Kirjoittaja Aihe: Chilien hidas kypsyminen  (Luettu 2890 kertaa)

Poissa Laventeli

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 41
    • Profiili
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #20 : Elokuu 27, 2017, 11:58:31 ap »
Jos (kun) nyt näyttää käyvän niin, että sato ei ennätä ulkona kypsyä ennen syyskylmiä, voiko chilit saada kypsymään sisällä niin, että leikkaa kasvista oksia vesimaljakkoon? Kun ei koko kasvi sisälle mahdu.

Poissa bobster

  • Tepin
  • ****
  • Viestejä: 799
  • Parkettien paskakasa
    • Profiili
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #21 : Elokuu 27, 2017, 20:01:26 ip »
Kyllä niitä oksia joutuu syksyisin maljakkoon laittaan ja hyvin on suurin osa kypsynyt. Viime syksynä montufarien kanssa oli muistaakseni vaikeampaa(alkoivat pehmetä vihreinä).
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

Poissa Mandrake

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 67
    • Profiili
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #22 : Elokuu 27, 2017, 20:45:30 ip »
Omena ja ylikypsä banaani auttaa chilejä kypsymään. Molemmat erittävät runsaasti etyleeniä, mikä nopeuttaa kaikkien hedelmien ja marjojen kypsymistä.

Poissa Huru-ukko

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4517
    • Profiili
    • Koiruuksia kaupan...
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #23 : Elokuu 27, 2017, 21:34:46 ip »
Omena ja ylikypsä banaani auttaa chilejä kypsymään. Molemmat erittävät runsaasti etyleeniä, mikä nopeuttaa kaikkien hedelmien ja marjojen kypsymistä.
Ei auta, ei chilejä. Muita hedelmiä se voi auttaa. Sitä olen itsekkin joskus kokeillut, omasta mielestä se ei auttanut yhtään.

Täällä on suuntaa antavaa tietoa asiasta, mutta ei kunnon artikkelia. Sellaisen olen asiasta lukenut, enpä löytänyt sitä.

Poissa Hubert

  • Chiliyhdistyksen hallitus
  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1415
    • Profiili
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #24 : Elokuu 27, 2017, 22:39:33 ip »
Jos (kun) nyt näyttää käyvän niin, että sato ei ennätä ulkona kypsyä ennen syyskylmiä, voiko chilit saada kypsymään sisällä niin, että leikkaa kasvista oksia vesimaljakkoon? Kun ei koko kasvi sisälle mahdu.

Kyllähän ne väriä vaihtavat ihan irtileikattuinakin. Se on sitten eri asia voiko sitä sanoa kypsymiseksi. Ihan kasvissa itsessään kiinni olevat poditkin "kypsyvät" syksyllä kamalanmakuisiksi ja usein vähäpoltteisiksi kesäpodien irvikuviksi.
Kesällä se sato on tehtävä, sekundaa voi syksyllä halutessaan kypsytellä, mutta siitä ei yleensä kostu kuin pahan mielen...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 27, 2017, 22:48:18 ip kirjoittanut Hubert »

Poissa Mandrake

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 67
    • Profiili
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #25 : Elokuu 28, 2017, 10:07:54 ap »
Totta, ei toimi chiliin! Tutkijat eivät tiedä miksi, mutta chilit eivät juurikaan noteeraa etyleeniä. En ole siis itse kokeillut elyleenin vaikutusta chilillä, mutta muitten hedelmien (avocado, tomaatti) kohdalla toimii hyvin..

Poissa Chilivaari

  • FG Jigsaw
  • *****
  • Viestejä: 5691
    • Profiili
    • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: Chilien hidas kypsyminen
« Vastaus #26 : Elokuu 28, 2017, 11:28:40 ap »
Kesällä se sato on tehtävä, sekundaa voi syksyllä halutessaan kypsytellä, mutta siitä ei yleensä kostu kuin pahan mielen...
Ehkä se ei ole ihan noin suoraviivaista.
Omat kokemukseni ovat, että sisään tuoduista chileistä ja varsinkin maljakkoon tuoduista oksista voi saada kypsymään ihan käyttökelpoista satoa, ei toki yhtä hyvää kuin kesällä. Juttu on vain niin, että irti leikatut tai revityt kypsyvät hyvin vain, jos ne ovat jo kasvunsa kasvaneet ja odottavat vain kypsymistä. Maljakkoon tuotavista oksista kannattaa siis leikellä pois kaikki alamittaiset ja kukat.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi