toukokuu 12, 2024, 10:34:04 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili hunajan käyttö vinkkejä

Aloittaja Hullu Hunajamies, kesäkuu 30, 2014, 21:50:51 ip

« edellinen - seuraava »

Hullu Hunajamies

ALoitanpa tänne uuden aiheen, kun toisaalla kyseltiin hyviä vinkkejä ja reseptejä chili hunajan käyttöön. Monet omista resepteistäni on kohtalaisen ''väljiä'' eli muunneltavissa vaikka miten. Muutoinkin suosittelen ihmisiä käyttämään mielikuvitusta ruuan laitossa sillä se on siten paljon kivempaa ;D
Resepteissä mainittu chili hunaja on omaa tuotantoani ja mainostan sitä siis törkeästi, aiheesta on oma topikkinsa valmisruoka osiossa jota seuraamattomille tiedoksi keskustelun varsinaisesta hunajasta sijaitsevan siellä ainakin toistaiseksi.

Aloitan helpoimmasta eli chili hunajaa ja teetä
teetä
hunajaa
chili hunjaa
Kaikkia maun mukaan, mutta itse makeutan teen perus makeaksi tavallisella hunajalla ja ainoastaan maustan sen chilin makuiseksi.

Chili-rommi
4cl Sailor jerrys tummaa rommia
Noin puolikas lime lohkoina
2tl chilihunajaa
4cl tuorepuristettua appelsiini mehua
hunajaa maun mukaan makeutukseen

Aamupala rahka

Purkki rahkaa
1rkl chili hunajaa
1 banaani
1rkl kaakao nibsejä
ja jotain muita sattumia jos haluaa

Mässyt chili-suklaa-banaani muffinssit

8kpl Ylikypsiä banaaneita
2dl öljyä
2dl sokeria
200g tummaa suklaata
n.3rkl kaakao jauhetta
1tl kardemummaa
kanelia
2 munaa
ripaus suolaa
2rkl tulista chilihunajaa
2rkl kaseiini painotteista rotskua

-Kaikki sekoitetaan-

3,5 dl Kaura rouhetta
3dl vehnä jauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa

-Sekoitetaan erikseen-

-Taas kaikki sekoitetaan-
Annostele vuokiin ja paista noin 20-30 min 175°c
Ainiin tuli 16 isoa muffinssia, mutta nää siis on oikeasti aika isoja.
Saattais toimia myös hampurilaisen sämpylänä.

Hätäinen marinaadi lihoille

1 osa Chilihunajaa
1 osa sinappia
1 osa ketsuppia

vähän hitaampi marinadi

1rkl murskattua setsuan pippuria
4rkl chili hunajaa
1rkl sinappia
1rkl tomaatti pyrettä
50ml tummaa balsamicoa
1 rkl hyvää garam masalaa
30ml sesam öljyä (taviskin siis käy älkääkä muutenkaan ottako kovin vakavissaan, jos havaitset kädessäsi mitan niin juo hieman alkoholia)
30ml tummaa soijaa tai ketjap manista
5 valkosipulin kynttä mrskattuna
suolaa ja (musta)pippuria

Suklaa soosi jäätelöle

Noin levy tummaa suklaata
2dl kermaa
2rkl chilihunajaa
loraus appelsiini mehua

sulata suklaa (mikrossa välillä sekoittaen) ja sekoita siihen kaikki muut aineet hissukseen ja voimakkaasti sekoittaen jottei suklaa könttiinny.

Chili-mansikka melba

1kg pakaste mansikoita
2dl sokeria
1 vanilja tanko halkaistuna

-keitetään kasaan jottei tule liian löysää-
-jäähdytetään-
4 limen mehu
puoli purkkia chili hunajaa
Sekoita lopuksi kaikki ja käytä mihin huvittaa. Sopii ainakin jäätelön ja marenkien kanssa sekä alkoholien blandiksena esim booleissa. Luultavasti myös hyvä dippi vaikka kekseille tai sekoitettuna hedelmien kanssa.

Siinä ois hieman alkuun. Laitan lisää joskus kunhan jaksan. Niin ja toivottavasti joku muukin jakaa omia kokeilujaan kunhan ehtii.




chilifellow

# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

jortikka71

Vielä helpompi jäätelölle:
Kermaista vaniljajäätelöä
Valmista suklaakastiketta
Chilihunajaa päälle maun mukaan
Hyvää tämmöisenäänkin, jos ei jaksa askarrella paskarrella..

Hullu Hunajamies

Joululahjoja värkkäillessä päädyin tällaiseen:
(kopioitu toiselta foorumilta, mutta postaus on oma)
Valmistin juuri chilihunaja-voi-valkosuklaa täytteisiä konvehteja
Resepti ainakin suurinpiirtein:

75g voita
30g chilihunajaa
75g valkosuklaata

Voi ja hunaja vatkataan vaahdoksi ja sekaan lisätään sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa ja edelleen vatkataan kunnes ei uskota lisä vatkaamisella olevan enää merkitystä.
Vaahto levitetään noin sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperille ja tungetaan pakastimeen. Levy leikataan kuutioiksi, ja tungetaan takas pakastimeen odottamaan kuorrutus vaihetta.

Kuorrutukseen käytin tavallisen tummansuklaan ja 85%suklaan sekoitusta jota tarvitaan noin 250g. Taaskaan ei saa kokeilla liian lämpimän suklaa luirun käyttämistä eli pieni väli jäähdytys on tarpeen. Sitten vaan dippaillaan (mielellään atuloilla) täyte köntit suklaaseen, ja laitetaan valmiit konvehdit kovettumaan leivinpaperille.
Hyviä tuli joissain yksittäisissä kappaleissa oli hiukan liian ohut suklaakerros, joten tupla dippaus ois ehkä asiallinen.