Kirjoittaja Aihe: Hubertin päiväkirja  (Luettu 68111 kertaa)

Poissa Hubert

 • Chiliyhdistyksen hallitus
 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1520
  • Profiili
Vs: Hubertin päiväkirja
« Vastaus #260 : Syyskuu 30, 2017, 02:24:35 ap »
Kiirettä on viime aikoina pitänyt. Kasvarilla olen ehtinyt käydä kerran tai kaksi viikossa täyttämässä vesitonkat enkä juuri muuta. Näemmä 2 kk kulunut edellisestä päivyrimerkinnästäkin...

Elokuu alkoi loistavasti, kirvoja ei juuri ollut ja kaikki chilit kasvoivat hurjana. Satoa myös kypsyi kiihtyvään tahtiin.
Kiirettä kuitenkin pukkasi ja turvonneiden kasvien sitominen unohtui. Tuloksena esim Scotch Bonnetin päähaaran katkeaminen...


Elokuun puolessa välissä kirvat alkoivat runsastua chinenseissä.


Tilanne ei aluksi vaikuttanut kovin pahalta ja chinenset näyttivät kirvoista huolimatta voivan hyvin.Tilanne kuitenkin paheni nopeasti ja viikon päästä kirvat olivat valloittaneet täysin takanurkassa olleen Surinam Redin ja siirtyneet suurin joukoin myös muihin kasveihin.


Kuun loppupuolella jokainen chinensen haara näytti tältä.Rocotot sen sijaan viihtyivät erinomaisesti tuulensuojakopperossaan.


Elokuun lopulla löytyi aikaa kerätä satoa ja keitellä salsoja. Kirvakasvien podien työstäminen on muuten varsin työlästä, kun jokainen podi täytyy pestä juuresharjalla.

Aji Verde ja Aji Fantasy


Scotch Bonnet ja Red Savina


Salsakattilat ovat parina päivänä porisuttaneet herkkuja.Rocotoista olen keräillyt satoa miltei joka kasvarikäynnillä ja suurin osa menee tuorekäytössä, varsinkin rocotopiirakoita on tullut väännettyä ahkerasti.

Pisac Orange (nimilapun mukaan toki Amarillo), on ollut varsin satoisa. Keskipainoltaan reilu 50 grammaisia podeja kypsyy tasaiseen tahtiin.


Arequipa Orange sai pysyä kasvarissa ja se lienee satoisin tämän kesän rocotoista. Toki kasvarin lämmössä vihermassaakin on kasvanut tuplat ulkokasveihin verrattuna.


Surquillo 1 sen sijaan tekee harvempilukuisia mutta keskipainoltaan lähes 100 grammaisia podeja.Syyskuun taitteessa kirvat taisivat pelästyä kylmiä öitä ja ryhtyivät tekemään siivekkäitä jälkeläisiä. Lisäksi varmaankin jokin loinen tai muu kirvantuhoaja löysi kasvariin ja kirvat katosivat lähes täysin syyskuun alkupuoliskolla. Tuho toki oli jo tehty ja chinenset ovat lehdettömiä tikkukasoja.

Edellisviikolla keräsin chinenset tyhjiksi ja lisäksi Arequipaa ja baccatumeja. Baccat jäivät myös enemmän tai vähemmän kirvahyökkäyksen alle, mutta saivat pidettyä lehdet tallella, vaikka kasvu loppuikin. Tässä ensimmäinen pesuerä kuivumassa. Kaikkiaan on satoa kerätty nyt reilu 10 kiloa.


Rocotot sen kun porskuttavat, vaikka syksy painaa päälle. Kaikki ovat täynnä podeja ja kukkivat kiivaasti. Hyvä veto olisi siivota kasvari ja siirtää rocotot sinne kypsyttämään, mutta saapa nähdä riittääkö aika ja jaksaminen moiseen operaatioon.
Kuvassa Surquillon pystyhaarojen satoa. Sen näköistä möllykkää, että keskipaino lienee sadan gramman paremmalla puolella.


Kurkut ovat saaneet olla kirvoilta rauhassa ja ovatkin tuottaneet mukavasti satoa. Edelleen pötkylää puskee siihen tahtiin, että kaksi taloutta pysyy yltäkylläisesti kurkuissa. Satohuippu oli elokuussa, jolloin pötkylää tuli aivan solkenaan.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 30, 2017, 02:27:45 ap kirjoittanut Hubert »

Poissa Hubert

 • Chiliyhdistyksen hallitus
 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1520
  • Profiili
Vs: Hubertin päiväkirja
« Vastaus #261 : Lokakuu 27, 2017, 23:20:02 ip »
Kasvarikausi jatkuu. Kun aurinko paistaa, nousee lämmöt kasvarissa edelleen 25-asteeseen. Öisin on lämmitin hurisemassa. Satoa kerätty hieman kolmattakymmentä kiloa.

Arequipa ei tunnu välittävän syksystä eikä kirvoista, vaan kasvu sen kun jatkuu. Kasvarin harja on n. 3,5m korkeudessa.


Pisac Orange kypsyttää tasaisen tappavasti palleroitaan. Kasvariin siirron yhteydessä tuli sidottua tämä niin nippuun, että nyt jää kokoajan osa podeista huomaamatta ja parikymmentä podia on päässyt mädäntymään puskaan.


Surquillo kypsyttelee myös satoaan, mutta näillä menee viikko tolkulla värinvaihdosta, ennen kuin ovat kunnolla kypsiä... Tuli myös punnittua suurin rocoton podi tähän mennessä.Raakaa podia on vielä sen verran oksilla, että kausi jatkuu toistaiseksi.

Poissa Hubert

 • Chiliyhdistyksen hallitus
 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1520
  • Profiili
Vs: Hubertin päiväkirja
« Vastaus #262 : Marraskuu 12, 2017, 21:29:23 ip »
Isänpäiväksi isän herkkuruokaa! Kyllä kelpaa tehdä rocoto rellenoja, kun Surquillon podien keskipaino huitelee 110 gramman paikkeilla!  ;D