten lähtenyt kasvamaan harmaata höttöä, joka ainakin on hyvin epäesteettistä, todennäköisesti myös terveydelle vaarallista. Seuraavaksi onkin tarkoitus kokeilla öljyn siivilöimistä heti keittämisen jälkeen, siinä toivossa että tällainen kestäisi jääkaapissa vähintään yhden talven yli.

Tänään kokeilin chilihunajaa. Muutama Fatalii ja Habanero palasiksi, palat hunajan kanssa kattilaan ja kattila kuumaan vesihauteeseen noin vartiksi. Lopuksi siivilöinti ja hunaja puhtaaseen lasipurkkiin. Lopputuloksena hienon tuoksuista ja vahvaa hunajaa, jossa kuitenkin myös varsin karvas sivumaku. Saisiko vähemmän karvasta jos poistaisi siemenkiinnikkeistä valtaosan, mutta käyttäisi enemmän marjoja? Sattumat laitoin paperille kuivahtamaan, saas nähdä löytyykö niille lähiaikoina käyttöä ja pysyykö hunaja käsittelyn jälkeen huoneenlämmössä hyvänä.

Löytyykö teiltä parannuskeinoja tai vinkkejä näihin menetelmiin, tai muita hyviä kikkoja joilla saa chilien maut säilymään koko talven ajaksi. Perusajatuksena siis lähteä tuoreesta tavarasta liikkeelle. Kuivatusta on parhaat aromit jo hävinneet.


Chilihunaja ja -"karkkeja"  :fire:

   
60
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
syyskuu 03, 2016, 17:06:36 ip
Ajoin joskus kauan sitten C-kortin yhtä työtehtävää varten, mutta käyttö sille on viime vuosina ollut nolla, niinpä en pistänyt kovin korkealle prioriteetille lähettää C-ajoluvan edellyttämää lääkärintodistusta 50-viotissyntymäpäivän jälkeen ja koko asia päsi sitten unohtumaan. No nyt tuli sitten saantitodistuksellinen kirje postissa ja sinisilmäisenä luulin, että siinä korkeintaan viedään minulta se tarpeettomaksi käynyt C-ajolupa. Mutta ei! Kirjeen mukaan ajokorttini meni suoraan hyllylle, siitä hetkestä alkaen kun lunastin tuon kirjeen. Niinpä en saanut laillisesti ajaa edes kotiin postista.

Vituttaa sekä viranomaisten/lakien tiukkuus että oma sinisilmäisyys. Katsotaan miten iso rumba tästä seuraa, jääkö kortti poliisin huostaan ja kauanko uutta joutuu odottamaan, vai olisiko ehkä mahdollista kävellä asemalle vaaditun lääkärintodistuksen kanssa selvittämään tilannetta vikkelämmin.