Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bluesman Elokuu 09, 2018, 13:32:05 ip »
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.

Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?

 Kylmäsavustin Jalluja omenapuulla lyhyen aikaa, muistaakseni 4 tuntia. Sitten lisäsin sipulia, valkosipulia sekä limen mehua. Tilkka vettä ja suolaa. Tarkoitus on saada lopputuloksesta melko tönkköä joten en laita lisänesteytystä kuin sen verran ettei pala pohjaan.
Keitellään hiljaisella tulella (kirjaimellisesti, mulla on chilisoosien tekokielto sisätiloissa ja niinpä grilliosaston puuliesi on ahkerassa käytössä) jotta palot pehmenevät. Lisätään ruskeaa sokeria ja hunajaa. Kaupoissa myytävät chipotlesoosit ovat melko makeita ja niin on omakin versio.  Kaikki sauvasekoittimella vauvanruoaksi. Omenaviinietikkaa loraus jotta säilyy paremmin.
Purkitus kuumiin lasipurkkeihin umpioimalla. Kannattaa käyttää maksimissaan parin desin purkkeja, pilaantuu jos avattu purkki on jääkaapissa kuukauden. Jos hyvin onnistut niin eipä säily vaan tulee käytettyä vauhdilla.
 Chipotlen voi mukaellusti tehdä muistakin chileistä. Viime vuonna tuli tehtyä rocotochipotlea joka oli varsin maukasta.
92
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Elokuu 09, 2018, 12:13:20 ip »
Jalapeño Sriracha. Parisen kiloa. Tein oman versioni Chipotlesta ja hyvää tuli.

Minä olen kylmäsavustellut erilaisia chilejä nyt ekaa kertaa. Koittanut siinä samalla niitä kuivutella.  Chipotle taitaa alkujaan tarkoittaa yksinkertaisesti vain savustettua chiliä, mutta kaupasta joskus olen löytänyt chipotlen nimellä loistavaa säilykettä. La Costena se merkki taisi olla. Miten suunnilleen sinä teit?
93
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Elokuu 08, 2018, 18:29:20 ip »
Jotain siis siihen suuntaan että liian kuumassa kasvit tekee podeja joiden rakenne on tiiviimpää haihtumisen vähentämiseksi. Tai sitten podien valmistuessa niistä haihtuu enemmän nestettä. Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu uskottavalta.

94
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bluesman Elokuu 08, 2018, 18:09:10 ip »
 Näin olen itsekin arvellut käyneen. Toisaalta myös kylmässä pölyttyneet chinenset tekevät puolukankokoisia marjoja.
95
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: DiscoKain kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut DiscoKai Elokuu 08, 2018, 17:54:07 ip »
Sadon korjuu käynnissä.

LD tekee hienosti satoa, Punainen Haba samoin, Rocotot kohta valmiit, AC kohta valmista.

Thai chili uskomatonta satoa.

Minulla on chiliongelma
96
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut DiscoKai Elokuu 08, 2018, 17:51:11 ip »
Oiskohan kasvarissa ollut liian kuumaa. Toki näin Suomessa hassua sanoa, mutta itsellä ihan samat kokemukset. Podit jää pieneksi.

Yksi poikkeus on. Matkoilta tuomani Thai Chil (Bulkkia kasvistorilta). Tekee aivan uskomattoman hienoa satoa. Ja podit isoja. Jopa osittain isompia kuin mallikappale
97
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bluesman Elokuu 08, 2018, 17:35:07 ip »
Pubet kasvarissa ittselläkin tekee pienehköjä podeja. Satoa ei ole tullut kuin suuhun saakka.   

Hmmm... Kuvasta ei saa kokoa kunnolla selville; jos kyseessä on sarkasmia  ;D.

 No eipä ole sarkasmia vaan kun punnitsin suurimpia Giant Red Rocoto de Arequipan podeja niin vain muutama ylitti 80g painon. Viime kaudella punnitsin 160-grammaisia murkuloita.
Peru Cuzcon podipaino on kolmanneksen pienempi kuin aiempina kasvatuskausina. Oranssinkeltainen Rio Hualagan keskimääräinen podin paino on nyt n.40g. Aikaisemmin 60-70g.
 No eihän tuo muuta tarkoita kuin perkaamiseen käytetyn ajan pidentymistä. Samalla vaivalla putsaa ison kuin pienenkin podin.
98
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Elokuu 08, 2018, 16:30:00 ip »
Pubet kasvarissa ittselläkin tekee pienehköjä podeja. Satoa ei ole tullut kuin suuhun saakka.   

Hmmm... Kuvasta ei saa kokoa kunnolla selville; jos kyseessä on sarkasmia  ;D.
99
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bluesman Elokuu 08, 2018, 16:24:41 ip »


Rocotosatoa tulee juuri sopivasti jotta ehtii muutakin tehdä kuin perata ja säilöä.
Eka triplapodi; Montufarissa. Edelleen ihmettelen podien pientä kokoa.
100
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hornetin 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Hornet Elokuu 08, 2018, 14:47:33 ip »
Erittäin lämpimät ja aurinkoiset kelit ovat auttaneet chilejä toipumaan vihannespunkista. Ensi kerralla pitää olla vielä nohevampi Sprutzitin kanssa kun merkkejä näkyy ettei tule takapakkia.

Kaikki chilit ovat isoissa ruukuissa pl. terapia-Cajamarca ja Explosive Ember. Lyhyt kirvainvaasio tuli ulkopaprikaan ja sitruunaan joku mittarimato tjsp. Sprutzitilla, Kukka-Raidilla ja Neemillä on homma pysynyt kurissa.

Ihan hyvät satonäkymät yleisesti ottaen, kohta päästään maistelemaan uusia lajikkeita  ;D valikoitua kuvapäivitystä:

Aji Llaneron:



Rocoto Riesen Yellowissa on jokunen podinalku. Venezuelan Tigerissa on monta kymmentä pientä tuloillaan.


Citron näyttää oudolta, pienet kapeat lehdet ja kasvi ei edes helteillä imenyt paljoa vettä, mutta nyt rupeaa heräilemään, katsotaan tuleeko satoa, jotain pientä ainakin pilkistelee:


Tomaatti on melkoinen hässäkkä, mutta makoisia ovat:


Ruukut loppuivat, piti ottaa sinkkiämpärikin hyötykäyttöön, Trinidad Perfumessa on hyvin raakileita:


Näilläkään keleillä ei ihan kaikki onnistu, White Fatalii on ollut vaalea ja kitukasvuinen aina:


Sivuja: 1 ... 8 9 [10]